Manemoj - pretpostavljam da je to moguce samo kod privatnika? Odnosno ne znam mozes li u bolnicama birati hoces li transfer ili skupljati smrzlice.
U svakom slucaju, meni to zvuci kao vrlo razumna odluka. I meni je prosla kroz glavu. Dok je vrijeme za prikupljanje jajnih stanica, a faktor godina je ovdje na samom vrhu faktora za usojesnost, treba ih “osigurati”. Meni se cini potpuno logicno prikupiti par smrzlica pa s mladim jajnim stanicama kasnije raditi transfere. Stovise, toliko mi se svida ta ideja, da mislim da bi trebala biti standard u ivf-u za sve koji zele vise djece, a godine im nisu naklonjene kad krenu.
Slažem se, ali bojim se da bi i privatnika teže nagovorili na to (a uz put bi nam zvali Vrapče). Zato moja ideja o više privatnika koji ne znaju jedan za drugog
💔💔💔
Hahahahhahaha kako vi mene nasmijete.. MTB tvom mužu s tobom nikad nije dosadno.. i pretpostavljam da čovjek nema jednu ljubomornu kost u sebi 😂
Znaš šta, muči me jer ako mi ova ostala dva nisu bila uspješna, mislim sve je to iz iste berbe.. zašto bi ovaj bio. A opet nedavno je netko pričao da je baš sa zadnjim bilo dobitno..
Vidjeti ću.. čekam nalaze krvi ali mislim da ću ovaj sad ciklus koji dolazi ići. Jer meni je vitamin D bio koma (samo 40) pa može biti da je samo to smetalo 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Kaže da mu nije dosadno
Ljubomoran nije, ne bi inače dugo izdržali skupa jer ja volim trkeljati svašta.
Što se berbe tiče, određen postotak zametaka iz svake berbe nije dobar, iako naizgled izgledaju lijepi. Mlađima je taj postotak manji, nama preko 40 je taj postotak veći. Eventualno se sa PGD testiranjem može provjeriti unutarnja kvaliteta zametaka, ali to kod nas ne postoji. Rijetko kad nijedan nije dobar, pogotovo kod vas u pristojnim godinama. Hoću reći, ako ovi nisu bili dobri, još je veća šansa da je ovaj koji je smrznut dobar.
Ali da, s obzirom na manjak D vitamina, tebi možda i nisu bili loši zametci nego im je bila smanjena mogućnost implantacije. To definitivno trebaš uzimati, možda i u mega dozama, jer povećava 4 puta šansu da će doći do implantacije.
Uzimam sad onaj od 25 tisuća.. krenula na staru godinu pa se nadam da ću nešto postići. S tim da je jučer Nikita napisala da na dan transfera najbolje mega dozu pa ću si nastimati da tako i bude..
Super mi je kako se dijelimo na starije i mlađe a 5 godina razlike medju nama.. Nes ti 5 godina 🤷
Leia mislim da bi to možda išlo kod privatnika, ali moooozda. Ne znam.. ja sam uvijek maštala o troje djece.. ja oduvijek volim gužvu i punu kuću i bila bi najsretnija da ih je što više. Jutros baš čitala članak o onim petorkama iz Gorice, kako je to negdje bilo predivno sa toliko djece u kući 🥰
A sad eto.. ispada tko mi kriv što sam toliko čekala pa ću možda samo jedno a možda ni jedno..
A s druge strane čekala sam muža svog da naiđe 🤷
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
MTB i moj nuz je strijelac... Hmm... Ja sam ovan, beba bi trebala biti lav, haha.
Sad imam vremena analizirati... Moj veliki plus ide za vitamin D, kad mi je bio ispod 80, postupci nisu uspjeli, a kad je bio preko 120 oba su uspjela. Tako da.... samo uzimajte vit D.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
*Muz... Puz... 😂
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
manemoj, na žalost, što se reproduktivnog sustava tiče, 5 godina je kao 25 godina.
Ja sam isto maštala o troje, sad se optimistično nadam dvoje, a bit ću sretna i s jednim. Što ne znači da ako mi prvo upali relativno brzo, neću probati i dobiti drugo (i treće ). Na mom popisu pitanja kad sam bila trudna je bilo i kad najranije mogu ići u iduću stimulaciju (i mogu li u međuvremenu skupljati jajne stanice za FET
) ali sam čekala da ipak trudnoća malo omakne.
💔💔💔
MTB i moj nuz je strijelac… Hmm… Ja sam ovan, beba bi trebala biti lav, haha.
Sad imam vremena analizirati… Moj veliki plus ide za vitamin D, kad mi je bio ispod 80, postupci nisu uspjeli, a kad je bio preko 120 oba su uspjela. Tako da…. samo uzimajte vit D.
I tvoj muž je super
Da, ja sam bila nesretna sa mojim D vitaminom, ovaj put ću ga nabustati
💔💔💔
MTB
A kod nas ne postoji zamrzavanje samo jajnih stanica?
Ni kod privatnika?
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
MTB
A kod nas ne postoji zamrzavanje samo jajnih stanica?
Ni kod privatnika?
Ima, ali to ti se ne isplati. Za razliku zamrznutih zametaka, gdje se iznimno rijetko dogodi da propadnu u odmrzavanju, jajnim stanicama se narušava kvaliteta zamrzavanjem i zapravo si smanjuješ šanse. Naravno, ima dobrih priča i sa zamrznutim jajnim stanicama, ali ako ikako možeš, bolje je zamrznuti zametke.
💔💔💔
Nami se najbolje pokazala apstinencija 2i pol dana😂 tu je mofologija bila bolja iako je rijec bila o par spermija, to je jos bilo dok je bilo nesto u ejakulatu😅
Mislim da IMSI ne rade sa smrznutim sjemenom.. biolog je taj koji u tom trenu odlucuje, iskreno, nisam pitala, budem.
Kimetog me i strah jer je rijec o St, ne bi bilo prvi put da me vozaju😠 ah steta, ja mislila i jedno i drugo😁
ManemojTi bi nakupila smrzlica pa redom u fet do 50te god🙈 ja bi prvo odradila fet i mantrala da ce biti uspjesan i onda pustila vrijeme da odluci. U slucaju da bude neuspjesan (puj, puj) inda mozes odmah u stim. i ne gubis na vremenu nista, cca mjesec samo. .
I ja sam mislila pitati, bas sam prije napisala da mislim da to nista ne ovisi o dr nego o embriologu i bas zato su oni, po meni, vazni jednako kao dr. Dr do punkcije, embriolog od punkcije.
Mi imamo situaciju koja ide od normo do teske OA.
Sortiraj odgovore
Najstariji