Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nadja89
    10. Siječanj 2021. 09:56

Bozma 🍀🐞

Astra81, pa bas ti gledam potpis i mislim se koja razlika u odnosu na Bemfolu. Pa i sa Gonalom je bilo bar malo bolje. Izgleda da je ta Bemfola bas smece, ovo dva dvodnevna mi je tako poznato. Nzn, promislim da je do mene, godine idu, ne pomladjujem se, ako sam prosle godine dobivala blastice za ocekivat je da to sad ide na gore. S druge strane sve ovo sta sam prosla je poprilicno drljavo odradjeno, da zapravo nisam sebi ni dala pravu priliku, ali uzasno se bojim da ce opet bit ovako, da cu jos i platit postupak i da ce opet bit ovako drljavo odradjen.

Bogzma iz mog iskustva ne placaj nista, ja sam dala velike pare, postupak u ovoj klinici je skuplji nego bilo gdje, i sta sam dobila.. Za prvi sto nije uspio ok, ni sekunde nisam tugovala, do mene je, nisam reagovala.. Medjutim ovaj drugi, sve odlicno, 5.dan javljaju sve propalo, ostala jedna blastocista koja hajmo reci je toliko losa da ima 1% sanse da uspije.. Jucer sam bila kod doktora i uvjerila sam se u ono sto me kopkalo, moj karton preda mnom i svi dani kako se embrion razvijao, znaci napisan je samo 1. i 2. dan i sve do 5. dana je prazno, znaci nije se pratilo 3. presudni dan, a ni 4. Ok moji embrioni nisu dobri, nisu mogli izdrzati do 5. dana, onda su se trebali vratiti 3. jer kako oni a i sve ostale klinike zagovaraju, najljepse im je u materici i neki embrioni ne mogi doci do blastociste.. Ali 3. dan je bila nedjelja, nije se radilo, pa se na silu guralo do 5.dana, tako da sam bas razocarana..  Poenta je platila ili ne, na isto ti ga dodje

👱‍♀️31 👦34
    3 godine trudilica
    Ja: hipotireoza, hashimoto
    On: OAT težeg stupnja, varikokela
    8.2o2o 1. IVF (Femara, Gonal, Cetrotide) 4 jajne stanice, 2 oplođene, beta >1
    12.2o2o 2. IVF (Femara, Menopur, Cetrotide) 8js, 6 oplodjenih, 6 embriona 5. dan se prestali razvijati, nema ET 😔
    11.03.2021 operacija varikokele

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 10:05

Astra81, opet mi uvodiš nove pojmove. Testiranje NK stanica? Čujem da to u Hrvatskoj nije dobro iz nekog razloga, zaboravila sam kojeg.
    Ajmo ovako, sjedni ti lijepo ovdje ispred mene i izreferiraj mi sve od pretraga da si radila i/ili namjeravaš raditi. Vidim da je moj popis, na koji sam ponosna, jaaako manjkav. 
    Razumijem ovu poluludost, zato sam ja preskočila ljeto 2020. Malo se sad pitam je li mi žao, ali mislim da nije.
    Što se komentara tiče, ne bi me stavio na pilule ciklus prije, ostavio bi me duže da mi sazrijevaju stanice (on smatra da ih je više trebalo biti oplođeno i da ih je premalo bilo zrelo) i promijenio bi stimulaciju idući put. I nije to rekao kao kritiku, već kao naučene lekcije iz prvog postupka. Rekao je da on iz svakog postupka voli nešto naučiti i da ne voli ponavljati stvari "pa dok ne upale".

SBjelis, tako je, oni su mučci, a mi smo lavice. Sinoć sam sva u suzama rekla MM što sam otkrila, on je bio sretan da sam došla do olakšanja. Po njemu je od početka ovo naš problem, a ne moj, ali teško da on može nešto protiv desetljeća (a i stoljeća, ako ćemo gledati i nasljeđena uvjerenja i traume) uvjerenja da je žena vještica i da nas treba spaliti na lomači.

