Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    29. Siječanj 2021. 19:30

Mattan

Kaže MM : stalno ispituješ po forumu a ne pitaš najvažnije. Moramo li se suzdržati od odnosa sada u prirodnom F-etu? I kada, stupa to na snagu? Pa ajd cure, kad muž pita ozbiljno je pitanje 😁 Zaboravila pitat ovu doktoricu danas…
    Leoni hiper schwester 💗💗💗 Žao mi je! Ali gle rijetki su koji uspiju iz prvog, vidi ti već dva obavila ja ni jedan 😅 Bit će treća sreća 🥰

Mattan evo nebi vjerovalaa ali mene je to moj danas pitao. Ali općenito za FET. Pitao me dali se moramo sad suzdržati odnosa da nebi slučajno se desilo nešto pa da moram drugi puta odgađati.. Pošto je kod mene situacija sa endometriozom pa zna nekada biti bolnije, a nekako sam sva luda od estrofema i progesterona 🤣. I mene zanima odg 😁😁😁

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    29. Siječanj 2021. 19:32

anabelaaaa

Zna li neko kad se radi aspiracija ciste,koji dan ciklusa?
    Ako se cista hrani stimulacijom onda je logicno da se prvo cista otkloni pa se krene sa stumulacijom nakon cega ide punkcija, ako sam dobro shvatila onda ja dva puta idem na aspiraciju.Jendom ciste,drugi put jajnih stanica?😏

Kakva cista je u pitanju da se mora aspirirati? Mislim možda si spomenula ranije ali nisam popratila...imala sam svakakve, ali obično odu sa M. Osim endometrioma, ali se on miče lpsc. Pa mi nije jasno 🤔😬😁😁😁😁

endometrioza

• Ivevk
    29. Siječanj 2021. 19:37

Da???
    Pa kad ću to stići napravit kad sam u 3. mjesecu u postupku????
    Trebam dobit 23.03. i tada krećemo...tako je rekao

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• Ivevk
    29. Siječanj 2021. 19:37

Ivevk

Da???
    Pa kad ću to stići napravit kad sam u 3. mjesecu u postupku????
    Trebam dobit 23.03. i tada krećemo…tako je rekao

MBO…šta sad da radim

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 19:46

anabelaaaa, ne znam, ali ne bih ja to računala kao aspiraciju. To će biti jedan bockić, nećeš ni osjetiti. 

Mattan, Dada, pitajte sve tetu MTB, sve ona zna. U tekici piše (skopirano sa Volume 2):

I nasla sam da u FET-u jako pozitivan ucinak na uspjesnost imaju tempirani odnosi i to na dan ovulacije i dan prije transfera embrija. Kako smo 15dc dobili potvrdu da je ovulacija nastupila tocno u toku pregleda pokusali smo to isprakticirat i imali odnosne taj dan i onda nista do dana prije transfera. Po istrazivanju to zavarava nase tijelo da je oplodnja prirodna, opustaju se hormoni srece i adrenalin koji su aktivni iducih 24 sata te samim time nase tijelo to prihvaca kao prirodni dogadjaj. Po jednoj studiji nase tijelo zbog stresa oko postupaka ne luci hormone srece u tom periodu pa je nase tijelo svijesno da to nije iskljucivo prirodni proces. A i sama sperma priprema maternicu za implantaciju. Moram priznat da je osjecaj bio cudan sa svim onim crinone nakupinama al po statistici koja je uspjesnost povecavala 25% nismo mogli odoljet a da ne probamo.

