Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaloTele
    21. Siječanj 2021. 15:39

Mila-milica beta Ce sutra rasturiti, po ovom testu ti ces i rodit vec uskoro, svaki dan ti dodaje jedan tjedan 🤣🤣 meni su rekli betu u srijedu ali ici cu u pon, i to mi je dugo za cekat ali eto,nemam izbora nekog 😊 drzim fige za veliki broj 🤞🤞 
    Little zao mi je za negativnu betu, mislim da smo svi to vise manje prosli barem jednom i grozan je osjecaj uvijek, ali vidim da imas plan za dalje a to je dobro, radi sad ono sto te veseli i zelim ti da mirne glave uđes u iduci postupak 🤗
    Sunny zao mi je zbog rezultata, drzimo fige da ipak nađu puno spermica, ima primjera kako je sve dobro na kraju zavrsilo i nema razloga da tako ne bude i kod vas, mantramo svi ovdje za dobre vijesti dalje 🤞🤞 
    Leia woohoo pupoooo 🥰🥰🥰 zelim ti puno strpljenja iducih par dana koji Ce ti se činiti ko vječnost 🤦 i da na kraju docekas pozitivan rezultat 🤗 miss kad stizu rezultati harmonya? 😊 Ajme proletilo 12 tjedana,ko da smo jucer skupa piskile 🤦😄

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

ericaa
    21. Siječanj 2021. 15:41

MTB

Moji nalazi, za one koji nisu bezobrazni:Prvo najvažnije:

AMH 17,1 (hihihi, a Gić mi je rekao da se pripremim na to da je pao u zadnjih godinu dana)
    FSH je 8 (prije godinu dana bio 6,13, ali vjerujem da to ima veze i sa stimulacijom/spontanim; jako sam sretna da je ispod 10)
    LH je 9 (prije godinu dana je bio 9,27, dakle isto je)
    estradiol je 129 (prije godinu dana bio 194, nemam pojma je li to bitno)
    Zaključak, moći ću u postupak preko HZZO (bilo me strah da neću moći)E sad, sve ostalo mi je novo i većinom je dobro (rekla bih):
    progesteron 0,08 ng/ml (ref 0,06-9,89)
    ukupni testosteron 0,3 ng/ml (ref 0,08-0,48)
    slobodni testosteron 1,8% (ref 0,7-2,19)
    SHBG 32,7 nmol/L (red 24,6-122)

Ono što nije dobro:
    Prolaktin 537 (ref 102-496)
    androstendion 4,73 (ref 1,71-4,58)
    DHEA-S 11,12 (ref 1,65-9,15) - alaj bih se zajebala da sam je naručila i išla piti

Koliko razumijem, ova zadnja dva su povezana sa PCOSom…, kao i inverzija FSH i LH.

I ja imam blago povešien progesteron ali sam trčala na vađenje krvi i sačekala ispred 5 min stojeći tako da mi nitko to nije komentriao, profa je samo rekla ok. Mislim da je meni bio 504 ili 514. Tako da prolaktin ne bi rekla da je zabrinjavajući. Meni je LH 7,8  a FSH 6,97, isto nije ništa komentrirano. Ako ti šta pomaže....

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

21. Siječanj 2021. 15:43

Cure procitala sam zaostatke, vidim da je bila jedna negativna beta... Zao mi je. Znam kako ti je i ja sam na prvu bila kao ok idemo dalje.. Al sam se i slomila nakon par dana.. Posvetila jedan dan tugovanja i sad u planovima 😊🤞 tako da kad te ošine prepusti se i izbaci to iz sebe da mozes dalje u borbu 😊😊❤️

A di nam je sara sta ceka malu betu? Jel bio nalaz? Jesam li propustila to?

Ja san opcenito okej malo me boli sta inace nije uobicajeno na 5dc.. Tu mi inace vec bude M i gotova a sad ima svjeze krvi jos.. Al boze moj kod nas nikad nis standardno 🤣 jos 5 dana do uzv.. Vrijeme sporo kao cekanje na betu

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Siječanj 2021. 15:44

MTB nalazi su ti odlični. Čak i ovo što je mrvicu povišeno nije ništa strašno. Spremna si ti za nove izazove i pobjede 😊

endometrioza

ericaa
    21. Siječanj 2021. 15:46

Little žao mi je za negativnu betu... 
    Sunny vjerujem da će pronaći oni dovoljno koliko treba, žžao mi je da odmah nalaz nije došao odličan.

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Siječanj 2021. 15:48

Sanjich🤞🤰

Cure procitala sam zaostatke, vidim da je bila jedna negativna beta… Zao mi je. Znam kako ti je i ja sam na prvu bila kao ok idemo dalje.. Al sam se i slomila nakon par dana.. Posvetila jedan dan tugovanja i sad u planovima 😊🤞 tako da kad te ošine prepusti se i izbaci to iz sebe da mozes dalje u borbu 😊😊❤️

A di nam je sara sta ceka malu betu? Jel bio nalaz? Jesam li propustila to?

