Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Astra81
    10. Siječanj 2021. 13:31

Bozma, ma nisu se stvari tak drastično pogoršale u godini dana. Sve ovisi kakva pošiljka te snađe koji mjeseci i kako ti tijelo reagira na određenu terapiju. Ja sam u 7. postupku dobila najbolje rezultate i vjeruj da se sada nisam se niti malo pomladila  
    Meni su i Bemfola i klomifeni davali lošije stanice, a vidim da je i kod tebe dosta takvih postupaka. 
    Na sve lijekove dobro reagirala u smislu broja, ali većina tih stanica je bila loša. Ali smo ipak dobili dva dobra zametka po postupku.  
     Imaš tu u Zagrebu dosta poliklinika koje rade preko HZZO-a  pa valjda se s njima dogovoriti oko lijekova prije nego postupak krene.  U svakom slučaju treba te preostale postupke iskoristiti najbolje što možeš, a to svakako podrazumijeva malo bolje lijekove. 
    Koliko ti je ostalo postupaka preko HZZO-a? Ne vidim razlog zašto bi plaćala prije nego to iskoristiš...

MTB, tko bi se sjetio svih crnih pretraga koje sam napravila 
    Zasada namjeravam napraviti testiranje na NK stanice i serologiju na viruse.
    Znam da je to s NK jako kontraverzno i istraživanja nisu dokazala da povišene NK stanice napadaju embrij, ali jednostavno više ne znam što bi. Vraćeno mi je 11 dobrih embrija i nikad niti biokemijska.  Strah me je da imam nekakav imunološki problem.
    Evo probati ću nabrojat što sam odradila:
    -        kariotipska analiza
    -        histeroskopija,
    -        trombofilija, antifosfolipidni sindrom, hiperhomocistinemija
    -        sve žive endokriniloške testove (spolni hormoni, štitnjača, glukoza….)
    -        razni vitamini
    Ostaje mi još anti DNA protutijela, antinuklearna protutijela i HLA tipizacija, ali to još nisam istražila i za sada ne planiram.

10. Siječanj 2021. 13:33

Cure moje citam al nikako nac vremena pisat, ovaj put kolko mi je i odmor tolko mi je i napor jer u 3dana ugurat sve koje trebam posjetit je bas izazovno.. 

Aurora ❤️ svaka ti cast ti si zena zmaj ❤️

Ostale curke nadam se da je sve dobro, mislim da aam zapamtila womansname da je bila na kontroli radi smedjarenna... Samo miruj i opustaj se sta vise 😘

MISS di si kako si, jesu stali bar malo bolovi? 

Sreca ♥
    10. Siječanj 2021. 14:10

Bozma citan tebe i suosjecam s tobom. Malo sam se razocarala u Kbc, def nebi vise tamo. Dr mi je super. Ali sta si rekla to guranje bemfole... Nez bas.... korisnicko koja je tebi terapija u cita?

🤍

10. Siječanj 2021. 14:13

MilaSt

Bozmacitan tebe i suosjecam s tobom. Malo sam se razocarala u Kbc, def nebi vise tamo. Dr mi je super. Ali sta si rekla to guranje bemfole… Nez bas….korisnicko koja je tebi terapija u cita?

Ja sam isto s tim nezadovoljna jer od tolko stanica da imam smao tri blastice.. Ili  su bile nezrele radi rane punkcije ili jednostavno nije dobra i stvara hrpu stanica nikakve kvalitete.... 
    Ja isto kao mtb unaprijed kujem planove i ovaj postupak cu ici ici tu, imam jos dvije iza ovoga ako slucajno ne uspije...a onda cu u zagreb..  Pratit cu sada kako je tko zadovoljan u zagrebu da znam odabrat.. Nazalost privatno ne idem dok ne ispucam ovo sve... Jer tko mi garantira da cu uspjet u ova 4 postupka.. Nitko. Treba stedit lovu za poslije kad ne budem mogla preko hzzo.. 

