Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    21. Siječanj 2021. 19:48

Leia2.0 držim ti fige i pokušaj se nečim zaokupiti da ti vrijeme brže prođe 🤞
    Vickivale čestitam, baš lijepa vijest i odličan niz 💪🤩👍
    Sunny žao me je za spermio i vjerujem da je šok, držite se i samo hrabro dalje, nadam se da ćete uspjeti 😊

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Nada 🍀
    21. Siječanj 2021. 19:52

TirelessIvy

Cure, evo konacno i apdejta od mene. Sutra krecem sa kontracepcijom. Dada vec sam upozorila MM da se pripremi na napade depresije i ludila.
    Inace bila sam vec ocajna. Dobila sam urinarnu infekciju, pila antibiotike. Nisu pomogli. Doktorica rekla da dodjem da dam urin da naprave urinokulturu da mi da jos jednu turu antibiotika, ali menga stigla pa je rekla da dodjem kada prodje. Pa cekati 5 dana na to, pa jos 5 urinokultura, pa antibiotici, bas sam se uplasila da ce nam propasti ovaj mesec za postupak. Kaze mi MM da probam u međuvremenu sa uljem origana. Njemu je pomoglo sa streptokokom pre 3 godine. Ja sam odusevljena i jos ne mogu da verujem. 2 dana terapije I skoro nista vise od simptoma! Bolje nego bilo koji antibiotik ikada.

Bravo, neka ovaj put bude dobitni..  Prirodna sredstva pomažu puno bolje od antibiotika i ne truju nas. Ja čim osjetim da pecka dole ili da je iscjedak čudan, pijem par dana tinkturu slatkog pelina i ćao bakterije... sretno vam!!

Petra1989
    21. Siječanj 2021. 20:18

🌺Dada🌺

Petra1989

Pozdrav cure,
    Pripremam se za FET, od drugog dana ciklus pijem Estrofem 2mg 3x1. Na pregled sam narucena 9 dan ciklusa pa me zanima kojeg dana ciklusa uglavnom dodje do FET-a? Ciklusi su mi redoviti i traju 27, 28 dana, ali koliko sam do sad iscitala FET nema nikakve veze sa trajanjem ciklusa… Do svjezeg ET nije ni doslo tako da mi je ovo prvi pokusaj 😅

Hej Petra1989, slična situacija kod mene, samo što sam imala svježi ET koji nažalost nije uspio. No sada do FETa sam na Estrofemu od 3dc.. Naručena sam na UZV na 13dc i transfer je planiran 5,6 dana poslije, ali nezna se baš točan dan,ali tako oko 18-19dc
    Trebala sam imati FET prošli ciklus ali sam ga odgodila jer sam se razbolila i otkazala sam ga… Ista stvar je bila, uzv 14dc i 20dc trebao biti FET.
    Pa si otprilike možeš izračunati po danima. Većinom je tako 18-19dc, ali pošto smo mi na Estrofemu, dan dva prije ili poslije nije važno. Bitno je da ti se endometrij fino zadeblja.
    Koji ti je danas dan na Estrofemu? Imaš li ti osjećaj kao da te probada nešto dolje? Meni evo sva tri puta uzimanja istog, tijelo baš osjeća da ga uzima i baš sam si fuj i bljak…pogotovo prva 3 dana. Meni je danas 5-i dan, i već je lakše 🥰🤭

Sad si me bas uplašila pošto ja tek sutra ujutro počinjem s njim 🙊
    Ali ovo mi je jako korisna informacija da dan, dva prije ili poslije nije važno, čisto da sebe psihički malo umirim😅
    Baš ću promatrat i javit imam li probadanja, ali koliko sam svega pročitala bas svakakve nuspojave može izazvati 🙄

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Siječanj 2021. 20:20

vickivale, sve ti je oprošteno!!! Woooohoooo, trudnicaaaaaaaaa!!!!! Baš sam sretna!! Lijepo prorjeđujemo redove. 

manemoj, nisi stvarno naručena u 8:10, već čekaš po redu dolaska. Ja sam čekala nekih 20, 30 minuta brijem. Nema vas 50, ali ima desetak + dolaze nenaručeni pa oni svejedno prime jer su meka srca a ljudi imaju tužne priče spremne. Ovisno o tvojim mogućnostima, ja bih se nacrtala u 7 za TORCH (ako ga vadiš na Fran Mihaljeviću), tamo skoro da nemaš reda i neka predivna sestra radi. Onda bih se prebacila u Vinogradsku i vadila tamo.

