Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Siječanj 2021. 15:56

Leia2.0, koliko ja znam, ista ti je šansa dva odjednom i dva puta po jedan - onaj koji se ima za uhvatiti, uhvatit će se. Onaj koji ne, neće. Kad nema smrzlića, šansa je bolja za dva odjednom jer je veća šansa da će preživjeti u tebi, nego van tebe. Ali ako je smrznut, i ako je dobar, upalit će. Sve ovisi o tome kako vi stojite s opcijom blizanaca.

Marinela87, wooohooo. Upadaš u dobro društvo, mi iz veljače ćemo razvaliti!!!

mandarinkica, ponesi osobne i vjenčani odmah na prvu folikulometriju, i daj sestrama da se toga riješiš.

Nadalica  

💔💔💔

Marinela87
    20. Siječanj 2021. 16:05

MTB daaa 💃💃💃 veselim se ko da idem na neki party 😂😂😂 umjesto koktela bockanje😂

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

Leia3.0
    20. Siječanj 2021. 16:18

VM hvala ti na podijeljenom iskustvu. Tri zametka, wow!
    Nikitta hvala i tebi na mišljenju, osjećam se jako blagoslovljeno što mogu saznati toliko informacija i vaših mišljenja. Ovo mjesto je zaista divno. 
     MTB - to je ono što je mene čitavo vrijeme mučilo i potrgala sam se istražujući. No na koncu smo došli do istog zaključka -- nema neke značajne razlike vraćaš li jedan po jedan ili po dva zajedno. Svodi se na to hoće li se primiti ili ne, neovisno o tome jesu li ušli zajedno ili zasebno, a to nitko ne može znati u ovom trenutku. Zbog toga smo muž i ja odlučili ipak vratiti jedan, a drugi zamrznuti.

Nakon toliko vijećanja smo došli zapravo do zaključka da ćemo slušati svoju intuiciju i nadati se najboljem mogućem ishodu. Dodatan razlog je taj što nam je ovo prvi postupak, jer sam primala malu dozu lijekova i dobila solidan rezultat, ali i da mi još ništa ne znamo o kvaliteti jajnih stanica odnosno našeg malog kompletića stanica 😊, a da se istovremeno bojimo blizanacke (rizične) trudnoće. 
    Ako tome tako i ne bude, drugi put ćemo mijenjati metodu. Uh, nije bilo jednostavno, nadam se da smo dobro odlučili. Vrijeme će pokazati i ne sumnjam da ću ovdje pronaći svu utjehu i podršku, kao i do sada.

Hvala vam draga brat i sestre!!

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Siječanj 2021. 16:27

Marinela87, tulumarit ćemo skupa!!!

Leia2.0, znam da je to teška odluka. Ja se znam zapitati jesam li falila što sam vratila jedan (meni nisu htjeli druge smrznuti iako je barem još jedan bio izvrstan treći dan, a ostala dva su bila jako dobra). Opet, nije mi žao. Dosta se bojim blizanačke trudnoće (osobni razlozi), a i nisam sigurna da bih mogla svim srcem navijati za oba zametka u meni. I iskreno, da su se oba uhvatila, ne znam što bi se dogodilo kad je ovaj jedan počeo odumirati. Ne znam što ću napraviti idući put, vidjet ćemo kakva će biti situacija. Ali u ovom postupku, pod ovim okolnostima, mislim da je ovo bila prava odluka za mene. 
    Navijamo za tvoje malce! 
    Inače, volim pričati priču o prijateljici koja je imala 3 oplođena zametka, treći dan je vratila jedan, ostala dva zamrznula. Došla je i po ostale na rate. Sva tri su danas njena djeca, 100% učinak je imala iz jedne stimulacije.  Godine preko 35, endometrioza + problemi sa štitnjačom. Ne znam za AMH, FSH, LH, tad se nisam razumjela u te pojmove 

💔💔💔

manemoj
    20. Siječanj 2021. 16:36

Nadalica ❤️❤️❤️ 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Leia3.0
    20. Siječanj 2021. 16:42

