Dobar dan svima. Ako je netko slicno iskustvo imao molim pomoc. Naime, spremamo se za MPO jer je muzeva dijagnoza teska oligozoospermija. Vadio je spolne hormone i prolaktin mu je povecan za 300 % .
Jasno mi je da on uzrokuje svakakve potskoce, mi se nismo susreli niti s erektilnom disfunkcijom,niti ikakvim problemom koji bi ranije pokazivao na to. Mozda je prolaktin uzrok i njegovog nalaza. Ako je neciji muz imao isti problem kako ste ga rijesavali? Hvala unaprijed. Lp svima.
Žao mi je, ne znam ništa o prolaktinu kod muškaraca (iskreno, ni kod žena). Nadam se da će ti imati netko za objasniti...
💔💔💔
Dobar dan svima. Ako je netko slicno iskustvo imao molim pomoc. Naime, spremamo se za MPO jer je muzeva dijagnoza teska oligozoospermija. Vadio je spolne hormone i prolaktin mu je povecan za 300 % .
Jasno mi je da on uzrokuje svakakve potskoce, mi se nismo susreli niti s erektilnom disfunkcijom,niti ikakvim problemom koji bi ranije pokazivao na to. Mozda je prolaktin uzrok i njegovog nalaza. Ako je neciji muz imao isti problem kako ste ga rijesavali? Hvala unaprijed. Lp svima.
Hej, bilo bi mozda oke ponoviti nalaz, ali najvjerojatiniji uzrok je adenom hipofize ( benigni tumor zlijede koja se nalazi u mozgu iznad nosa). Konzultacija endokrinologa definitivno i dalje obrada
Dvojajcane blizanke 🍒
vickivale, došla si mi kao budali šamar
Koje bi spolne hormone muškarac trebao vaditi i zašto? Što znači ako mu je ukupni testosteron povišen (10,19 na ref 2,49-8,36)?
Zna li itko?
💔💔💔
Evo da ne nestanem s popisa,jucer ujutro, 7dnt 2blastice 😊 nekako navijam za obje 🤞 iako sam tek sad u problemima 😄
https://ibb.co/BcsfSms
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
Pa ima i muskih bolesti... ugl za mpo oni to vade rijetko, ali kad treba fsh lh testosteron. Zlijede s unutarnjim lucenjem regulira gore navedena zlijezda hipofiza. Znaci treba provjeriti njezine hormone koji reguliraju spolne to su fsh i lh te posljedicno testosteron. Oko ovog se nalaza ne bi ekstra brinula
Dvojajcane blizanke 🍒
Evo da ne nestanem s popisa,jucer ujutro, 7dnt 2blastice 😊 nekako navijam za obje 🤞 iako sam tek sad u problemima 😄
Cestitke!!! 🎉🎉🎉🎉🎉
Kada ti je beta?
I kod mene isto test pozitivan 8 dnt. Beta mi je u petak. I ja se nadam dvojčekima 👶👶 jer vraćene su 2 petodnevne blastice.
👩40 🧔37
Anovulatorni ciklusi, spermiogram super
7/20 stimulacija, 2 folikula, 1 blastica 🐧
9/20 FET, beta =0
12/20 stimulacija, 10 folikula, 5 blastica 🐧
1/21 FET 2 blastice.
Beta 22.1. = 229,9 ; 25.1. = 657,1 ; 29.1.=3040,7
11.2. Kuca nam ❤. Jedno ali vrijedno!🙏
1.3. Missed ab - 10 tt
10/21 FET 2 blastice, beta = 0,2
12/21 FET 1 blastica, beta = 0
12/21 stimulacija, 4 folikula, 1 blastica 🐧
1/22 FET, beta=0,1
11/22 stimulacija, 5 folikula, jedan 3dnevni
Woooooohooooooooo!!!!!! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kad je beta? Ovo je debela debeljuca
💔💔💔
Woooooohooooooooo!!!!!! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kad je beta? Ovo je debela debeljuca
💔💔💔
VMhvala ti na podijeljenom iskustvu.Tri zametka, wow!
Nikittahvala i tebi na mišljenju, osjećam se jako blagoslovljeno što mogu saznati toliko informacija i vaših mišljenja. Ovo mjesto je zaista divno.
MTB -to je ono što je mene čitavo vrijeme mučilo i potrgala sam se istražujući. No na koncu smo došli do istog zaključka – nema neke značajne razlike vraćaš li jedan po jedan ili po dva zajedno.Svodi se na to hoće li se primiti ili ne, neovisno o tome jesu li ušli zajedno ili zasebno, a to nitko ne može znati u ovom trenutku. Zbog toga smo muž i ja odlučili ipak vratiti jedan, a drugi zamrznuti.
Nakon toliko vijećanja smo došli zapravo do zaključka da ćemo slušati svoju intuiciju i nadati se najboljem mogućem ishodu. Dodatan razlog je taj što nam je ovo prvi postupak, jer sam primala malu dozu lijekova i dobila solidan rezultat, ali i da mi još ništa ne znamo o kvaliteti jajnih stanica odnosno našeg malog kompletića stanica 😊, a da se istovremeno bojimo blizanacke (rizične) trudnoće.
Ako tome tako i ne bude, drugi put ćemo mijenjati metodu. Uh, nije bilo jednostavno, nadam se da smo dobro odlučili. Vrijeme će pokazati i ne sumnjam da ću ovdje pronaći svu utjehu i podršku, kao i do sada.
Hvala vam draga brat i sestre!!
Draga Leia2.0 u nadi da ćemo imati istu brigu kao ti (embrije za zamrznuti) mi smo se isto, i iz skoro istih razloga, odlucili na single embrio transfer, koliko god da ih bude (s obzirom na hiper)..nismo još u toliko kritičnim godinama, bojimo se rizika blizanacke trudnoće i prvi nam je postupak, nekako cemo pametniji i hrabriji biti kad vidimo kakve su uopće kvalitete te naše stanice. Dr nam je to sve to poklimao i rekao da ako nakon tri neutješna FETa s jednim ne ostanem trudna da onda razmišljam o vraćanju dva. Sretno i navijam za tebe!
Hvala
I ovo mi je jako korisna informacija od tvog doktora. Ja na žalost nisam imala priliku razgovarati sa svojim oko toga, samo s embriologom.
U svakom slučaju pratimo se, navijamo i držim ti palčeve za sutra!!
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Pa ima i muskih bolesti… ugl za mpo oni to vade rijetko, ali kad treba fsh lh testosteron. Zlijede s unutarnjim lucenjem regulira gore navedena zlijezda hipofiza. Znaci treba provjeriti njezine hormone koji reguliraju spolne to su fsh i lh te posljedicno testosteron. Oko ovog se nalaza ne bi ekstra brinula
Naravno da se ja uopće nisam bavila njegovim pregledima, bila sam opsjednuta svojima. Izvadio je na svoju ruku testosteron, i bio je malo povišen (znači li to da imam mačo mužjaka? )
Dakle, kažeš da bi trebao još LH i FSH?
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji