Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Studeni 2020. 09:22

Ruska, bas to, one kao sve doje pa se ustrucavaju pit, pa ja sve sama popijem od jada. Ako prica i ne bude o teksturi djecje kakice bit ce o meni i tome zasto toliko pokusavamo, zasto ne posvojimo i slicni savjeti.
    Blacky89 ista stvar i meni, tocno 3 mjeseca. Po sisama najvise kuzim jer se nakon stimulacije ispusu i ne bole u PMS-u, a ciklusi ili urane 5 dana ili kasne 5 dana. Ali ovo sad je trebao bit prirodnjak.
    Ja sam u subotu rekla da imam covid i kaze zenska meni: meni ne smeta. Ono....wtf??? 
    MTB ja zapravo i ne volim bas djecu 🙈 ono ne rastapam se na tudju kad ih vidim, inace bi bez problema mogla zamislit zivot bez djece, ali sad kad znam da ih ne mogu imat, E SAD BAŠ HOĆU, posto po to 😁 zasto bi meni bilo uskraceno ono sto je svima inace dano 🙈.
    Peyton, cini mi se da je najteze naci doktora kojem se da zajebavat sa tim. Meni su isto u Pragu rekli da dodjem prvi dan ciklusa da bi oni probali jedan ciklus u prirodnjaku pa tek onda donaciju. Na kraju kad smo krenuli privatno ispalo da dobijem stanice bez problema. Znam za slucaj sa tvojim AMH i FSH, u Petrovoj je zatrudnila iz prve. Bila je samo ta jedna stanica i evo malac ima 5 godina, a ona se sprema po drugo. 

ericaa
    03. Studeni 2020. 09:25

Mtb,women sretno danas!! Ocekujemo super bete!! ❤🤞🙏I belli pogotovo 🙏🙏
    Evo da javim,dosli mi nalazi. AMH je 4.92  a kad se preračuna u onu drugu jedinicu je 35 pmola!! Mislim da je to dobro buduci mi je doktorica odmah rekla da sam "starija reproduktivno" nego bioloski zbog endo... tako da sam se bas razveselila jer sam se bojala... prolaktin mi je 514,znam povisen je,gornja granica 496. Em sam bila napeta,em nisam mirovala u cekaonici nego niti 10 min,odmah nas uveli. A on mi je od onih tableta koje sam pila za napadaje panike tako da sam to ocekivala,ostalo mi od njih garant jer se tad pojavili simptomi. Ima li tko iskustva? Citam da ponekad ga ni ne smizavaju ako je prisutna menstruacija i ovulacija a meni kao svicarski sat sve tocno...
    Fsh 6.97 i lh 7.8 su mi se smanjili ali je razlika i dalje manja i mislim da su inverzni. Sve drugo se cini ok,stitnjaca je sa pocetnih 1.66 dosla na 2.6... vidjet cemo sto kaze 20og. Taj amh me razveselio,ovo drugo se da srediti a i prvi put na isti omjer lh i fsh nije komentirala da je nesto lose,nego da su mi nalazi u redu..

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Olivera

Ruska1986

Olivera

Ovo još jedne koja je postala besraman lažac kad su u pitanja druženja s prijateljicama majkama. Jednostavno sam došla do plafona, jer ili je druženje djece (vrlo rijetko) ali se onda priča samo i isključivo o djeci sad već raznih dobnih skupina, ili je druženje s djecom pa svaka trči za svojim i u trenucima predaha pričaju o njime. Moram reći u ovom slučaju, blažena korona, sad se tako lako izvući

To isto, kad dodju djeca.. Ja samo osjecam kako mi nervoza raste dok one kao slusaju sta ja imam za rec(o rakiji hahaa) a stalno jure za tim djetetom 🙆‍♀️ Ma i ok, nek pricaju, al da niti jedna tema se ne moze zapocet bez da se za sekundu ne kaze:e da, tako i moj… Ili:kmja, otkad ju ne stavljam spavat popodne, cijelu noc mi spava 💣💣💣💣💣

Baš to, da se malo priča o toj djeci još još...ali svaki put se nanovo čudim kako svaku temu uspiju okrenuti natrag na djecu, mislim da bi to uspjele i sa temom o kvantnoj fizici, vjerojatno bi došle do toga čije je dijete veći genijalac. Baš je lijepo za promjenu razgovarati ovdje s nekim tko me razumije, već sam se počela pitati jesam li ja možda loša osoba.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

S jedne strane, nikad ne znamo, možda i mi budemo kao te nemoguće, dosadne majke.
    S druge strane, mislim da se neki ljudi jednostavno takvi rađaju. Ja sam imala kolegicu koja je bila u šoku kad sam se hvalila da sam kupila nove noževe jer, jesam li ja normalna, to je opasno za djecu. 
    Mi u dvadesetima, nemamo djecu ni ona ni ja - ja rekoh, koju djecu? Kaže ona, pa što kad ti dođu prijatelji s djecom? Njezin stan je cijeli child proofed za slučaj da joj netko slučajno dođe. Iako ni ona nije imala nikoga bliskog s djecom.
    S druge strane, meni je suludo živjeti u takvoj konstelaciji, ako i dođe neka majka s djetetom, neka izvoli brinuti o svom djetetu i nek mi kaže što da u tom trenutku odmaknem od ruba i slično.
    Anyway, ne mislim da je loše biti takav, nego ja jednostavno nisam takva i dva smo različita svijeta. Ja ću se družiti s ludim trudnicama koje se opijaju šljivovicom u prvom tromjesječju, one nek se druže sa drugim ženama koje ne kupuju noževe - za svaki slučaj.

💔💔💔

Lucyinthesky
    03. Studeni 2020. 09:26

Ruska1986

I vezano za ovo javljanje, meni je stvarno nenormalno da te ne nazovu i ne jave ti stanje! Cini mi se da je netko napisao da su negdje rekli da takve informacije ne mogu dat preko telefona?!?!?!?Pa nisu to drzavne tajne pa se ne smiju saznat, bas nekog boli briga za broj mojih stanica 😂😂😂 i da putujes 200 km i saznas da nista, pa ja bi dobila zivcani slom! I jos plus psihicko stanje jer ti dolazis na transfer, a kazu ti nazalost nista… Ma!

Skroz se slažem, to mi je neshvatljivo skroz 🤔
    A s druge strane, ja sam pak imala neugodnu situaciju da mi nitko nije javio da su nam za par dana propali svi embriji. Kao prvi dan je sve bilo ok kad su me zvali, transfer 5 dan i imat ćemo vjerojatno i za zamrznuti i to je to. Mi se poveselili i opušteno čekali taj 5.dan,dođem na transfer i kažu mi da je ostao samo taj jedan, ostali prestali s razvojem pred 2 dana. Mislim, ok, naravno da sam bila svjesna da se to može dogoditi, ali šta je tako teško nazvati, baš smo tad bili u šoku.Kad sam pitala zašto mi nitko nije javio, kažu da ne provjeravaju embrije baš tako često, kao nije dobro to stalno otvarat ovo ono.Možda razmišljam krivo, ali nije mi to bilo uredu, ne znam kako je kod drugih po tom pitanju 🤔

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    03. Studeni 2020. 09:27

Ruska1986

Olivera

Ovo još jedne koja je postala besraman lažac kad su u pitanja druženja s prijateljicama majkama. Jednostavno sam došla do plafona, jer ili je druženje bez djece (vrlo rijetko) ali se onda priča samo i isključivo o djeci sad već raznih dobnih skupina, ili je druženje s djecom pa svaka trči za svojim i u trenucima predaha pričaju o njime. Moram reći u ovom slučaju, blažena korona, sad se tako lako izvući

To isto, kad dodju djeca.. Ja samo osjecam kako mi nervoza raste dok one kao slusaju sta ja imam za rec(o rakiji hahaa) a stalno jure za tim djetetom 🙆‍♀️ Ma i ok, nek pricaju, al da niti jedna tema se ne moze zapocet bez da se za sekundu ne kaze:e da, tako i moj… Ili:kmja, otkad ju ne stavljam spavat popodne, cijelu noc mi spava 💣💣💣💣💣

Joj tako mi imamo poznanicu jednu koja ima tu poštapalica tako i moja blabla. Moja šogorica kaže da joj beba spava na trbuhu (bzvz lupam), ona odma tako i moja. Moja jede kasicu od jabuke, eee tako i moja. Ona je toliko jednom prilikom puta u tih sat vremena rekla tako i moja da se mi nismo mogli suzdrzat da se ne smijemo 😂😂😂😂😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    03. Studeni 2020. 09:29

