Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamaka
    30. Prosinac 2020. 21:18

MTB

malamaka, upisana si na listu!

Olivera, hvala ti na brzom objašnjenju. Joj kako volim ovaj čopor, imamo ogromno kolektivno znanje i nesebično ga dijelimo.Lucyinthesky, ali čini mi se da je tu IVF ipak napredan. Daju vam aspirin i folacin za svaki slučaj, jer znaju da se ne testiramo na sve i svašta prije postupaka. Onima kojima ne trebaju, ne štete. A onima kojima trebaju, puno pomažu. Sviđa mi se to. Još više bi mi se sviđalo da nas odmah šalju na sve pretrage, ali dobro.

🙏🏻🙏🏻Onda ću čekati betu😬😬pa šta dragi Bog da. Neću biti blesava kao danas... 

📍Split
    ➕🙏🏻💙
    07.09.21'.

Olivera
    30. Prosinac 2020. 21:25

MTB ovaj čopor je zakon, mislim da nema pitanja na koje barem jedna od nas ne zna odgovor.
    I slažem se u potpunosti s tobom da bi nas prije prvog postupka trebalo sve poslati na detaljnije pretrage a ne eksperimentirati. Ja sam aktivni folat i andol krenula uzimati na svoju ruku, testirala sam se na trombofiliju u trudnoći samovoljno i eto ispalo je da mi je to baš i potrebno uzimati. 

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

• malasreća
    30. Prosinac 2020. 21:54

Pozdrav svima. Imam pitanje vezano uz Estrofem. Dobila sam ga jer imam tanku sluznicu maternice. Ali ne znam do kada ga moram piti. Duphastone 10 dana ali za Estrofem ne znam dali se pije svaki dan ili do M ili prestajem par dana prije M?
    Pomozte

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Prosinac 2020. 21:56

malamala, ma nisi blesava. Većina nas ne može izdržati pa piškimo testove i nerviramo se. Testovi su ok jer nas pripreme na dobre ili loše vijesti, ali tek je beta prava stvar.

Olivera, to što štede na nama mene baš dosta nervira. Ja sam se neke stvari testirala unaprijed, neke se testiram sad u pauzi. A zapravo me nervira što nema nekog jedinstvenog popisa što bi sve trebali napraviti. Kad pitam doktore, svi mi kažu da mi ništa ne treba dok nemam iza sebe više neuspješnih pokušaja ili više spontanih. O da, kao da se meni da gubiti vrijeme na to. Pa onda idem na sve što mi ima smisla i nadam se da sam pogodila pravu stvar.

Inače, da nismo samo u postupcima. Gledam na Netflixu Dash & Lily i totalno preporučujem. Baš slatka serijica. 

💔💔💔

Lucyinthesky
    30. Prosinac 2020. 22:00

MTB

malamaka, upisana si na listu!

Olivera, hvala ti na brzom objašnjenju. Joj kako volim ovaj čopor, imamo ogromno kolektivno znanje i nesebično ga dijelimo.Lucyinthesky, ali čini mi se da je tu IVF ipak napredan. Daju vam aspirin i folacin za svaki slučaj, jer znaju da se ne testiramo na sve i svašta prije postupaka. Onima kojima ne trebaju, ne štete. A onima kojima trebaju, puno pomažu. Sviđa mi se to. Još više bi mi se sviđalo da nas odmah šalju na sve pretrage, ali dobro.

Da, dosta terapije se tamo dobije, čini se ok.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    30. Prosinac 2020. 22:49

Hvala vam cure na informacijama popodne sam i ja spremala sve sta moze pimoci u Petriniji njima kombi je isa💔🙏😔
    Sta da kazem neznam dicemo ni stacemo ali mislim  opet da cu prije ovde nego gore sta se tice financija kad bude 🤷
    A evo mislim se za maca prah  ali neznam jel to ok nesto sta ce mi malo kvalitetu jajnih stanica podici 🙏
    I mene zanima ta njihova uspijesnost ali ne razmisljam o nikakvim donacijama a moje opet dali ce uspijet dali ne sad je to sve opet pitanje i u Bozjim rukama🙏🙏

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    30. Prosinac 2020. 23:09

https://www.24sata.hr/lifestyle/za-lakse-zacece-zene-biljkama-iz-vrta-si-povecajte-plodnost-622610

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

30. Prosinac 2020. 23:28

Belaaa

Hvala vam cure na informacijama popodne sam i ja spremala sve sta moze pimoci u Petriniji njima kombi je isa💔🙏😔
    Sta da kazem neznam dicemo ni stacemo ali mislim opet da cu prije ovde nego gore sta se tice financija kad bude 🤷
    A evo mislim se za maca prah ali neznam jel to ok nesto sta ce mi malo kvalitetu jajnih stanica podici 🙏
    I mene zanima ta njihova uspijesnost ali ne razmisljam o nikakvim donacijama a moje opet dali ce uspijet dali ne sad je to sve opet pitanje i u Bozjim rukama🙏🙏

