Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Listopad 2020. 15:31

Hvala curke ❤

30. Listopad 2020. 15:32

Piky

We ovo je za ubit se…
    ŠTO DA RADIM
    Znači da bi imala kiretažu moram imati test na Covid koji mogu raditi u utorak, a oni mi savjetuju da odem u Rijeku koja je 200 kn od mene i uzmem onu neku tabletu za prekid… Gdje što kako,,

Dali znate ima li to sa tabletom u zg gdje jer mi je rijeka totalno naopako i nemam nikog tamo.. I znači da će plod u srijedu imati 16 dana, je da me ništa ne boli ali strah me nekih komplikacija.

Ja sam to isla u prosloj trudnoci i ginekos, i reci cu ti bez uljepsavanja.. To je grozno.. Unajmili smo apartman blizu Ginekosa jer mi je rekao da mu moram biti blizu u slucaju jakog krvarenja... Dobila sam prvo 2 tablete, krvarila nenormalno ja mislila to je to.. Odem na ultrazvuk sve stoji... Dobim jos 2 tablete, iskrvarila da doslovno sam stajala pod tusem jer nije bilo uopce smisla stavljat ulozak koliko je to siktalo iz mene... Muz se uplasio htio zvat hitnu... 
    Ja na ultrazvuk gestacijska jos stoji! I na kraju zavrsila na kiretazi nakon 2 dana MUCENJAAA.. To je moje osobno iskustvo ne mora bit da bi tebi tako bilo ali ja to vise nikad ne bi. 

• LucyLou
    30. Listopad 2020. 15:38

MTB, bas si me nasmijala s ovim “najostrija olovcica u pernici”! Zakon! 😂😂😂
    Ma ja mislim da si ti prerano pisnula test, ponovi za koji dan. Ja sam dosla u napast da ujutro vadim betu (8dpt) 🤦🏼‍♀️ 😂 Prvi dio cekanja izdrzim bez problema ali ovaj drugi...uf...i da, ovo mi je 6. put da vadim betu (1.AIH, 5 transfera) i sve si mislim da ce mi s vremenom postati lakse kad ono, samo teze 😂
    Tiki92, nadam se da je laksi oblik i da se osjecas ok...
    Manemoj, ti si pitala sto piti za zadebljenje endometrija. Meni je ovaj put pomogao sok od cikle (marka Biotta iz DM-a) i caj od lista maline (Bio&Bio). 
    Curke
    Belaa, ja vjerujem da ce sve biti u redu i svaku vecer se molim za tebe i tvoje cudo. I za sve nas ovdje. 🥰🙏🏻
    Nikitta i Bella - ovo je predivno, i kao sto vec znate, ja vjerujem da nista nije slucajno i sve ima svoje razloge 
    Bozma, dodje nam svima da odustanemo, naravno. I brundamo i brojimo i placemo i psujemo, i onda opet nekako izduramo i idemo na sve ispocetka 😂😘
    Tina34, dobro nam dosla! A ja sam nakon tri neuspjela transfera presla u drugu polikliniku gdje su mi radili histeroskopiju. Pronasli polip koji su uklonili, nakon toga sam imala ET dvije super blastice i imala najmanju betu ikada. Ali svejedno, drago mi je da sam odradila i taj dio, bila sam puno mirnija i uvjerena da je to jos jedan korak blize mom cilju. 
    Lala1982, drzim fige da je ipak bilo jos rano i da ces za koji dan ugledati debelu crticu! 🙏🏻🤞🏻☺️
    Tiki82, drago mi je da si ozdravila i da se vracas na posao! Vjerujem da nije bilo lako, cula sam od nekoliko ljudi da je najgora ta opca slabost i psiha koja dodatno umori. Mami zelim sto brzi oporavak! 🙏🏻
    Piky, nemam nikakav pametan savjet za dati ali drzim fige da ces sto prije pronaci odgovarajuce rjesenje i krenuti dalje...🙏🏻
    Cure koje nisam nabrojala - mislim i na vas i svima vam zelim ugodan pocetak vikenda! 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• LucyLou
    30. Listopad 2020. 15:39