Ja san opcenito okej malo me boli sta inace nije uobicajeno na 5dc.. Tu mi inace vec bude M i gotova a sad ima svjeze krvi jos.. Al boze moj kod nas nikad nis standardno 🤣 jos 5 dana do uzv.. Vrijeme sporo kao cekanje na betu

Vidiš, i meni je ova M potrajala duže nego inače. U normalnim ciklusima već 3.dan počinje smeđarenje nakon svježe krvi, a posljednja je bila da sam morala još dva dana iza nositi veliki uložak 🧐🧐 najgore mi je palo guranje Estrifama a još krvuckam.
    Ošinu me svaki put taj progesteron i estrogen, evo već treći put, napeta ko puška.
    --------------------------------------------------------------------
    Jesi krenula sa nekom terapijom ili ćete uz ovulaciju u FET ? 

endometrioza

Cudoviste, zato na njuskalo oni sto prodaju kineske testove rade ko ludi, ne gasi nitko profile, njih ne dira korona ni kriza
    MTB mene zanimaju komentari nalaza i sve cekam da netko od ovih medicinske struke prokomentira.
    Manemoj, radije netko tko ce uskoro na transfer da otvara novu. Ja necu skoro pa steta da propadne trudnoc 😁
    Netko je spominjao dr. Vlasica, Slee i erica rekao mi je da se vratio u Ri i da sad radi u Opatiji

• *.Women_name.*

Tuma

Tiki svaka od nas zna što želi i ja vjerujem da će ti biti odlično kod Podobnika i da je to najbolja opcija za tebe ❤️
    Women_name znam da je Sv. Duh odobrio pratnje, al nisam znala da je tamo tako lijepo sad. Iako mi je Sv. Duh dosta daleko, ali ako do kraja 5.mj ne dopuste pratnju u Merkur, ipak ću ja negdje di je pratnja dopuštena 😊

Daa, baš je lijepo. Ako si možda u grupi na fejsu mame i trudnice napiši u tražilicu rodilište Sv. Duh i u jednom od postova jedna je mama snimala. Fkt preljepoo, kao u filmovima 😍😍😍 sviđa mi se kj imaš svoju privatnost potpunu.
    TiKi razumljivo da ne želiš roditi svoju bebicu u istom prostoru gdje si nažalost to prošla. I zaslužujes da ti ovaj porod bude najljepši na svijetu, i biti će sigurno 🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Dia85
    21. Siječanj 2021. 15:50

Pozdrav curke,danas bila aspiracija, na kraju samo 6 stanica, od mora folikula, kaže dr da je iznenađen al da mozda zato što je štoperica bila drukčija i cijela priča oko hipera, idemo na freeze all pa se nadam da će biti nešto i da će nas naše blastociste čekati na proljeće.. 

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

MaloTele
    21. Siječanj 2021. 15:51

Rita7, znaci ja sam krenula na sv.duh jer su mi najbliže i najkraće se cekalo a htjeli smo sto prije krenut u postupak, sestre su okej, mos sve pitat,sve objasne, nema duzih cekanja,fm se obavljaju u pola 8 ujutro i relativno brzo ide,jedino nisu bas pricljivi i dosta su sturi na informacijama, okej ja nisam bas tip osobe koji ima 1000pitanja ali i onih par sta sam pitala nisam dobila neke konkretne odg,vise onako opcenito, a uplašili su me na fetu jer sam dosla 8.dan ciklusa i iscudavali su se jer sam imala vodeći folikul vec na 17mm, i kao po tome ovulacija je trebala biti za 2,3 dana,sto i je bila, ali su oni to tako komentirali i proucavali kao da je nesto lose, u smislu kako tako rano, kao da nesto ne valja zato sto mi je ovulacija ranije i bas mi je bilo grozno zbog tih komentara između njih a prema meni kao sve je super, dodite sutra, eto to mi se nije svidjelo i bas sam se bila prepala da nekaj ne valja a da mi ne zele reci 😄 inace stvarno nemam zamjerke, dokt je okej i stagod sam pitala na konzultacijama je uzela vremena i lijepo mi odg, nije bilo onog lako cemo nego mi je objasnila plan i pitala me sto bi ja htjela itd,e i nismo mogli birati kako Ce ih smrznuti,znaci kad sam dosla na transfer samo su mi rekli imamo 3bladtice,jednu cemo vratit a dvije skupa smrznut, ono nije bilo izbora jer kao druga nije najbolje kvalitete pa sumnjaju da Ce uspjet sama a na kraju su obje ocijenjene odlicnima 😄 eto nadam se da sam ti pomogla malo 😊

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.