Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Siječanj 2021. 14:29

Slee

Iii dosli mi rezultati koagulacije:
    Moze li netko komentirati ako se kuzi?
    https://ibb.co/7X5P8pD

evo imam i ja pitanje, ako ti se javi netko tko se kuži, ja sam ovo radila kad i trombofiliju, ali nikad nisam stigla pokazat nalaz doktorici, protein S mi je malo malo ispod granice, šta to znači?
    MTB, znam da će me primit svi ako plaćam, ako bi plaćala onda bi radije izabrala neku kliniku koja radi samo privatno pa da izbjegnem bar gužve kad već plaćam, ali s obzirom da bi morala i putovat i uzet stan, trebalo bi mi 30-tak tisuća, ako ne i više za jedan pokušaj, a to sad nemamo

Nina89
    09. Siječanj 2021. 14:30

Ajde da se malo i ja raspisem 😂
    Lucyinthesky, ericca, Any_35, Nikitta, Slee, Nina92, Ruska1986, darliv, Rina89, Tuma, AuroraB (pretpostavljam da sam ja Nada89 🤣), Bella, MTB, MillaSt, SBjelis, Miss, Meto, *.Women_name.* HVALA na vasim rijecima 🥰🤗 Hvala i ostalima koje drze fige i navijaju a ne pisu, znam da ima takvih jer sam i sama takva 😁 Jedva cekam da krenu svi ovi postupci u 1. i 2.mj, ima ih dosta 😍
    AuroraB drago mi je da se dobro osjecas, naravno koliko je to moguce, sad se lijepo oporavi i dalje u nove pobjede, a mi cemo navijati 🤗 Kad te pustaju doma?
    Nina92 vjerujem da je jako tesko nakon toliko neuspjelih pokusaja, nadam se da ces skupiti snage da ipak jos dalje ustrajes, i kada ces se najmanje nadati da se iznenadis 😘
    MillaSt i Kača84 zao mi je zbog negativnih testova i razumijem zasto ne zelite vaditi betu, drzim fige za iduci put
    MTB ajme sram me bilo kako sam zaboravila napisati vazan podatak za listu, sljed uzv je 15.1. 🙂 cak me malo iznenadilo da je vec nakon tjedan dana, nadam se da bu se nesto vidjelo tad
    malamaka cestitam na divnoj beti 🥳 sad iscekujemo uzv 👶
    Sanjich ajme divno sto uzivate vas dvoje (ili troje👶),  pusti simptome nis to ne znaci, sve smo mi razlicite, drzim fige na najjace u iscekivanju bete 🤞
    Sto se tice ovih svih silnih nalaza, svaka vam cast, ja to nista ne znam, tako da ne mogu komentirati 😂 Inace meni jedva izvade krv tako da se nadam sto manjem vadenju ubuduce 😬
    Ja se trenutno napajam kamilicom jer mi utrici malo zezaju stolicu a to za moju bolest nije dobro, rekla mi je dr da za par dana smanjim kolicinu, nadam se da to nece utjecati na bebu. I bacam se na smisljanje prehrane, inace se dosta lose hranim (ne bas raznovrsno), i ne znam bas kuhat ☺ tak da ne znam uopce od kud krenut 🥴
    E da, pitanjce, leda me dosta ubijaju pa me muz svaki dan masira, jel to moze nekak lose utjecat, ono pritiskanje donjeg dijela leda?
    Ima li netko preporuku za trudnicki jastuk? Vec dugo razmisljam kupiti ga neovisno o trudnoci jer si cesto znam stavit jastucic kod trbuha kad spavam na boku, pa reko da radije onda to uzmem 🙂

👩 33, AMH 61.8, PCOS nalik, zavaljena maternica, Crohnova bolest (formirana kolostoma)
    🧔 35, sve ok
    Prirodno pokusavali kroz 3g ali s povremenim pauzama zbog moje bolesti.
    1.) 10/20 - AIH, neuspjesno
    2.) 12/20 - 4 js, ET 1 blastice, 3🐧blastice
    A) 12/20 - ET, blighted ovum, čišćenje tabletama
    B) 05/21 - FET, beta 0
    C) 11/21 - FET, beta 0
    D) 04/22 - FET, beta 0
    3.) 05/22 - 10 js, 4 blastice, freeze all

Nina92
    09. Siječanj 2021. 14:33

MTB moj doktor je zakon 🤣❤️

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

09. Siječanj 2021. 14:51

Maslačakxx

Hvala svima na odg i tumi na screenshotovima, i ja otprilike onako mislim za cito. A cure koje ste u kbc split, jeste se naručivale telefonski ili prvo tražile up od soc gin pa nosile na šalter ili kako to ide. Ja zadnje god sve živo privatno radim da ne gubim vrime jer ga slabo imam, a jako cijenim haha, i skroz sam se zab ponašat s up. A nisam ni bila boležljiva, tako da nisam nigdi ni išla nikad nego svom dr, kad se sjetim. Do ovog mpoa sam bila blaženo lišena svega haha
    I jel mi tamo bude uvik isti dr ili ko se zatekne?

