Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Listopad 2020. 16:30

Ruska1986

NadimakMTB

miss1502, ja ti ne mogu pomoći oko tvog nalaza, nisam iskusna. A i čujem da je to kompleksno, jer ih sve treba gledati u kontekstu, a ne svaku vrijednost samu za sebe. Specijalist će znati, po tome će ti odrediti stimulaciju. Imam zapisano u svojim bilješkama ovo:
    "Netko je pitao za odnos Fsh i Lh, idealno bi bio omjer 3/2."
    Hvala na info o tvom primjeru za test i blijedu crticu 10dnt. Vjerujem da je rano, ali se i pripremam na negativnu betu. Sve opcije su otvorene.
    Što se hormona tiče, u dosta klinika oni vrijede pola godine do godinu dana, tako da ne traže svi svježe podatke. Moji su bili iz veljače jer sam trebala ići u postupak usred korone.

Ruska1986, rekla sam da neću raditi test sutra. Za dalje ne znam. A tebe se bojimvickivale, Lucija007, hvala na pojašnjenju. Stvarno se ne razumijem u ovo, svi moji su ili išli na kiretažu ili im se tijelo prirodno pročistilo pa su išli na kontrolu. Jako mi je žao što ste vi ovoliko iskusne

😂😎 samo neka vidim da netko nije uredio potpis 😂😂😂 ili da netko pada u depru jer ima jednu stanicu ☝🏻 ja uduplo navijam za sve i ne dam da netko misli ista negativno!

OK sefice budem uredila potpis, samo skratit cu ga na minimum minimuma jer moj potpis ne bi stao na 2 strane i iskreno muka mi je svega, se prisjećati i pisati (i plasiti 'idiopatske  neplodne parove 🤢🙄💆‍♀️😂). 

• Piky
    30. Listopad 2020. 16:31

LUCIJA007

Piky

We ovo je za ubit se…
    ŠTO DA RADIM
    Znači da bi imala kiretažu moram imati test na Covid koji mogu raditi u utorak, a oni mi savjetuju da odem u Rijeku koja je 200 kn od mene i uzmem onu neku tabletu za prekid… Gdje što kako,,

Dali znate ima li to sa tabletom u zg gdje jer mi je rijeka totalno naopako i nemam nikog tamo.. I znači da će plod u srijedu imati 16 dana, je da me ništa ne boli ali strah me nekih komplikacija.

Ja sam to isla u prosloj trudnoci i ginekos, i reci cu ti bez uljepsavanja.. To je grozno.. Unajmili smo apartman blizu Ginekosa jer mi je rekao da mu moram biti blizu u slucaju jakog krvarenja… Dobila sam prvo 2 tablete, krvarila nenormalno ja mislila to je to.. Odem na ultrazvuk sve stoji… Dobim jos 2 tablete, iskrvarila da doslovno sam stajala pod tusem jer nije bilo uopce smisla stavljat ulozak koliko je to siktalo iz mene… Muz se uplasio htio zvat hitnu…
    Ja na ultrazvuk gestacijska jos stoji! I na kraju zavrsila na kiretazi nakon 2 dana MUCENJAAA.. To je moje osobno iskustvo ne mora bit da bi tebi tako bilo ali ja to vise nikad ne bi.

Ajme meni... Evo na kraju sam dogovorila sa sv. Duhom rekao je doktor da ti rade i čim dobijem test na Covid da dignem uputnicu za hospitalizaciju i dođem, e jedino što nisam pitala dali se to plaća????
    A podobnima sam zvala kaže da ne rade to u vrijeme pandemije. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 16:34

Što mislite, kako bi generalna populacija reagirala na naš najznačajniji OKP da ne zna kontekst? 
    Pod OKPom mislim na kompulzivno opsesivni poremećaj koji nas tjera da proučavamo svoje rabljene gaćice, rabljene uloške i rabljene wc papire pod različitim kutevima svijetlosti da bi vidjeli ima li nečeg obojanog tamo, i o kojoj se točno nijansi smeđe, crvene ili roze radi 

💔💔💔

MaloTele
    30. Listopad 2020. 16:35

Piky

LUCIJA007

Piky

We ovo je za ubit se…
    ŠTO DA RADIM
    Znači da bi imala kiretažu moram imati test na Covid koji mogu raditi u utorak, a oni mi savjetuju da odem u Rijeku koja je 200 kn od mene i uzmem onu neku tabletu za prekid… Gdje što kako,,

Dali znate ima li to sa tabletom u zg gdje jer mi je rijeka totalno naopako i nemam nikog tamo.. I znači da će plod u srijedu imati 16 dana, je da me ništa ne boli ali strah me nekih komplikacija.

Ja sam to isla u prosloj trudnoci i ginekos, i reci cu ti bez uljepsavanja.. To je grozno.. Unajmili smo apartman blizu Ginekosa jer mi je rekao da mu moram biti blizu u slucaju jakog krvarenja… Dobila sam prvo 2 tablete, krvarila nenormalno ja mislila to je to.. Odem na ultrazvuk sve stoji… Dobim jos 2 tablete, iskrvarila da doslovno sam stajala pod tusem jer nije bilo uopce smisla stavljat ulozak koliko je to siktalo iz mene… Muz se uplasio htio zvat hitnu…
    Ja na ultrazvuk gestacijska jos stoji! I na kraju zavrsila na kiretazi nakon 2 dana MUCENJAAA.. To je moje osobno iskustvo ne mora bit da bi tebi tako bilo ali ja to vise nikad ne bi.

Ajme meni… Evo na kraju sam dogovorila sa sv. Duhom rekao je doktor da ti rade i čim dobijem test na Covid da dignem uputnicu za hospitalizaciju i dođem, e jedino što nisam pitala dali se to plaća????

