Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ANKSIMORON
    14. Siječanj 2021. 20:34

Lucyinthesky

ANKSIMORON

Lucyinthesky

SeniRemmus

Lucyinthesky

Čini mi se da je netko danas pisao o estradiolu. Uglavnom, ako nekog zanima, u Ivf-u se on uopće ne vadi, barem kod mojeg dr,on kaže da to nije potrebno ni mjerodavno 🤔Iskreno, bila sam skeptična, ali eto, nije bilo nezrelih stanica.
    U Podobniku su mi ga uvijek vadili prije aspiracije.
    Bajo1 ni ja nisam uspjela ulovit sličicu 😔

Meni su vadili estradiol pred aspiraciju u IVF-u, tako da valjda to idu case-by-case, ovisno o pacijentici

Vidiš, baš zanimljivo. Ja sam čak dr G donijela nalaze estradiola prije punkcije iz prošlih postupaka. Rekao je da ga to ne zanima, da je to neka zastarjela metoda, baš me začudilo.

Ja isto nisam vadila nit mi je iko to spomenio 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja sam ga to odmah kad smo plan radili pitala i jako se začudila, ali odlučila mu vjerovati. Na kraju je bio sav ponosan kako je bio upravu 😁Ja rekla svaka čast 

Tako sam ga i ja pitala svaki pregled a kad ce mi uvest esteofem... jer sam ga uvijek u postupku i iza do bete koristila... jer mi je kao tanak endometrij uvijek bio... a u ivf mi ga uopce nije uveo... kao da to lose utjece na druge folikule... sad nemam pojma... i isto je tako sretan bio kad mi na kraju se sam endometrij zadebljao...

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Lucyinthesky
    14. Siječanj 2021. 20:38

ANKSIMORON

Lucyinthesky

ANKSIMORON

Lucyinthesky

SeniRemmus

Lucyinthesky

Čini mi se da je netko danas pisao o estradiolu. Uglavnom, ako nekog zanima, u Ivf-u se on uopće ne vadi, barem kod mojeg dr,on kaže da to nije potrebno ni mjerodavno 🤔Iskreno, bila sam skeptična, ali eto, nije bilo nezrelih stanica.

Meni su vadili estradiol pred aspiraciju u IVF-u, tako da valjda to idu case-by-case, ovisno o pacijentici

Vidiš, baš zanimljivo. Ja sam čak dr G donijela nalaze estradiola prije punkcije iz prošlih postupaka. Rekao je da ga to ne zanima, da je to neka zastarjela metoda, baš me začudilo.

Ja sam ga to odmah kad smo plan radili pitala i jako se začudila, ali odlučila mu vjerovati. Na kraju je bio sav ponosan kako je bio upravu 😁Ja rekla svaka čast

Tako sam ga i ja pitala svaki pregled a kad ce mi uvest esteofem… jer sam ga uvijek u postupku i iza do bete koristila… jer mi je kao tanak endometrij uvijek bio… a u ivf mi ga uopce nije uveo… kao da to lose utjece na druge folikule… sad nemam pojma… i isto je tako sretan bio kad mi na kraju se sam endometrij zadebljao…

Svako ima neku svoju terapiju,a bome i nalaze koje traži ili ne 🤷‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

AuroraB
    14. Siječanj 2021. 20:49

Bajo1 uspjela sam vidjeti tvoju fotku, znači ženoooo kapa do poda!!!  Buša ti je ogrooomnnaa🙆‍♀️ Pa kako se hoda s time? 🤔😀
    MTB ove tvoje nalaze ni otac Bog ne objasni... 😂🙉 Nadam se ćeš uspjeti negdje dobiti pravilno tumačenje... Beta će ti još dugo padati, čitala sam prije po stranim forumima da ona zaista sporo opada... puno sporije nego što raste. Dok raste onda se dupla, a ovako pada po danu za cca 100-200. Iako nisam to provjerila, tako mi je ostalo u glavi, a realno glava mi baš ne radi najbolje otkad sam krenula u zadnji postupak.
    Manemoj i Ericaa baš ste me nasmijale s ovim oko svadbe i svega, sve smo mi slično razmišljale 🙄
    Sanjich ❤️ Znam da nije lako... samo budi pozitivna i vedra, sve je to za ljude