Kad dobijes uputnicu slikas ju i posaljes mail na ginupisi@kbsplit.hr i molis da ti daju termin za konzultacije.  Kad dodjes na termin moguce je da ces i cekat ali i nemora bit.  Udjes dole javis se na salter onda ti na salteru kazu u koju sobu jos da se javis i onda cekas.. Ako ces birat kod kojeg doktora moguce da ces dugo cekat ako neces mozes i brzo doc na red.. Koji prvi ima free termin... Na prvom terminu pokazes nalaze ako imas sve? I onda dogovarate dalje.. 

09. Siječanj 2021. 14:52

Plus AKO ti dr kaze nezz probaj ovo par mj pa dodji, ili trazi dodatne neke nalaze to cim izadjes od njega saljes opet mail da te naruce otprilike kad mislis da ce bit gotovi da nw gubis vrijeme cekajuci te nalaze oa onda cekajuci na termin 😊

09. Siječanj 2021. 15:01

Bozma 🍀🐞

MTB, gdje si vidjela ovo za žene s Rode vezano za IVF i Betu? Pretpostavljam na Rodi, ali koja tema? Ja sam odlučila ne ići više, možda bi se uspjela prokrijumčarit u IVF sa nekim od ovih nalaza koje imam, ali samo bi sebi stvarala dodatan stres oko broja antralnih folikula. Imala sam stimulacija sa preko 10 folikula, a imala sam i onih sa samo 2. Ne treba mi to da skupljam dodatne frustracije, ako se istrošim na put i konultacije, pa me odbiju.
    korisničkoime, nisam te zaboravila, on i danas radi, a moj stari pas je loše pa sam već treći dan s njim kod veterinara na infuzijama. Do ponedjeljka pogledam uputnicu.
    Meto, ja sam prošli put išla vadit krv sa uputnicom, onom starom crvenom, a već su tada krenule one elektronske. Svi koji su došli sa elektronskom su imali termin, neki koji im je doktorica zakazala i cura na ulazu im je davala prioritetne brojeve pa su svi ti ljudi bili prije mene, pa sam se načekala. Traži el.uputnicu

Hvala ti, ma nije hitno, a mogu i nazvati, vidljivo mi je na e građani al pise samo kariogram. Svejedno mi je cekala 2 mjeseca ili 3 kad su svakako ici u fet i bez tog kariograma. Zao mi je zbog pasa.
    Vidim da si stavila čiča miča i zao mi je i to jer ustvari nakada nisi dobila neku konkretnu informaciju. 
    Meto ja sam isto dobila e uputnice i dr mi je rekla da samo dođem u lab i pokazem zdravstvenu. Nema naručivanja.

Leia3.0
    09. Siječanj 2021. 15:16

MTB

Dakle, čitam It starts with an egg… Meni je knjiga zanimljiva. Nikad se ne pridržavam nečijih naputaka kao pijan plota, ali ako u knjizi nađem nekoliko pametnih ideja, meni se isplatila.
    Prošla sam prvu trećinu, tu piše o toksinima (radi toga sam prestala piti iz plastične boce, muž presretan radi toga jer on forsira staklo već godinama) i o nekoliko važnih pretraga prije postupka (nitko sretniji od mene, pretrage ).
    Anyway, po njoj su četiri lagano rješive a dosta uobičajene boljke koje nam mogu pokvariti šanse ili uzrokovati rane pobačaje ovo:
    - manjak D vitamina - ovo smo znali, ali nisam znala da ako imamo dovoljno D vitamina da to povećana šanse za začećem 4 puta???
    - hipotireoza - i mala odstupanja smanjuju šanse za začeće, a povećavaju šansu ranog spontanog dva puta???
    - celijakija - smanjuje šanse za začeće, povećava šansu za pobačaje; navodno zato što smanjuje apsorpciju vitamina i minerala koje uzimamo, plus povećaju nam se antifosfolipidna tijela (ovo mislim da nemam ali sam dodala na popis pretraga)
    - problemi sa zubima i paradentoza, važno je napraviti pregled prije postupka i redovno tokom trudnoće
    Dosta ovog sam znala, ali zanimljivo mi je pročitati još jednom plus vidjeti statistiku. Sve je jako lako rješivo a osjetno nam povećava šanse.