Belaa, njima je uspješnost takva samo zato jer rade donacije. Sa našim stanicama bi to isto kao i tu, ako ne i gore s obzirom da ne folikulometrije ne bi išla kod njih nego kod nekoga tu i njima javljala stanje (a to još moraš dodatnu tu nekome platit). A mi sa malim AMH ionako nemamo stanica na bacanje, pa da se i to malo putem izgubi, sjeti se samo zadnjeg postupka od Tirelesslvy. Pogledaj malo na Rodin forum Potpomognuta oplodnja u Češkoj, ne znam je li od klinike do klinike, ali cure doktore gore niti ne vide. I koliko potrošiš na put i smještaj plus postupak, možeš tu 3-4 postupka odradit, a možda i više ako ideš u blage protokol. Osim ako ne želite spojit ugodno s korisnim, iskoristi to kao neki godišnji i malo se odmaknut od svega ili ako ideš zbog PGD gore Možda ne bi bilo loše da dogovoriš konzulatacije sa više klinika i tu i gore pa da vidiš tko što predlaže i šta ti ima više smisla.
    Piješ li još Ramizine trave? dodala sam je na fejs pa mi se javila, mješaju se s rakijom i piju 3 čašice dnevno. Činilo mi se to puno rakije za pit, pa sam odustala

30. Prosinac 2020. 23:45

Bozma 🍀🐞

Belaaa

Sta da kazem neznam dicemo ni stacemo ali mislim opet da cu prije ovde nego gore sta se tice financija kad bude 🤷
    A evo mislim se za maca prah ali neznam jel to ok nesto sta ce mi malo kvalitetu jajnih stanica podici 🙏
    Belaa, njima je uspješnost takva samo zato jer rade donacije. Sa našim stanicama bi to isto kao i tu, ako ne i gore s obzirom da ne folikulometrije ne bi išla kod njih nego kod nekoga tu i njima javljala stanje (a to još moraš dodatnu tu nekome platit). A mi sa malim AMH ionako nemamo stanica na bacanje, pa da se i to malo putem izgubi, sjeti se samo zadnjeg postupka od Tirelesslvy. Pogledaj malo na Rodin forum Potpomognuta oplodnja u Češkoj, ne znam je li od klinike do klinike, ali cure doktore gore niti ne vide. I koliko potrošiš na put i smještaj plus postupak, možeš tu 3-4 postupka odradit, a možda i više ako ideš u blage protokol. Osim ako ne želite spojit ugodno s korisnim, iskoristi to kao neki godišnji i malo se odmaknut od svega ili ako ideš zbog PGD gore Možda ne bi bilo loše da dogovoriš konzulatacije sa više klinika i tu i gore pa da vidiš tko što predlaže i šta ti ima više smisla.
    Piješ li još Ramizine trave? dodala sam je na fejs pa mi se javila, mješaju se s rakijom i piju 3 čašice dnevno. Činilo mi se to puno rakije za pit, pa sam odustala

A da probas one druge cajeve za regulaciju hormona? Kad vec planiras ZG? Ja isto ne volim te alkoholne dodatke. Sad sam malo uvela caj od preslice, a od dodataka samo omegu i d, i svako drugi dan caj neven, stolisnik i kopriva ali to mi je vise nekakav detox.
    Sto se tiče praga, ja sam bila digla paniku nakon onog induciranog da cu ici gore, ali mi je moja doktorica rekla, a i jos jedan doktor u zagrebu da to nema smisla pored cita u splitu i toliko klinika u zagrebu. Jedino ako se ide na donaciju ili pgd, ali to su neke druge price. Za obicne postupke Hrvatska je ok.

31. Prosinac 2020. 00:38

korisničkoime da, nema smisla većini nas tu ni PGD jer se on radi na blasticama, a upitno je bi li netko sa malim AMH i visokim godinama uopće došao do blastice.  Svi mi znamo neki slučaj koji je prošao miljon pokušaja tu i  uspio u Pragu, pa se malo zamislimo, ali zapravo im je uspješnost takva samo zbog donacija, a normalno je da ljudi neće to pričat okolo.
    A za trave, dodala sam je da vidim o čemu se radi, sama se javila, sama pitala imam li kakav problem, upale i ciste i sama odgovorila da rješava PCOS, ciste i upale sa tim mješavinama. Koliko sam god za sve probat, nekako sumnjam u to da jedna ista mješavina trava može pomoći i za sve probleme, a pogotovo ne da to može pomoć meni koja nemam ni jedno od ovoga što je navela. Popit litru lozovače u 7 dana, a nije ni jeftino, plus što je iz druge države pa ide carina, a i trebalo bi uz to sve kupit i 2 litre loze .
    Možda je baš u rakiji stvar
    A ZG mi se baš ne ide još neko vrijeme, da se malo odmorim od postupaka, iza Nove sam se mislila javit Drenu, ako bi mi smućkao nešto po hormonima, ima u ponudi mješavine za ciste, za pcos i još neke probleme, ali ne pronalazim se u njima . Prije 2 dana sam završila sa matičnom i probiotikom, ne uzimam više ni estrofem, prestala sa željezom iako nisam završila kutiju (jebem ti infekciju), pa sad uživam u slobodi. Pijem kolagen koji mi nije tako naporan kao tablete, bar ću bit lijepa, pa se se nadam da me dr. u ZG neće častit komplimentima kao dr XY 
    Poznajuć sebe, sigurno će mi uskoro falit da nešto "poduzimam" pa ću kad mi zafali nešto ubacit/izbacit, a do tada ločem kavu, jedem mlječne, slatko...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.