Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 12:42

malamaka, wooohoooo, bit će to junačka beba!!!

Maslačakxx, drago mi je da si se oporavila. Nema razloga za grižnju savjesti, super je da si krenula po pretragama i aktivnostima, umjesto da se prepustiš depresiji. Slažem se za HZZO, pogotovo za vas mlađe nema smisla da idete privatno kad imate vremena pričekati termin.

Nina92, samo ti vjeruj svom doktoru.

Bozma, MilaSt i ostale, žene iz Rode su se odlučile žaliti što IVF i Beta odbijaju pacijente sa AMH ispod 5, možda se tu nešto pomakne.

Sanjich, neki osjećaju, neki ne osjećaju, neki si umišljaju... samo beta je relevantna. Uostalom, ti si iz FETa, to je sasvim druga priča.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    09. Siječanj 2021. 12:48

Tuma javim obavezno 😘😘

Aurora ja čitam unazad dosta, jako mi je žao što je ishod na kraju bio takav kakav je. Navijaala sam baš za tebe. Nadam se da će sve na kraju ispasti u redu i da ćeš brzo moći u nove pokušaje. Drži se, jaka si ti, vidi se 🙏💪
    Slee držim fige da se što manje mučiš i da brzo ode i još brži oporavak 💗
    Sanjich baš mi je drago što si si priušti la taj gust. Prosle godine na ljeto prije ovod dobitnog postupka smo tako suprug i ja otišli naa odmor u hotel u Dubrovnik na 10 dana. Jao stvarno sam uživala, nisam uopće razmišljala o MPO. Udebljala se od te hrane, zaljubila se u grad 😍😍😍 a imala sam osjećaj kao da smo neki klinci i da smo se tek zaljubili bez obzira kj smo preko 10 godina skupa. Ne kažem da se sad ne volimo, obožavamo se, ali taj period je baš bio prekrasan, često ga se sjetim 🥰🥰🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 12:54

Dakle, čitam It starts with an egg... Meni je knjiga zanimljiva. Nikad se ne pridržavam nečijih naputaka kao pijan plota, ali ako u knjizi nađem nekoliko pametnih ideja, meni se isplatila.
    Prošla sam prvu trećinu, tu piše o toksinima (radi toga sam prestala piti iz plastične boce, muž presretan radi toga jer on forsira staklo već godinama) i o nekoliko važnih pretraga prije postupka (nitko sretniji od mene, pretrage ).
    Anyway, po njoj su četiri lagano rješive a dosta uobičajene boljke koje nam mogu pokvariti šanse ili uzrokovati rane pobačaje ovo:
    - manjak D vitamina - ovo smo znali, ali nisam znala da ako imamo dovoljno D vitamina da to povećana šanse za začećem 4 puta???
    - hipotireoza - i mala odstupanja smanjuju šanse za začeće, a povećavaju šansu ranog spontanog dva puta???
    - celijakija - smanjuje šanse za začeće, povećava šansu za pobačaje; navodno zato što smanjuje apsorpciju vitamina i minerala koje uzimamo, plus povećaju nam se antifosfolipidna tijela (ovo mislim da nemam ali sam dodala na popis pretraga )
    - problemi sa zubima i paradentoza, važno je napraviti pregled prije postupka i redovno tokom trudnoće
    Dosta ovog sam znala, ali zanimljivo mi je pročitati još jednom plus vidjeti statistiku. Sve je jako lako rješivo a osjetno nam povećava šanse.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    09. Siječanj 2021. 12:59

Maslačak baš mi je drago da si brzo krenula dalje i pozdravila se s lošim mislima. Nemaš zbog toga kj imati krivnju, tako sam i ja nakon spontanog, rekla sam si jednostavno život ide dalje, ova priča je gotova i idemo po novi uspjeh. Više me bilo strah kad sam ponovno ostala trudna. Tako da samo naprijed 💪🥰

Mala maka čestitam ti na predivnoj beti 😍😍😍
    Curke ja stvarno nemam nikakvog doticaja s Petrovom do sad. Malo me strah jer ima puno žena kj pljuju po njima na forumima, mogla sam birati i ići u Vinogradsku koja mi je bliža ali i Dr Skvorc i moja ginekologica soc. rekli su mi da je Petrova ipak najbolja za to. Nadam se da su ok. Koliko sam po hvatala mislim  me  u TA dospio  Dr. Herman i doc. Starcevic, za dalje neznam kako će bit na odjelima pt1. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Slee
    09. Siječanj 2021. 13:05

Evo mene, obavila testiranje na kovid, sad drzite fige da sam negativna.
    Sanjich, ne prati uopce simptome, svakome drugacije bude. Ja sam 4 puta bila trudna i dva simptoma se ponavljaju uvijek - bol u donjem dijelu ledja i sijevanje dolje u pipi. Ali sve cetiri su lose zavrsile pa sad nekako ni ne zelim te simptome u iducoj trudnoci. 
    Mtb, sestro po pretragama, ovo za zube sam znala i narucila sam se naravno na pregled i panoramsku snimku. 
    Jucer smo pricale o inzulinskoj. Ja sam bila na ovoj dvosatnoj, a postoji i sesterosatna, mislim da cu pitati uputnicu i za tu duzu.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

manemoj
    09. Siječanj 2021. 13:09

Sanjich🤞🤰

Ljudi mene bas zbunjuje ja nis ne osjecam, vi svi nakon transfera imate neke simptome grčeve i slično… Bas cekam da nes osjetim pa nista…. 😳

Ma možda i bolje da ne osjetiš.. ja oba puta sve živo osjetila pa eto ništa.. ništa to ne znači, to je sve od kojekakvih hormona..

