Kratko javljanje - blizanacka trudnoca je teska, ali ono sto te ceka kasnije je kaos. 🤦♀️ Kronicno sam iscrpljena, a tek je treci dan iza mene. Hranjenje svakih 2,5h. Jedan popisan, drugi pokakan. Mali decko javi ima pokakanu pelenu, krenem rijesavat, sve odradim, onda me popisa. Sve ispocetka. Fkt fkt nije lako, ali naravno da se sve isplati jer su maleni prekrasni i vec sad ih volim neopisivo. No, na ona sva raspravljanja - vratiti dva ili ne, blizanci su bas zahtjevni, barem ispocetka. Da mi nema supruga koji je full uz mene kao fizicka pomoc, ali i emocionalna, ne bih to zasigurno mogla. Nadam se da ce biti kasnije lakse 😎
Ja skidam kapu mamama blizancima, i to do poda... Frendica ima dvije curke blizanke i starijeg sina... Ja uopće ne kužim kak sve stigne... Ali stigne.. Sve nekako dođe na svoje... Evo, one prohodale, svaka na svoju stranu krene a ona ne zna za kojom će.. Pišarija. Al je super šta se one igraju zajedno, zajedno otkrivaju svijet. Muž je tu kao potpora, budete to vi zajedno shendlali
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Leia2.0 u 1.postupku sam imala jak hiper. Bila sam jako napuhnuta, stomak velik i osjećaj balona u stomaku koji će prsnuti. Jako bolan stomak mi je bio odmah nakon aspiracije i tako se nastavilo pa sam mislila da je od toga. Idući dan sam se napuhala. Bolilo me kad sjedam. 2 dana od aspiracije počelo me boliti u prsima i bol se pogoršavala svaki dan do transfera koji je trebao biti 5.dan. Dan prije transfera mi je krenula i vrtoglavica i slabost te sam otišla svojoj soc.gin.jer sam bila već zabrinuta, ali ona nažalost nije prepoznala hiper. Zvala sam i Petrovu (tamo sam bila u postupku) da pitam trebam li uopće dolaziti na transfer i što mi je činiti obzirom da nisam blizu Zg-a i rekli su mi da dođem da me doktori pregledaju. Na dan transfera od ranog jutra nisam prestala povraćati i tako sam došla u bolnicu. Oni su me pregledali. U tom stanju čak i slali na vađenje krvi i pokazalo se po svemu hiper. Hospitalizirana sam.
U 2.postupku je bilo vrlo slično samo u blažem obliku bez povraćanja, ali sam opet otišla na transfer i umjesto transfera hospitalizirana. U 3.sam također imala neke simptome (napuhnutost, bol u prsima), ali su mi odlučili 3.dan vratiti embrije i uz puno tekućine kod kuće to je prošlo.
Ja bih savjetovala kontaktiraš kliniku gdje si išla i oni će ti dati info.što dalje. Mene su simptomi držali danima i pogoršavalo se u prva dva postupka svaki dan tako da ne bih znala ako ti je danas bolje je li hiper.
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
Leia2.0 u 1.postupku sam imala jak hiper. Bila sam jako napuhnuta, stomak velik i osjećaj balona u stomaku koji će prsnuti. Jako bolan stomak mi je bio odmah nakon aspiracije i tako se nastavilo pa sam mislila da je od toga. Idući dan sam se napuhala. Bolilo me kad sjedam. 2 dana od aspiracije počelo me boliti u prsima i bol se pogoršavala svaki dan do transfera koji je trebao biti 5.dan. Dan prije transfera mi je krenula i vrtoglavica i slabost te sam otišla svojoj soc.gin.jer sam bila već zabrinuta, ali ona nažalost nije prepoznala hiper. Zvala sam i Petrovu (tamo sam bila u postupku) da pitam trebam li uopće dolaziti na transfer i što mi je činiti obzirom da nisam blizu Zg-a i rekli su mi da dođem da me doktori pregledaju. Na dan transfera od ranog jutra nisam prestala povraćati i tako sam došla u bolnicu. Oni su me pregledali. U tom stanju čak i slali na vađenje krvi i pokazalo se po svemu hiper. Hospitalizirana sam.
U 2.postupku je bilo vrlo slično samo u blažem obliku bez povraćanja, ali sam opet otišla na transfer i umjesto transfera hospitalizirana. U 3.sam također imala neke simptome (napuhnutost, bol u prsima), ali su mi odlučili 3.dan vratiti embrije i uz puno tekućine kod kuće to je prošlo.
Ja bih savjetovala kontaktiraš kliniku gdje si išla i oni će ti dati info.što dalje. Mene su simptomi držali danima i pogoršavalo se u prva dva postupka svaki dan tako da ne bih znala ako ti je danas bolje je li hiper.
Puno hvala na podijeljenom iskustvu i savjetu!
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Uspijela sam ubacit MM za spermio 5.2 u Petrovoj..inače se čeka 2 tj ali sam ja malo kukala kako dolazimo s drugog kraja Hrvatske pa bi htjeli to obavit kod njih pa su mi se smilovali 😅🤣 ne nadamo se nešto previše samo da imamo potvrdu jel stvarno nema ništa ili se nešto ipak pojavljuje...
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Lucy ja sam se u Stu samo pojavila, nemam pojma jel se narucuje. Kazes da ne zivis tu i da ti je hitno za mpo, malo slazes da ti je hica pred postupak, zapravo ni ne lazes i nadas se da ce se smilovati.. steta sto nosimo maske pa vise ni face ne mozemo sloziti kako treba za umiliti se😩😁🙃
Drzim fige da uspijes izvaditi krv💪🤞🤞🍀
Hvala draga, ma budem se već nekako ubacila 😎
Ja ti idem u ponedjeljak vadit isto krv u vinogradsku pa dodji kad sam i ja 🤣🤣🤣 ubacim te preko reda 🤣🤣🤣🤣
Eto, mi i kad se ne pratimo, pratimo se 😁
SBjelis hvala ti na savjetima 😊
Da da bas sam i ja to pomislila… 🤣🤣🤣🤣 idem napraviti sve pretrage prije sljed postupka… 😬
A i ja svašta nešto moram, a tlaka mi je 🙄
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Čitam da je za feritin bitno da je iznad 40, još bolje ako je više. Čisto da lavice koje provjeravaju znaju.
Meni je u postupku bio preko 150, ali je pao na 65 (nije ni čudo, u 35 dana sam krvarila nekih 16, 17 - kiretaža i dvije menstruacije), ali vjerujem da će mi još narasti do postupka.
💔💔💔
Pozdrav cure, danas na kontroli sam dobila terapiu i dalje 2x2 estrofem, a od sutra moji najdraži utrići .
Koji dan će biti FET ne znaju, ali zvati će. Rekli su da do 6 dana od sutra je kao rok. Tak da sam sad u iščekivanju
39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙
U svim ovim postupcoma, jel ste na bolovanju, godišnjem ili radite?
👩34hipo/hashimoto
🧔36 oligozoospermia
11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta
U svim ovim postupcoma, jel ste na bolovanju, godišnjem ili radite?
ja uzmem samo tjedan dana bolovanja nakon ET.
39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙
jutrooo
anchy 321 🙏 da nadu skrivace...
J_b cure i mene zanima da li mogu ic na posao nakon aspiracije ako naravno sve prođe ok....?i nakon transfera?
imam ok situaciju na poslu ali svejedno ne bi govorila o postupku....
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Sortiraj odgovore
Najstariji