Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Prosinac 2020. 16:23

CrazyCatLady🐈

Bozma 🍀🐞

https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(18)31341-4/fulltext
    evo, netko je istražio za nas, ukratko 5-6 dan od transfera blastice je pozitivan test ili nema trudnoće uopće, ovi koji su tek kasnije pokazali su većinom bili biokemijske

Ovo sam vec čitala u svojim istraživanjima😂. Tu navode da je kod FETa sporiji rast bete nego kod svjezeg transfera. Isto tako sam negdje pročitala da je beta (ne uvijek, ali cesto) kod 12dpt trodnevnih manja nego kod 10dpt blastica, sto je isto dana nakon aspiracije, jer blastica ima veći zalet u lucenju hcg-a.

Jos vi nama ovih istrazivanja pisite. Ovo mi skroz ima smisla kad promislim  😊

27. Prosinac 2020. 16:34

CrazyCatLady🐈

Bozma 🍀🐞

Belaa, drago mi je da si se javila, ali mi nije drago da nisi dobro, ali i razumljivo je s obzirom na sve sto si prosla. Nadam se da ce sad krenut na bolje 😘
    Sutra mi muz ide na kariotip pa sad kad vidim koliko se ceka lose mi je, izgleda da cemo i to privatno na kraju.

A gdje se vadi krv i treba li se naručiti ili samo dođeš? Mi cemo iza NG.
    Belaa nemoj tako, trgni se jer ti nema smisla zaliti i mučiti samu sebe. Ne gubi vrijeme na tugu, nju ces i tako uvijek u sebi nositi i naviknuti zivjeti s tim. Tako je i meni. Zdravi ste, jos ste mladi i nista nije izgubljeno!

čula sam da je to na parkingu, ono ispod ulaza na hitnu, ako si nedavno išla na centralni vadit krv, po novom se ulazi s donje strane, pa zgrada nasuprot. Sutra ću znat detalje ovo za narudžbe. Ali ako su Beli dali termin tek za 2-3 mjeseca plus još mjesec dok nalaz bude gotov, puno mi je to čekat. Neka se upiše, lako ćemo se ispisat ako ga napravi u Analize

Marinela87

Drage cure, pokušavam odmaknuti misli od mpo tema ali ne ide baš, a i zanima me šta je sa svima vama.. Svaki drugi dan malo bacim oko, i suosjećam sa svima vama, bilo dobro, loše ili izluđujuce!
    Draga Bela, ja sam taman upala na forum kad se tebi to sve počelo događati.. Jako jako mi je zao sta si sve to morala proci i vjerujem da je još dug put do zacjeljivanja te rane,ali dobro je što si makar malim koracima krenula, javila se na forum, trudis se kako kažeš, pustit svjetlo! Nisi zapela u tuzi i to je jako dobar znak! Dogodila ti se slučajna nesreća, nažalost, bas tebi, ali vidiš da si jaca i od toga. Preživjela si i polako ces dalje! 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻

Crazycatlady haha cak si me sad nasmijsli mladi pa i ne bas ali eto jos trzamoo da znam da nema pomoci od tuge ali nekad nesto ne mozes nasilu jednostavno neke stvari moras odtugovatvi izbacit iako nikad nes zaboravit
    Hvala vam cure na podrsci❤️
    E i da vam recem moj opce prakse ginekolog inace jako dobar rekao mi je da u ceskoj ima kod ovaki slucajeva di odma provjeravau jajne stanice prije vracanja oce li biti kromosonske greske da nezna jeli doslo u Zagreb?
    Ja prvi put cula za to da se moze pa opet je to super da se izbjegne da se ovskve stvari ne dogode 
    Jednom kad se odlucimo neznam stvarno di bi isla privatno   ...

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Marinela87
    27. Prosinac 2020. 16:43

Mene je bas uhvatila nekakva faza podvojenosti da se pitam treba li mi to sve skupa.. Napokon nakon 2 mjeseca vjezbam, krecem se, popijem, ništa ne iščekujem, gledam tuđu djecu-svejedno mi je, mislim si, pa bolje mi je nego njima, slobodna sam, uživam, ne mogu imat sve! A onda opet, što je Mattan rekla, te glupe slike pod borovima s djecicom.. pa skuzim da me sve to kopka.. A jeza me hvata od ponovnog postupka i mogućeg neuspjeha 🙄  i pitanje koliko ću se godina vrtiti po postupcima i hoće li biti uspješno ili uzalud.. Po svemu tome vidim da mi treba još odmora.. Dobro je da idem kod dr tek krajem siječnja. Nadam se da cu se do tad nauzivat slobodnog života i imat volje za novi pokušaj! Evo ovo je bilo malo razmišljanja naglas😄
    Nikitta moram komentirat ovu tvoju djecu, preslatki su, a mogu samo zamislit kako je tebi značilo vidjet iskreni pokazatelj da su te zavolili i prihvatili, sigurno si se jako trudila oko toga! Super! 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

