Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    09. Siječanj 2021. 15:41

Sanjich🤞🤰

Ljudi mene bas zbunjuje ja nis ne osjecam, vi svi nakon transfera imate neke simptome grčeve i slično… Bas cekam da nes osjetim pa nista…. 😳

Nisam ni na imala nist posebno.. tu i tam neki slabi grcic! Ali zato me roknuo proljev 5 dnt u 3 ujutro....

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    09. Siječanj 2021. 15:51

Nina89

E da, pitanjce, leda me dosta ubijaju pa me muz svaki dan masira, jel to moze nekak lose utjecat, ono pritiskanje donjeg dijela leda?
    Ima li netko preporuku za trudnicki jastuk? Vec dugo razmisljam kupiti ga neovisno o trudnoci jer si cesto znam stavit jastucic kod trbuha kad spavam na boku, pa reko da radije onda to uzmem 🙂

Ma bit ce super UVZ, vidit ces!  Sta se trudnickog jastuka tice, najbolji ti je onaj sta unutra ima kao neke kuglice
    https://ibb.co/BjsXnWf
    nadam se da mozes vidjet na slici! I dobro ce ti doc kad te pocnu kukovi boljet kasnije u trudnoci 😊 na bol u ledjima se navikni i jos ce ti se samo pojacavat 🤭🤭 mislim da ti masaza ne moze nastetit, al probaj malo i pretrpit jer, kazem, kako trudnoca napreduje, tako te ledja sve vise bole i nakon nelog vremena, nece ti bas ni masaza puno pomoc. Pa se navikni sta prije na to 😊 cari trudnoce 🤷🏻‍♀️😊 mozes si popit i magnezij. On opusta misice pa ti mozda malo i pomogne.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 15:53

Nina89, mene je bilo strah problema sa stolicom jer inače imam jako neredovitu stolicu i dosta velikih problema. A na kraju je za vrijeme trudnoće bila uzorna. Moj trik je bio da sam za doručak jela zobene s chia sjemenkama (ja inače volim doručkovati zobene, ako ih ti ne voliš, možeš si chiu drugačije raditi, npr kao chia puding). Druga stvar koja meni jako pomaže je psyllium - opet u nekoj tekućini, mlijeku, smutiju, jer samo s vodom je odvratan 
    A što se promjene prehrane tiče, kreni s malim koracima. Odluči koji ti je obrok najbitnije "srediti" i počni ga popravljati. Kad budeš zadovoljna tim obrokom, onda isto napravi s drugim obrokom.

💔💔💔

Leia3.0
    09. Siječanj 2021. 15:56

Htjela bi ovom prilikom zahvaliti Ruska1986 i svim ostalim trudnicama sto nas nisu napustile. Jako je korisno sve sto nam pisete. 
    Takoder, svasta se izdogadalo zadnjih dana, sve sam procitala nabrzinu, da se sto prije prikljucim, a pola vec zaboravila. 
    Zao mi je Aurora. Nadam se da ces se sto prije oporaviti od ovog i da te cekaju pozitivne stvari u buducnosti. 
    Hvala i Slee na tome sto si podijelila s nama pricu. 
    Sve su to izuzetno korisni savjeti. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Ruska1986
    09. Siječanj 2021. 16:07

Leia2.0

Htjela bi ovom prilikom zahvaliti Ruska1986 i svim ostalim trudnicama sto nas nisu napustile. Jako je korisno sve sto nam pisete.
    Takoder, svasta se izdogadalo zadnjih dana, sve sam procitala nabrzinu, da se sto prije prikljucim, a pola vec zaboravila.
    Zao mi je Aurora. Nadam se da ces se sto prije oporaviti od ovog i da te cekaju pozitivne stvari u buducnosti.
    Hvala i Slee na tome sto si podijelila s nama pricu.
    Sve su to izuzetno korisni savjeti.

❤💜😘 sta se nekakvih zdravstvenih stvari tice, tu ne mogu pomoc jer nemam nikakvih zdravstvenih problema, sve u najboljem redu. Ali sta se trudnickih stvari tice, to prvi put prolazim i sve mi je novo i imam hrpu pitanja, ali mi je seka patronazna sestra pa sve s njom provjerim. Pa ce mi bit super kad kroz mjesec, dva budete sve trudne i sa hrpom pitanja, a ja taman pred porod pa vam mogu pomoc 😊😊😊 Bice mi zadovoljstvo 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Lucyinthesky
    09. Siječanj 2021. 16:07

Sanjich🤞🤰

Ljudi mene bas zbunjuje ja nis ne osjecam, vi svi nakon transfera imate neke simptome grčeve i slično… Bas cekam da nes osjetim pa nista…. 😳

Mislim da ti je to sve ok jer si išla u prirodnom ciklusu. Ono sve što mi eventualno osjećamo je od tih silnih hormona i lijekova.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    09. Siječanj 2021. 16:09

darliv

Mare sad sam se sjetila da sam tijekom tog zadnjeg pokusaja rjesavanja ureaplazme jedno dva mjeseca koristila kapsule cesnjaka svakodnevno, i ne znam da li je imalo ikakvog utjecaja, mozda slucajnost, ali uspjelo je uz antibiotik.

Ja bi rekla da nije slučajnost, ja sam si čak stavljala češnjak umoran u kompresu i namočen u kantarion, stari narodni lijek i mislim da je pomoglo.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

sbjelisi
    09. Siječanj 2021. 16:11

Nina92 drago mi je da si u pon kod dr. Ne razi poatupka nego jer je MTB vec opasno bacila pipke na tvog dr. 😋😂
    MTB ne pijem nista iz plastike, najfinija pica nikad se u plastiku nisu pakirala. 🍷Ali procitati cu knjigu, zanima me ovaj dio s paradentozom 😳😳

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    09. Siječanj 2021. 16:15

Malamaka (ako sam dobro upamtila, ne mogu sad opet skrolaaaat nazad) ova je beta toliko gigantska da mi srce zaivra kad je vidim!!!
    Sanjich ja znam da ovaj mjesec skidamo dio lavica sa bojista i stavljamo u kokosinjac da sjede 😋 Ovaj mini odmor zvuci predobro! Koju terapiju sada koristis?
    Nina89 ❤👣

sbjelisi
    09. Siječanj 2021. 16:19

Nikitta brava ❤
    Zivim i podupirem isti zivotni stil. Vezano za djecu veliki sam pobornik MPP. Stalno ucim, hvala za nove info.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.