Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BAJOMA
    07. Siječanj 2021. 17:44

MTB

Dakle, ja bila kod ginekologice na kontroli. Moja ginekologica je jako detaljna i lijepo objašnjava (jedino što nije specijalizirana za MPO pa te teme ne pokriva dobro) i baš mi je odgovaralo otići kod nje.
    Maternica mi je divna, nema ožiljaka ni tragova kiretaže, nikakvih priraslica. Endometrij je trolinijski, 7mm (što je super s obzirom da sam oko sredine ciklusa a ja imam kasnije ovulacije). Ne zna hoću li ovulirati radi cisti (što mi u ovom ciklusu ni nije važno). Desni jajnik je u izvrsnom stanju, više puta ga je provjeravala jer nije mogla vjerovati da se tako brzo oporavio od stimulacije i svega - imam i folikule na njemu . Lijevi jajnik je OK, nema folikule ali ima te dvije vodene ciste (ono što je doktor vidio kao jednu ogromnu cistu su zapravo dvije manje, jedna do druge) za koje vjeruje da će puknuti do iduće menstruacije (pogotovo uz terapiju koju uzimam).
    Sve u svemu, jako je zadovoljna. Ako mi dođu čisti nalazi briseva i pape, ona ne vidi razloga da ne krenem u postupak u veljači (dapače, što se nje tiče mogu i sa ovim ciklusom u siječnju koji mi treba početi za oko 2 tjedna, ali meni se ne žuri).

❤️😘

07. Siječanj 2021. 17:45

Jel ja mogu veceras napravit test 🤣🤣😳😊🤯

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Siječanj 2021. 17:47

Sanjich🤞🤰

Jel ja mogu veceras napravit test 🤣🤣😳😊🤯

Ja sam prvu betu vadila na 3dnt, ne vidim zašto ti ne bi radila test na 0dnt. 

💔💔💔

Any_35
    07. Siječanj 2021. 17:54

MTB- drago mi je da si zadovoljna s pregledom, a i te ciste ce brzo otici Akobogda, i da nam krenes s postupkom 💪💪💪 i jos ljepšim i ljepšim vijestima❤️
    Sanjich- mozes ti sta hoces😁, bas si slatka, ali ostavi “čaroliju” neka traje bar 6 dana, osjećat ces se pozitivnije🤞🤞🤞❤️❤️❤️❤️❤️

Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
    1g prir, 3g MPO;
    KBC Split
    8/18-AIH❌
    10/18-AIH❌
    8/19-AIH❌
    10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
    8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
    10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
    12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏

Matkiša 😎
    07. Siječanj 2021. 17:55

AuroraB miša mu 🥺 ali evo i sama si sve napisala, želim ti brz oporavak!
    Miss superiška 💗
    Any baš super rezultat! 😊😊😊
    Sanjich barem nema štoperice da ti zbunjuje sjene u crtice 🤞

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MISS
    07. Siječanj 2021. 17:59

Hvala cure, po 1000-ti put ste me utjesile! I sad se stvarno vise do Harmony testa necu nicim zamarat! Odmarat i uzivat u carima trudnoce.  
    Sanjich jesi ti bolje? Jesi vidila danas guzve na humanoj? Mene je dr odveo u skroz drugu ambulantu , neki su se muz i zena svadali tamo u cekaoni, milijun muskih sa speemiogramom,nema cega nije bilo danas. .. .
    MTB bas mi je drago da ti kiretaza nije ostavila nikakave posljedice , da  je sve uredno 
    AuroraB jos ne mogu doc sebi, imam ti potrebu poslati nos jedno ❤️🙏
    Tuma hvala ti, drago mi je da tvoja curka super napreduje!! 🥰

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Slee
    07. Siječanj 2021. 18:04

Drage sve, nisam dugo pisala ovdje, ali sada cu ispricati pricu sa zadnjega feta cisto da stoji kao upozorenje drugima da uvijek popratite pad bete do same nule! 

Prica ide ovako: 
     8.12. imala sam fet blastice, pozitivni testovi, ali beta 10dnt 16,  a 11dnt 19.
    Naravno, ocito je da su brojevi premali (prvu betu sam vadila ranije jer sam mislila da dan nakon ne u stic zbog posla, ali kako je dosla samo 16, u klinici su rekli da odmah sutradan ponovim). 
    U Beti+ su mi rekli da stanem s terapijom i da cu prokrvariti za tri dana. Tako je i bilo. 20. 12. dobila sam menstruaciju koja je trajala tri dana. I tako nastavljam ja sa svojim zivotom, cak na 3dc odem ponoviti neke nalaze i napraviti trombofilijske i imunoloske testove. 
    Pred par dana pocelo me boliti nisko u ledjima i maternici i jajnicima uz smedji iscjedak. Mislila sam da je to normalno, ali kako se nastavilo, odlucila sam otici na hitnu, cisto da budem na miru (taman nakon nove, gin mi bila na godisnjem, bila je subota)