Ivevk, kao prvo, nemoj paničariti. Sve je OK. FSH i LH trebaju doktoru, on će ti dati da ih izvadiš drugi dan ciklusa koji dolazi nakon idućih konzultacija. Ujutro ćeš izvaditi krv, za dva sata ćeš dobiti nalaze i s tim ćeš otići njemu.
    Ili možda već negdje imaš FSH i LH a da to ni ne znaš, možda si mu već dala u papirima koje si mu pokazala na prvim konzultacijama. U tom slučaju on sve zna. Pretpostavljam da ideš u stimulirani postupak? Ako ne, zaboravi sve ovo oko FSH i LH. To stvarno treba samo doktoru, ne bi on to zaboravio ako mu je potrebno.
    Što se tiče ostalog što sam ti napisala (D vitamin, feritin, GUk, inzulin, ...), to ti je jedno vađenje krvi, možeš ga napraviti bilo kad i nalazi su ti odmah. Traži uputnicu od ginekologice ili LOMa, ili odi privatno. To te dobar dio MPO specijalaca neće poslati (barem ne na prvom postupku), a puno znači da ako ti ti nalazi nisu dobri, da imaš mjesec dana da ih popraviš. Ja bih to riješila odmah početkom idućeg tjedna.
    Dakle, sve stigneš.
    I ja nisam MBO.  

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    29. Siječanj 2021. 19:56

MTB

anabelaaaa, ne znam, ali ne bih ja to računala kao aspiraciju. To će biti jedan bockić, nećeš ni osjetiti.Mattan, Dada, pitajte sve tetu MTB, sve ona zna. U tekici piše (skopirano sa Volume 2):

I nasla sam da u FET-u jako pozitivan ucinak na uspjesnost imaju tempirani odnosi i to na dan ovulacije i dan prije transfera embrija. Kako smo 15dc dobili potvrdu da je ovulacija nastupila tocno u toku pregleda pokusali smo to isprakticirat i imali odnosne taj dan i onda nista do dana prije transfera. Po istrazivanju to zavarava nase tijelo da je oplodnja prirodna, opustaju se hormoni srece i adrenalin koji su aktivni iducih 24 sata te samim time nase tijelo to prihvaca kao prirodni dogadjaj. Po jednoj studiji nase tijelo zbog stresa oko postupaka ne luci hormone srece u tom periodu pa je nase tijelo svijesno da to nije iskljucivo prirodni proces. A i sama sperma priprema maternicu za implantaciju. Moram priznat da je osjecaj bio cudan sa svim onim crinone nakupinama al po statistici koja je uspjesnost povecavala 25% nismo mogli odoljet a da ne probamo.Ivevk, kao prvo, nemoj paničariti. Sve je OK. FSH i LH trebaju doktoru, on će ti dati da ih izvadiš drugi dan ciklusa koji dolazi nakon idućih konzultacija. Ujutro ćeš izvaditi krv, za dva sata ćeš dobiti nalaze i s tim ćeš otići njemu.
    Ili možda već negdje imaš FSH i LH a da to ni ne znaš, možda si mu već dala u papirima koje si mu pokazala na prvim konzultacijama. U tom slučaju on sve zna. Pretpostavljam da ideš u stimulirani postupak? Ako ne, zaboravi sve ovo oko FSH i LH. To stvarno treba samo doktoru, ne bi on to zaboravio ako mu je potrebno.
    Što se tiče ostalog što sam ti napisala (D vitamin, feritin, GUk, inzulin, …), to ti je jedno vađenje krvi, možeš ga napraviti bilo kad i nalazi su ti odmah. Traži uputnicu od ginekologice ili LOMa, ili odi privatno. To te dobar dio MPO specijalaca neće poslati (barem ne na prvom postupku), a puno znači da ako ti ti nalazi nisu dobri, da imaš mjesec dana da ih popraviš. Ja bih to riješila odmah početkom idućeg tjedna.
    Dakle, sve stigneš.
    I ja nisam MBO.

Uuuu ovo dobro zvuči, hvala ti 💟... Ali njegovi spermići siročići nemogu ni stići do maternice kad su im tuneli blokirani 🤔🤔🤔🤔 bar mislim, ali probat ću 😁😁😁😁❤️
    Mattan idemo u akciju 🤣🤣🤣

endometrioza

MaloTele
    29. Siječanj 2021. 19:56

MTB

Mattan, Dada, pitajte sve tetu MTB, sve ona zna. U tekici piše (skopirano sa Volume 2):

