MTB je, lijepi je, maleni... Ali tako puse, nije uopće za biti vani, nadam se da će sutra biti ljepše vrijeme pa da cemo moći i prošetati. Neka si ti odgodila spoj, svaka prava ženska mora se pravit zauzeta i nedodirljiva na početku 😂
Ruska1986, Women_name, Nirvana jako su vam lijepa imena za curke 😍🥰 ja sam svoju počela s 18t osjećati što me iznenadilo jer mi je posteljica sprijeda a rekli su da tada žene dosta kasnije osjete pokrete... Mi još nemamo ime za našu jer želimo potpuno različita imena, on je za tradicionalna, a ja za egzoticna tako da smo i dalje nigdje 😅 a što se seksa tiče, mi nismo od postupka uopće imali pravi seks, jedino tako da se zaigramo bez samog seksa, ali eto i na to sam prokrvarila tako da odsad baš ništa za mene 😅 možemo se samo s njim igrati 😂😅
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Ruska1986, pa komentirale su kako je lako voditi tvoju trudnoću koja je jednostavna i uspoređivale su se, pa sam se zbunila da smo svi u IVFu. Znam za tebe da jesi.
A što se mene tiče, ne znam. Prvo tromjesečje vjerojatno hoću kod Gića, ako se budem osjećala sigurnim s njim. Nakon toga ću vidjeti. Kako (za sad) namjeravam roditi u Podobnika (možda se i predomislim), ima smisla da odem tamo u neko doba da se "povežem" s osobom koja će me tamo voditi i poroditi. Ali polako, tek sam od sutra trudna.Nina92, zato mi je dečko rekao da nazovem sutra u 9. Hihi. Sretno sutra!
*.Women_name.*, ja te potpuno podržavam. Podržavala sam te i dok sam mislila da mi pričaš o dečku, a kamoli ne bih sad kad znam da pričaš o nekom ružnom čiči.
Zezam se - da. U dobru i zlu. Dajem sebe i svoju bebu u ruke toj klinici, ne plaćam jeftino tu uslugu, zahtijevam da se mogu osloniti na njih i da su tu za mene.Lavice, slabo mi je danas od vas. Samo ljubavi, puse lete okolo. Gdje je perje, gdje je strast??? Ajmo malo koškanja!!!
Tako je 💪😁
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
MTB je, lijepi je, maleni… Ali tako puse, nije uopće za biti vani, nadam se da će sutra biti ljepše vrijeme pa da cemo moći i prošetati. Neka si ti odgodila spoj, svaka prava ženska mora se pravit zauzeta i nedodirljiva na početku 😂
Ruska1986, Women_name, Nirvana jako su vam lijepa imena za curke 😍🥰 ja sam svoju počela s 18t osjećati što me iznenadilo jer mi je posteljica sprijeda a rekli su da tada žene dosta kasnije osjete pokrete… Mi još nemamo ime za našu jer želimo potpuno različita imena, on je za tradicionalna, a ja za egzoticna tako da smo i dalje nigdje 😅 a što se seksa tiče, mi nismo od postupka uopće imali pravi seks, jedino tako da se zaigramo bez samog seksa, ali eto i na to sam prokrvarila tako da odsad baš ništa za mene 😅 možemo se samo s njim igrati 😂😅
Ti kad rodiš reci svoje ime i gotovo 😂😂😂😂 haha šalim seee. Ali znate da su prije tate upisivali imena? I tako baka od mog supruga htjela jedno, deda drugo. Deda mudro šutio i rekao može. Kad se rodio, lijepo svoje zapisao i 👋👋😂😂😂😂😂
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
MTB
Evo mi smo se nedavno sreli s dijagnozom azoospermije pa mogu napisati ono sto su nama rekli doktori i sto sam nasla na internetu..još smo u fazi istrazivanja uzroka ali mozda nekom pomogne bar ovo malo sto znam..
AZOOSPERMIA - odsutnost spermija u sjemenoj tekućini
Azoospermija se javlja uslijed abnormalne proizvodnje sperme (neopstruktivna azoospermija) ili normalne proizvodnje sperme s preprekom izbacivanja (opstruktivna azoospermija. Kada je u pitanju opstruktivna azoospermija izvodi se TESE zahvat. TESE je procedura koja se koristi za prikupljanje spermatozoida iz tkiva testisa i zasniva se na otvaranju skrotuma i kirurškim uzimanjem malog dijela tkiva testisa, koji se zatim pregleda u laboratoriju.
Neopstruktivna azoospermija je stanje u kojem testisi ne proizvode spermije.
Najčešći uzroci za ovo stanje su: genetske mutacije ili XXY kariotip (Klinefelterov sindrom), obostrani kriptorhidizam (nespušteni testisi), upala testisa, hormonski te radio- ili kemoterapija.
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Pretrage
Za potvrđenu dijagnozu azoospermije potrebna su tri spermiograma koji pokazuju tu dijagnozu. Popis pretraga koje muškarac treba napraviti: potreban je pregled urologa/androloga, spolni hormoni (FSH, LH, TESTOSTERON, PROLAKTIN, T3, T4, TSH), UZV testisa, mikrobiološka analiza ejakulata.
FSH je potreban za pravilnu proizvodnju sperme. Kod muškaraca, ako je folikularni stimaulirajući hormone nizak, to može dovesti do poremećaja u spermatogenezi (oligoazoospermia,azospemia).
