Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Siječanj 2021. 18:18

Tuma

MTB

Moji nalazi, za one koji nisu bezobrazni:Prvo najvažnije:

AMH 17,1 (hihihi, a Gić mi je rekao da se pripremim na to da je pao u zadnjih godinu dana)
    FSH je 8 (prije godinu dana bio 6,13, ali vjerujem da to ima veze i sa stimulacijom/spontanim; jako sam sretna da je ispod 10)
    LH je 9 (prije godinu dana je bio 9,27, dakle isto je)
    estradiol je 129 (prije godinu dana bio 194, nemam pojma je li to bitno)
    Zaključak, moći ću u postupak preko HZZO (bilo me strah da neću moći)E sad, sve ostalo mi je novo i većinom je dobro (rekla bih):
    progesteron 0,08 ng/ml (ref 0,06-9,89)
    ukupni testosteron 0,3 ng/ml (ref 0,08-0,48)
    slobodni testosteron 1,8% (ref 0,7-2,19)
    SHBG 32,7 nmol/L (red 24,6-122)

Ono što nije dobro:
    Prolaktin 537 (ref 102-496)
    androstendion 4,73 (ref 1,71-4,58)
    DHEA-S 11,12 (ref 1,65-9,15) - alaj bih se zajebala da sam je naručila i išla piti

Koliko razumijem, ova zadnja dva su povezana sa PCOSom…, kao i inverzija FSH i LH.

Wow tvoji nalazi su odlični! Prolaktin može biti vezan uz pojačanu aktivnost ili uzbuđenje, nije jako povišen… A za androstendion ti nemam pojma. Al stvarno sad po tvom primjeru vidimo da nikako ne valja piti neki hormon prije nego izvadimo spolne hormone i konzultiramo se s dr. Šta bi bilo da si na svoju ruku išla piti DHEA 😅

I još stalno govore da one preko 40 slobodno mogu piti jer sigurno imaju snižen 😂😂
    Nu, vid mi ga sniženog 😁
    Baš mi drago, ta DHEA je baš gadno skupa 😂

💔💔💔

Leia3.0
    21. Siječanj 2021. 18:23

MTB

Da bude jasno, realna sam ja, i znam da AMH šeće, i da to nije novost. Ali da će u mojim godinama otići gore u godinu dana (i time mi barem na papiru dati argument bilo kojem liječniku zašto sam kandidat ne samo za postupak, nego i za IVF postupak) mi je totalno iznenađenje. Ja bih bila sretna da nije pao ispod 10.
    Dodatno, potvrđuje mi da menopauza (pujpuj) ipak neće tako brzo (nadajmo se). Što mi je dodatni plus. Istina je da su žene u mojoj ženskoj liniji menopauzirale iza 50te, ali svejedno, dovoljno je da sam ja ta jedna iznimka.
    Baš lijepe vijesti.

Baš mi je drago radi tebe. Daleko si ti još od toga da si za bacit 
    Prolaktin je i meni bio nešto povišen. Doktor ni trepnuo nije. Ja sam vađenje krvi čekala na nogama i na stepenicama u stubištu u jakni, preznojavajući se. Na koncu sam kao sjedila 15tak minuta, ali nije baš bila relaksirajuća atmosfera oko mene 
    Tak da mislim da si dobra !

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Leia3.0
    21. Siječanj 2021. 18:34

Slee

Leia - neka sto brze prodje ovih 12 dana! Mogli bi to spanjiti na tipa 8 dana bar?
    Mattanajmeeee super za briseveee! Ajmoooooo, nabrijavanjeeeee ideeemooo!
    Ribic - svi sami sebi fejkamo test, bez brige😂
    Mtb hahahahaha nisam znala da si vadila betu 3 dana nakon transfera, evo ti si sluzbeno pobjednica!
    Cudoviste - ajme, ludnica po testovima. Ja sam isto tako luda i pisam na razlicite i iste vrste. Cak mi je jednom mullerov u istoj mokraci pokazao pozitivno ful, a drugi u istoj mokraci nesto brizno blijedo
    Mtb - nisam jos dosla do napaza tvojih spolnih hormona, vidim samo da si ih najavila. Tu cu stati s citanjem da mi bude napeto kao sapunica kada se vratim iz setnje.