MTB, bas si me nasmijala s ovim “najostrija olovcica u pernici”! Zakon! 😂😂😂
    Ma ja mislim da si ti prerano pisnula test, ponovi za koji dan. Ja sam dosla u napast da ujutro vadim betu (8dpt) 🤦🏼‍♀️ 😂 Ovaj prvi dio cekanja izdrzim bez problema ali ovaj drugi...uf...i da, ovo mi je 6. put da vadim betu (1.AIH, 5 transfera) i sve si mislim da ce mi s vremenom postati lakse kad ono, samo teze 😂
    Tiki92, nadam se da je laksi oblik i da se osjecas ok...
    Manemoj, ti si pitala sto piti za zadebljenje endometrija. Meni je ovaj put pomogao sok od cikle (marka Biotta iz DM-a) i caj od lista maline (Bio&Bio). 
    Curke
    Belaa, ja vjerujem da ce sve biti u redu i svaku vecer se molim za tebe i tvoje cudo. I za sve nas ovdje. 🥰🙏🏻
    Nikitta i Bella - ovo je predivno, i kao sto vec znate, ja vjerujem da nista nije slucajno i sve ima svoje razloge 
    Bozma, dodje nam svima da odustanemo, naravno. I brundamo i brojimo i placemo i psujemo, i onda opet nekako izduramo i idemo na sve ispocetka 😂😘
    Tina34, dobro nam dosla! A ja sam nakon tri neuspjela transfera presla u drugu polikliniku gdje su mi radili histeroskopiju. Pronasli polip koji su uklonili, nakon toga sam imala ET dvije super blastice i imala najmanju betu ikada. Ali svejedno, drago mi je da sam odradila i taj dio, bila sam puno mirnija i uvjerena da je to jos jedan korak blize mom cilju. 
    Lala1982, drzim fige da je ipak bilo jos rano i da ces za koji dan ugledati debelu crticu! 🙏🏻🤞🏻☺️
    Tiki82, drago mi je da si ozdravila i da se vracas na posao! Vjerujem da nije bilo lako, cula sam od nekoliko ljudi da je najgora ta opca slabost i psiha koja dodatno umori. Mami zelim sto brzi oporavak! 🙏🏻
    Piky, nemam nikakav pametan savjet za dati ali drzim fige da ces sto prije pronaci odgovarajuce rjesenje i krenuti dalje...🙏🏻
    Cure koje nisam nabrojala - mislim i na vas i svima vam zelim ugodan pocetak vikenda! 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 15:50

anavi985, ginekolog ti je pristao dati ove uputnice za trombofiliju? Mislila sam da to ide samo ako si imao već spontane, pa sam se pripremila na to da ću pokušati, da će me odbiti, pa da ću ići privatno...

Hehe, Ruska1986 je podivljala. Jeste čule, žene. Ako ikoja krene po negativi, nahuškat ću je na vas  

Sanjich, bez brige, neće ti biti kasno i nećeš ovulirati prije aspiracije. Ja sam danima prije osjećala sve veće i veće zatezanje i točno znala da je vrijeme za štopericu. Ne računaj na standardnu ovulaciju, ovdje je sve drugačije.
    Drago mi da ti je bilo lakše dati injekciju danas.

Lucija007, slažem se za idiopatsku. To je zapravo zajednički termin za "ne znamo što je". Medicina napreduje iz dana u dan, treba biti uporan i istraživati dalje.

Jadranka_, naravno da te strah prvi put. Pogledaj post na prvoj stranici, tamo su ti filmići. Polako, i budeš ti to. Nakon prve injekcije, dalje je to igrarija.

Tina34, meni se ne sviđa što svaki put završiš u hiperu. Prvi put, ajde. Drugi put je ipak Luci trebao drugačije.

Piky, nema tog lijeka kojeg ima u Rijeci, a nema u Zagrebu. Neka ti da recept, nazoveš par ljekarni i vidiš gdje ga ima. Praktičnih savjeta nemam, nisam imala to iskustvo i nadam se da ga nikad neću imati.

💔💔💔

MaloTele
    30. Listopad 2020. 15:52

miss1502

https://ibb.co/4VZdJLN
    Evo nalazi hormona 2.dan ciklusa, po faci dr Mršića ne cine mi se bas bajni…rekao mi je da danas krenem s Bemfolom pa cemo vidit 7 .dan UZV …🤦🤦
    Sta se vama cini? Ostale cure koje danas krecu s pikanjem,kakvi su vasi hormoni?