*.Women_name.*, koji je to magnezij u prahu? Kako se koristi?

TirelessIvy, idemoooooo. Baš me zanima kako će ti postupak ići...
    Što si radila s uljem origana?

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Siječanj 2021. 20:21

TirelessIvy

Cure, evo konacno i apdejta od mene. Sutra krecem sa kontracepcijom. Dada vec sam upozorila MM da se pripremi na napade depresije i ludila.
    Inace bila sam vec ocajna. Dobila sam urinarnu infekciju, pila antibiotike. Nisu pomogli. Doktorica rekla da dodjem da dam urin da naprave urinokulturu da mi da jos jednu turu antibiotika, ali menga stigla pa je rekla da dodjem kada prodje. Pa cekati 5 dana na to, pa jos 5 urinokultura, pa antibiotici, bas sam se uplasila da ce nam propasti ovaj mesec za postupak. Kaze mi MM da probam u međuvremenu sa uljem origana. Njemu je pomoglo sa streptokokom pre 3 godine. Ja sam odusevljena i jos ne mogu da verujem. 2 dana terapije I skoro nista vise od simptoma! Bolje nego bilo koji antibiotik ikada.

Napokon 🥰 drago mi je da si riješila i da napokon krećeš 🙏❤️ s Božjom pomoći dalje. 
    Ne mora biti da će ti išta biti, neznam kako piješ. Ja sam dvije dnevno, jednu ujutro i drugu navečer. Šutnulo me tamo nekad nakon 5 dana, dobro da muž nije na živce obolio pored mene 🤣 ništa nije u obzir dolazilo osim puse 😁😁😁 ali prošlo je čim sam prestala. To je bilo tih par dana ludila. Ali bolje sa zna unaprijed što bi moglo biti 🤣🤣🤣🤣
    Znači i ti si u veljači, juhuuuu baš se veselim tvom postupku, pogotovo jer ovako daleko, a našla nekoga da je u istoj klinici kao ja. Svu sreću svijeta vam želim da ovaj put bude vaš ❤️

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Siječanj 2021. 20:25

Petra1989

🌺Dada🌺

Petra1989

Pozdrav cure,
    Pripremam se za FET, od drugog dana ciklus pijem Estrofem 2mg 3x1. Na pregled sam narucena 9 dan ciklusa pa me zanima kojeg dana ciklusa uglavnom dodje do FET-a? Ciklusi su mi redoviti i traju 27, 28 dana, ali koliko sam do sad iscitala FET nema nikakve veze sa trajanjem ciklusa… Do svjezeg ET nije ni doslo tako da mi je ovo prvi pokusaj 😅

Hej Petra1989, slična situacija kod mene, samo što sam imala svježi ET koji nažalost nije uspio. No sada do FETa sam na Estrofemu od 3dc.. Naručena sam na UZV na 13dc i transfer je planiran 5,6 dana poslije, ali nezna se baš točan dan,ali tako oko 18-19dc
    Trebala sam imati FET prošli ciklus ali sam ga odgodila jer sam se razbolila i otkazala sam ga… Ista stvar je bila, uzv 14dc i 20dc trebao biti FET.
    Pa si otprilike možeš izračunati po danima. Većinom je tako 18-19dc, ali pošto smo mi na Estrofemu, dan dva prije ili poslije nije važno. Bitno je da ti se endometrij fino zadeblja.
    Koji ti je danas dan na Estrofemu? Imaš li ti osjećaj kao da te probada nešto dolje? Meni evo sva tri puta uzimanja istog, tijelo baš osjeća da ga uzima i baš sam si fuj i bljak…pogotovo prva 3 dana. Meni je danas 5-i dan, i već je lakše 🥰🤭

Sad si me bas uplašila pošto ja tek sutra ujutro počinjem s njim 🙊
    Ali ovo mi je jako korisna informacija da dan, dva prije ili poslije nije važno, čisto da sebe psihički malo umirim😅
    Baš ću promatrat i javit imam li probadanja, ali koliko sam svega pročitala bas svakakve nuspojave može izazvati 🙄