Kača84, TSH bih rekla da ti je dobar. Za omjer FSH i LH ja nikako da shvatim koji treba biti, pa ti tu ne mogu pomoći. Izvadi i D vitamin da znaš koja ti je početna točka.
    Ja uzimam Novalac Prenatal, čini mi se da mi jako paše - nikad punija feritina, krv nikad bolja. Dodatno uzimam DLux, ali mislim da ću idući put uzeti onaj DLux koji ima i K2, netko je ovdje preporučio da je taj bolji.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 10:09

Bozma, koliko ja znam, ti se razmišljaš i o Češkoj. S obzirom da Češka košta kao nekoliko postupaka u Zagrebu, ja bih dala priliku nekoj provjerenoj poliklinici i specijalistu u Zagrebu. Kao što si rekla, zadnjih nekoliko postupaka je tebi zdrljano i zapravo nisi imala pravu priliku. Dođi u Zagreb, odi na konzultacije sa svih ovih 6 poliklinika, i vidi tko te najbolje zavede.

Sanjich, to sa cerviksom je svakom različito. Meni je bilo mekano, Lucija007 je nekad bilo mekano, nekad tvrdo... tako da nema pravila.

Nadja89, izgleda da ti je klinika loša. A da je promijeniš? Imala je i TirelessIvy ovdje katastrofalna iskustva s jednom klinikom, sad je prešla u bolju.

AuroraB Prvo što sam ja radila je popis svih stvari kojima se ja mislim nagraditi nakon svega. Sad je bitno punjenje baterija i oporavak, vidi čime se možeš razmaziti. Ili još bolje, čime te TM može razmaziti 

Što se mene tiče, ja sretna kao malo dijete. Prošla polovicu terapije za ciste, još manje od 5 dana. Stalno osjećam bolove u tom jajniku, valjda pucaju ili barem počinju pucati. Hoću da mi dečko vidi lijepe čiste jajnike na pregledu, da vidi da sam prekrasna i iznutra 

💔💔💔

• Nadja89
    10. Siječanj 2021. 10:10

Nadja89

Bozma 🍀🐞

Astra81, pa bas ti gledam potpis i mislim se koja razlika u odnosu na Bemfolu. Pa i sa Gonalom je bilo bar malo bolje. Izgleda da je ta Bemfola bas smece, ovo dva dvodnevna mi je tako poznato. Nzn, promislim da je do mene, godine idu, ne pomladjujem se, ako sam prosle godine dobivala blastice za ocekivat je da to sad ide na gore. S druge strane sve ovo sta sam prosla je poprilicno drljavo odradjeno, da zapravo nisam sebi ni dala pravu priliku, ali uzasno se bojim da ce opet bit ovako, da cu jos i platit postupak i da ce opet bit ovako drljavo odradjen.
    Bogzmaiz mog iskustva ne placaj nista, ja sam dala velike pare, postupak u ovoj klinici je skuplji nego bilo gdje, i sta sam dobila.. Za prvi sto nije uspio ok, ni sekunde nisam tugovala, do mene je, nisam reagovala.. Medjutim ovaj drugi, sve odlicno, 5.dan javljaju sve propalo, ostala jedna blastocista koja hajmo reci je toliko losa da ima 1% sanse da uspije.. Jucer sam bila kod doktora i uvjerila sam se u ono sto me kopkalo, moj karton preda mnom i svi dani kako se embrion razvijao, znaci napisan je samo 1. i 2. dan i sve do 5. dana je prazno, znaci nije se pratilo 3. presudni dan, a ni 4. Ok moji embrioni nisu dobri, nisu mogli izdrzati do 5. dana, onda su se trebali vratiti 3. jer kako oni a i sve ostale klinike zagovaraju, najljepse im je u materici i neki embrioni ne mogi doci do blastociste.. Ali 3. dan je bila nedjelja, nije se radilo, pa se na silu guralo do 5.dana, tako da sam bas razocarana.. Poenta je platila ili ne, na isto ti ga dodje

