Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Studeni 2020. 21:05

MilaSt i ja se slazem sa Nikittom, bas ste oboje mladi, vjerojatno imas redovne ovulacije, zdrava si. Ako te sada kopka taj sljedeci ciklus mozda da pokusas to kad je vec sve dogovoreno, a onda ako slucajno ne uspije das par mjeseci odmora tijelu, pijes cajeve i uzivas u keksanju🤣🤣🤣

🍀🐞MISS🐞🍀
    05. Studeni 2020. 21:06

Bozma

Bjankaa, za Ubiquinol je preporuka 600mg, 3 puta dnevno po 200mg. Ali kako je skup, ja pijem jednu od 200mg ujutro i 1 navecer. Nadam se da ce bit dovoljno

Bozma ,koji kupis ? Mozes li nam ostavit sliku? 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Bjanka🍀
    05. Studeni 2020. 21:10

Bozma hvala na odgovoru🤗 i tebi Nikitta i ja tebi želim svu sreću, snagu i hrabrost ovog svijeta, na putu  prema životu bez boli 🙏 

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

• LucyLou
    05. Studeni 2020. 21:11

Nikita, hvala ti puno na informaciji. 😘 HLA tipizaciju bismo trebali napraviti oboje, zar ne? I znas li mozda gdje u ZG je najbrze nalaz gotov? I sto on ustvari moze pokazati? Jesmo li MM i ja kompatibilni?
    Ovaj moj padobranac MPO doktor veli da je moguce da je do embrija ali da je vjerojatnost mala su bas svih 8 koliko smo do sada vracali bili losi...pa je rekao da svakako uradimo kariotipizaciju...🙄
    Lucija, da da, to sam i mislila - da ni nema te mogucnosti...a ovo sto velis za menopauzu, ja si nekad mislim, ekipa oko MM i mene ce jos prije postati bake i djedovi prije nego mi dodjemo do trudnoce, a kamo li djeteta🤦🏼‍♀️ 😂

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Bjanka🍀
    05. Studeni 2020. 21:11

Ja sam upravo naručila ovaj Q10 
    https://de.iherb.com/pr/doctor-s-best-ubiquinol-with-kaneka-200-mg-120-softgels/41054

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

05. Studeni 2020. 21:15

LucyLou

LUCIJA007

Ruska1986

LucyLou

Cure drage, ja sutra krecem s vadjenjem hormona, markera itd. - dok cekamo novi postupak, da barem odradimo taj dio. Pa se pitam, ima li tko od vas iskustva s kariotipizacijom? I mislite li da ima smisla to napraviti u nasem slucaju, kada dobivamo blastice ali kada ne dolazi do zaceca? Nije nam ga nitko spomenuo aki sam igrom slucaja stupila u kontakt s jednim MPO doktorom u inozemstvu. Prvo me je pitao jesu li embriji genetski testirani (nisu), a nakon toga i za kariotipizaciju. On smatra da bismo to svakako, ono 100% trebali provjeriti…Nisam ni sama pametna ali zato vi jeste pa sam dosla da vas pitam😉

Nadam se da neka cura ovdje zna jer ja nemam pojma o nicemu navedenom! Ali ne znam zast mislim da kod nas ne testiraju embrije? Nekako mi se cini preskupo nesto za nasu HR.. A mozda i grijesim..

Tako je, PGD ne rade u Hrvatskoj… To se onda mora ici negdje van na postupak..
    E sad kariotipizaciju, vjerojatno je mislio na kariograme.. To je druga stvar.. Tu se rade kariogrami oba partnera mi smo to radili i glupost po meni eto… Jer moze biti svasta a ne mora bit nista.. Moze biti sto i je kod vecine partnera uredni kariogrami a nema implantacije ili spontani kao kod mene, a moze biti i da nesto s kariogramom od jednog partera nije u redu a svejedno kad se spoje jajna i spermić nastane savrseno zdrava beba…. Dakle napravite kariograme a opet sve opcije otvorene i nista ne znas🙄🙄🙄
    Ruska, znam, mislim da kod nas nije ni dozvoljeno testiranje embrija…

Lucija, a to sam si i ja mislila, da vjerojatno i da napravimo, nece previse pokazati. Postoje kariogram i kariotipizacija - e sad, koja je razlika, ne znam. Ali koliko vidim Podobnik radi kariotipizaciju… Ma ne znam vise sto misliti o tim dodatnim pretragama…mozda je na kraju stvarno sve stvar srece i pravog trenutka…

https://ibb.co/0tXy42G
    To ti je cijena za jednog partnera.. Nemoj to kod njega raditi cisto bacanje novaca.. To imas pravo obaviti preko hzzoa... 

