Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    10. Siječanj 2021. 10:54

MTB

Meto, ma mi iz veljače ćemo razvaliti. Sve će prštiti od malih Strijelaca. Osim onih nesretnica koje će dobiti samo Škorpione - tako blizu, a tako daleko
    S obzirom da imaš tu mogućnost, zašto ne napraviš IMSI i sad?
    Inače, moje iskustvo je da ti papirnate ne trebaju (iako sam ih ja na početku praznovjerno nosila). Kad se zakazujem preko emaila, samo pošaljem skeniranu zdravstvenu i napišem da je uputnica u sustavu. Kad dođem na pregled, samo pružim zdravstveni.
    To je jedna korisna stvar izašla iz ovog korona-shita.

Hahaha ja bi potpisala iste sekunde za malog Škorpiona ali koji će biti na mog muža, ne na mene 😂
    Ako vi sve idete u veljači ja ću preskočiti 🙈skužila sam da mi u tim coporativnim ne ide 🙈🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Meto
    10. Siječanj 2021. 10:55

Mtb ja skorpion, muz strijelac 😅 radije bih jednog malog sebe, ili ipak ne?! 😂😂 jao mi svakako🙈

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Any_35
    10. Siječanj 2021. 10:55

Isto mislim da je najbolja apstinencija dva dana, ne dulje, tada su spermiji dosta “mladi” 😁, nema onih starijih koji mogu biti oštećeni, pa je manja mogućnost za poremećaj morfologije.
    Meto - hvalaaa ti❤️
    Sanjich- mislim da isto nema pisanih pravila za ovaj dio oko cerviksa. Ovdje ti u ovom članku tocno pise :”Cerviks nudi tragove u vezi s ranom trudnoćom, ali to nije siguran način otkrivanja trudnoće.”Ja jedino sto sam primijetila je povećan, vodenast iscjedak prvih dana, nekada imam osjećaj kao da je tkivo mekano.

Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
    1g prir, 3g MPO;
    KBC Split
    8/18-AIH❌
    10/18-AIH❌
    8/19-AIH❌
    10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
    8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
    10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
    12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏

manemoj
    10. Siječanj 2021. 10:57

Inače ja sam od jutra u nekim glupim razmišljanjima 🙈
    Imam još tog jednog smrzlica.. i sad si mislim ako i odemo po njega i bude uspješno kad budem htjela po drugi biti ću već dosta starija..
    I sad me muči jel mi pametnije opet u stimulirani i nadati se da ću iz toga izvući smrzlice pa da mi onda radi FET ovog koji sad imam.. pogotovo jer meni stimulirani nije bio traumatičan, vjerojatno jer sam samo jedan prošla..

Jesam skroz zabrijala, pliz me barem utješite i recite da nisam skroz luda 🙈🙈🙈
    Sanjich meni sad zadnji put sve bilo široko, mekano pa nije uspjelo.. mislim da je to jako individualno 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

Any_35
    10. Siječanj 2021. 11:05

AuroraB- drago mi je da se oporavljaš i polako, normalno je da osjetiš povremene bolove prvih nekoliko dana poslije zahvata. Dosta se odmaraj, to ti je najpotrebnije i cuvaj se❤️

Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
    1g prir, 3g MPO;
    KBC Split
    8/18-AIH❌
    10/18-AIH❌
    8/19-AIH❌
    10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
    8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
    10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
    12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏

Meto
    10. Siječanj 2021. 11:08

Nami se najbolje pokazala apstinencija 2i pol dana😂 tu je mofologija bila bolja iako je rijec bila o par spermija, to je jos bilo dok je bilo nesto u ejakulatu😅
    Mislim da IMSI ne rade sa smrznutim sjemenom.. biolog je taj koji u tom trenu odlucuje, iskreno, nisam pitala, budem.
    Kime tog me i strah jer je rijec o St, ne bi bilo prvi put da me vozaju😠 ah steta, ja mislila i jedno i drugo😁
    Manemoj Ti bi nakupila smrzlica pa redom u fet do 50te god🙈 ja bi prvo odradila fet i mantrala da ce biti uspjesan i onda pustila vrijeme da odluci. U slucaju da bude neuspjesan (puj, puj) inda mozes odmah u stim. i ne gubis na vremenu nista, cca mjesec samo. .