I nasla sam da u FET-u jako pozitivan ucinak na uspjesnost imaju tempirani odnosi i to na dan ovulacije i dan prije transfera embrija. Kako smo 15dc dobili potvrdu da je ovulacija nastupila tocno u toku pregleda pokusali smo to isprakticirat i imali odnosne taj dan i onda nista do dana prije transfera. Po istrazivanju to zavarava nase tijelo da je oplodnja prirodna, opustaju se hormoni srece i adrenalin koji su aktivni iducih 24 sata te samim time nase tijelo to prihvaca kao prirodni dogadjaj. Po jednoj studiji nase tijelo zbog stresa oko postupaka ne luci hormone srece u tom periodu pa je nase tijelo svijesno da to nije iskljucivo prirodni proces. A i sama sperma priprema maternicu za implantaciju. Moram priznat da je osjecaj bio cudan sa svim onim crinone nakupinama al po statistici koja je uspjesnost povecavala 25% nismo mogli odoljet a da ne probamo.

Ovo sam i ja nasla u svom fetu i prakticirala 😂😂🤞 racunala sam da ne moze odmoc i eto bete u potpisu 😂😂😂😂😉

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 20:00

Nikitta, da, to je Grizli. Drago mi je da je postala mama, nije mi drago da je sad nemamo tu. Divna je. 

Dada, da budem direktna, nije bitno da njegovi spermići doću negdje, nego da ti svršiš. Više puta po mogućnosti. Reci mužu da začeće ovisi o tvom svršavanju. Ti ćeš podnijeti tu žrtvu za vašu bebu.  I mislim da nisi shvatila - ne ideš u akciju sa Mattan, nego sa svojim mužem. 

MaloTele, da, ali ja to nesebično dijelim okolo, a ti si skrivala ko zmija noge. 

💔💔💔

• Ivevk
    29. Siječanj 2021. 20:02

MTB

anabelaaaa, ne znam, ali ne bih ja to računala kao aspiraciju. To će biti jedan bockić, nećeš ni osjetiti.Mattan, Dada, pitajte sve tetu MTB, sve ona zna. U tekici piše (skopirano sa Volume 2):

I nasla sam da u FET-u jako pozitivan ucinak na uspjesnost imaju tempirani odnosi i to na dan ovulacije i dan prije transfera embrija. Kako smo 15dc dobili potvrdu da je ovulacija nastupila tocno u toku pregleda pokusali smo to isprakticirat i imali odnosne taj dan i onda nista do dana prije transfera. Po istrazivanju to zavarava nase tijelo da je oplodnja prirodna, opustaju se hormoni srece i adrenalin koji su aktivni iducih 24 sata te samim time nase tijelo to prihvaca kao prirodni dogadjaj. Po jednoj studiji nase tijelo zbog stresa oko postupaka ne luci hormone srece u tom periodu pa je nase tijelo svijesno da to nije iskljucivo prirodni proces. A i sama sperma priprema maternicu za implantaciju. Moram priznat da je osjecaj bio cudan sa svim onim crinone nakupinama al po statistici koja je uspjesnost povecavala 25% nismo mogli odoljet a da ne probamo.Ivevk, kao prvo, nemoj paničariti. Sve je OK. FSH i LH trebaju doktoru, on će ti dati da ih izvadiš drugi dan ciklusa koji dolazi nakon idućih konzultacija. Ujutro ćeš izvaditi krv, za dva sata ćeš dobiti nalaze i s tim ćeš otići njemu.
    Što se tiče ostalog što sam ti napisala (D vitamin, feritin, GUk, inzulin, …), to ti je jedno vađenje krvi, možeš ga napraviti bilo kad i nalazi su ti odmah. Traži uputnicu od ginekologice ili LOMa, ili odi privatno. To te dobar dio MPO specijalaca neće poslati (barem ne na prvom postupku), a puno znači da ako ti ti nalazi nisu dobri, da imaš mjesec dana da ih popraviš. Ja bih to riješila odmah početkom idućeg tjedna.
    Dakle, sve stigneš.
    I ja nisam MBO.

MTB….ahahahhahaha...oprosti na krivom oslovljavanju 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    07/21 neuspjeli postupak

❤️J_0209_b😺
    29. Siječanj 2021. 20:03

MTB

Dakle, sve stigneš.
    I ja nisam MBO.

I mene je muž danas pitao, jel možemo prakticirat keks, pa mu nisam znala odgovorit..😂
    Jel se ovo odnosi i nas? 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.