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Slee
    09. Siječanj 2021. 13:11

Iii dosli mi rezultati koagulacije:
    Moze li netko komentirati ako se kuzi? 
    https://ibb.co/7X5P8pD

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

09. Siječanj 2021. 13:18

MTB, gdje si vidjela ovo za žene s Rode vezano za IVF i Betu? Pretpostavljam na Rodi, ali koja tema? Ja sam odlučila ne ići više, možda bi se uspjela prokrijumčarit u IVF sa nekim od ovih nalaza koje imam, ali samo bi sebi stvarala dodatan stres oko broja antralnih folikula. Imala sam stimulacija sa preko 10 folikula, a imala sam i onih sa samo 2. Ne treba mi to da skupljam dodatne frustracije, ako se istrošim na put i konultacije, pa me odbiju.
    korisničkoime, nisam te zaboravila, on i danas radi, a moj stari pas je loše pa sam već treći dan s njim kod veterinara na infuzijama. Do ponedjeljka pogledam uputnicu.
    Meto, ja sam prošli put išla vadit krv sa uputnicom, onom starom crvenom, a već su tada krenule one elektronske. Svi koji su došli sa elektronskom su imali termin, neki koji im je doktorica zakazala i cura na ulazu im je davala prioritetne brojeve pa su svi ti ljudi bili prije mene, pa sam se načekala. Traži el.uputnicu

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 13:29

*.Women_name.*, ja sam od žene s problematičnom trudnoćom čula samo najbolje o Petrovoj, imaju izvrsne stručnjake. Jedino jesi na traci, to je bolnica i nema tetošenja kao drugdje. Plus, dobro je znati što te čeka i što trebaš raditi da ih podsjetiš, nekad zaborave. Dakle, nije da se prepustiš i daš njima da brinu o tebi, na žalost. Vjerujem da se većini žena sjete napraviti sve potrebno, ali znam za par slučaja gdje su u gužvi predvidjeli nešto.
    Naoružaj se informacijama i bit ćeš dobro.

Slee, ja ću početi s onim što mi daju, a onda ću se raspitati i za tu dužu (nisam ni znala da postoji). Stavljam na popis za prije sljedećeg postupka (ako ovaj drugi ne upali, a hoće ).
    Ja sam isto vadila i D vitamin i štitnjaču (na žalost, tek tri dana nakon transfera i nisu bili dobri), a u stomatologa sam bila između aspiracije i transfera, tu je stanje bilo idealno. Sad ću ići prije postupka.
    Ne kužim ti se u nalaze koagulacije, ali ovako laički - sve izgleda dobro, u referentnom je intervalu. To bi trebalo biti dobro, zar ne?

Bozma, skupljaju se na faceu u Roda - neplodnost grupi. Btw, ako ćeš plaćati, svatko će te uzeti, samo je pitanje hoće li preko HZZO. Ako se Roda sad izbori, riješit će taj problem. Plus, čujem da Škvorc uzima sve i preko HZZO, tako da možeš probati tamo.

💔💔💔

Marita_07
    09. Siječanj 2021. 13:40

MTB

Dakle, čitam It starts with an egg… Meni je knjiga zanimljiva. Nikad se ne pridržavam nečijih naputaka kao pijan plota, ali ako u knjizi nađem nekoliko pametnih ideja, meni se isplatila.
    Prošla sam prvu trećinu, tu piše o toksinima (radi toga sam prestala piti iz plastične boce, muž presretan radi toga jer on forsira staklo već godinama) i o nekoliko važnih pretraga prije postupka (nitko sretniji od mene, pretrage ).
    Anyway, po njoj su četiri lagano rješive a dosta uobičajene boljke koje nam mogu pokvariti šanse ili uzrokovati rane pobačaje ovo:
    - manjak D vitamina - ovo smo znali, ali nisam znala da ako imamo dovoljno D vitamina da to povećana šanse za začećem 4 puta???
    - hipotireoza - i mala odstupanja smanjuju šanse za začeće, a povećavaju šansu ranog spontanog dva puta???
    - celijakija - smanjuje šanse za začeće, povećava šansu za pobačaje; navodno zato što smanjuje apsorpciju vitamina i minerala koje uzimamo, plus povećaju nam se antifosfolipidna tijela (ovo mislim da nemam ali sam dodala na popis pretraga)
    - problemi sa zubima i paradentoza, važno je napraviti pregled prije postupka i redovno tokom trudnoće
    Dosta ovog sam znala, ali zanimljivo mi je pročitati još jednom plus vidjeti statistiku. Sve je jako lako rješivo a osjetno nam povećava šanse.

MTB  evo i ja sam u čitanju iste knjige... Ima dosta informacija za koje nisam znala, bas što si i napisala.
    Nadovezala bi se i na Petrovu baš si opisala ono kako sam se i ja tamo osjećala, i zbog toga sam otišla u polikliniku. Vjerujem da su dr stručni, ali sam pristup i empatiju nisam osjetila, netkome je to okej ali ja sam tražila ipak više. 🙂

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.