ribic haha meni to uopce nije ludo , skroz razumijem nagon vidjet + iako znas da je lazan
Tiki hvala, zbiljezila sam si i najvjerojatnije cu se narucit da ispitam kakav mi je tamo feeling iako mi je dosta daleko ali vidim da rade i popodne hmmm...ma meni cak ne treba nužno tetosenje (iako se definitivno ne cu bunit haha) nego vise da se "osjecam" u najboljim i najstrucnijim rukama hahah
Ruska 1986 da nista- iako sam bas inzistirala vise puta, jedino je uspio nekak rec na moje pitanje ako spermio bude kao i sada da je onda prvo za AIH ako sam skužila...glupo mi rec ali nekak mislim da je moje zanimanje zazvonilo da imam €€€ ( a to nije baš istina nažalost xd) pa zato druge konzultacije, možda se varam ...
MaloTele hvala za info!
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Ima li koja curka koja je blizu da treba pišnut test…i zanima me ima li netko tko je pišnuo test bio negativan jer je bilo prerano…pa beta nakon toga velika…hvala
Meni je prvi test bio negativan (barem sam ga ja tako vidjela). Beta nije bila ogromna, ali je bila dobra. Na kraju nije uspjela trudnoća, ali to nije povezano. Uvijek je beta najbolji orjentir.
Oprosti što davim koji dan si radila test i koliko starog zametka?
Prvi put sam radila 7dnt trodnevnog. Ja vidjela snješka bijelića, cure ovdje su tvrdile da naziru nešto. Na 9dnt trodnevnog se nazirala pristojna sjena.
Ajde ti nama radije reci kad si ti testirala i što pa ćemo te uputiti
Ovaj puta nisam još radila test…cekam taj 12 dan koji bi zaista trebao pokazat a to je sutra…kako jedino do sad nemam nikakvog smeđarenja imam nadu,kad me zagrči u trbuhu nemam nadu…sutra radim test pa cu biti pametnija…ako bude negativan ima li nade da je pogriješio tj da je premalo hcg…hvala😘
12ti dan nakon transfera trodnevnog? U 99% slučajeva će pokazati crtu ako je tu trudnoća. Jako jako rijetki slučajevi su da neće. Zna se dogoditi i događalo se da je ipak nešto tu - nekad završi vanmateričnom, nekad spontanim, nekad sretnim porodom zdravog djeteta. Oni koji me čitaju znaju da bih ja svejedno išla vaditi betu bez obzira na to što test pokazuje, pa čak i kad bih prokrvarila - čisto da budem 100% sigurna da je negativna.
Hvala ti puno....😇😘😘😘😘
Ja 39 g.MM 36 Oboje zdravi(tako kažu ali ocito nešto ne štima kad sam 5 postupak prošla)
1.ivf prirodni 9mj prijevremena ovulacija
2.stimulirani 10mj 8 stanica ,1 vračena 3 dan neuspjeh
3.fet 11mj vračena blastocita neuspjeh
4.ivf prirodni 12.mj ovulacija prijevremena
5.ivf prirodno u čekanju transfer 10.01.neuspjeh
6.stimulirani u cekanju
MTB super nalazi. Prolaktin je meni bio tri puta iznad gornje granice i skinila sam ga sa žličicom (crvenog) maca praha ujutro u smoothie. Šta se tiče DHEA-S i inverzije FSH i LH i meni su slični nalazi a uvijek su mi doktori govorili da je sve ok, mislim da je to minimalno.
Šta se tiče teme privatnika i bolnica, normalno da će se o nama bolje briniti oni koje više platimo. Međutim ipak smo mi svi ljudi i osoblje u bolnicama može biti predivno a isto tako kod privatnika ima nadrndanih baba (kao šta smo imali priliku svjedočiti).
Jedna stvar je bitna, naglasiti svima da ti put do trudnoće nije bio lak, da nisi "obična" trudnica koja je samo digla noge i zatrudnila, da imaš iza sebe veliku borbu. Mi smo ljudi emotivna bića i najviše nas pogađaju emotivne priče i svak voli ispasti dobar. Jedan primjer, dolazim ja u bolnicu trudna, već počeli bolovi, dr. u fazonu šta se prenemažeš, kao da si jedina na svijetu trudna, ja budala trpim, ništa ne govorim, tako pola sata. Pogleda kreten konačno moj karton, vidiš mjenja mu se boja lica i onda kao "sestro, odvedite pacijenticu leći, pobrinite se da je neko stalno obilazi". Da ne ulazim previše u detalje, uglavnom….sada sa vrata već sve dijagnoze govorim i svi su susretljivi, posvete mi više vrimena….neki me vidljivo i žale. A znate šta, ebe mi se nek me i žale dok god su prema meni stručni, dobri i osjećajni, koji god bio njihov razlog za to. Na kraju je jedino važno da ja svoju bebu uzmem zdravu i živu u naručje a oni će me svi i tako brzo zaboraviti…
Ovo se apsolutno slažem. Moramo se izboriti za sebe, a ne biti fini i samozatajni. Naše bebe zaslužuju majke lavice.
💔💔💔
Cudoviste, zato na njuskalo oni sto prodaju kineske testove rade ko ludi, ne gasi nitko profile, njih ne dira korona ni kriza
MTB mene zanimaju komentari nalaza i sve cekam da netko od ovih medicinske struke prokomentira.
