Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    21. Siječanj 2021. 15:53

Bozma 🍀🐞

Cudoviste, zato na njuskalo oni sto prodaju kineske testove rade ko ludi, ne gasi nitko profile, njih ne dira korona ni kriza
    MTB mene zanimaju komentari nalaza i sve cekam da netko od ovih medicinske struke prokomentira.
    Manemoj, radije netko tko ce uskoro na transfer da otvara novu. Ja necu skoro pa steta da propadne trudnoc 😁
    Netko je spominjao dr. Vlasica, Slee i erica rekao mi je da se vratio u Ri i da sad radi u Opatiji

Ja sam pročitala ali što se tiče tih nalaza spolnih hormona i slično znam samo iz svojeg iskustva (a to je malo jer je meni većinom sve bilo ok pa se nisam bavila tim) . Baš se ne razumijem u to, gledam isto tako po ref vrijednostima. Vjerujem da puno više znaju curke koje su prošle više postupaka možda 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    21. Siječanj 2021. 15:55

Tuma baš sam te se sjetila jučer, ja sam do sad uvijek pila mg šumeci. I sinoć mi suprug zabunom kupi onaj direct za pod jezik kj je Ruska spominjala. Neznam koji koristiš, ali i meni  je ogromna razlika u djelovanju kad me uhvate grčevi ili nešto! 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    21. Siječanj 2021. 15:57

Dia85

Pozdrav curke,danas bila aspiracija, na kraju samo 6 stanica, od mora folikula, kaže dr da je iznenađen al da mozda zato što je štoperica bila drukčija i cijela priča oko hipera, idemo na freeze all pa se nadam da će biti nešto i da će nas naše blastociste čekati na proljeće..

Ma od 6,bar dvije bebe 🙏😍

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

ericaa
    21. Siječanj 2021. 15:57

Bozma 🍀🐞

Cudoviste, zato na njuskalo oni sto prodaju kineske testove rade ko ludi, ne gasi nitko profile, njih ne dira korona ni kriza
    MTB mene zanimaju komentari nalaza i sve cekam da netko od ovih medicinske struke prokomentira.
    Manemoj, radije netko tko ce uskoro na transfer da otvara novu. Ja necu skoro pa steta da propadne trudnoc 😁
    Netko je spominjao dr. Vlasica, Slee i erica rekao mi je da se vratio u Ri i da sad radi u Opatiji

Jep, pronašla. Radi kod moje privatne ginekologice tako da ako bude potrebe i dođemo do faze drugih opcija ili loših nalaza, znam di je. Za sad, ostajem di jesam s povjerenjem  hvala na savjetu svakako, strah me preuzeo ali sam se posložila.. Nemam ni prvo mišljenje,tj. nije mi rečeno da ću morati vaditi jer ovisi o nizu faktora koje ne znamo, terapiju nisam ni počela tako da ću sačekat da vidim razvoj daljnje situacije. Malo sam otrčala pred rudo  I zaista, na kraju, vjerujem doktorici i sviđa mi se i vjerovat ću insktinktu. Ali ako ne uspijem u ovoj godini, sve opcije su na stolu. I moram vidjet kako ću uopće reagirat na terapiju i stimulaciju. Moram bit strpljivija za početak. Ovo čekanje mi je  jer razmišljam o svemu i svačemu i samo analiziram....

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

sbjelisi
    21. Siječanj 2021. 16:02

Dia 6 je dovoljno 
    MTB ti sve mladja! Ako još jednom spomeneš gerijatriju, osobno ću te osakapit! ahahahah
    I da, bila si zgodna  Zgodna i sve mladja!
    Bozma, i ja se opskrbila trakicama  Pa barem nešta da pišam kad ne mogu test za T... 

oharascarlett14@gmail.com

• Lana1111
    21. Siječanj 2021. 16:03

MTB

Lana1111

MTB

Lana1111

Ima li koja curka koja je blizu da treba pišnut test…i zanima me ima li netko tko je pišnuo test bio negativan jer je bilo prerano…pa beta nakon toga velika…hvala

Meni je prvi test bio negativan (barem sam ga ja tako vidjela). Beta nije bila ogromna, ali je bila dobra. Na kraju nije uspjela trudnoća, ali to nije povezano. Uvijek je beta najbolji orjentir.

Oprosti što davim koji dan si radila test i koliko starog zametka?

Prvi put sam radila 7dnt trodnevnog. Ja vidjela snješka bijelića, cure ovdje su tvrdile da naziru nešto. Na 9dnt trodnevnog se nazirala pristojna sjena.

Ajde ti nama radije reci kad si ti testirala i što pa ćemo te uputiti

Ovaj puta nisam još radila test...cekam taj 12 dan koji bi zaista trebao pokazat a to je sutra...kako jedino do sad nemam nikakvog smeđarenja imam nadu,kad me zagrči u trbuhu nemam nadu...sutra radim test pa cu biti pametnija...ako bude negativan ima li nade da je pogriješio tj da je premalo hcg...hvala😘

Ja 39 g.MM 36 Oboje zdravi(tako kažu ali ocito nešto ne štima kad sam 5 postupak prošla)
    1.ivf prirodni 9mj prijevremena ovulacija
    2.stimulirani 10mj 8 stanica ,1 vračena 3 dan neuspjeh
    3.fet 11mj vračena blastocita neuspjeh
    4.ivf prirodni 12.mj ovulacija prijevremena
    5.ivf prirodno u čekanju transfer 10.01.neuspjeh
    6.stimulirani u cekanju

21. Siječanj 2021. 16:07

Bozma 🍀🐞

Ma oni ne predaju neku pozornost toj inverziji kao u mtb jer je mogu izlivelirati dodatnim hormonima koje primamo u stimulaciji. Iako organizam sa takvim hormonima vjerojatno proizvodi stanice losije kvalitete. Tako je meni objasnila moja dr.,onako laicki, da razumijem. A sto se tice prirodne trudnoce, tada ta inverzija stvara problem, a za ivf odmahuju rukom.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Siječanj 2021. 16:10

ericaa, Dada, hvala na komentaru nalaza.

