Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sbjelisi
    02. Siječanj 2021. 21:02

MTB koja lista  HVALA
    Lala gdje gledate Vikinge :P
    Belaaaa slažem se 

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Siječanj 2021. 21:04

SBjelis

MTB koja listaHVALA
    Lala gdje gledate Vikinge :P
    Belaaaa slažem se

Ovo je minimum svih minimuma, pokušala sam te ne prepasti  Ne moraš raditi onaj dio za dosadu 
    Jednom sam došla vaditi krv, žena me pogledala sva unezvjereno i rekla - je li vi znate da bi ovo bilo 12 ampula krvi? Možemo li nešto maknuti s liste?
    Teška srca sam makla 7 ampula 

💔💔💔

sbjelisi
    02. Siječanj 2021. 21:06

Dada da, da, ništa više ne uzimam. Ujutro sam se zezla-  trebala sam čekati nalaz prije nego uzmem estrofem. A, ježi ga. Dobro da i utrić nisam gurnula... 
    Lijepe su se stvari opet ovdje počele događati, jeee 

sbjelisi
    02. Siječanj 2021. 21:07

MTB isusek :faint: 12 ampula?! Hijao, tebi je bolje da u ovom ciklusu ostaneš trudna dok još ima krvi u tebi 

la_Reina_del_Sur
    02. Siječanj 2021. 21:09

🌺Dada🌺

la_Reina u početku sam imala policistične jajnike, stalno neke vražje ciste, neredovne M….pucale su one s mengom ali nikako redovne cikluse nisam imala. To sam riješila hvala Bogu… Dok jednom uzv nije pokazao endometriom, pa drugi put,pa operacije i tak je to krenulo… 🙄🙄
    SBjelis prestani i sa estrofemom, kako bi dobila M i vjerojatno ćeš ga već treći dan ciklusa ponovo početi koristiti. Meni je sve išlo kalendarski, imala sam ET točno dan nakon ovulacije, betu sam vadila 2 tjedna poslije i zato mi menga došla točno 30dc kako i inače u 99% slučajeva dolazi. Mislim da se poklopilo tako. A kako mi se čini tako će i FET 😁

Meni je uvik sve bilo uredno, ali nikad se ne zna ta je unutra jel da? Postoji li drugi nacin za vidit, ultrazvuk i nije bas pouzdan? 🤔🤔

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Siječanj 2021. 21:11

I u to ime, imam pitanje oko spolnih hormona. Ja zapravo nikad nisam vadila sve (samo LH, FSH i AMH kad sam još bila mlada i naivna) 
    Sad si radim kalendarski plan pregleda, pa da provjerim sa iskusnima:
    - FSH, LH i E2 se vade 2-5 dan ciklusa, najbolje 3.
    - progesteron se vadi 21. dan ciklusa (odnosno, 7 dana nakon ovulacije)
    - testosteron se vadi 1-10 dan ciklusa (dakle, mogu skupa sa FSH, LH i E2)
    - ostalo se vadi kad god
    - bitno je još za prolaktin da mora biti 2-3h nakon buđenja, da mora biti između 8-10, da prije toga moram 15-30 minuta sjediti u ambulanti i lijepo se smiriti, da je dobro da prije nešto i pojedem i popijem.
    Jesam sve dobro shvatila?

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Siječanj 2021. 21:15

la_Reina_del_Sur

🌺Dada🌺

la_Reina u početku sam imala policistične jajnike, stalno neke vražje ciste, neredovne M….pucale su one s mengom ali nikako redovne cikluse nisam imala. To sam riješila hvala Bogu… Dok jednom uzv nije pokazao endometriom, pa drugi put,pa operacije i tak je to krenulo… 🙄🙄
    SBjelis prestani i sa estrofemom, kako bi dobila M i vjerojatno ćeš ga već treći dan ciklusa ponovo početi koristiti. Meni je sve išlo kalendarski, imala sam ET točno dan nakon ovulacije, betu sam vadila 2 tjedna poslije i zato mi menga došla točno 30dc kako i inače u 99% slučajeva dolazi. Mislim da se poklopilo tako. A kako mi se čini tako će i FET 😁

Meni je uvik sve bilo uredno, ali nikad se ne zna ta je unutra jel da? Postoji li drugi nacin za vidit, ultrazvuk i nije bas pouzdan? 🤔🤔