Pardon Bozma, ovo g mi se omaklo 😂😂😂

👱‍♀️31 👦34
    3 godine trudilica
    12.2o2o 2. IVF (Femara, Menopur, Cetrotide) 8js, 6 oplodjenih, 6 embriona 5. dan se prestali razvijati, nema ET 😔

10. Siječanj 2021. 10:10

Nadja89, pa da. Prvih par postupaka su bili privatno, od 4 postupka su 3 bila sa nezrelim stanicama.Toliko love das i sve nezrelo. Znam ja da garancije nema i da nisu oni carobnjaci, ali ja na svom poslu kad bi nesto krivo procjenila i pogrijesila sve bi sama platila. 
    Isto tako kad sam tek krenila u sve ovo pokusala sam se upisat preko hzzo, 2 su mi doktora rekla da nisam za stimulaciji nego za donaciju i da ce mi rado potpisat preporuku, zato sam i isla privatno. Sad kad sam pitala preporuku ne daju, odjednom nisam vise za donaciju. Ne znam vise tko je tu lud.
    Sanjich, ja kad se priblizi dan M jedva uguram utrogestan, all isam nikad bila trudna pa ne znam kako je kad si trudan, ali sjeti se kako je bilo MakiSt u dobitnom. Jedan dan se probudila i tako jedva ugurala utrogestan, sise je vise nisu bolile i vec je mislila da nista od toga, sutradan beta pozitivna

• Nadja89
    10. Siječanj 2021. 10:18

MTB

Bozma, koliko ja znam, ti se razmišljaš i o Češkoj. S obzirom da Češka košta kao nekoliko postupaka u Zagrebu, ja bih dala priliku nekoj provjerenoj poliklinici i specijalistu u Zagrebu. Kao što si rekla, zadnjih nekoliko postupaka je tebi zdrljano i zapravo nisi imala pravu priliku. Dođi u Zagreb, odi na konzultacije sa svih ovih 6 poliklinika, i vidi tko te najbolje zavede.

Sanjich, to sa cerviksom je svakom različito. Meni je bilo mekano, Lucija007 je nekad bilo mekano, nekad tvrdo… tako da nema pravila.

Nadja89, izgleda da ti je klinika loša. A da je promijeniš? Imala je i TirelessIvy ovdje katastrofalna iskustva s jednom klinikom, sad je prešla u bolju.

AuroraB,Prvo što sam ja radila je popis svih stvari kojima se ja mislim nagraditi nakon svega. Sad je bitno punjenje baterija i oporavak, vidi čime se možeš razmaziti. Ili još bolje, čime te TM može razmaziti

Što se mene tiče, ja sretna kao malo dijete. Prošla polovicu terapije za ciste, još manje od 5 dana. Stalno osjećam bolove u tom jajniku, valjda pucaju ili barem počinju pucati. Hoću da mi dečko vidi lijepe čiste jajnike na pregledu, da vidi da sam prekrasna i iznutra

MTB, hocu promijeniti cu.. Iskustva pacijentica za ovu kliniku su kao pozitivna, nadje se par onako nekih komentara, i ocjenjeni su kao uspjesni, zasto se meni ovako ovo desilo, ne znam, sve je nekako na brzinu, osjecala sam se kao na traci.. Samo me kopka sta sa mojom blastocistom koja je razvijena na 7.dan 4CC kvaliteta, ne ostavlja mi se tamo 😐

👱‍♀️31 👦34
    3 godine trudilica

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 10:21

Nadja89, ne bih ni ja svoju bebu ostavila, odradila bih taj FET i dala joj šansu. Pa ako ne upali, dalje.
    A nikad ne znaš, možda i upali. Te njihove ocjene govore samo nešto malo o vjerojatnosti, ali nisu garancija ničeg - ni lošeg ni dobrog.