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    14. Siječanj 2021. 20:51

Lucyinthesky

ANKSIMORON

Lucyinthesky

ANKSIMORON

Lucyinthesky

SeniRemmus

Lucyinthesky

Tako sam ga i ja pitala svaki pregled a kad ce mi uvest esteofem… jer sam ga uvijek u postupku i iza do bete koristila… jer mi je kao tanak endometrij uvijek bio… a u ivf mi ga uopce nije uveo… kao da to lose utjece na druge folikule… sad nemam pojma… i isto je tako sretan bio kad mi na kraju se sam endometrij zadebljao…

Svako ima neku svoju terapiju,a bome i nalaze koje traži ili ne 🤷‍♀️

Istina... ali meni je nekako draže dok provjere neke stvari... Nekako mi se to čini kao kompletniji pristup.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Siječanj 2021. 20:59

Nikitta, ericaa, Sunny_, Leia2.0, AuroraB hvala na komentarima. 
    Fibrinogen je prirodno podignut u trudnoći. Čitam da zna biti povišen i kod upala. tko zna što se sad zbiva u mom tijelu.
    Sniženi PV je veoma čest kod kroničnih alkoholičara.  Eno mi se MM još valja po podu od smijeha. Ja popijem čašu vina u 10 godina - kumulativno. 
    Koliko čitam, ovaj LAC nije loš, ali nije ni dobar, trebao bi biti niži pa da budem mirna.
    Ma idem kod Gića ovih dana, onda ću mu ponijeti sve nalaze koje tad budem imala i pitat ću ga za mišljenje.

Ja nisam maštala o svojoj trudnoći ovih 20 godina, uvijek je bilo - kad budemo i beba i mi spremni, desit će se samo od sebe. E pa glupa beba očito još nije spremna, ljenjivica jedna. 

Leia2.0, vadila sam estradiol kad sam bila pri kraju sa bockanjem da mi odrede kad će biti aspiracija. Nije ni meni to nitko najavio, rekli su mi folikulometriju prije da na iduću dođem s tim. I svejedno nisu poslušali nalaz 
    A nisu ti rekli hoće li ti raditi freeze all ili FET jer još ni sami ne znaju, to se kod nas mijenja iz dana u dan.

AuroraB, srećom mi ipak ne pada tako sporo, jer je meni sad maaala maaaala sudeći po ovoj crtici, a da je padala 100 po 100 još bi bila izražena u tisućama. I kako bih onda piškila testove kad budem u postupku??? 

Lucyinthesky, ANKSIMORON, neka Gić priča što hoće, ja ću si izvaditi estradiol 

💔💔💔

SeniRemmus
    14. Siječanj 2021. 21:02

Lucyinthesky

SeniRemmus

Lucyinthesky

Da, nije me slao dr.G vaditi već mi je na predzadnjoj folikulometriji bio dr. M koji je trazio da izvadim estradiol. Makar kod mene nije bilo straha da neće biti stanica, imala sam ih toliko na kraju da mi se jajnici još uvijek oporavljaju 

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

Lucyinthesky
    14. Siječanj 2021. 21:04

MTB

Nikitta, ericaa, Sunny_, Leia2.0, AuroraB hvala na komentarima.
    Fibrinogen je prirodno podignut u trudnoći. Čitam da zna biti povišen i kod upala. tko zna što se sad zbiva u mom tijelu.
    Sniženi PV je veoma čest kod kroničnih alkoholičara. Eno mi se MM još valja po podu od smijeha. Ja popijem čašu vina u 10 godina - kumulativno.
    Koliko čitam, ovaj LAC nije loš, ali nije ni dobar, trebao bi biti niži pa da budem mirna.
    Ma idem kod Gića ovih dana, onda ću mu ponijeti sve nalaze koje tad budem imala i pitat ću ga za mišljenje.