Povećana vrijednost FSH signal je problema u testisima. Ako žlijezde ne mogu proizvesti dovoljnu količinu estrogena, testosterona i/ ili inhibina, gubi se ispravna kontrola proizvodnje FSH iz hipofize I povećava se vrijednost FSH I LH. Ovo stanje se naziva hipergonadotropni hipogonadotropizam I povezan je sa primarnim zatajivanjem jajnika ili zatajivanjem testisa.
Također preporuča se napraviti kariotop i kariogram.
Glavna razlika između kariotipa i kariograma je u tome što je kariotip broj, veličina i oblik kromosoma određenog organizma, dok je kariogram vizualni profil obojenih kromosoma u standardnom formatu . Nadalje, kariotip opisuje karakteristike kromosoma, dok kariogram pomaže u vizualizaciji tih karakteristika.
Kariotip i kariogram dvije su stavke koje pomažu u određivanju kromosomskog komplementa pojedinca. Štoviše, pomažu u određivanju kromosomskih nepravilnosti.
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Suplementi
Napisat ću vam šta koristi moj muž. Spojila sam mu recepte za bolji spermiogram od nekoliko žena koje su pisale da je to pomoglo njihovim partnerima.
OMEGA 3 - 1000mg - 1 na dan
VITAMIN C - 300 mg - 2 na dan
PRO FERTIL -2 na dan
Q 10 - 2 na dan
MACA POTENT - 2 na dan
VITAMIN D - 1 na dan
Kašica - pola kile meda, pola kile oraha, šaka celera - ujutro i navečer uzimat žličicu
Opcije
TESE metoda je metoda izbora u pacijenata s neopstruktivnom azoospermijom.
Temelji se na pretpostavki da unutar testisa ovih pacijenata postoje višestruka sijela očuvane spermatogeneze koja sadrže sjemenske kanaliće sa zrelim
spermatidama i spermijima, stanicama sposobnim za oplodnju jajne stanice ICSI metodom. Preporuča se uzimanje višestrukih biopsija jer su tako povećani
izgledi za pronalazak spermija koji posjeduje reproduktivni potencijal. Treba napomenuti da, iako točna lokacija gdje bi bilo optimalno izvoditi biopsiju ne postoji, neka istraživanja zagovaraju sredinu testisa kao područje sa najvećom
uspješnošću izolacije spermija, SRR (Sperm Retrieval Rate).
ICSI je metoda izvantjelesne oplodnje u kojoj se jedan spermij unosi u citoplazmu jajne stanice savladavanjem bifazne barijere koju čine zona pellucida i stanična membrana jajne stanice. ICSI postupak je metoda izbora u
pacijenata sa teškim oblicima oligoastenoteratozoospermije, u slučajevima
azoospermije, kada se spermiji dobivaju mikrokirurškim postupcima iz pasjemenika ili sjemenika, u prisutnosti protutijela na spermije te u slučajevima niske stope oplodnje unatoč dobroj kvaliteti ejakulata.
Bitan serumski parametar proučavan u prvim godinama razvoja TESE metode bio je FSH. Općenito rečeno, serumska koncentracija FSH je obrnuto proporcionalna aktivnosti spermatogeneze. Veći broj studija pokazao je kako povišeni FSH upućuje na nisku vjerojatnost ekstrakcije spermija. Iz toga se može zaključiti kako je FSH važan čimbenik u predviđanju uspjeha TESE metode.
Iako vrijednost FSH u krvnom serumu ima prediktivnu vrijednost u procjeni spermatogeneze općenito, ona nije odraz funkcije izoliranih područja održane spermatogeneze. Stoga odnos razine FSH i prisutnost spermatogeneze (u slučaju neopstruktivne azoospermije i muškaraca sa KS) nisu u direktnom odnosu i ne može se koristiti kao apsolutno pouzdani prediktivni faktor
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
MTB nemas frke 🤣😄🙈
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
anchy321
Divna si!!!
baš sređujem postove za ujutro (da, da, neradnice jedne, tako ja provodim subotu navečer) i samo mi taj dio fali.
Mislim da smo sad pokrile sve (naravno da nismo, nisam ništa napisala o low respondericama, PCOSu, endometriozi, ... ali neka to ostane za neki idući volume, ne treba ni pretjerivati )
💔💔💔
anchy321
Divna si!!!
baš sređujem postove za ujutro (da, da, neradnice jedne, tako ja provodim subotu navečer) i samo mi taj dio fali.
Mislim da smo sad pokrile sve (naravno da nismo, nisam ništa napisala o low respondericama, PCOSu, endometriozi, … ali neka to ostane za neki idući volume, ne treba ni pretjerivati)
Nisam bas neki stručnjak al mislim da su tu neke osnovne stvari...ako bar malo pomogne bit će super 🙂🙂
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
anchy321
Divna si!!!
Mislim da smo sad pokrile sve (naravno da nismo, nisam ništa napisala o low respondericama, PCOSu, endometriozi, … ali neka to ostane za neki idući volume, ne treba ni pretjerivati)
Pisala bih o endometriozi, ali mislim da bi to Nikitta ipak puno puno bolje napisala - ukratko a da pokrije sve segmente... 🙄 Jer nisam sigurna ni koji sam stadij... Ali baš kao što kažeš, možda za slijedeći vol. Brzo će to 🤣🤣🤣
endometrioza
Sortiraj odgovore
Najstariji