Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    02. Siječanj 2021. 15:16

Marty86, MTB da.. nema druge nego čekati do ponedjeljka. Mislim da će biti vanmaterična jer povremeno osjetim nešto sa lijeve strane. Čak ne znam na kojem jajniku su mi ostale neaspirirane stanice, da barem to znam, ali nigdje u papirima ni ne piše da aspiracija nije dovršena, a kamoli koji jajnik je aspiriran koji nije. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

02. Siječanj 2021. 15:17

Cure zelim Vam svima bolju ovu godinu, valjda smo sve lose ostavili iza sebe. Nadam se da ce svaka od vas pronaci neki unutarnji mir na ovaj ili onaj nacin. Ja trenutno nemam neku nadu jer sam vezana uz posušje i taj kraj i jako me pogodila ona tragedija sto se dogodila, osam mladih nevinih zivota, osam obitelji i jos vise obitelji koje su vezane uz te mlade ljude, tuga neopisiva! 

02. Siječanj 2021. 15:30

AuroraB, ne zelim ti stvarati nemir jer nisam bas upucena u cijelu pricu i upadnem tu i tamo na forum ali buduci da je tvoj post zadnji pa sam procitala. Ako zanemaris ovu prvu betu koja je vađena pre rano, da je nisi vadila ne bi ni znala da je tako mala, znam da dr vole da je troznamenkasta 14 dana nakon punkcije, ali postoje slucajevi gdje je manja. Znaci na 14dpt (17 dana nakon punkcije) je bila pozitivna i uredno se dupla od tada. Mozda jednostavno imas takav organizam gdje se kasnije hcg luci u krv. E sad jedino to krvarenje, moze biti lose ali i ne mora. Ja bih na tvome mjestu odmah poslala mail doktoru. 

Matkiša 😎
    02. Siječanj 2021. 15:36

AuroraB nemam ti ništa pametno za reći 🙄 Ovo je stvarno kaotično... Kako se ti osjećaš?
    Ja mislim da je to sve pomalo neodgovorno od doktora, koliko puta su ti orekudali terapiju i ostalo... Nadam se da ćeš biti dobro 🤞

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• *.Women_name.*
    02. Siječanj 2021. 16:02

anavi985

Drage cure- sretna vam svima 2021.godina!!!
    Meni nije baš najbolje počela 😒. Jučer ujutro mm imao prometnu i ima teške i bolne ozljede…
    Osim toga, prekjučer mi stigli nalazi iz Vinogradske s lošim nalazom ANA (antinuklearna antitijela). To znači po googlu samo jedno —> nismo ni mogli uspjeti jer moj imunitet napada i zdrave moje stanice pa onda i plod… k dr.cu valjda u pon.s nalazima da čujem što se tu može… možda decortin???
    Cure koje piju Decortin - zbog čega to morate???
    Uglavnom - s obzirom na ozljede MM na MPO sad nekoliko mjeseci jednostavno ne možemo..
    MTB - moj postupak prebaci za nakon nekoliko mjeseci…
    Jedino ne znam može li se spasiti nekim lijekom ovaj ciklus prirodnog pokušaja… jer taman smo se do kraja 2020.baš potrudili… ako je bila ovulacija…

Žao mi je što ti je tako baš počelo😔😔 Nadam se da ti je muž sad dobro, i da će uskoro biti sve ok. Ja sam pila decortin, nije mi ništa dokazano, ali Dr. Škvorc ima tu neku metodu da uvijek daje decortin jer je to često kod mpo priča. Općenito ima stav da ne treba bildati imunitet nego ga spuštati prije mpo. Brzo će proc tih par mjeseci, bitno da se tvoj muž do kraja oporavi pa ćete opet po bebicu 😘

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    02. Siječanj 2021. 16:03

Ludakopatka

MTB

Ludakopatka, predivan post.
    To je inače i moj plan. Ako ovo ne upali, naći ću gdje ću dati svoju ljubav.

Hvala MTB,
    Nego vidim da si me stavila na popis mpo mama, to me se tako dojmilo i štrecnulo me, čudno mi je to bilo vidjet.🤩 Možeš u zagradu stavit da je bebica posvojena, meni neće smetati, dapače.

Baš predivno 🥰🥰  vidi se iz aviona da uživaš sa svojom bebicom

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

02. Siječanj 2021. 16:07

Vidim da provlacite i pitanje vjere i potpomognute oplodnje kroz postove. Dok sam bila mlađa i sama sam na neki način tako razmišljala ali više iz razloga jer sam bila mpo nepismena. Mislim da se protivljenje katolicke crkve najvise odnosi na manipuliranje embrijima, oplodnju njih vise po koje se dosta parova ne vrati. Uhvati im se prvi i ostale ostave i nikad se ne vrate po njih jer su oni odlucili imati npr jedno dijete. To smatram grijehom, grijehom osobe koja je to učinila. Znaci grijeh pojedinca, a ne grijeh cijelog postupka i svih osoba koje prolaze mpo. Ja bih se vratila po svaki svoj embrij, bio on A kvalitete ili Žnj kvalitete i imala jedno ili petero djece. Bog je dao ljudima mozak da razmisljaju i napreduju, da uče, da lijece jedni druge. A potpuno druga strana priče je ta eticka, moralna i vjerska gdje pojedinci ostavljaju svoje embrije iz sebicnih razloga, ogranicen broj djece i slično...

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Siječanj 2021. 16:07

AuroraB, nisu ti pisali jer zapravo većina nas nije aspirirana do kraja. Samo što nama ne aspiriraju samo one male, a tebi su ostavili i neke veće. Te neaspirirane ti ne bi trebale raditi problema. Osim što će boliti kad krenu pucati, ja sam se baš prepala kad me počelo rezati, dosta su jaki bolovi. Vidjet ćemo u ponedjeljak što je.

Pinkxx, žao mi je radi te djece i obitelji. I žao mi je ako poznaješ nekoga od njih, ovo je grozna tragedija.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Siječanj 2021. 16:10

Poštujem vjernike i njihove stavove o MPO postupcima, životu i svemu ostalom. Ali molim da ovdje, na ovoj temi, gdje smo sve jednakovrijedne lavice neovisno o naciji, vjeri, životnim opredjeljenjima, ne pišete o tome što je grijeh, sebičnost i slično.
    Svaka od nas zna zašto donosi neku odluku, zašto živi na određeni način, i želim da je čitav čopor podržava u tome, neovisno o tome koja su naša osobna uvjerenja i naše osobne odluke za naš život.

Može? 

💔💔💔

02. Siječanj 2021. 16:12

MTB

Poštujem vjernike i njihove stavove o MPO postupcima, životu i svemu ostalom. Ali molim da ovdje, na ovoj temi, gdje smo sve jednakovrijedne lavice neovisno o naciji, vjeri, životnim opredjeljenjima, ne pišete o tome što je grijeh, sebičnost i slično.
    Svaka od nas zna zašto donosi neku odluku, zašto živi na određeni način, i želim da je čitav čopor podržava u tome, neovisno o tome koja su naša osobna uvjerenja i naše osobne odluke za naš život.

Može?

Zasto ne mogu napisati svoje misljenje ako su tri cure prije mene pisale? To je moje misljenje i valjda je ovo demokracija?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.