Meni je moj seksi doktor rekao da mu trebam doći 7 dana prije menstruacije i da on onda na UZV jako detaljno sve prouči i može vidjeti treba li ići na histeroskopiju ili ne. Da inače nema smisla da se mučim.
    Što se tebe tiče, slažem se, nakon nekoliko neuspješnih implantacija ja bih napravila dodatne pretrage da vidim zašto se to događa. Nema smisla samo ispucavati pretrage. Koliko vidim, hrpa stanja može spriječiti implantaciju, ne moraju to biti samo sitne promjene u maternici. Koju god da pretragu koju ja radim istražujem (a ja ih radim radi spontanog), piše da se radi i u slučaju nekoliko neuspješnih implantacija.

💔💔💔

AuroraB
    02. Siječanj 2021. 21:18

Dada, Leila, Bajo 🤗
    MTB nisam znala da si imala tako lijepe trodnevne i da ih nisu htjeli smrznuti...
    Bozma meni je čudno da ti iz IVF-a još nisu odgovorili na mail. Nadam se da im nisi poslala upit preko internet stranice jer im to ne funkcionira, mora se baš poslati pravi mail. 
    Any testić ti je bomba! Možeš komotno sutra izvaditi betu, to je otišlo preko 100🥰

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

02. Siječanj 2021. 21:19

Any_35

Ne znam jesam li falila sa učitavanjem🙈

https://ibb.co/qDqSxr4

Superrr crta 👍👍👍👍👍👍

02. Siječanj 2021. 21:20

MTB

SBjelis

MTB

SBjelis

Hvala ti, MTB. Polako mi je sve puno jasnije… Ježi ga, iskustvo je iskustvo!
    Hihi, ok, ok, skočiti ću do Lidla vidit haljine!
    SBjelis, pa bila sam samo na jednom postupku, 2 mjeseca prije tebe. Brzo mi ovdje postanemo eksperti
    Inače, FET ti ima statistički bolje šanse nego obični ET, tako da… držim figee, hoću strpati gerijatrijsku trudnicu na donju listu.(samo, ako već nisi, napravi pretrage krvi - D vitamin, TSH, … čisto da vidiš trebaš li nešto dodati da pomogneš implantaciji).
    Ova hajina koju sam ja ubola je predivna. Uska, ali se lijepo rasteže, baš će mi se lijepo oblikovati po rastućem stomaku
    Ja ne mislim skrivati stomak kad bude poodmakla trudnoća, gurat ću ga svima u nos i staviti neonska svjetla na njega i strelice

E, to sam vas htijela pitati - što mi preporučate da napravim od pretraga.
    Ma taman posla da skrivaš trbuh nakon toliko muke da ga dobiješ!!!!! Ahahaaaa! BRAVA! Btw meni je baš seksi vidit lijepu trudnicu

Bolje da ti ja ne preporučujem, ja sam si složila (pre)opsežni popis pretraga za sad, i već sam stavila popis pretraga koji ću napraviti između drugog i trećeg pokušaja (ako drugi kojim čudom ne bude uspješan)

Ali minimalno bi trebala napraviti krvne pretrage, npr ove:
    D vitamin, B12 vitamin, Fe, feritin, folati
    KKS, SE, UK proteini, bilirubin, AST,ALT,GGT, LDH, ALP, LDH, urea, kreatinin, Na, K, GUK natašte
    TSH, ft3, ft4, antiTG, antiTPO

A ako ti je dosadno, još dodaj tu urin.
    I ako ti je jako dosadno, dodaj OGGT.

Inače, Breyer ima simpatičnu listicu pretraga za trudnice (doduše, meni je ovo bila samo početna točka za moj popis):
    http://breyer.hr/pretrage/pretrage-u-trudnoci

Nadam se da ti ovo preko uputnice rjesavas jer ces bankrotirat inace hihi 

ja sam ti jos vadila inzulin jer ti omjer glukoze i inzulina u hama kalkulatoru moze ukazati na inzulinsku rezistenciju iako npr obje vrijednosti ti mogu biti u normalnom omjeru, 
    Vadila sam jos dhea-s, androstendion, 17-oh progesteron, ukupni testosteron.. Pa ubaci i to ako ti se svidi sta hehehe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.