Ruska1986
    05. Studeni 2020. 21:21

LUCIJA007

LucyLou

LUCIJA007

Ruska1986

LucyLou

Cure drage, ja sutra krecem s vadjenjem hormona, markera itd. - dok cekamo novi postupak, da barem odradimo taj dio. Pa se pitam, ima li tko od vas iskustva s kariotipizacijom? I mislite li da ima smisla to napraviti u nasem slucaju, kada dobivamo blastice ali kada ne dolazi do zaceca? Nije nam ga nitko spomenuo aki sam igrom slucaja stupila u kontakt s jednim MPO doktorom u inozemstvu. Prvo me je pitao jesu li embriji genetski testirani (nisu), a nakon toga i za kariotipizaciju. On smatra da bismo to svakako, ono 100% trebali provjeriti…Nisam ni sama pametna ali zato vi jeste pa sam dosla da vas pitam😉

Nadam se da neka cura ovdje zna jer ja nemam pojma o nicemu navedenom! Ali ne znam zast mislim da kod nas ne testiraju embrije? Nekako mi se cini preskupo nesto za nasu HR.. A mozda i grijesim..

Tako je, PGD ne rade u Hrvatskoj… To se onda mora ici negdje van na postupak..
    E sad kariotipizaciju, vjerojatno je mislio na kariograme.. To je druga stvar.. Tu se rade kariogrami oba partnera mi smo to radili i glupost po meni eto… Jer moze biti svasta a ne mora bit nista.. Moze biti sto i je kod vecine partnera uredni kariogrami a nema implantacije ili spontani kao kod mene, a moze biti i da nesto s kariogramom od jednog partera nije u redu a svejedno kad se spoje jajna i spermić nastane savrseno zdrava beba…. Dakle napravite kariograme a opet sve opcije otvorene i nista ne znas🙄🙄🙄
    Ruska, znam, mislim da kod nas nije ni dozvoljeno testiranje embrija…

Lucija, a to sam si i ja mislila, da vjerojatno i da napravimo, nece previse pokazati. Postoje kariogram i kariotipizacija - e sad, koja je razlika, ne znam. Ali koliko vidim Podobnik radi kariotipizaciju… Ma ne znam vise sto misliti o tim dodatnim pretragama…mozda je na kraju stvarno sve stvar srece i pravog trenutka…

https://ibb.co/0tXy42G
    To ti je cijena za jednog partnera.. Nemoj to kod njega raditi cisto bacanje novaca.. To imas pravo obaviti preko hzzoa…

🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ fakat je skupo

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

AuroraB
    05. Studeni 2020. 21:21

Imam osjećaj ko da vodim utrku s ovim forumom🙄 Full se trudim sve pročitati, ali svejedno ne stignem, pa više ne znam što sam preskočila, što nisam... 
    Piky nemam savjet jer ne znam uopće koliko se može biti u takvoj situaciji bez negativnih posljedica... bilo bi dobro da prihvatiš našu pomoć i privatno to obaviš radi svojeg psihičkog zdravlja kao i fizičkog. 
    Bela, nemoj očajavati toliko, to je nešto što se mora uraditi zbog tvojeg zdravlja, a bebici ćeš isto olakšati, ona sama si ne može pomoći, zato si ti tu. To je viša sila.
    MilaST svaka čast travama i bapskim pričama, ali ako želiš bebu, a ne želiš gubiti vrijeme- pravac na postupak. To je moje mišljenje.... 
    Nirvana, Ruska i ostale trudnice, blago vama na trudnoćama❤😊 Zbog takvih poput vas i vjerujem u ove postupke i da se briga i muka na kraju isplati...

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    05. Studeni 2020. 21:22

Citam sad na fejsu ovo, i setim se da ste diskutovale o malim betama danas.... Nadam se da sam dobro uploadovala
    https://ibb.co/qg4BWsj

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

05. Studeni 2020. 21:27

Bozma

Sanjich🤞🤰

Bozma

ericaa

Meni je jedna druga,vjerojatno glupost,pala na pamet. Ako vec imamo 🤞puno folikula🤞,i oni ne izvade sve i imamo odnose nakon transfera,je li moguce da se uhvati i embrio iz transfera i iz nase "prirodne" ovulacije??? To mi je bas palo napamet…ako ne izvade sve…

to se i ja pitam? tko bi znao je li onaj dobitni bio iz te prirodne O, ili onaj iz laboratorija kojeg vrate na transferu, ako je moguće ovulirat tako.
    Još je netko napisao da je na transferu vidio još hrpu folikula po jajnicima od stimulacije.

Meni nisu uspili lijevi jajnik aspirirat, bio je bas tesko dostupan.. Pokusao je… Al kako nije islo a desni je dao dosta stanica stao je… Jel to znaci da se trebam seksat sad ako ti folikulu daju jajnu stanicu mozd uspije? Hahah ili mogu pstat trudna sa šestorkama s obizirom kolko ce ih jos se otpustit hahah

Prvo što mi je palo na pamet, a šta ako ostaneš trudna sa petorkama . A gle, ako spermio nije najsjajniji, pa neće valjda bit petorki….navalite dok još nije kasno, možda ti neće ni trebat FET još koju godinicu

Napaljena jesam al me jos dosta boli.... Na svaki pokret me strecne tako da nou ekšn from me 🤐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.