Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    30. Listopad 2020. 14:26

Ruska1986

Teja1408

Bok cure,
    MTB ovo je super. Sve je pregledno i na jednom mjestu. Svaka cast tebi i curama koje su ti pomogle. 👏🏻👏🏻
    Kod mene danas i ne tako bajno kao nakon prvog uzv. Ostala su tri folikula, tri su stala s rastom. 😐 Aspiracija je u utorak.

Oolive, sto se testiranja tice, ja sam danas malo ispitivala 😁
    Bitno im je kao da imas negativan test prije nego sto dodjes tamo prvi put. To ides preko uputnice od gin.
    I onda je potrebno jos testirati se prije aspiracije, zbog anestezije. To ti oni daju internu uputnicu i testira se u Vinogradskoj. Prije transfera se ne testira.

Ja sam cijelu dramu danas imala s tim.
    Dr je rekao da ce aspiracija biti najvjerojatnije u pon. U Vinogradskoj testiraju radnim danom. Sestra mi je dala uputnicu i rekla da se testiram danas, od 10.30 do 11.30 (kao toliko samo rade) . (Bila sam tamo na pregledu oko pola 9)
    Nista, ja otisla u skolu odradit 1 sat, ostala 2 sata sto sam imala, zadala im da rade i vratila se natrag u bolnicu. Dosla pred taj kontejner gdje testiraju, kad ono… Rade od 8 do 10.30 🙄🙄🙄 zakasnila sam doslovno 5 min, jer oni smotani nisu obavijestili odjele da su promijenili radno vrijeme.
    Na kraju mi je dala internu uputnicu za Fran Mihaljevic pa su me tamo ubacili.
    Uglavnom, veselo od jutra.
    Ispricavam se na duzem postu. Malo sam pod dojmom svega danas. I tuznjikava sto su 3 folikula prestala s rastom.

Znaci, sta smo rekli?? ☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻 I JEDAN JE DOVOLJAN!!!! Nemoj da te moram nac i istuc prije transfera 🤭🤭

Tj.aspiracije! I ne samo ja, neg cemo sve doc! Bolje se cuvaj ☝🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lana3
    30. Listopad 2020. 14:29

NadimakMTB

Dakle, moja beba je jako napredna što se tiče simptoma. Danas su mi iskočili prištići po licu. I nekoliko puta me zarezalo u predjelu jajnika. To mi inače nisu simptomi PMSa.

Međutim, beba nije napredna što se tiče ispuštanja bete. Piškila sam test jutrosBio je više bijel poslije testiranja nego prije
    Nisam tužna, nisam razočarana, nisam puna lude nade. Znala sam da (pre)rano testiram i da će možda biti bijel radi toga. Znam da možda i nisam trudna i da će i ostati bijel. Nisam baš mogla spavati (radila sam ga u 4h ujutro) pa sam si, naravno, raspisala plan akcije ako beta bude negativna u utorak. Čisto da budem spremna

Idemo dalje. Sutra sigurno neću piškiti, previše se volim.
    Za dalje ćemo vidjeti.

Ponovi za 2 dana, sigurno ce se pojaviti sjena 😉 skriva se ocito, neki mali mudrac 😍

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

30. Listopad 2020. 14:30

Mtb i bela danas nema modrice i zraka. Poslusala sam vase savjete 😘😘 ljubim vas obje po srid čela

30. Listopad 2020. 14:37

Blacky89 🌺💓
    Bas to, uzroka mora bit i sta da ja sad do menopauze idem na transfere i kiretaze, doslovno tako mi je  podobnik rekao i slazem se s njim, pogotovo jer se eto vec 2 put to isto dogodilo u tom 7 - 8 tjednu..1 put je odmah sve krivo islo i tom spontanom se uopce nisam cudila tu ni plod nisam vidjela vec sam pocela krvariti.. 
    Nesto ga koci da se ne razvija, a lučijevo idemo dok ne naidje pravi ja nemam snage ici.. Prvo naci uzrok onda ici na transfere.. Idiopatska neplodnost bih se usudila reci ne postoji, vec nije pronadjen  uzrok... 