Bozma, meni je Gić već unaprijed prokomentirao nalaze.  Rekao je da ne moram sve vaditi, rekao je što je jedino njemu bitno. I kad sam rekla da ću ja svejedno ipak vaditi, najavio je kako će izgledati  Sve je pogodio osim što je predvidio da će AMH pasti, njanjanjanjanjaaaaaa.  
    Anyway, imala sam PCOS i to moji nalazi pokazuju. Kaže da za stimulirane postupke to nije bitno, jer on stimulacijom namjesti hormone onako kako želi. Vjerojatno da sam mlađa, i da su mi opcije tempirani odnosi, inseminacija ili prirodni postupci, bi bilo bitno i dao bi mi neku terapiju. S obzirom da se kod mene nema što odugovlačiti, fokusira se samo na ono gdje može nekako pomoći - zato mi je npr rekao da mi kariogram ne treba, ali da je trombofilija super. Itd itd. Dakle, zanima ga samo nešto gdje ciljano može terapijom utjecati, računajući na to da je u mojim godinama najbolja opcija ići na stimulirane postupke čim to mogu (poštujući ona 3 mjeseca razmaka između postupaka).

Dia85, 6 je lijep broj ako su kvalitetne i lijepo se oplode. Držim fige za dobar party u labosu!! A zašto ćeš čekati do proljeća za FET?

💔💔💔

Nada 🍀
    21. Siječanj 2021. 16:12

MTB super nalazi. Prolaktin je meni bio tri puta iznad gornje granice i skinila sam ga sa žličicom (crvenog) maca praha ujutro u smoothie. Šta se tiče DHEA-S i inverzije FSH i LH i meni su slični nalazi a uvijek su mi doktori govorili da je sve ok, mislim da je to minimalno. 
    Šta se tiče teme privatnika i bolnica, normalno da će se o nama bolje briniti oni koje više platimo. Međutim ipak smo mi svi ljudi i osoblje u bolnicama može biti predivno a isto tako kod privatnika ima nadrndanih baba (kao šta smo imali priliku svjedočiti).
    Jedna stvar je bitna, naglasiti svima da ti put do trudnoće nije bio lak, da nisi "obična" trudnica koja je samo digla noge i zatrudnila, da imaš iza sebe veliku borbu. Mi smo ljudi emotivna bića i najviše nas pogađaju emotivne priče i svak voli ispasti dobar. Jedan primjer, dolazim ja u bolnicu trudna, već počeli bolovi, dr. u fazonu šta se prenemažeš, kao da si jedina na svijetu trudna, ja budala trpim, ništa ne govorim, tako pola sata. Pogleda kreten konačno moj karton, vidiš mjenja mu se boja lica i onda kao "sestro, odvedite pacijenticu leći, pobrinite se da je neko stalno obilazi". Da ne ulazim previše u detalje, uglavnom....sada sa vrata već sve dijagnoze govorim i svi su susretljivi, posvete mi više vrimena....neki me vidljivo i žale. A znate šta, ebe mi se nek me i žale dok god su prema meni stručni, dobri i osjećajni, koji god bio njihov razlog za to. Na kraju je jedino važno da ja svoju bebu uzmem zdravu i živu u naručje a oni će me svi i tako brzo zaboraviti... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Siječanj 2021. 16:13

Lana1111

MTB

Lana1111

MTB

Lana1111

Ima li koja curka koja je blizu da treba pišnut test…i zanima me ima li netko tko je pišnuo test bio negativan jer je bilo prerano…pa beta nakon toga velika…hvala

Meni je prvi test bio negativan (barem sam ga ja tako vidjela). Beta nije bila ogromna, ali je bila dobra. Na kraju nije uspjela trudnoća, ali to nije povezano. Uvijek je beta najbolji orjentir.

Oprosti što davim koji dan si radila test i koliko starog zametka?

Prvi put sam radila 7dnt trodnevnog. Ja vidjela snješka bijelića, cure ovdje su tvrdile da naziru nešto. Na 9dnt trodnevnog se nazirala pristojna sjena.

Ajde ti nama radije reci kad si ti testirala i što pa ćemo te uputiti

Ovaj puta nisam još radila test…cekam taj 12 dan koji bi zaista trebao pokazat a to je sutra…kako jedino do sad nemam nikakvog smeđarenja imam nadu,kad me zagrči u trbuhu nemam nadu…sutra radim test pa cu biti pametnija…ako bude negativan ima li nade da je pogriješio tj da je premalo hcg…hvala😘

12ti dan nakon transfera trodnevnog? U 99% slučajeva će pokazati crtu ako je tu trudnoća. Jako jako rijetki slučajevi su da neće. Zna se dogoditi i događalo se da je ipak nešto tu - nekad završi vanmateričnom, nekad spontanim, nekad sretnim porodom zdravog djeteta. Oni koji me čitaju znaju da bih ja svejedno išla vaditi betu bez obzira na to što test pokazuje, pa čak i kad bih prokrvarila - čisto da budem 100% sigurna da je negativna.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.