Na hitnoj je doktor nasao gestacijsku vrecicu duguljastog oblika, bez ploda (+pretpostavlja upala mjehura). 
    Dolazim doma nakon hitne i pocinjem ovilno krvariti uz bolove.
    Vracam se u nedjelju na hitnu gdje mi izvade betu koja je iznosila 2300 :O (to je bilo 27dnt). Gestacijska narasla, unutra se formirala i zumanjcana, ali ploda nije bilo. Savjetuju ponoviti betu u utorak sto i cinim. Beta u utorak 2800. Ovito je da nista od ove trudnoce, ali inzistiraju ponavljanje bete danas (cetvrtak). Danas beta 3900. Ne pada. Ploda nema. Blighted ovum. Napokon dogovaramo prekid trudnoce, u subotu moram napraviti test na kovid, a u pon dobivam prvu tabletu, u srijedu ostatak tableta i hospitalizacija par sati.
    Dakle, do pred par dana sam mislila da mi slijedi ovulacija, a ja sam zapravo danas tocno 7tt.
    Ne zelim niti razmisljati sto bi bilo da nisam poslusala svoje tijelo i otisla na hitnu. 
    Ok sam u glavi, samo zelim da sto prije prodje i da nastavimo istrazivati zasto sam uvijek trudna, ali se nikada ne odrzi. 

Nadam se da ce ova prica pomoci nekome da ne radi istu gresku kao ja. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    07. Siječanj 2021. 18:10

MTB izgleda da cemo se ti i ja opet pratiti.
    Daj boze ovaj put sa happy end - om
    Iskreno, bilo mi je čudno ono u Oktobru da je sve bilo ok rodila bi Račića, jednom prilikom mi je jedan sto mi je radio natalnu kartu rekao da se znakovi preplicu u uzoj porodici, pa mi bilo čudno... Rak, niko ni znak ni podznak u 2 porodice. Al naravno nek je zivo i zdravo, medjutim imam nekako više vere da cu roditi Strelčicu ove godine, to je ipak logično 😉😜. Tako da navijam za nase Strelčeve. 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Sunny_🐣
    07. Siječanj 2021. 18:12

MTB super vijesti  a jes ti ta ginekologica nestrpljiva, cuj ona bi odmah u postupak, a ti strpljiva tek u veljači 😁😁 drago mi je da si dobila zeleno svjetlo za postupak 💪
    Slee hvala na podijeljenom iskustvu 💙 da prođe što brže i bezbolnije 🤞🤞 drži se

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Ruska1986
    07. Siječanj 2021. 18:12

Slee

Drage sve, nisam dugo pisala ovdje, ali sada cu ispricati pricu sa zadnjega feta cisto da stoji kao upozorenje drugima da uvijek popratite pad bete do same nule!

Prica ide ovako:
    8.12. imala sam fet blastice, pozitivni testovi, ali beta 10dnt 16, a 11dnt 19.
    Naravno, ocito je da su brojevi premali (prvu betu sam vadila ranije jer sam mislila da dan nakon ne u stic zbog posla, ali kako je dosla samo 16, u klinici su rekli da odmah sutradan ponovim).
    U Beti+ su mi rekli da stanem s terapijom i da cu prokrvariti za tri dana. Tako je i bilo. 20. 12. dobila sam menstruaciju koja je trajala tri dana. I tako nastavljam ja sa svojim zivotom, cak na 3dc odem ponoviti neke nalaze i napraviti trombofilijske i imunoloske testove.
    Pred par dana pocelo me boliti nisko u ledjima i maternici i jajnicima uz smedji iscjedak. Mislila sam da je to normalno, ali kako se nastavilo, odlucila sam otici na hitnu, cisto da budem na miru (taman nakon nove, gin mi bila na godisnjem, bila je subota)

Na hitnoj je doktor nasao gestacijsku vrecicu duguljastog oblika, bez ploda (+pretpostavlja upala mjehura).
    Dolazim doma nakon hitne i pocinjem ovilno krvariti uz bolove.
    Vracam se u nedjelju na hitnu gdje mi izvade betu koja je iznosila 2300 :O (to je bilo 27dnt). Gestacijska narasla, unutra se formirala i zumanjcana, ali ploda nije bilo. Savjetuju ponoviti betu u utorak sto i cinim. Beta u utorak 2800. Ovito je da nista od ove trudnoce, ali inzistiraju ponavljanje bete danas (cetvrtak). Danas beta 3900. Ne pada. Ploda nema. Blighted ovum. Napokon dogovaramo prekid trudnoce, u subotu moram napraviti test na kovid, a u pon dobivam prvu tabletu, u srijedu ostatak tableta i hospitalizacija par sati.
    Dakle, do pred par dana sam mislila da mi slijedi ovulacija, a ja sam zapravo danas tocno 7tt.
    Ne zelim niti razmisljati sto bi bilo da nisam poslusala svoje tijelo i otisla na hitnu.
    Ok sam u glavi, samo zelim da sto prije prodje i da nastavimo istrazivati zasto sam uvijek trudna, ali se nikada ne odrzi.

Nadam se da ce ova prica pomoci nekome da ne radi istu gresku kao ja.

Nemos vjerovat, kakva prica! Zelim ti da brz oporavak i da sve prodje u najboljem red ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.