Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Prosinac 2020. 15:23

Vuky 9dnt, a terapija ide do dana za M. I doktorica na transferu svaki put kaze za 12 dana napravi test. Tako da mislim da je to dovoljno. A za betu, vidjet cu kakav ce test bit ujutro. Ne bi da ispucam uputnicu koju sam dobila prerano, a ne bi ni da placam opet 160kn
    MTB ja i kad nisam pod hormonima placem na te scene. A sad placem na sve 😂 
    Sjecam se neke emisije prije 100 godina, mislim Latinica, tada sam prvi put vidjela kako to izgleda, nije prije po tv bilo toga kao sada, a ni youtuba. Zena radja, 6-to dijete pa je to laksi porod, doslovno u 10 minuta rodila. Dole je rezuckaju skarama kao je je papir, a ne ona stvar. Ja i mama bile doma, ona vec legla. Kad sam to vidjela sam otisla do nje u sobu, otvorila vrata i rekla joj: samo da znas, ja ti nikad necu rodit, to je grozno i zatvorila vrata 😂. Sad bi vjerojatno plakala na to i govorila da je bar meni tako 😂

27. Prosinac 2020. 15:28

CrazyCatLady🐈

Bozma ajmo opet na testove😂. Jesi googlala kakva crta bude amerikankama na 9dp2dt na First response testovima koji su najosjetljiviji ikad na svijetu?

njima ne vraćaju dvodnevne, to se samo u Hrvatskoj vraća

27. Prosinac 2020. 15:38

https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(18)31341-4/fulltext
    evo, netko je istražio za nas, ukratko 5-6 dan od transfera blastice je pozitivan test ili nema trudnoće uopće, ovi koji su tek kasnije pokazali su većinom bili biokemijske

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    27. Prosinac 2020. 15:54

Drage cure star i nove one koje me znaju i neznaju nije me bilo dosta vremena odlucila sam danas napokon pisati znaci pola vas zna moj slucaj i za prisilni pobacaj moje bebice sa teskim malformacijama💔😪 ,nalazi s genetike Zagreb Edvards sindrom trisomija 13 nespojivo sa zivotom,😔 
    Malo iza pobacaja imam uzasne more i upala sam u neko tupilo i tugu niti pripreme za vjencanje ne me nisu vele trgle a u cetvrti namjeravamo ako mjere malo popuste!
    Bila sam i kod geneticarke Bernarda Lozic split jedna od boljih oni su mi je preporucili iz Zagreba a i moja je rekla da je ona dobra!
    Znaci jednostavno dogodilo se godine itd da to nema veze sa genetikom a i citala sam nema ,da ti sindromi znaju zahvatit i mladje i starije da je sve to do djeljenja stanica da idemo dalje i da sansa da se ponovi je mala i nikakva!
    Ali lako je to njima reci strah je tu tuga je tu....
    Pitala sam je za tu kariotipizaciju dali mozemo da je napravimo  da ako hocemo ali da smatra da ce to biti ok  ali  sam se ipak upisala 23.02 2021,
    Da ima ljudi di im i budu neke kromosonske greske pa rodi se zdravo djete a ima di i bude ok pa bude i zdravi i nezdravi!
    Posvetila se i mojem prvom misedu sve pregledala i mojim trombocitima jer nema slizenu i zvala ispred mene hematologa po njemu  trombociti 600 nisu veliki kod ljudi koji nemaju slizenu a normala je 424
    Da mogu piti andol ali da pazim opet radi krvarenja veceg a ako planiramo trudnocu onda fragmini ili heparin 
    Neke lijekove koje se daju ljudima u takvim situacijama ne preporucuje jer nisu za trudnocu onda ostaje  samo ova opcija fragmin ,heparin ,andol...

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

27. Prosinac 2020. 15:59

Belaaa

Drage cure star i nove one koje me znaju i neznaju nije me bilo dosta vremena odlucila sam danas napokon pisati znaci pola vas zna moj slucaj i za prisilni pobacaj moje bebice sa teskim malformacijama💔😪 ,nalazi s genetike Zagreb Edvards sindrom trisomija 13 nespojivo sa zivotom,😔
    Malo iza pobacaja imam uzasne more i upala sam u neko tupilo i tugu niti pripreme za vjencanje ne me nisu vele trgle a u cetvrti namjeravamo ako mjere malo popuste!
    Bila sam i kod geneticarke Bernarda Lozic split jedna od boljih oni su mi je preporucili iz Zagreba a i moja je rekla da je ona dobra!
    Znaci jednostavno dogodilo se godine itd da to nema veze sa genetikom a i citala sam nema ,da ti sindromi znaju zahvatit i mladje i starije da je sve to do djeljenja stanica da idemo dalje i da sansa da se ponovi je mala i nikakva!
    Ali lako je to njima reci strah je tu tuga je tu….
    Pitala sam je za tu kariotipizaciju dali mozemo da je napravimo da ako hocemo ali da smatra da ce to biti ok ali sam se ipak upisala 23.02 2021,
    Da ima ljudi di im i budu neke kromosonske greske pa rodi se zdravo djete a ima di i bude ok pa bude i zdravi i nezdravi!
    Posvetila se i mojem prvom misedu sve pregledala i mojim trombocitima jer nema slizenu i zvala ispred mene hematologa po njemu trombociti 600 nisu veliki kod ljudi koji nemaju slizenu a normala je 424
    Da mogu piti andol ali da pazim opet radi krvarenja veceg a ako planiramo trudnocu onda fragmini ili heparin
    Neke lijekove koje se daju ljudima u takvim situacijama ne preporucuje jer nisu za trudnocu onda ostaje samo ova opcija fragmin ,heparin ,andol…