Mislim da ne placas ako imas uputnicu za hospitalizaciju,neka me ispravi netko ako sam ti krivo rekla.. sretno,drzim fige da to sto prije rjesis 🤞

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

30. Listopad 2020. 16:35

miss1502

Jadranka benfola i cetrotide idu obavezno u frizider
    Mtb, angribird nemam pojma vise kako taj omjer ispraviti, kazu da ako je fsh veci od lh da to ukazuje na policisticne…ocito ni siofol nije pomogao…a vidit cemo, malo me to danas zabrinulo jer sam vidila po doktorovoj faci da mu nije neki nalaz ..ja ocekivala da ce bit savrsen…
    E da , i zar je ovo moguce?! Prije 20 dana mi je vitamin d bio 125, danas je 98…jel moguce da tako brzo pada a nisam ga skroz ukinila nego samo malo smanjila…to mi je isto bolesno…

Draga, ja sam 2mj pila siofor priie nego mi je pomogao.. Kooiko ti pijes? 
    Vitamin D je pao vjerovatno radi manje suncanih dana.. Sad ga treba pojacat a ne smanjit 😊 po meni su ti nalazi okej.. Nista dramaticno ne vidim... A on i inace nema neke wow reakcije na nista tak da mozd zato nije nis posebno rekao

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 16:37

miss1502

Mtb, angribird nemam pojma vise kako taj omjer ispraviti, kazu da ako je fsh veci od lh da to ukazuje na policisticne…ocito ni siofol nije pomogao…a vidit cemo, malo me to danas zabrinulo jer sam vidila po doktorovoj faci da mu nije neki nalaz ..ja ocekivala da ce bit savrsen…
    E da , i zar je ovo moguce?! Prije 20 dana mi je vitamin d bio 125, danas je 98…jel moguce da tako brzo pada a nisam ga skroz ukinila nego samo malo smanjila…to mi je isto bolesno…

miss1502, žao mi je, stvarno se ne razumijem u tu tematiku što se tiče FSH i LH, mene svugdje samo godinama plaše, ostali nalazi ih ne zanimaju toliko.

Za D vitamin nisam znala, to je baš pad. Jesi li manje izlazila vani na sunce? Uzimaš li ove kapi koje ovdje preporučuju?

💔💔💔

• Piky
    30. Listopad 2020. 16:38

Chloe18

Piky

LUCIJA007

Piky

We ovo je za ubit se…
    ŠTO DA RADIM

Ajme meni… Evo na kraju sam dogovorila sa sv. Duhom rekao je doktor da ti rade i čim dobijem test na Covid da dignem uputnicu za hospitalizaciju i dođem, e jedino što nisam pitala dali se to plaća????

Mislim da ne placas ako imas uputnicu za hospitalizaciju,neka me ispravi netko ako sam ti krivo rekla.. sretno,drzim fige da to sto prije rjesis 🤞

Pa zato i ja mislim da ne, jer to nije prekid neželjene trudnoće. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Teja1408
    30. Listopad 2020. 16:38

Ruska1986

NadimakMTB

miss1502, ja ti ne mogu pomoći oko tvog nalaza, nisam iskusna. A i čujem da je to kompleksno, jer ih sve treba gledati u kontekstu, a ne svaku vrijednost samu za sebe. Specijalist će znati, po tome će ti odrediti stimulaciju. Imam zapisano u svojim bilješkama ovo:
    "Netko je pitao za odnos Fsh i Lh, idealno bi bio omjer 3/2."
    Hvala na info o tvom primjeru za test i blijedu crticu 10dnt. Vjerujem da je rano, ali se i pripremam na negativnu betu. Sve opcije su otvorene.
    Što se hormona tiče, u dosta klinika oni vrijede pola godine do godinu dana, tako da ne traže svi svježe podatke. Moji su bili iz veljače jer sam trebala ići u postupak usred korone.

Ruska1986, rekla sam da neću raditi test sutra. Za dalje ne znam. A tebe se bojimvickivale, Lucija007, hvala na pojašnjenju. Stvarno se ne razumijem u ovo, svi moji su ili išli na kiretažu ili im se tijelo prirodno pročistilo pa su išli na kontrolu. Jako mi je žao što ste vi ovoliko iskusne

😂😎 samo neka vidim da netko nije uredio potpis 😂😂😂 ili da netko pada u depru jer ima jednu stanicu ☝🏻 ja uduplo navijam za sve i ne dam da netko misli ista negativno!

💕

30. Listopad 2020. 16:39

NadimakMTB

Što mislite, kako bi generalna populacija reagirala na naš najznačajniji OKP da ne zna kontekst?
    Pod OKPom mislim na kompulzivno opsesivni poremećaj koji nas tjera da proučavamo svoje rabljene gaćice, rabljene uloške i rabljene wc papire pod različitim kutevima svijetlosti da bi vidjeli ima li nečeg obojanog tamo, i o kojoj se točno nijansi smeđe, crvene ili roze radi

a tek rabljene testove koliko sam puta samo kopala po smeću i tražila test, pa ga još rastavljala da vidim hoće li sse možda neka sjena bolje vidjet ako mi ne smeta ona plastika da je vidim

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 16:42

Bozma

NadimakMTB

a tek rabljene testove koliko sam puta samo kopala po smeću i tražila test, pa ga još rastavljala da vidim hoće li sse možda neka sjena bolje vidjet ako mi ne smeta ona plastika da je vidim

Pih. Moj nije u smeću, fino je izložen na komadu wc papira na balkonu da imam za usporedbu, ako se bude imalo što za uspoređivati 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.