Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    10. Siječanj 2021. 16:47

AuroraB

Manemojnisam to napisala zato što tražim krivca ili jer sam na nekog ljuta, zaista nisam. Mogu odvojiti emocije zbog neuspjeha od realnog činjenjičnog stanja. Nisam uspjela ni u prvom postupku, pa imam samo riječi hvale o svojoj doktorici. Ovaj doktor i ja nismo kliknuli, napravio je dosta propusta u mojem postupku i mislim da to većina ovdje objektivno vidi. Meni nitko nebi rekao kako je prošla moja aspiracija da mi biolog na hodniku to nije spomenuo nakon što sam ga pitala gdje su mi nestale stanice, niti mi je moj doktor išta rekao o tome svemu. Što se tiče Rekovella, moguće da stvarno ostavlja minimalnu štetu jer mi nitko nije sad spomenuo neke ciste na jajnicima ili nešto slično..🤔

Nadam se da me nisi krivo shvatila.. ja sam rekla da bi ja u toj situaciji bila ljuta, ne da si ti. Razumijem šta ti se dogodilo i slažem se da nije odradjeno kako treba. Žalosno je da uz njih koji su tako stručni mi sa strane trebamo provjeravati i gurati svoje da budemo sigurne da smo dobile najbolju njegu

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Siječanj 2021. 16:49

Mattan ovdje nas uopće ni ne traže testiranje na Covid prije postupka. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

endometrioza

Any_35
    10. Siječanj 2021. 16:55

Aura-ja sam prvi put ostala trudna sa inseminacijom. Nisam bila na terapijama niti stimulaciji, samo na folikulometrijama od 8.d.c. svaki drugi dan. 
    Woman_name- najvaznije da je beba dobro, a ti odmaraj sto vise. Vjerujem da ce sve biti dobro❤️
    Sanjich- ja sam istog mišljenja, izgurati sve sto se moze preko HZZO-a, a onda bih isla negdje vani , ako se vec mora platiti za dalje. ( Nadam se da za time nece biti vise potrebe 🙏). Ne znam znate li, ali nakon sto jednom ostaneš trudna, brišu ti se svi prethodno  postupci ( preko HZZO-a) pa onda mozes opet sve ispočetka.
    AuroraB- bas mi je zao da si imala tako lose iskustvo s bolnicom. Neka si izbacila tu knedlu, dosta si prosla prethodnih dana, bolje ne čuvati u sebi.

Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
    1g prir, 3g MPO;
    KBC Split
    8/18-AIH❌
    10/18-AIH❌
    8/19-AIH❌
    10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
    8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
    10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
    12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏

Ruska1986
    10. Siječanj 2021. 17:00

Tuma

AuroraB

Manemojnisam to napisala zato što tražim krivca ili jer sam na nekog ljuta, zaista nisam. Mogu odvojiti emocije zbog neuspjeha od realnog činjenjičnog stanja. Nisam uspjela ni u prvom postupku, pa imam samo riječi hvale o svojoj doktorici. Ovaj doktor i ja nismo kliknuli, napravio je dosta propusta u mojem postupku i mislim da to većina ovdje objektivno vidi. Meni nitko nebi rekao kako je prošla moja aspiracija da mi biolog na hodniku to nije spomenuo nakon što sam ga pitala gdje su mi nestale stanice, niti mi je moj doktor išta rekao o tome svemu. Što se tiče Rekovella, moguće da stvarno ostavlja minimalnu štetu jer mi nitko nije sad spomenuo neke ciste na jajnicima ili nešto slično..🤔

Baš mi je žao sve to čitati, ali oni su radili greške kod tebe od same aspiracije, pa preko svih beta i sad do samog uzva očito. Naravno da se i najboljima dese greške, Al ove greške su tebe stvarno mogle stajati života. Dobro je da si sve napisala, mora se znati i ono loše što žene dožive u bolnicama i poliklinikama. Ja bih i njima sve od početka napomenula što su zeznuli u postupku, makar u mailu, da dođe i do dr. Š sve… Moraju i oni biti pazljiviji u svojim odlukama. Drži se! ❤️