💔💔💔

Meto
    10. Siječanj 2021. 10:42

Hvala curke, sutra zovem ginicku da sve ispise, uzet cu i papirnate uputnice i nek posalje elek🙃 za svaki slucaj💪
    Any nisam ti ni cestitala, sretno i uspjesno do kraja❤️
    Astra, Korisnickoime mi smo u prvom postupku radili IMSI, tad sam i ostala trudna i taj put nismo ni imali dovoljno soermija za sve moje stanice😅 to je dodatno 1000kn. 
    Slee joj, dosta sam zaostajala pa nisam vecinu cura pohvatala, zao mi je jako zbog svega.. temp malo povisena je normalna u t, u slucaju da raste i prelazi 38, odmah na hitnu😘
    Women name vec 17tt😳 kako si?😘
    S bjelis ja super okrivim muzevu genetiku, ne njega, ali se izivim- tvoji su krivi za sve 😂😂🙈😛
    Samara cestitke na deckicu❤️🧸🥰
    Sanjich meni ti cervix nista ne govori, niti mu ja vjerujem na opip🙈 bio je mekan kad nije uspjelo i sve usko i zatvoreno kad je bilo uspjesno, tako daaaa🙄
    Mtb izgleda da je optimizam za veljacu presao u stvarnost, ako bude sve ok sa nalazima, sredinom mj smo u postupku i nikad me nije bilo vise strah😅

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Siječanj 2021. 10:49

Meto, ma mi iz veljače ćemo razvaliti. Sve će prštiti od malih Strijelaca. Osim onih nesretnica koje će dobiti samo Škorpione - tako blizu, a tako daleko 
    S obzirom da imaš tu mogućnost, zašto ne napraviš IMSI i sad?
    Inače, moje iskustvo je da ti papirnate ne trebaju (iako sam ih ja na početku praznovjerno nosila). Kad se zakazujem preko emaila, samo pošaljem skeniranu zdravstvenu i napišem da je uputnica u sustavu. Kad dođem na pregled, samo pružim zdravstveni.
    To je jedna korisna stvar izašla iz ovog korona-shita.

💔💔💔

10. Siječanj 2021. 10:52

Meto

Hvala curke, sutra zovem ginicku da sve ispise, uzet cu i papirnate uputnice i nek posalje elek🙃 za svaki slucaj💪
    Any nisam ti ni cestitala, sretno i uspjesno do kraja❤️
    Astra, Korisnickoime mi smo u prvom postupku radili IMSI, tad sam i ostala trudna i taj put nismo ni imali dovoljno soermija za sve moje stanice😅 to je dodatno 1000kn.
    Sleejoj, dosta sam zaostajala pa nisam vecinu cura pohvatala, zao mi je jako zbog svega.. temp malo povisena je normalna u t, u slucaju da raste i prelazi 38, odmah na hitnu😘
    Women name vec 17tt😳 kako si?😘
    S bjelis ja super okrivim muzevu genetiku, ne njega, ali se izivim- tvoji su krivi za sve 😂😂🙈😛
    Samaracestitke na deckicu❤️🧸🥰
    Sanjich meni ti cervix nista ne govori, niti mu ja vjerujem na opip🙈 bio je mekan kad nije uspjelo i sve usko i zatvoreno kad je bilo uspjesno, tako daaaa🙄
    Mtb izgleda da je optimizam za veljacu presao u stvarnost, ako bude sve ok sa nalazima, sredinom mj smo u postupku i nikad me nije bilo vise strah😅

Ma 1000kn gore dolje kad vec plaćamo.
    A što se tice uputnica, neki izdaju e, a neki jos uvijek daju papirnate. Ja sam isto pitala da mi da i papirnate da vidim sta mi pise na njoj gdje moram ic, jer idem na 4 mjesta, pa da se ne pogubim, ali ne moze papir ako je e😅😏🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.