Bozma

Ruska, bas to, one kao sve doje pa se ustrucavaju pit, pa ja sve sama popijem od jada. Ako prica i ne bude o teksturi djecje kakice bit ce o meni i tome zasto toliko pokusavamo, zasto ne posvojimo i slicni savjeti.
    Blacky89 ista stvar i meni, tocno 3 mjeseca. Po sisama najvise kuzim jer se nakon stimulacije ispusu i ne bole u PMS-u, a ciklusi ili urane 5 dana ili kasne 5 dana. Ali ovo sad je trebao bit prirodnjak.
    Ja sam u subotu rekla da imam covid i kaze zenska meni: meni ne smeta. Ono….wtf???
    MTB ja zapravo i ne volim bas djecu 🙈 ono ne rastapam se na tudju kad ih vidim, inace bi bez problema mogla zamislit zivot bez djece, ali sad kad znam da ih ne mogu imat, E SAD BAŠ HOĆU, posto po to 😁 zasto bi meni bilo uskraceno ono sto je svima inace dano 🙈.
    Peyton, cini mi se da je najteze naci doktora kojem se da zajebavat sa tim. Meni su isto u Pragu rekli da dodjem prvi dan ciklusa da bi oni probali jedan ciklus u prirodnjaku pa tek onda donaciju. Na kraju kad smo krenuli privatno ispalo da dobijem stanice bez problema. Znam za slucaj sa tvojim AMH i FSH, u Petrovoj je zatrudnila iz prve. Bila je samo ta jedna stanica i evo malac ima 5 godina, a ona se sprema po drugo.

Tako i ja sve polocem... Jos tuzna slusam kako se frajeri zajebavaju i smiju dok ja moram slusat kako je necija beba dobila ipak ljubicastu masnu umjesto roze jer niti jedna druga boja ne pase uz tu haljinu! 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ a i nisam neki ljubitelj djece.. Najgore mi je kad mi salju slike djece koja su se tek rodila i govore gle kako je predivno! Nije predivno, zguzvano je i crveno 😂😂 I onda im to kazes i oni polude 🤷‍♀️ pa samo sam iskrena... Ima preslatke djece, ali brate mili, kad se rode, meni su svi ruzni. Ali me nitko ne shvaca 😔😔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• LucyLou
    03. Studeni 2020. 09:33

Ruska1986

NadimakMTB

Ruska1986

NadimakMTB

Bozma, Ruska1986, ja zapravo mislim da je u nama problem.
    Mi jednostavno ne volimo djecu i ne želimo ih, zato ne volimo ni priče o djeci.
    Inače bi s oduševljenjem raspravljali o boji i teksturi govanaca.

😂😂😂 ne znam… I sad kad sam trudna, pa nemam potrebu o tom pricat cijelo vrijeme! Druzim se s ljudima normalno.. i nikad ni ne bi htjela bit netko s kim se ne moze pricat o nicemu drugom neg samo o prdenju bebe i bljuvanju..

Ma dobro, ti si pomaknuta.
    Maštaš o tome da se mažeš rakijom.
    (ili je to bio netko drugi?)

Ja sam mastala o rakiji prva tri mjeseca trudnoce! I to kad su mi najgore mucnine bile… Ali taj okus sljive u ustima, pa to se ne moze opisat 💜❤💜❤💜🤭🤭🤭

😂😂😂
    Bosanka moja! 😘❤️

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• *.Women_name.*

Ruska1986

Bozma

Ja sam u subotu rekla da imam covid i kaze zenska meni: meni ne smeta. Ono….wtf???

Tako i ja sve polocem… Jos tuzna slusam kako se frajeri zajebavaju i smiju dok ja moram slusat kako je necija beba dobila ipak ljubicastu masnu umjesto roze jer niti jedna druga boja ne pase uz tu haljinu! 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ a i nisam neki ljubitelj djece.. Najgore mi je kad mi salju slike djece koja su se tek rodila i govore gle kako je predivno! Nije predivno, zguzvano je i crveno 😂😂 I onda im to kazes i oni polude 🤷‍♀️ pa samo sam iskrena… Ima preslatke djece, ali brate mili, kad se rode, meni su svi ruzni. Ali me nitko ne shvaca 😔😔

Ja jako volim djecu i preslatka su mi. Ali kad se moja seka rodila, tata me doveze do onog stakla da ju vidim. Mama je imala težak porod pa je jadna bila onak modra. Moje prvo pitanje je bilo tata, zašto je moja seka tako ružna? 😂😂😂😂 A sad je moja prekrasna tinejdžerica ❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986

I vezano za ovo javljanje, meni je stvarno nenormalno da te ne nazovu i ne jave ti stanje! Cini mi se da je netko napisao da su negdje rekli da takve informacije ne mogu dat preko telefona?!?!?!?Pa nisu to drzavne tajne pa se ne smiju saznat, bas nekog boli briga za broj mojih stanica 😂😂😂 i da putujes 200 km i saznas da nista, pa ja bi dobila zivcani slom! I jos plus psihicko stanje jer ti dolazis na transfer, a kazu ti nazalost nista… Ma!

Da, ja bi izbjegavala te klinike koje ne javljaju, pa to je uzas. I to kao zastita podataka, ili sta vec, bas nekoga drugog briga (osim nas tu) koliko tko ima oplodjenih. Zato kad se testiramo na covid uredno tamo upisemo podatke i brojeve mobitela i ta lista stoji na stolu citav dan i gleda tko god prodje. Tu nema zastite podataka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.