Ja nisam maštala o svojoj trudnoći ovih 20 godina, uvijek je bilo - kad budemo i beba i mi spremni, desit će se samo od sebe. E pa glupa beba očito još nije spremna, ljenjivica jedna.Leia2.0, vadila sam estradiol kad sam bila pri kraju sa bockanjem da mi odrede kad će biti aspiracija. Nije ni meni to nitko najavio, rekli su mi folikulometriju prije da na iduću dođem s tim. I svejedno nisu poslušali nalaz
    A nisu ti rekli hoće li ti raditi freeze all ili FET jer još ni sami ne znaju, to se kod nas mijenja iz dana u dan.

AuroraB, srećom mi ipak ne pada tako sporo, jer je meni sad maaala maaaala sudeći po ovoj crtici, a da je padala 100 po 100 još bi bila izražena u tisućama. I kako bih onda piškila testove kad budem u postupku???Lucyinthesky, ANKSIMORON, neka Gić priča što hoće, ja ću si izvaditi estradiol

A možeš ti izvadit, ali mu ga ne moraš ni nositi ako budeš kod njega u postupku 🤣
    Nadam se da će ti netko razjasnit te nalaze i da će bit sve ok. Ne komentiram ih jer nemam pojma o tome 🤷‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

BAJOMA
    14. Siječanj 2021. 21:14

AuroraB

Bajo1uspjela sam vidjeti tvoju fotku, znači ženoooo kapa do poda!!!Buša ti je ogrooomnnaa🙆‍♀️ Pa kako se hoda s time?🤔😀
    MTB ove tvoje nalaze ni otac Bog ne objasni…😂🙉 Nadam se ćeš uspjeti negdje dobiti pravilno tumačenje… Beta će ti još dugo padati, čitala sam prije po stranim forumima da ona zaista sporo opada… puno sporije nego što raste. Dok raste onda se dupla, a ovako pada po danu za cca 100-200. Iako nisam to provjerila, tako mi je ostalo u glavi, a realno glava mi baš ne radi najbolje otkad sam krenula u zadnji postupak.
    Manemoji Ericaabaš ste me nasmijale s ovim oko svadbe i svega, sve smo mi slično razmišljale🙄
    Sanjich❤️ Znam da nije lako… samo budi pozitivna i vedra, sve je to za ljude

Hvala❤️❤️❤️ ma ok sam (valjam se kao jaje po krevetu😂😂😂).  Nemojte se uplasit mog izgleda 😂😂😂   ja cu kod frizera za 3-4 miseca a vi ce te onda izgledat kao ja. 😁😁😁😛😛😛

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Siječanj 2021. 21:26

BAJO1

AuroraB

Bajo1uspjela sam vidjeti tvoju fotku, znači ženoooo kapa do poda!!!Buša ti je ogrooomnnaa🙆‍♀️ Pa kako se hoda s time?🤔😀
    MTB ove tvoje nalaze ni otac Bog ne objasni…😂🙉 Nadam se ćeš uspjeti negdje dobiti pravilno tumačenje… Beta će ti još dugo padati, čitala sam prije po stranim forumima da ona zaista sporo opada… puno sporije nego što raste. Dok raste onda se dupla, a ovako pada po danu za cca 100-200. Iako nisam to provjerila, tako mi je ostalo u glavi, a realno glava mi baš ne radi najbolje otkad sam krenula u zadnji postupak.
    Manemoji Ericaabaš ste me nasmijale s ovim oko svadbe i svega, sve smo mi slično razmišljale🙄
    Sanjich❤️ Znam da nije lako… samo budi pozitivna i vedra, sve je to za ljude

Hvala❤️❤️❤️ ma ok sam (valjam se kao jaje po krevetu😂😂😂). Nemojte se uplasit mog izgleda 😂😂😂 ja cu kod frizera za 3-4 miseca a vi ce te onda izgledat kao ja. 😁😁😁😛😛😛

Ako za 3, 4 mjeseca budem imala toliki stomak, zvat ću hitnu, ludnicu i pogrebno poduzeće skupa 
    Ne da ti izgledaš loše, dapače, predivna si trudnica (u duši, draga, u duši ), nego nije zdravo imati takav stomak u 2. mjesecu trudnoće. Kaj bum rađal, dinosaura? 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Siječanj 2021. 21:27

Lucyinthesky, neću mu se pojaviti na zadnjoj folikulometriji dok ne budem zadovoljna estradiolom 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.