🌼TiKi🌼
    10. Siječanj 2021. 14:15

*.Women_name.*

Cure jutros sam imala malo smedeg iscjedka na gaćicama, otišla sam u Vinogradsku, čekam ostale nalaze. Beba je dobro Al je posteljica jako niskko, za sad sam zatvorena. Joj 😔😔😔 baš me sve, valjda ću do gurat do nekih tjedana kak treba

Moja dijagnoza u prosloj trudnoci... Draga, miruj i samo miruj molim te! Nikakvi kucni poslovi, odlasci u trgovine, setanje i nosenje teskog i kod bilo kakve jace boli koja ne prestaje ili krvarenja odmah u bolnicu na pregled. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    10. Siječanj 2021. 14:17

*.Women_name.*

Cure jutros sam imala malo smedeg iscjedka na gaćicama, otišla sam u Vinogradsku, čekam ostale nalaze. Beba je dobro Al je posteljica jako niskko, za sad sam zatvorena. Joj 😔😔😔 baš me sve, valjda ću do gurat do nekih tjedana kak treba

Ma bit ce sve ok! Bitno je da je sa bebacem sve ok.. Kao sta cu cure rekle, samo ces morat puno odmarat i zaista svest sve na wc-kauc. Nije rijetkost da je posteljica nisko... Sve ce biti ok, samo ces eto morat lezat malo vise nego inace 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

10. Siječanj 2021. 14:19

MilaSt

Bozmacitan tebe i suosjecam s tobom. Malo sam se razocarala u Kbc, def nebi vise tamo. Dr mi je super. Ali sta si rekla to guranje bemfole… Nez bas….korisnicko koja je tebi terapija u cita?

Letrozol plus pergoveris. I kasnije one protiv pucanja folikula.

Matkiša 😎
    10. Siječanj 2021. 14:23

Women_name bit će to sve ok, samo miruj, ako si nesigurna odi po drugo mišljenje... 💗
    A sve ovo ostalo što pišete je za mene znanstvena fantastika 🤷‍♀️ Nadam se da neću doći do toga, a ako dođem sve ćete mi morati objasnit, od nule 🙈
    Mene sad poslije ručka užasno boli trbuh i želudac, i još uvijek grčevi dolje nisko.. 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Siječanj 2021. 14:29

Pozdrav cure, nije me bilo 2 dana, pa nadoknađujem. Jučer bio MM rođendan, a ja bila katastrofa, uhvatila me neka groznica, temperatura 37.5, spustila sam ju, danas je nema ali tako sam se prehladila, osjećam miris blago jer su mi sinusi zatvoreni, okus osjećam na bazi slatko, slano, kiselo, bljutavo itd ako zbog prehlade slabo raspoznajem što je sir a što salama 🙈🙈🙈🙈 isključila bij opciju korone, a možda i ne.. Jer temperatura mi je ide preko 37.5 i uspješno ju spuszim... Zvala doktora, kaže nemaš razloga dolazit, pij Paracetamol i to je to. Zvala kliniku, nitko mi se ne javlja već 3 dana 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ tako da neznam dali da uzimam još terapiju. Dali tako prehlađena da idem u FET? Btw, dobila sam ovaj put progesteron 5 dana prije transfera, neznam zašto je to tako jer sam prošli put krenula tek dan prije 🙄🙄, i sad sam ni ja nebu ni na zemlji i neznam što da mislim...😪😪😪😪😪
    .
    ericaa, Meto hvala vam 😊😊
    malamaka čestitam na divnoj beti 🥰
    MilaSt, Kača žao mi je radi testova, mnoge od nas dobro znamo kakav je to osjećaj 😪😪
    Mattan pitala si za Leoni, javila mi se, osjeća se ok ali neće se još vraćati. Uglavnom ide u FET krajem mjeseca 🥰
    Cure što se tiče nalaza iz krvi evo vam popis stvari koje se ovdje rade (pa stavljam svoje vrijednosti ali pazite si u kojim jedinicama su izražene jer sam skužila da se ovdje u većini slučajeva koriste kontra nego u HR). Za neke neznam ni što znače niti mi Internet daje odgovore 🙈🙈

https://ibb.co/r7Lh014 😘❤️

endometrioza

• *.Women_name.*
    10. Siječanj 2021. 14:42

Evo me cure doma, doktorica kaže da je beba super, cerviks zatvoren i dovoljno dugačak. I krvni nalazi su dobri. Krvarenja oni više ne vide, samo je meni bilo to jednom ujutro. Kaže da je to kod te dijagnoze često, da postoji moguvnost da se podigne do 28 tt, mirovanje i pratit ćemo ju. Joj kamen mi je pao sa srca kad sam čula da je bebica dobro. A ništa odmaranje i nadamo se da će bit sve ok ❤️ hvala vam svima 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.