27. Prosinac 2020. 16:45

Belaaa

Crazycatlady haha cak si me sad nasmijsli mladi pa i ne bas ali eto jos trzamoo da znam da nema pomoci od tuge ali nekad nesto ne mozes nasilu jednostavno neke stvari moras odtugovatvi izbacit iako nikad nes zaboravit
    Hvala vam cure na podrsci❤️
    E i da vam recem moj opce prakse ginekolog inace jako dobar rekao mi je da u ceskoj ima kod ovaki slucajeva di odma provjeravau jajne stanice prije vracanja oce li biti kromosonske greske da nezna jeli doslo u Zagreb?
    Ja prvi put cula za to da se moze pa opet je to super da se izbjegne da se ovskve stvari ne dogode
    Jednom kad se odlucimo neznam stvarno di bi isla privatno …

Da to je taj pgd ali on se radi samo na blasticama, pisalo se o tome vise puta na forumu. I nije garancija nicega. Imas tu primjer forumašice Lemon koja je isla pa je opet sve naopako ispalo iako je embrij bio pgd ispravan.
    Bozma nisam isla, a sada mi je svejedno kada ce nam biti gotov nalaz jer svakako imam te smrzliće za dva puta koji su sa nasim genima i nema im promjene, ni pomoći. Takvi su kakvi su. 

27. Prosinac 2020. 17:07

Drage djevojke.. čitam vas gotovo redovito, jako mi je koristan ovaj forum, puno sam naučila.. 
    Moja priča je u potpisu (vidite da pratim pravila😊).
    U siječnju sam na konzultacijama kod Alebića, i javim se s iskustvima jedne low-responderice od tamo..
    To nam  je prvi i zadnji privatni postupak (zbog financijskih razloga jel..) i koliko god realni bili polažemo velike nade.. 
    Htjela sam sada podijeliti neke info o posvojenju. Eto, ja sam, čitajući forume i iskustva, bila uvjerena da sam pre stara za posvojenje pa se nisam oko toga ni interesirala.. ali prije nekog vremena sam bila na kavi sa jednom svojom jako dobrom frendicom koja radi u czs, i to imedju ostalog na posvojenjima, i tako joj pričam o postupcima i svojim neuspjesima, a ona mi kaže - pa zašto ne posvojite?! Ja velim: pa pre stara sam i čeka se godinama!!
    Uglavnom, bila sam jako iznenadjena. Ja do sad uopće nju nisam nikad ispitivala na tu temu jer sam bila toliko sigurna da je to kod nas u Hrvatkoj gotovo nemooguće i da prednost imaju mladi parovi. Kakva greška. To uopće nije tako. Da, postoji element sreće.. nekada se čeka duže jer jednostavno u nekom periodu se potrefi da nema djece za posvojenje (ovisi i o dobnim granicama koje odredite). A što se godina tiče meni sa oko 40 bi prvoj dali dijete.. jer mi je "zadnji čas"... prije će nama oko 40 dati nego mladom paru - jer za njih još ima vremena. Osim toga bitno je da je par "normalan". Ja velim: pa ne znam jesmo mi normalni😂 Ono.. imamo mali stan i svoje mane.. a sigurno se sve neki ultra super parovi sa super uvjetima prijavljuju..  Ali ne, nije ni to tako.. nije "normalno" u tom smislu.. svakakvi ljudi sa svakakvim motivacijama žele posvojiti.. npr. jave im se iz centra da imaju dijete za njih, a oni mrtvo hladno odgovore da im ne paše ovaj mjesec jer imaju neke obveze.. I tako..
    Nadam se da sam jasna. Samo sam htjela podijeliti info da to nije ne moguće.
    Ja i MM smo nakon toga razmotrili posvojenje i odlučili da to nije za nas, ali svakako da smo se odlučili da je za nas - imali bi šanse!