30. Listopad 2020. 14:40

Bok curke❤danas mi bio prvi dan pikanja i sad tri dana prije ultrazvuka se moram sama pikat a suprug mi je u njemackoj te se stvarno bojim sama piknut i neznam sta da radim 😳😀

30. Listopad 2020. 14:43

anaid

Jaoooo svaka cast na otvaranje i prezentaciji ove nove teme, vrh korisnih savjeta i preporuka !
    Ma bravo 😍😍
    Lucijadrago mi je da je sve dobro prosli i da si napokon dobila i jos pokoji savjet, kak velis nekad svaki svoje melje ali nazalost ispada da moras masno platit da ti se neko konacno posveti onak kak bi trebalo biti i bez placanja. Hocete raditi taj test komparibilnosti ?

Rekao mi podobnik kad dodjem na kontrolu da ce mi napisat preporuku za tu hla tipizaciju samo se bojim koliko citam da, se to duugo ceka a privatno je jako skupo vec sad smo pred bankrotom 🙄💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️

Ruska1986
    30. Listopad 2020. 14:45

Jadranka_

Bok curke❤danas mi bio prvi dan pikanja i sad tri dana prije ultrazvuka se moram sama pikat a suprug mi je u njemackoj te se stvarno bojim sama piknut i neznam sta da radim 😳😀

Bok, Jadranka! Ma samo se opusti... Stvarno nije nista strasno.. Ako ti je bas too much, uvijek mozes otic u npr.Dom zdravlja pa da ti tamo daju! Ali stvarno, probaj sama i vidit ces da nije strasno. Sta si moras dat?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

• Tina34
    30. Listopad 2020. 14:46

Ne znam ni sama, navodno ne preporučuju mijenjanje doktora. Bila sam prvo kod dr. Grbavca-on je radio prvu stimulaciju i prvi FET, ostalo je Lučinger jer Grbavac više ne radi tamo.

Ja 35 On 42
    Dijagnoza: Oligozoospermija, ja sve ok (AMH 38)
    09/19 Lučinger ICSI, 12 js-HIPER-nema ET-a, 5 smrzlića-3 FET-a bete 0
    10/20 Lučinger ICSI, 11 js-HIPER-riskiramo ET 1 blastociste beta 0, 5 smrzlića
    11/20 planiran FET

Ruska1986
    30. Listopad 2020. 14:48

LUCIJA007

anaid

Jaoooo svaka cast na otvaranje i prezentaciji ove nove teme, vrh korisnih savjeta i preporuka !
    Ma bravo 😍😍
    Lucijadrago mi je da je sve dobro prosli i da si napokon dobila i jos pokoji savjet, kak velis nekad svaki svoje melje ali nazalost ispada da moras masno platit da ti se neko konacno posveti onak kak bi trebalo biti i bez placanja. Hocete raditi taj test komparibilnosti ?

Rekao mi podobnik kad dodjem na kontrolu da ce mi napisat preporuku za tu hla tipizaciju samo se bojim koliko citam da, se to duugo ceka a privatno je jako skupo vec sad smo pred bankrotom 🙄💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️

A skupit cemo kolko ko moze! ❤💜 Pa bar da ti malo olaksamo...  Ja bi stvarno htjela da se to dobro istrazi i da se vidi u cem je vise problem! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

30. Listopad 2020. 14:49

Jadranka_

Jadranka_

Svima nam je tako prvi put, ali kad uspiješ sama bit će ti drago da ne ovisiš o drugima svaki dan. Samo opušteno, ne žuri, daj si vremena, polako smućkaj bez žurbe. Ja bi ispočetka pustila video na youtube pa zaustavljala svako malo dok to ne napravim, pa opet pustim malo pa zaustavim. Što imaš od terapije?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.