Eej ja sam ti vadila hormone doduše u 7.mj, i Pise fsh 5.39, lh 3.82, e2 152.3, prl 304.5, amh 13.8 i taj 2.6, poslije me nitko nije slao na ponovno vađenje i rečeno mi je da su u redu,stagod to znacilo.. meni je ovo sve novo i prvi put sam u tome pa nisam od neke pomoci ali pocinjem isto danas s pikanjem,pa eto mozda ti nesto znace moji brojevi za usporedbu ako se kuzis vise u to,ja zapravo ni nisam sigurna jesu okej il ne 😅 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

🍀🐞MISS🐞🍀
    30. Listopad 2020. 15:55

Cure moze li koja prokomentirat moj nalaz plizzz 🤦🤦🤦
    Sanjich ,meni ti je aspiracija bila 14dc, dosta me bolilo pred kraj, cinilo mi se ka da cu rodit te folikule ali imala sam ih 10 pa biće zato.  Pitaj sutra sve detaljni bez ozbira bude li Mršić ili ne ..i meni sad tad cinilo ka da je to kasno i ka da ovulacija prolazi ( jos sam imala stalno iscjedak) ali valjda oni znaju 
    Lucija na financijsku pomoc mozes racunat ,naravno, mislim da bi svako pomogao koliko moze 
    Piky bas ne znam sta rec,osim da mi je zao i da poslusas cure koje su to prosle i iskusnije su po tom pitanju
    Mtb ja mislim da je deff rano uraden test, meni je 10dnt trodnevnog embrija bila jako blijeda linija ..tako da nist nije izgubljeno! ❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Ruska1986
    30. Listopad 2020. 15:55

NadimakMTB

anavi985, ginekolog ti je pristao dati ove uputnice za trombofiliju? Mislila sam da to ide samo ako si imao već spontane, pa sam se pripremila na to da ću pokušati, da će me odbiti, pa da ću ići privatno…

Hehe, Ruska1986 je podivljala. Jeste čule, žene. Ako ikoja krene po negativi, nahuškat ću je na vasSanjich, bez brige, neće ti biti kasno i nećeš ovulirati prije aspiracije. Ja sam danima prije osjećala sve veće i veće zatezanje i točno znala da je vrijeme za štopericu. Ne računaj na standardnu ovulaciju, ovdje je sve drugačije.
    Drago mi da ti je bilo lakše dati injekciju danas.

Lucija007, slažem se za idiopatsku. To je zapravo zajednički termin za "ne znamo što je". Medicina napreduje iz dana u dan, treba biti uporan i istraživati dalje.

Jadranka_, naravno da te strah prvi put. Pogledaj post na prvoj stranici, tamo su ti filmići. Polako, i budeš ti to. Nakon prve injekcije, dalje je to igrarija.

Tina34, meni se ne sviđa što svaki put završiš u hiperu. Prvi put, ajde. Drugi put je ipak Luci trebao drugačije.

Piky, nema tog lijeka kojeg ima u Rijeci, a nema u Zagrebu. Neka ti da recept, nazoveš par ljekarni i vidiš gdje ga ima. Praktičnih savjeta nemam, nisam imala to iskustvo i nadam se da ga nikad neću imati.

Stvarno neces vise niti jedan test radit????????

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🍀🐞MISS🐞🍀
    30. Listopad 2020. 15:56

Chloe kako to da nisi danas vadila hormone opet? Obicno traze to 2.dan ciklusa prije bockanja?! 
    Tebi su hormoni tog nalaza u 7.mj skroz super 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

MaloTele
    30. Listopad 2020. 15:57

Jadranka_

Bok curke❤danas mi bio prvi dan pikanja i sad tri dana prije ultrazvuka se moram sama pikat a suprug mi je u njemackoj te se stvarno bojim sama piknut i neznam sta da radim 😳😀

Evo da te utjesim ako je moguce i meni je danas prvi dan pikanka,nije me jos strah al me igla ceka tek navecer,stignem podivljati do tad 😊😅 imas filmice pa pogledaj, ne cini se komplicirano, i mislim da mi to mozemo 🤞💪 nadam se samo da se ne bojis igla,ali sjeti se zasto to radis i proci ce bez problema 😊 samo se opusti,mos uvijek pauzirati pa nastavit dalje kad savladas taj dio,to je barem moj plan za prvi dan 😄😄

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.