Draga bas sam za Bozic pisala cestitku tebi i piky i kako se niste javljale.. Drago mi je da si pisala al mi je neizmjerno zao sto si prosla i jos prolazis to sve 😔😔😔 nazalost za ovo treba vremena i kad tad ces se moci iskreno opustiti i veseliti i drugim stvarima do tad se drzi i znaj da imas podrsku od svih nas ovdje ❤️

AuroraB
    27. Prosinac 2020. 15:59

Bozma 🍀🐞

evo, netko je istražio za nas, ukratko 5-6 dan od transfera blastice je pozitivan test ili nema trudnoće uopće, ovi koji su tek kasnije pokazali su većinom bili biokemijske

Super ti je ovo... Napokon nešto službeno i konkretno. Dosta sam naučila iz ovog članka, kao i iz svoje bete i ovih testova... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    27. Prosinac 2020. 16:13

Sta da vam kazem tesko je nije si sve stalo u prvi pa nastavljam dalje vam pista
    MTB jako mi je zao radi tebe i vjerujem u tvoju srecu jednog dana❤️
    Bozma takodjer i u tvojuuu❤️
    Nikitta i u tvojuuu 
    Sve ostale cure i u vas vjerujem❤️
    Nikog nisam zaboravila na sve mislim i molim 🙏
    Iako je vasa Belaaa izgubilsa se maloo😔
    Doktorica kaze da ne cekamo dugo  radi godina i plodnosti ali nemam snagee nemaaam nemogu postupaka vise nemam a privatno ko zna kad cu moci skuopiti
    Kaze sada prirodno najvise da provsmo jer su hormoni aktivni jer prakticki kao da sam rodila😔💔 a mi nemamo snage ja nemam snage ni ono ako me razumitee 
    Mozda sam vas rastuzila postovima ali nije mi bila namjera jer vi ste moja druga obitelj vi ste osobe koje sve razumite i hvala vam zene ❤️
    Nastojat cu otvoriti polako zastore i da udje svijelost i da krenem lagano
    Nadam se  da cu piceti raditi ubrzo i zaokupi se i da ce me i ove pripreme ok vjencanja zaokupi iako ne djeluje bas ali u cetvrti planiramo samo da popuste mjere ...
    Zelim vam svima da ostavite sve losee u staroj godini i da sve nastojimo zaboraviti i da ce nam nova donjeti blagoslov i veselje i bolje stvari 🙏❤️ i da svi ostvarimo zelju srca svoga da jednom budemo majkee🙏
    Ja sam trentno dobra za druge drugima biti oslonac i podrska ali za sebe za sebe jos ne vidim svjetlo na kraju tunela za druge cu dati i napraviti sve ali sebi ne mogu pomoci dok ne dodje samo od sebe i to je ona stvarnost zivota ...
    Ljubim vas i grlim i nastojat cu cesce biti tu jer znacite mi jako znacitee❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

27. Prosinac 2020. 16:13

Belaa, drago mi je da si se javila, ali mi nije drago da nisi dobro, ali i razumljivo je s obzirom na sve sto si prosla. Nadam se da ce sad krenut na bolje 😘
    Sutra mi muz ide na kariotip pa sad kad vidim koliko se ceka lose mi je, izgleda da cemo i to privatno na kraju.

27. Prosinac 2020. 16:17

Bozma 🍀🐞

Ovo sam vec čitala u svojim istraživanjima😂. Tu navode da je kod FETa sporiji rast bete nego kod svjezeg transfera. Isto tako sam negdje pročitala da je beta (ne uvijek, ali cesto) kod 12dpt trodnevnih manja nego kod 10dpt blastica, sto je isto dana nakon aspiracije, jer blastica ima veći zalet u lucenju hcg-a.

27. Prosinac 2020. 16:22

Bozma 🍀🐞

Belaa, drago mi je da si se javila, ali mi nije drago da nisi dobro, ali i razumljivo je s obzirom na sve sto si prosla. Nadam se da ce sad krenut na bolje 😘
    Sutra mi muz ide na kariotip pa sad kad vidim koliko se ceka lose mi je, izgleda da cemo i to privatno na kraju.

A gdje se vadi krv i treba li se naručiti ili samo dođeš? Mi cemo iza NG. 
    Belaa nemoj tako, trgni se jer ti nema smisla zaliti i mučiti samu sebe. Ne gubi vrijeme na tugu, nju ces i tako uvijek u sebi nositi i naviknuti zivjeti s tim. Tako je i meni. Zdravi ste, jos ste mladi i nista nije izgubljeno!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.