Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vickivale
    30. Listopad 2020. 15:57

Piky, nema tog lijeka kojeg ima u Rijeci, a nema u Zagrebu. Neka ti da recept, nazoveš par ljekarni i vidiš gdje ga ima. Praktičnih savjeta nemam, nisam imala to iskustvo i nadam se da ga nikad neću imati.

U RH se mifepriston ne može dobiti na recept, već se izdaje zdravstvenoj ustanovi

a ovdje je popis koja ustanova obavlja medikamentozni pobačaj
    http://zenskasoba.hr/hr/pobacaj-u-hrvatskoj-nedostupan-i-skup-a-do-informacija-se-tesko-dolazi/

Dvojajcane blizanke 🍒

30. Listopad 2020. 16:00

NadimakMTB

anavi985, ginekolog ti je pristao dati ove uputnice za trombofiliju? Mislila sam da to ide samo ako si imao već spontane, pa sam se pripremila na to da ću pokušati, da će me odbiti, pa da ću ići privatno…

Hehe, Ruska1986 je podivljala. Jeste čule, žene. Ako ikoja krene po negativi, nahuškat ću je na vasSanjich, bez brige, neće ti biti kasno i nećeš ovulirati prije aspiracije. Ja sam danima prije osjećala sve veće i veće zatezanje i točno znala da je vrijeme za štopericu. Ne računaj na standardnu ovulaciju, ovdje je sve drugačije.
    Drago mi da ti je bilo lakše dati injekciju danas.

Lucija007, slažem se za idiopatsku. To je zapravo zajednički termin za "ne znamo što je". Medicina napreduje iz dana u dan, treba biti uporan i istraživati dalje.

Jadranka_, naravno da te strah prvi put. Pogledaj post na prvoj stranici, tamo su ti filmići. Polako, i budeš ti to. Nakon prve injekcije, dalje je to igrarija.

Tina34, meni se ne sviđa što svaki put završiš u hiperu. Prvi put, ajde. Drugi put je ipak Luci trebao drugačije.

Piky, nema tog lijeka kojeg ima u Rijeci, a nema u Zagrebu. Neka ti da recept, nazoveš par ljekarni i vidiš gdje ga ima. Praktičnih savjeta nemam, nisam imala to iskustvo i nadam se da ga nikad neću imati.

Stvar je u tome da se ta tableta ne moze kupiti tipa u ljekarnoj i sad ces doma cekat spontani, i to nije bas bezazleno, to se radi uz strogu kontrolu ginekologa ja, sam znala u ta 2 dana 2 puta na dan ici kod Milana da me gleda, Doslo mi da kazem muzu da mi pelene kupi koliko sam krvarila gore sam napisaka svoje iskustvo s tom tabletom.. Grrrr🙄💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️

Ruska1986
    30. Listopad 2020. 16:04

LUCIJA007

NadimakMTB

anavi985, ginekolog ti je pristao dati ove uputnice za trombofiliju? Mislila sam da to ide samo ako si imao već spontane, pa sam se pripremila na to da ću pokušati, da će me odbiti, pa da ću ići privatno…

Hehe, Ruska1986 je podivljala. Jeste čule, žene. Ako ikoja krene po negativi, nahuškat ću je na vasSanjich, bez brige, neće ti biti kasno i nećeš ovulirati prije aspiracije. Ja sam danima prije osjećala sve veće i veće zatezanje i točno znala da je vrijeme za štopericu. Ne računaj na standardnu ovulaciju, ovdje je sve drugačije.

Lucija007, slažem se za idiopatsku. To je zapravo zajednički termin za "ne znamo što je". Medicina napreduje iz dana u dan, treba biti uporan i istraživati dalje.

Jadranka_, naravno da te strah prvi put. Pogledaj post na prvoj stranici, tamo su ti filmići. Polako, i budeš ti to. Nakon prve injekcije, dalje je to igrarija.

Tina34, meni se ne sviđa što svaki put završiš u hiperu. Prvi put, ajde. Drugi put je ipak Luci trebao drugačije.