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 11:09

Meto, imaš savršenog muža. 
    A tko ide kad, pogledaj sutra ujutro na listi. 

manemoj, nisi glupa ni luda, tako sam i ja razmišljala. Na kraju nisam imala smrzlića pa nisam imala tih muka, ali takav sam si plan vrtila u glavi dok sam maštala o smrzliću - par stimulacija da nakrcam smrzliće, a onda samo FETove.
    Čak sam si mozgala da ako me u poliklinici proglase ludom, da stimulacije imam u različitim poliklinikama i da im tajim da imam hrpu smrzlića - imala bih nekoliko ljubavnika i tajne djece posvuda. 
    Sve je to normalno. Ne znam koliko je dobra ideja, tu te ne mogu savjetovati. Ali mogu ti reći da se ti godina ne moraš bojati, imaš još dosta vremena prije brige.

💔💔💔

manemoj
    10. Siječanj 2021. 11:15

Hahahahhahaha kako vi mene nasmijete.. MTB tvom mužu s tobom nikad nije dosadno.. i pretpostavljam da čovjek nema jednu ljubomornu kost u sebi 😂
    Znaš šta, muči me jer ako mi ova ostala dva nisu bila uspješna, mislim sve je to iz iste berbe.. zašto bi ovaj bio. A opet nedavno je netko pričao da je baš sa zadnjim bilo dobitno..
    Vidjeti ću.. čekam nalaze krvi ali mislim da ću ovaj sad ciklus koji dolazi ići. Jer meni je vitamin D bio koma (samo 40) pa može biti da je samo to smetalo 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

Leia3.0
    10. Siječanj 2021. 11:17

Manemoj - pretpostavljam da je to moguce samo kod privatnika? Odnosno ne znam mozes li u bolnicama birati hoces li transfer ili skupljati smrzlice. 
    U svakom slucaju, meni to zvuci kao vrlo razumna odluka. I meni je prosla kroz glavu. Dok je vrijeme za prikupljanje jajnih stanica, a faktor godina je ovdje na samom vrhu faktora za usojesnost, treba ih “osigurati”. Meni se cini potpuno logicno prikupiti par smrzlica pa s mladim jajnim stanicama kasnije raditi transfere. Stovise, toliko mi se svida ta ideja, da mislim da bi trebala biti standard u ivf-u za sve koji zele vise djece, a godine im nisu naklonjene kad krenu. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 11:25

manemoj

Hahahahhahaha kako vi mene nasmijete.. MTB tvom mužu s tobom nikad nije dosadno.. i pretpostavljam da čovjek nema jednu ljubomornu kost u sebi 😂
    Znaš šta, muči me jer ako mi ova ostala dva nisu bila uspješna, mislim sve je to iz iste berbe.. zašto bi ovaj bio. A opet nedavno je netko pričao da je baš sa zadnjim bilo dobitno..
    Vidjeti ću.. čekam nalaze krvi ali mislim da ću ovaj sad ciklus koji dolazi ići. Jer meni je vitamin D bio koma (samo 40) pa može biti da je samo to smetalo 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Kaže da mu nije dosadno 
    Ljubomoran nije, ne bi inače dugo izdržali skupa jer ja volim trkeljati svašta. 
    Što se berbe tiče, određen postotak zametaka iz svake berbe nije dobar, iako naizgled izgledaju lijepi. Mlađima je taj postotak manji, nama preko 40 je taj postotak veći. Eventualno se sa PGD testiranjem može provjeriti unutarnja kvaliteta zametaka, ali to kod nas ne postoji. Rijetko kad nijedan nije dobar, pogotovo kod vas u pristojnim godinama. Hoću reći, ako ovi nisu bili dobri, još je veća šansa da je ovaj koji je smrznut dobar.
    Ali da, s obzirom na manjak D vitamina, tebi možda i nisu bili loši zametci nego im je bila smanjena mogućnost implantacije. To definitivno trebaš uzimati, možda i u mega dozama, jer povećava 4 puta šansu da će doći do implantacije.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.