I ja sam pročitala knjigu i isto su me neke stvari baš iznenadile, ali mi je pomogla da si izaberem ono što mislim da je meni korisno (na suplemente mislim) i provedivo u svakodnevnom životu (tu mislim na ove savjete čega se odreći za vrijeme mpo i trudnoće). Ok, nije teško paziti da piješ iz stakla ili da hranu ne pohranjuješ u plastičnoj ambalaži, ali npr jako je teško ne kupovati hranu u plastičnoj ambalaži (kod nas se doslovno sve pakira u plastici), dok mi neke stvari zvuče ipak malo pretjerano - tipa da je zabranjeno lakiranje noktiju. Zar je moguće da to može prodrijeti u tijelo, naštetiti razvoju jajne stanice i na koncu i plodu. Da ne govorim o savjetima da se neki toksini nalaze u svim mogućim sredstvima koje svakodnevno koristimo u kućanstvu. Mi uopće nemamo dućane u kojima bismo mogli kupiti sredstva za čišćenje i za pranje odjeće koji nemaju ništa od tih štetnih stvari (ja sam pokušala nešto naći u tvornici zdrave hrane, ali sve to ima nekih nepoželjnih sastojaka, koliko god reklamirali da je "prirodno"). Tako da, mala smo mi zemlja, još manje tržište...sve to je provedivo možda amerikancima i sl., a mi siroti se snalazimo kako znamo.

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 15:17

Rita_55, za IVF još možemo birati. Za probleme u trudnoći baš i ne možemo, jer su tamo najbolji stručnjaci. Pa se isplati pregrmiti malo to što su ubrzani.

Nikitta, ja sam sebi našla "trik" za matičnu mliječ. Meni je ona gadna u ustima, ali najgadnije mi je kad je progutam. Otkad sam je počela bauljati po ustima 5 minuta umjesto 3 više nije gadna za progutati. Ono u ustima pregrmim.

Bozma, razumijem. Eto, meni u Beti baš nikad nije bilo gužve i nikad ništa nisam čekala. Ne znam je li to zato što nas isprogramiraju pilulama pa nas onda lijepo rasporede ili nešto drugo. Drugdje ne znam kako je.
    Za psa mi je jako žao.
    Za čiča miča vidim već neko vrijeme i ignoriram. Mislim da tebi sad za početak treba pauza. A onda ćemo vidjeti. 

Nina89, oprošteno ti je. Mekana sam na trudnice. 
    Inače, standardno je da te tako naruče za tjedan dana, žele čuti srce. Ako idući pregled bude dobar (a bit će!!!) nakon toga će ti razmaci između pregleda biti dulji.

Nina92, naravno da jest. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 15:24

Leia2.0, mislim da si baš ti bila napisala da si pročitala nedavno, pa me to onda motiviralo da i ja pročitam.
    Što se svih tih savjeta tiče, ja gledam ovako - ideal postići ne mogu. Toksine izbjeći ne mogu. Sve suplemente ovog svijeta piti ne namjeravam.
    Ajmo vidjeti što mogu učiniti sad, da mi nije pretjerani stres, da mi ima smisla i da neće strašno pokvariti kvalitetu mog života (a i da ja imam dugoročnu korist od toga, a ne samo radi procesa oplodnje) i idem to napraviti. Kad mi to bude standard, i kad mi to bude normalno, uvest ću neku novu naviku.
    To radim već godinama, i u zadnjih 10 godina sam svoj život sa takvim malim koracima promijenila do neprepoznatljivosti. I volim se ovakvu.
    Iz ove knjige sam za sad odlučila piti iz stakla (to je za mene najveća izloženost toksinima, velik broj ostalih savjeta već odavno prakticiram - u smislu da ne koristimo plastične posude i kuhače), i smanjiti korištenje nekih kozmetičkih preparata. Što se tiče sredstava za čišćenje/kozmetike, i dalje ću trošiti onu koju koristim, ali kad nešto potrošim potražit ću ima li neke bolje alternative. Ako je ne nađem u razumnom roku, kupit ću što kupujem sad (ne mislim pretvoriti život u opsesiju time). Ako unutar godine dana promijenim par proizvoda na bolje, to je već napredak.
    To mi se čini zdrav pristup i za budućnost, ne samo za sad.

💔💔💔

Leia3.0
    09. Siječanj 2021. 15:40

MTB-slažem se s pristupom. I ja sam si to tako nekako objasnila i pokušala realizirati na način koji neće postati opsesivan, a da je izvediv i realan. Knjiga je svakako korisna i preporučila bi ju svima koji su u ovoj priči, ima tu dosta dobrih savjeta za npr PCOS i slično.

Enivejs, jučer sam dala prvi injekciju. Dajem zaista malu dozu (ovaleap 125 jedinica). Možda ću ispast najveća p*** ikad, ali meni je u lijevoj strani trbuha i jajnika (u lijevu stranu sam si dala) sve nekako napeto i osjećam nešto, kao da sve već burbi u jajnicima. Taj osjećaj se pojavio vrlo brzo nakon davanja injekcije i nije prestao, a evo sad će uskoro vrijeme za drugu. Ne znam da li si umišljam i da li je to moguće uopće tako brzo, ali ako je, ovim tempom za tri dana neću moć hodat :D 

Ako je netko jednako hipersenzibilan kao ja, neka se javi, da ne mislim da sam potpuno luda 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.