Stvar je u tome da se ta tableta ne moze kupiti tipa u ljekarnoj i sad ces doma cekat spontani, i to nije bas bezazleno, to se radi uz strogu kontrolu ginekologa ja, sam znala u ta 2 dana 2 puta na dan ici kod Milana da me gleda, Doslo mi da kazem muzu da mi pelene kupi koliko sam krvarila gore sam napisaka svoje iskustvo s tom tabletom.. Grrrr🙄💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️

Boze, svasta... I cini mi se kao nesto sta se ne bi moglo odradit bez nekakvog nadzora! Toliko krvarenje...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MaloTele
    30. Listopad 2020. 16:07

Miss1502 rekli su mi da mi vrijede godinu dana, i nakon neuspješne inseminacije odma su me narucili za IVF sa iducim ciklusom (ovim sad) , i da su nalazi svi okej i da nije potrebno nista ponovno vadit, neznam,kao sto rekoh meni je sve ovo novo i zapravo ovaj prvi put radim sve kako mi kazu, pa cu vidjet za dalje, nadam se da mi za dalje nece nista vise trebat 😊 i sad se pocinjem pikat i u utorak na prvi uzv

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

30. Listopad 2020. 16:09

Ruska1986

LUCIJA007

NadimakMTB

Boze, svasta… I cini mi se kao nesto sta se ne bi moglo odradit bez nekakvog nadzora! Toliko krvarenje…

Ne nikako, to se radi uz strogu kontrolu ginekologa. 

30. Listopad 2020. 16:12

miss1502

Cure moze li koja prokomentirat moj nalaz plizzz 🤦🤦🤦
    Sanjich ,meni ti je aspiracija bila 14dc, dosta me bolilo pred kraj, cinilo mi se ka da cu rodit te folikule ali imala sam ih 10 pa biće zato. Pitaj sutra sve detaljni bez ozbira bude li Mršić ili ne ..i meni sad tad cinilo ka da je to kasno i ka da ovulacija prolazi ( jos sam imala stalno iscjedak) ali valjda oni znaju
    Lucija na financijsku pomoc mozes racunat ,naravno, mislim da bi svako pomogao koliko moze
    Piky bas ne znam sta rec,osim da mi je zao i da poslusas cure koje su to prosle i iskusnije su po tom pitanju
    Mtb ja mislim da je deff rano uraden test, meni je 10dnt trodnevnog embrija bila jako blijeda linija ..tako da nist nije izgubljeno! ❤️

Mislim da samo imas tu inverziju lh i fsh. Nemam iskustva s tim ali mozda tu ima netko pa da ti pojasni. Mozda imaju nekakvi prirodni preparati za to pokušati ispraviti.

30. Listopad 2020. 16:17

Cure drage, ovo doba korone je grozno a pogotovo sad imati spontani.. Ne mogu vam uopće opisati koliko je meni lakse kad sam se tog rijesila jer znati i hodati s necim mrtvim u sebi 8,9 dana i bojat se ikud otići i mislit si sto ako mi sad krene spontani🙄💆‍♀️💆‍♀️.. Grozno.. 
    Ne ponovilo se vise nikad nikom... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 16:19

miss1502, ja ti ne mogu pomoći oko tvog nalaza, nisam iskusna. A i čujem da je to kompleksno, jer ih sve treba gledati u kontekstu, a ne svaku vrijednost samu za sebe. Specijalist će znati, po tome će ti odrediti stimulaciju. Imam zapisano u svojim bilješkama ovo:
    "Netko je pitao za odnos Fsh i Lh, idealno bi bio omjer 3/2."
    Hvala na info o tvom primjeru za test i blijedu crticu 10dnt. Vjerujem da je rano, ali se i pripremam na negativnu betu. Sve opcije su otvorene.
    Što se hormona tiče, u dosta klinika oni vrijede pola godine do godinu dana, tako da ne traže svi svježe podatke. Moji su bili iz veljače jer sam trebala ići u postupak usred korone.

Ruska1986, rekla sam da neću raditi test sutra. Za dalje ne znam. A tebe se bojim 

vickivale, Lucija007, hvala na pojašnjenju. Stvarno se ne razumijem u ovo, svi moji su ili išli na kiretažu ili im se tijelo prirodno pročistilo pa su išli na kontrolu. Jako mi je žao što ste vi ovoliko iskusne 

💔💔💔

Ruska1986

LUCIJA007

Cure drage, ovo doba korone je grozno a pogotovo sad imati spontani.. Ne mogu vam uopće opisati koliko je meni lakse kad sam se tog rijesila jer znati i hodati s necim mrtvim u sebi 8,9 dana i bojat se ikud otići i mislit si sto ako mi sad krene spontani🙄💆‍♀️💆‍♀️.. Grozno..
    Ne ponovilo se vise nikad nikom…

Ne ponovilo se 🙏🙏

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Inekcije mozemo drzat na sobnoj temperaturi ili?😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.