Nemoj da te uplaši, jer ja sam poseban slučaj... Imam endometriozu i svaki klinac me boli u početku dok se tijelo ne navike. No čisto ako šta osjetiš, da znaš da je normalno kod Estrofema. Pročitaj si malo o njemu pa ćeš i sama vidjeti koja mu je funkcija pa ti simptomi samo daju potvrdu zašto je tako. S tim da sam ja u mjesec dana već treći put na njemu jer mi se poremetio ciklus zbog uzimanja i prekidanja terapije pa sam imala dva ciklusa u mjesec dana, svojom 'greškom' 🙈🙈🙈🙈, ali za razliku od toga kako me šutnula stimulacija, ajmeee pa ja sam sad nova osoba 🤣🤣🤣

endometrioza

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    21. Siječanj 2021. 20:28

TirelessIvy

Bas mi je drago da ti je pomohlo ulje origana, ja bez njega ne ostajem u kuci. Bas zbog cestih urinarnih infekcija, ja sipam par kapi u kašičicu maslinovog ulja, kako ga ti koristiš? 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Matkiša 😎
    21. Siječanj 2021. 20:29

Ja sam na estrofemu bila luda, od plakanja do histeričnog smijanja... I još gratis dobila ogromnu crnu dlaku na prsima 🤯

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

manemoj
    21. Siječanj 2021. 20:31

MTB

vickivale, sve ti je oprošteno!!! Woooohoooo, trudnicaaaaaaaaa!!!!! Baš sam sretna!! Lijepo prorjeđujemo redove.manemoj, nisi stvarno naručena u 8:10, već čekaš po redu dolaska. Ja sam čekala nekih 20, 30 minuta brijem. Nema vas 50, ali ima desetak + dolaze nenaručeni pa oni svejedno prime jer su meka srca a ljudi imaju tužne priče spremne. Ovisno o tvojim mogućnostima, ja bih se nacrtala u 7 za TORCH (ako ga vadiš na Fran Mihaljeviću), tamo skoro da nemaš reda i neka predivna sestra radi. Onda bih se prebacila u Vinogradsku i vadila tamo.

*.Women_name.*, koji je to magnezij u prahu? Kako se koristi?

TirelessIvy, idemoooooo. Baš me zanima kako će ti postupak ići…
    Što si radila s uljem origana?

E super hvala, onda idem prvo TORCH a ovo ću stići do 8:10 pa do kad čekam, čekam.. Itako ću GO uzeti taj dan..

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Dia85
    21. Siječanj 2021. 20:37

Leia2.0

Dia85

Pozdrav curke,danas bila aspiracija, na kraju samo 6 stanica, od mora folikula, kaže dr da je iznenađen al da mozda zato što je štoperica bila drukčija i cijela priča oko hipera, idemo na freeze all pa se nadam da će biti nešto i da će nas naše blastociste čekati na proljeće..

Baš gledam da vidim hoćeš li se javiti…tako su i meni izvadili. Doduše ja sam imala samo 10 folikula, ti vjerojatno duplo više. U mom slučaju je od tih 6 bilo 5 zrelih, 3 su se oplodile, 2 su bile spremne za transfer danas (s tim da smo 1 zamrznuli). Znači baš si dobila 6 zrelih stanica? Mislim da ti je to super, jer će statistički gledajući ostati vjerojatno 2 ili 3 embrija / blastice za smrznuti, a tko zna, možda i više :). Ujutro ćeš onda saznati rezultat oplodnje? Kako znaš da ćete čekati do faze blastociste? i za kraj, kako si, jel te boli?

Leia2.0. Hvala ti:) Ja se nadam da je svih 6 zrelih, znam samo (i piše u nalazu da je 6 oocita aspirirano, a folikula jos neki dan bilo preko 20 većih od 18mm🤷‍♀️)..sutra ce me zvati za rezultat oplodnje, a za fazu blastociste mi je odmah dr rekao da se ide. Nadam se da ce preživit do tada..ja sam ok, cim sam se probudila bolilo je jako pa sam dobila ketonal u venu, ,kasnije popodne ok,nisam nista ni pila,osjećam boluckanje al standardno ko bolnica ovulacija..tebi i svim curama koje čekaju,želim da dani prolete sto brze i mirnije😊

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.