Any_35
    27. Prosinac 2020. 17:16

Curke, moje iskustvo s prekidom terapije: bila sam na 4. AIH-u bez ikakvih očekivanja. 14-ti dan sam trebala vaditi betu (poklopilo se da sam isti dan trebala dobiti M). To jutro (14-ti dan od AIH-a ) procurim ali napravim i test-negativan. Računam bezuspješno i ovaj put. Prekinem s terapijom (utricima) i ne odem napraviti betu računajući da je stigla M i da nema smisla. Međutim, smećkasto krvarenje trajalo dva dana i stalo i nista. I vrag mi nije dao mira i ja opet za 4 dana napravim test i debela tamna crta. Sva sretna, jedva dočekala sutradan napraviti betu koja je bila 2770. 1,2,4 UZV sve ok. Dalje, nažalost bebicino ❤️ nije pocelo kucati i u 9/6tt sam bila kiretirana. Od tada ne prekidam terapijom dok ne napravim betu, NIKADA VIŠE. Tada sam naucila da je pravilo: nema pravila, kod svakoga imdividualno. Svaka nosi svoje “ breme” na ledžima. Sretno svima i glavu gore i samo hrabro💪💪💪.

Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
    1g prir, 3g MPO;
    KBC Split
    8/18-AIH❌
    10/18-AIH❌
    8/19-AIH❌
    10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
    8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
    10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
    12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏

manemoj
    27. Prosinac 2020. 17:22

Cure baš si nešto razmišljam.. koliko terapija utječe na kvalitetu jajnih stanica odnosno utječe li uopće? 
    Ja sam sad bila na Rekovelle, imala 4 stanice od toga 3 oplodjene, jednu mi vratiti trodnevnu i imala dvije blastice. I s tim sam baš jako zadovoljna bila. 
    Ono što me zanima sad ako ću uopće znati objasniti 🙈 jel bi mi s nekom drugom terapijom stanice mogle biti kvalitetnije ili bi se dogodilo samo da ih imam više ili manje? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

manemoj
    27. Prosinac 2020. 17:35

joallina

Drage djevojke.. čitam vas gotovo redovito, jako mi je koristan ovaj forum, puno sam naučila..
    Moja priča je u potpisu (vidite da pratim pravila😊).
    U siječnju sam na konzultacijama kod Alebića, i javim se s iskustvima jedne low-responderice od tamo..
    To nam je prvi i zadnji privatni postupak (zbog financijskih razloga jel..) i koliko god realni bili polažemo velike nade..
    Htjela sam sada podijeliti neke info o posvojenju. Eto, ja sam, čitajući forume i iskustva, bila uvjerena da sam pre stara za posvojenje pa se nisam oko toga ni interesirala.. ali prije nekog vremena sam bila na kavi sa jednom svojom jako dobrom frendicom koja radi u czs, i to imedju ostalog na posvojenjima, i tako joj pričam o postupcima i svojim neuspjesima, a ona mi kaže - pa zašto ne posvojite?! Ja velim: pa pre stara sam i čeka se godinama!!
    Uglavnom, bila sam jako iznenadjena. Ja do sad uopće nju nisam nikad ispitivala na tu temu jer sam bila toliko sigurna da je to kod nas u Hrvatkoj gotovo nemooguće i da prednost imaju mladi parovi. Kakva greška. To uopće nije tako. Da, postoji element sreće.. nekada se čeka duže jer jednostavno u nekom periodu se potrefi da nema djece za posvojenje (ovisi i o dobnim granicama koje odredite). A što se godina tiče meni sa oko 40 bi prvoj dali dijete.. jer mi je "zadnji čas"… prije će nama oko 40 dati nego mladom paru - jer za njih još ima vremena. Osim toga bitno je da je par "normalan". Ja velim: pa ne znam jesmo mi normalni😂 Ono.. imamo mali stan i svoje mane.. a sigurno se sve neki ultra super parovi sa super uvjetima prijavljuju.. Ali ne, nije ni to tako.. nije "normalno" u tom smislu.. svakakvi ljudi sa svakakvim motivacijama žele posvojiti.. npr. jave im se iz centra da imaju dijete za njih, a oni mrtvo hladno odgovore da im ne paše ovaj mjesec jer imaju neke obveze.. I tako..
    Nadam se da sam jasna. Samo sam htjela podijeliti info da to nije ne moguće.
    Ja i MM smo nakon toga razmotrili posvojenje i odlučili da to nije za nas, ali svakako da smo se odlučili da je za nas - imali bi šanse!

Sretno, držim fige da taj jedan bude uspješan. 🤞🏻
    Ja sam kod Alebica i jako sam zadovoljna 
    I hvala ti za ove info o posvajanju 😊

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.