MTB   a za priču o frendici - divno, san snova!!! pravilo je da nema pravila. Zato treba slušati sebe. 
    Nadalice - žao mi je da to morate prolaziti, a to što Nikitta kaže, ne želimo vas plašiti i rjeđe se događa, ali zaista je moguć i jači udar tako da si pripremite neke stvari, barem za bebice, da vas ne uhvati nespremne. U svakom slučaju će vam trebati neko vrijeme dok vas "ne pusti na miru" potres (aftershake) i onaj unutarnji nemir / ptsp. Ne znam jesi li popratila moju priču s anestezije, ali eto, ja duboko podsvjesno u sebi na te potrese očito jako reagiram. Ponekad se probudim misleći da je potres, a nije. Ludilo što nam psiha može napraviti. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• Dia85
    20. Siječanj 2021. 17:06

Leia2.0

VMhvala ti na podijeljenom iskustvu.Tri zametka, wow!
    Nikittahvala i tebi na mišljenju, osjećam se jako blagoslovljeno što mogu saznati toliko informacija i vaših mišljenja. Ovo mjesto je zaista divno.
    MTB -to je ono što je mene čitavo vrijeme mučilo i potrgala sam se istražujući. No na koncu smo došli do istog zaključka – nema neke značajne razlike vraćaš li jedan po jedan ili po dva zajedno.Svodi se na to hoće li se primiti ili ne, neovisno o tome jesu li ušli zajedno ili zasebno, a to nitko ne može znati u ovom trenutku. Zbog toga smo muž i ja odlučili ipak vratiti jedan, a drugi zamrznuti.

Nakon toliko vijećanja smo došli zapravo do zaključka da ćemo slušati svoju intuiciju i nadati se najboljem mogućem ishodu. Dodatan razlog je taj što nam je ovo prvi postupak, jer sam primala malu dozu lijekova i dobila solidan rezultat, ali i da mi još ništa ne znamo o kvaliteti jajnih stanica odnosno našeg malog kompletića stanica 😊, a da se istovremeno bojimo blizanacke (rizične) trudnoće.
    Ako tome tako i ne bude, drugi put ćemo mijenjati metodu. Uh, nije bilo jednostavno, nadam se da smo dobro odlučili. Vrijeme će pokazati i ne sumnjam da ću ovdje pronaći svu utjehu i podršku, kao i do sada.

Hvala vam draga brat i sestre!!

Draga Leia2.0 u nadi da ćemo imati istu brigu kao ti (embrije za zamrznuti) mi smo se isto, i iz skoro istih razloga, odlucili na single embrio transfer, koliko god da ih bude (s obzirom na hiper)..nismo još u toliko kritičnim godinama, bojimo se rizika blizanacke trudnoće i prvi nam je postupak, nekako cemo pametniji i hrabriji biti kad vidimo kakve su uopće kvalitete te naše stanice. Dr nam je to sve to poklimao i rekao da ako nakon tri neutješna FETa s jednim ne ostanem trudna da onda razmišljam o vraćanju dva. Sretno i navijam za tebe!

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Lindsay
    20. Siječanj 2021. 17:18

Dobar dan svima. Ako je netko slicno iskustvo imao molim pomoc. Naime, spremamo se za MPO jer je muzeva dijagnoza teska oligozoospermija. Vadio je spolne hormone i prolaktin mu je povecan za 300 % .
    Jasno mi je da on uzrokuje svakakve potskoce, mi se nismo susreli niti s erektilnom disfunkcijom,niti ikakvim problemom koji bi ranije pokazivao na to. Mozda je prolaktin uzrok i njegovog nalaza. Ako je neciji muz imao isti problem kako ste ga rijesavali? Hvala unaprijed. Lp svima.

Slee
    20. Siječanj 2021. 17:33

Ja sam danas tako preplasena zbog tog krvarenja i boluckanja u donjem dijelu ledja da sam zalegla od tada u krevet ko drvena marija

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Siječanj 2021. 17:42

Slee

Ja sam danas tako preplasena zbog tog krvarenja i boluckanja u donjem dijelu ledja da sam zalegla od tada u krevet ko drvena marija

Povremena krvarenja nakon spontanog su normalna. Ako bude preobilno, ili trajalo duže, ili budeš imala jače bolove javi se doktoru.
    U međuvremenu, pij željezo, zna jako pasti radi takvih krvarenja.
    Inače, meni je menstruacija došla 12 dana nakon kiretaže - odmah nakon kiretaže sam krvarila svježu krv nekih 5, 6 dana. Pa sam imala nekoliko dana mira. Pa je krenula menstruacija - klasična tamnija krv sa ugrušcima. S obzirom na to da sam imala vakuumsku, maternica je bila minimalno ozlijeđena, ali svejedno je očito sva ta krv morala isteći. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.