Slazem se u potpunosti! Svakako bi im trebala sve javit... Naravno, ako imas snage i volje! Ali definitivno ne bi smjelo ostat na ovom

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Tuma
    10. Siječanj 2021. 17:01

Any_35

Aura-ja sam prvi put ostala trudna sa inseminacijom. Nisam bila na terapijama niti stimulaciji, samo na folikulometrijama od 8.d.c. svaki drugi dan.
    Woman_name-najvaznije da je beba dobro, a ti odmaraj sto vise. Vjerujem da ce sve biti dobro❤️
    Sanjich- ja sam istog mišljenja, izgurati sve sto se moze preko HZZO-a, a onda bih isla negdje vani , ako se vec mora platiti za dalje. ( Nadam se da za time nece biti vise potrebe🙏). Ne znam znate li, ali nakon sto jednom ostaneš trudna, brišu ti se svi prethodnopostupci ( preko HZZO-a) pa onda mozes opet sve ispočetka.
    AuroraB- bas mi je zao da si imala tako lose iskustvo s bolnicom. Neka si izbacila tu knedlu, dosta si prosla prethodnih dana, bolje ne čuvati u sebi.

Mislim da je to prije bilo, ali da se sad nažalost više ne brišu, nego šta je ostalo je ostalo... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

BAJOMA
    10. Siječanj 2021. 17:08

Aurora ❤️❤️❤️.

10. Siječanj 2021. 17:10

Any_35

Woman_name-najvaznije da je beba dobro, a ti odmaraj sto vise. Vjerujem da ce sve biti dobro❤️
    Sanjich- ja sam istog mišljenja, izgurati sve sto se moze preko HZZO-a, a onda bih isla negdje vani , ako se vec mora platiti za dalje. ( Nadam se da za time nece biti vise potrebe🙏). Ne znam znate li, ali nakon sto jednom ostaneš trudna, brišu ti se svi prethodnopostupci ( preko HZZO-a) pa onda mozes opet sve ispočetka.

Mislim da se ne brisu postupci, da je to bilo prije, jedino ako nisu vratili. A sto se tice ici vanka, ja sam igrom slucaja prvi postupak odradila u ljubljani u njihovoj naj klinici. Nema neke razlike, hrvatska ima vrhunske mpo doktore, embriologe i opremu. Vanka se uglavnom ide zbog donacija ili pgd-a. Za ove "obicne" postupke je sve isto kao u HR.

Slee
    10. Siječanj 2021. 17:13

Manemoj - ma jasno, svatko drugacije reagira na lijek. Ja sam od preko 15 folikula (oplodjeno 11) dobila samo dvije blaste, a nisam jedina koja je dobila jako velik vroj folikula i na kraju jednu do dvije blaste. Znam 4 slucaja. Ako tebi pase, svakako nastavi, bitno je naci lijek na koji dajes dobar odgovor. Meni se ni jajnici nisu oporavili brzo nakon njih. Imala sam neke cistice, sad ih vise ne spominju, hvala bogu
    Aurora uzasno mi je zao sto si morala kroz sve to proci! Meni su isto govorili da nekako dam do znanja Beti da su napravili veliku gresku, ali ja nemam ni zivaca ni volje.
    Any to nije istina, nazalost se nista ne ponistava. Eventualno ako krenes u novi postupak s novim partnerom 😂 Onda mozda, ali ni u to nisam sigurna

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Slee
    10. Siječanj 2021. 17:15

Maslacak za nizak amh bi ti svakako preporucila Alebica. Mislim da je on najbolji za low respondere

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

10. Siječanj 2021. 17:28

Slee

Maslacak za nizak amh bi ti svakako preporucila Alebica. Mislim da je on najbolji za low respondere

Ja nikad ne znam jesam li low responder iako imam nizak amh zbog toga sto imam po pola svakog jajnika. Dobijem po 6 i 5 stanica u blagoj stimulaciji i oba puta 4 se oplode, drugi put zamrznuta dva trodnevna i dvije blastice. Da li se to smatra klasicnim low resp? Ili jednostavno nemam dovoljno povrsine jajnika za vise stanica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.