Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    03. Studeni 2020. 09:36

Lucyinthesky

Ruska1986

I vezano za ovo javljanje, meni je stvarno nenormalno da te ne nazovu i ne jave ti stanje! Cini mi se da je netko napisao da su negdje rekli da takve informacije ne mogu dat preko telefona?!?!?!?Pa nisu to drzavne tajne pa se ne smiju saznat, bas nekog boli briga za broj mojih stanica 😂😂😂 i da putujes 200 km i saznas da nista, pa ja bi dobila zivcani slom! I jos plus psihicko stanje jer ti dolazis na transfer, a kazu ti nazalost nista… Ma!

Skroz se slažem, to mi je neshvatljivo skroz 🤔
    A s druge strane, ja sam pak imala neugodnu situaciju da mi nitko nije javio da su nam za par dana propali svi embriji. Kao prvi dan je sve bilo ok kad su me zvali, transfer 5 dan i imat ćemo vjerojatno i za zamrznuti i to je to. Mi se poveselili i opušteno čekali taj 5.dan,dođem na transfer i kažu mi da je ostao samo taj jedan, ostali prestali s razvojem pred 2 dana. Mislim, ok, naravno da sam bila svjesna da se to može dogoditi, ali šta je tako teško nazvati, baš smo tad bili u šoku.Kad sam pitala zašto mi nitko nije javio, kažu da ne provjeravaju embrije baš tako često, kao nije dobro to stalno otvarat ovo ono.Možda razmišljam krivo, ali nije mi to bilo uredu, ne znam kako je kod drugih po tom pitanju 🤔

Vidis ,mene su odmah drugi dan zvali i onda opet, mislim treci dan... I tad su mi rekli da su ostala 3 zametka i da im je jedan upitan i da mislie da nista od njega, ali ova dva da su super i da se vidimo u petak(aspiracija je bila u ned, u petak transfer). Tako da sam ja nekako stalno u toku bila... Cak su me prvi dan zvali dva puta.. Prvo da kazu da je spermio uzasan, uzasan i da moraju raditi ICSI al da ne brinem. Onda su me kasnije zvali da mi kazu kako stvari stoje i opet taj treci dan. I meni je to skroz ok i svi bi tako trebali! Pa o nama se radi i zasto ne bi kogli upuceni bit.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🍀🐞MISS🐞🍀

Mandarinkica ja sam bila na hsg propuhivanju jajovoda u cita,ako se dobro sjecam cijena je bila 1200-1300 kn i nije me bolilo nista jer su bili prohodni .mislim da boli samo ako nisu...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Nirvana2024

Hm, došla mi je beta... je li ovo normalno? 
    13. dan od aspiracije, 8. dan od transfera
    https://ibb.co/kmKxDM6

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Studeni 2020. 09:37

Bozma, ne rastapam se ni ja na tuđu djecu. Pitala sam jednom svoju flegma prijateljicu kako je to, jer sam se brinula da se meni majčinski osjećaji nikad neće probuditi. Ona ima odraslu djecu, i rekla mi je da ona svoju djecu obožava, ali da se nikad nije rastapala na tuđu, tako da se ne bojim za moju djecu. Ona će biti obožavana. 

ericaa, super ti je AMH.  

Lucyinthesky, pričaju gluposti. Zametci se provjeravaju svaki dan, samo što je njima vjerojatno tlaka javljati nam.
    A to za GDPR je isto glupost, pa lako potpišemo sa se odričemo prava na tajnovitost i da nam smiju javiti na telefon/mail. Ja sam to potpisala.

Inače, ima MPOvki koje podivljaju kad postanu majke. Ja sam, osim MM jer moram, rekla samo još jednoj prijateljici koja je MPO Majka u nadi da će mi biti podrška. Skraćeno, nije. Ništa je ne zanima, ništa me ne pita, kad joj javim neku rezultat, kaže OK i onda mi opsesivno šalje slike svoje djece. Koja su preslatka i draga su mi, ali ja sam sad u drugom filmu. S druge strane, drago mi je da je zaboravila kakvo je ovo iskustvo. Ali realno, nemam je. Imam vas. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Studeni 2020. 09:38

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Hm, došla mi je beta… je li ovo normalno?

Vid je kako se hvali, trudnica jedna 
    Imamo bebu ili bebe!!! 

💔💔💔

🍀🐞MISS🐞🍀
    03. Studeni 2020. 09:39

Mislim da je super,koliko ja znam 14.dan je pozeljno da je troznamenkasta,, neka me neko ispravi ako grijesim

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

ericaa
    03. Studeni 2020. 09:42

Uuuhuuuu!! Lijepa beta 😍🙏🤞❤

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Ruska1986
    03. Studeni 2020. 09:42

NadimakMTB

S jedne strane, nikad ne znamo, možda i mi budemo kao te nemoguće, dosadne majke.
    S druge strane, mislim da se neki ljudi jednostavno takvi rađaju. Ja sam imala kolegicu koja je bila u šoku kad sam se hvalila da sam kupila nove noževe jer, jesam li ja normalna, to je opasno za djecu.
    Mi u dvadesetima, nemamo djecu ni ona ni ja - ja rekoh, koju djecu? Kaže ona, pa što kad ti dođu prijatelji s djecom? Njezin stan je cijeli child proofed za slučaj da joj netko slučajno dođe. Iako ni ona nije imala nikoga bliskog s djecom.
    S druge strane, meni je suludo živjeti u takvoj konstelaciji, ako i dođe neka majka s djetetom, neka izvoli brinuti o svom djetetu i nek mi kaže što da u tom trenutku odmaknem od ruba i slično.
    Anyway, ne mislim da je loše biti takav, nego ja jednostavno nisam takva i dva smo različita svijeta. Ja ću se družiti s ludim trudnicama koje se opijaju šljivovicom u prvom tromjesječju, one nek se druže sa drugim ženama koje ne kupuju noževe - za svaki slučaj.

Ma taman posla da brinem o tudjoj djeci! Ova tvoja kolegica 😂😂😂 Naravno da cu ga maknut ako vidim da je u opasnosti, al sad da ga pazim cijelo vrijeme..  Ma mos mislit! Kako god, ali ja stvarno mislim da nikad necu bit netko s kim ne mozes vodit normalan razgovor, neg samo o djeci.. pogotovo ako si u drustvu gdje netko nema djecu! I onda jos kad mi kazu(a znaju taj moj stav od djeci):al vidjet ces kako ces voljeti svoje dijete 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ pa ko kaze da ga necu volit?? Pa nisam nenormalna... A tek kad smo krenuli sa svim ovim i kad sam bila svjesna da stvarno postoji mogucnost da mozda nikad nist od ovog ne bude i kad bi rekla da mogu zamislit svoj zivot bez djece, u smislu da mi ne bi bio kraj zivota ako se dogodi da ih ne mogu ipak imat, o jooooooj! Tek onda napada 😂😂😂 Kao da sam rekla ne znam sta, a ne istinu kako se osjecam. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    03. Studeni 2020. 09:44

Cuj nju, hm??? Pa zeno, beta je super! 🎉🎉🎉🎉 Neka samo rasteeeeeeeeee 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• *.Women_name.*
    03. Studeni 2020. 09:44

ericaa

Uuuhuuuu!! Lijepa beta 😍🙏🤞❤

Odlicna beta 😍😍

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.