Manemoj, radije netko tko ce uskoro na transfer da otvara novu. Ja necu skoro pa steta da propadne trudnoc 😁
Netko je spominjao dr. Vlasica, Slee i erica rekao mi je da se vratio u Ri i da sad radi u Opatiji
Ma oni ne predaju neku pozornost toj inverziji kao u mtb jer je mogu izlivelirati dodatnim hormonima koje primamo u stimulaciji. Iako organizam sa takvim hormonima vjerojatno proizvodi stanice losije kvalitete. Tako je meni objasnila moja dr.,onako laicki, da razumijem. A sto se tice prirodne trudnoce, tada ta inverzija stvara problem, a za ivf odmahuju rukom.
mene npr dr. XY stavio na Yaz i svaki ciklus vadi LH, FSH i Androstedion i ništa od postupka dok ne naleti dobar ciklus, nikad nije naletio
Cudoviste, zato na njuskalo oni sto prodaju kineske testove rade ko ludi, ne gasi nitko profile, njih ne dira korona ni kriza
MTB mene zanimaju komentari nalaza i sve cekam da netko od ovih medicinske struke prokomentira.
Manemoj, radije netko tko ce uskoro na transfer da otvara novu. Ja necu skoro pa steta da propadne trudnoc 😁
Netko je spominjao dr. Vlasica, Slee i erica rekao mi je da se vratio u Ri i da sad radi u Opatiji
Ma oni ne predaju neku pozornost toj inverziji kao u mtb jer je mogu izlivelirati dodatnim hormonima koje primamo u stimulaciji. Iako organizam sa takvim hormonima vjerojatno proizvodi stanice losije kvalitete. Tako je meni objasnila moja dr.,onako laicki, da razumijem. A sto se tice prirodne trudnoce, tada ta inverzija stvara problem, a za ivf odmahuju rukom.
mene npr dr. XY stavio na Yaz i svaki ciklus vadi LH, FSH i Androstedion i ništa od postupka dok ne naleti dobar ciklus, nikad nije naletio
Uzmi u obzir i da si ti išla mlađa, pa je imao nešto više lufta. Sumnjam da bi taj pristup imao i sad
💔💔💔
Kako sam imala i imam problem sa stitnjacom, od sveg citanja i endokrinologa shvatila sam da su hormoni i zlijezde sa unutarnjim lucenjem jako zeznuta stvar, kao lanac, i ako jedna karika ne valja sigurno imamo neki poremećaj. I to ne mora znaciti ako ti ne valja npr fsh da je problem u jajniku. A oni svi nekako odmahuju rukom ili se fokusiraju na jednu stvar koja je u njihovoj domeni. Bas treba sagledati siru sliku. Pa hormoni upravljaju tijelom, a njima upravljaju zlijezde.
MTB imala sam 39 i vec tada me na veliko castio s komplimentima vezanim za godine 😂
Meto, znas li mozda nekoga tko ima viska domacih kobasica pa bi ih unovcio 😂
Cure procitala sam zaostatke, vidim da je bila jedna negativna beta… Zao mi je. Znam kako ti je i ja sam na prvu bila kao ok idemo dalje.. Al sam se i slomila nakon par dana.. Posvetila jedan dan tugovanja i sad u planovima 😊🤞 tako da kad te ošine prepusti se i izbaci to iz sebe da mozes dalje u borbu 😊😊❤️
A di nam je sara sta ceka malu betu? Jel bio nalaz? Jesam li propustila to?
Ja san opcenito okej malo me boli sta inace nije uobicajeno na 5dc.. Tu mi inace vec bude M i gotova a sad ima svjeze krvi jos.. Al boze moj kod nas nikad nis standardno 🤣 jos 5 dana do uzv.. Vrijeme sporo kao cekanje na betu
Vidiš, i meni je ova M potrajala duže nego inače. U normalnim ciklusima već 3.dan počinje smeđarenje nakon svježe krvi, a posljednja je bila da sam morala još dva dana iza nositi veliki uložak 🧐🧐 najgore mi je palo guranje Estrifama a još krvuckam.
Ošinu me svaki put taj progesteron i estrogen, evo već treći put, napeta ko puška.
——————————————————————–
Jesi krenula sa nekom terapijom ili ćete uz ovulaciju u FET ?
Moj xy je rekao da ce sa mnom samo na prirodni.. Cak i utrice stavljam tek iza transfera.. Nadam se da ce ovaj put bit uspjesno jer cu pocet sumnjat u tu taktiku xD
Bozma zasto bi otvarali novu temu? Skuzila sam da su one prve imale puuuno vise stranica prije otvaranja nove pa ne kuzim di zurite.?
MTB imala sam 39 i vec tada me na veliko castio s komplimentima vezanim za godine 😂
Koliko ja vidim, oni tu magičnu brojku od 42 vide kao neki milestone za biti ili ne biti. Ti si onda bila 3 godine udaljena od njega. Ja sam udaljena 10 mjeseci
Ja ionako, ako ne uspijem do 42 rođendana, namjeravam i iduće godine na postupke. Ako ne upali ni u 2022, onda ću možda staviti jajnike na klin. Vidjet ću. Ali ispod nekih 7, 8 postupaka bih imala osjećaj kao da nisam ni pošteno probala.
💔💔💔
Koliko ja vidim, oni tu magičnu brojku od 42 vide kao neki milestone za biti ili ne biti. Ti si onda bila 3 godine udaljena od njega. Ja sam udaljena 10 mjeseci
Ja ionako, ako ne uspijem do 42 rođendana, namjeravam i iduće godine na postupke. Ako ne upali ni u 2022, onda ću možda staviti jajnike na klin. Vidjet ću. Ali ispod nekih 7, 8 postupaka bih imala osjećaj kao da nisam ni pošteno probala.
Tako je MTB 👍👍 nema odustajanja! Ako mogu ove sve poznate rodit s 45 zašto manje poznate nebi mogle 😁😁😁 Ali ja znam da ćeš ti bit s bebom u busi već na sljd postupku 🙏🤞
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️