Slee, vraže jedan ja bih voljela biti karakter i čekati s testićem do 10 dpt, mislim da je to dosta ziheraški, ali....tko zna što će se u mojoj ludoj glavi sve preokrenuti.  Realno, ako će netko znat prvi da mijenjam plan, onda ste to vi 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• *.Women_name.*
    21. Siječanj 2021. 18:53

Tuma

Slee

Samo da javim, radila do sada. Dosla je beta - 536 sto je po meni super pad s obzirom na to da je pred tjedan dana bio medikamentozni pobacaj i beta je zadnja (par dana prije toga) bila 4000. Moja gon se opet uspanicila kao to nije dovoljno, treba ipak kiretaza, ali mozda ipak mogu cekati da ode samo pa doc kod nje kad zavrsi sljedeca menga bla bla blaaaa, mislim da ni sama ne zna sto bi mi rekla.
    Ja sam, ne budi lijena, nazvala Betu (jer su na neki nacin po meni oni i odgovorni za ovo) i trazila razgovor s dr. D. Ona me stvarno ljubazno saslusala, sve mi objasnila, pogledala slike ultrazvuka. Ona kaze da je to tako malo da vjeruje da ce otic samo. Da je beta dosta pala, mogla je jos, ai to nis ne govori. S obzirom da je to tako malo, ona bi cekala mengu. Ako tad ne ode onda vakumski. Nadam se da nece bit potrebe. Pitala sam za sepsu jer panicar 😂 kaze da ne moze nista biti.
    Ja nekako mislim da je ovo normalan tijek dogadjaja i da je moja dr samo malo isparanoizirala. Sto gi mislite?

Idem se baciti na citanje zaostataka. Mislim da cu citat do jutra, pa vi ste ludeeee 😂😂

Ja isto mislim da je teško da dođe do sepse. Daj si bar tjedan dana pa opet izvadi betu da vidiš kolika je i odi na uzv. Mislim da bi ti ovi u beti trebali to i sami besplatno ponudit.
    Women_name mislim da misliš na Piky, kod nje je to stvarno dugo trajalo. Čak mj i pol negdje…

Eee da na Piky sam mislila. Stvarno je dugo trajalo

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• vickivale
    21. Siječanj 2021. 18:54

Drage cure i posebno naša zapisničarka, nisam mislila govoriti ( to je čisto problem moje lude glave, jer se bojim) ali možete me sibnuti na popis trudnica. Ionako pišem na jesenskim trudnicama pa je red da kažem. Prošla sam fet u prosincu i bio je uspješan. Danas smo točno 8 tjedana, srce kuca, prva beta 13. dan 1400 i 15. dan 3200. 

Dvojajcane blizanke 🍒

• *.Women_name.*
    21. Siječanj 2021. 18:57

vickivale

Drage cure i posebno naša zapisničarka, nisam mislila govoriti ( to je čisto problem moje lude glave, jer se bojim) ali možete me sibnuti na popis trudnica. Ionako pišem na jesenskim trudnicama pa je red da kažem. Prošla sam fet u prosincu i bio je uspješan. Danas smo točno 8 tjedana, srce kuca, prva beta 13. dan 1400 i 15. dan 3200.

Wooooow Cestitaaam 🥰🥰🥰😍❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• vickivale
    21. Siječanj 2021. 19:01

Hvala ti mila, s obzirom da mi je ovo treća trudnoća u 6 mjeseci baš imam problem s govorenjem...doslovno smo se muž i ja dogovorili da dok ne bude očito da šutimo 🙃🙃 (luđaci) 

Dvojajcane blizanke 🍒

Anči 💕
    21. Siječanj 2021. 19:02

Sunny bas mi je zao zbog spermiograma 😔 drzim fige i vjerujem da ce biopsijom nac dosta spermija 🤞🤞

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Lucyinthesky
    21. Siječanj 2021. 19:05

Mare0208

Cure može li moj mpo dr dat preporuku da muž ide kod urologa?
    Bila sam sad do mikrobiologije pitat jel nalaz gotov. Iako bi trebao biti sutra.. nisam mogla izdržat. Nije još, tako da već vidim da je enterokok i dalje tu. Uvijek su mi za sterilne uzorke izdali ranije nalaz.
    Pretpostavljam, ako je tako, da bi mu njegova dr opet samo dala neki antibiotik, a to više nema smisla.

Može, naravno, neka napiše i on to pokaže svojem dr.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🌼TiKi🌼
    21. Siječanj 2021. 19:06

vickivale

Hvala ti mila, s obzirom da mi je ovo treća trudnoća u 6 mjeseci baš imam problem s govorenjem…doslovno smo se muž i ja dogovorili da dok ne bude očito da šutimo 🙃🙃 (luđaci)

Cestitam i dobrodosla u klub... I trudnica i skrivalica 😂

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.