Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BAJOMA
    27. Prosinac 2020. 13:36

CrazyCatLady🐈

Bajo samo sam htjela reci da su to bas gadne stvari, vrtuljak osjecaja, hormona, emocija. Pogotovo za zene koje to prolaze više puta, znam jer sam sve to prošla, baš sve, čemu nadanje na betu od 35 na 14 dana nakon transfera? Imala sam i ja otkucaje u prirodnoj trudnoci na 5plus5 i betu od 3000, imala sam uredan kombinirani test sto je zavrsilo induciranim porodom u 27tt, imala sam kiretažu, imala sam biokemijsku. I iz toga svega sam naučila da treba ostati skuliran inače se gube živci, baš gube zivci do te mjere gdje ti zatreba terapija tabletama, mislim da je svaka od nas tu bila na nekakvome svome rubu i ponovno se digla nakon toga. Svaka od nas ima priču netko gadnu, netko još gadniju, a netko je sretnica kojoj je uspjelo iz prve. Glavna stvar u svemu je da lijepo i skulirano primiš i loše vijesti koje su činjenica, a ne nagađanje. Ponavljam, prošla sam sve, pa iz vlastitog iskustva govorim. Zadnje sto mi je trebalo kad sam saznala za biokemijsku je da mi netko daje nadu, ponovo! Da se opet nakon pada dižem i onda opet na kraju padnem. Nemoj krivo shvatiti ali vidim da imas dvoje djece koje si dobila bez ikakve muke, ostvarila si se kao majka i sto se god da se dogodi imas dva svoja najveca uspjeha u zivotu. Vecina nas tu to toliko zeli i onda je svaki spontani, svaka biokemijska jos teža i baš treba ostati jak. Jer opet sutradan nam treba snaga za krenuti ispocetka, a bolje je krenuti sutra nego otezati još 5 dana na nešto sto nije. Morala sam napisati, izvinite svi kojima se ovo sve ne sviđa ali strasno me je taklo jutros sve jer sam i sama to sve prosla prije 20 dana i znam kako sam se osjecala i znam kako je svima kojima se to dogodi.

😘❤️🥰

🌸TiKiDi🌸
    27. Prosinac 2020. 13:40

Ja sam u svakom slucaju za testove. To je moje misljenje. Meni kod biokemijske je test bio najsvjetliji ikad, a kod obje trudnoce se ta crtica jasno vidjela. Naravno, kao sto rekoh, sve treba potvrditi vađenjem bete dva puta, no ni to nije dokaz da ce sve biti u redu. Nazalost, sranja se događaju, ima horora koje nijedna zena ne bi trebala proci. Treba biti realan, ali treba i dati nadu. Kad vidim pozitivan test, vidim ga, kad ne vidim jbg. ne vidim, ali necu nikada nikome reci "od toga ti nema nista". Ako i nema, zena ce to saznati kad tad, ne moram ju ja jos dodatno ubiti u pojam. Negativna beta ne moze postati pozitivna, ali postoji puno slucajeva kad su sjene na testovima znacile trudnocu i sada su to zdrava djeca. Prosla sam i ja svasta, ali necu i ne zelim biti negativna,  saljem pozitibnu vibru za sve i veselim se svakom pozitivnom testu kod bilo koje od vas, makar to bila i svjetla crtica jer mozda ta svjetla crtica bude troznamenkasta beta. Bome nije ni meni test bio ne znam kako taman, a beta mi je bila skoro 800. Tako da, budimo realni, ali mislimo pozitivno, dajmo nadu jedni drugima. Smatram svaku trudnocu mpo majki cudom, jer ona to zaista jest. 😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

27. Prosinac 2020. 13:57

Da napomenem! Cijelo vrijeme mislim na situaciju BETA plus TEST, naravno da necemo otpisati nista samo sa blijedom crticom na testu! I ne mislim da sam iti malo negativna, da sam negativna ne bih nakon svega opet gurala i nadala se najboljem, a takve smo sve tu! Samo sam htjela napisati da je koliko god bio pozitivan ili negativan, nebitno, tesko je vidjeti negativnu ili jako nisku betu i da je nepotrebno u takvim situacijama forsiraju stvari i da je bolje lijepo smireno prihvatiti kako je i krenuti sve ispocetka pun nade. Pa ja sam 4 dana nakon svega krenula u novu stimulaciju. 

manemoj
    27. Prosinac 2020. 14:05

CrazyCatLady🐈

Da napomenem! Cijelo vrijeme mislim na situaciju BETA plus TEST, naravno da necemo otpisati nista samo sa blijedom crticom na testu! I ne mislim da sam iti malo negativna, da sam negativna ne bih nakon svega opet gurala i nadala se najboljem, a takve smo sve tu! Samo sam htjela napisati da je koliko god bio pozitivan ili negativan, nebitno, tesko je vidjeti negativnu ili jako nisku betu i da je nepotrebno u takvim situacijama forsiraju stvari i da je bolje lijepo smireno prihvatiti kako je i krenuti sve ispocetka pun nade. Pa ja sam 4 dana nakon svega krenula u novu stimulaciju.

Ma šta bi bila negativna. Ja točno kužim razliku u svom stavu prije prvog IVF i sad.. tad sam mislila ok, nije išlo samo od sebe, idemo po pomoć i dobiti ćemo bebu. I računala termin poroda i horoskopski znak i sve 🙈. Sad si mislim dobro jel mene netko j**e da prostis 😅. Ti si toliko toga prošla da kad čitam tvoj put to mi evo iskreno daje snage. Nadam se da se ne ljutis. Ali kad vidim kroz šta si sve prošla i ideš dalje onda mi dodje da se ispljuskam što su mi misli tako crne nakon dva neuspjeha. I znam da je svima teško, nebitno koji put bio, svakom je njegova bol njegova. Od sveg srca ti želim uspjeh jer nitko ne bi trebao preko toliko trnja do svoje sreće proći. 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Prosinac 2020. 14:33

AuroraB, što je najbolje, ja ti ne pokušavam dignuti nade koliko sam ja osoba koja voli ići do kraja. Znala sam ja kad mi je dr na pregledu rekla da to skoro sigurno nije zdrava trudnoća da je to to. Ali sam svejedno još 7 dana uzimala terapiju i tražila drugo mišljenje jer si nikad ne bih oprostila da nisam provjerila sve opcije prije nego odustanem. Kad stavim na vagu, radije uzimam terapiju 2 dana duže i provjerim je li sve OK, nego da za 2 godine čujem priču gdje je žena bila u situaciji kao i ja i rodila dijete pa da se onda pitam što bi bilo kad bi bilo.
    Ako meni beta na nekom postupku bude preko 5, koliko god sitno bila preko 5, ja ću opet vaditi betu za dva dana da vidim što se zbiva.

Any_35, dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna. 2021 je naša!!!

MaloTele, drago mi je da nisi krivo shvatila.
    A ja ti od srca želim da se nakon FETa, sa trbuhom do zubiju, svima nama bez smrzlića i blastica ispričavaš i šalješ nam poklone. 

Nikitta, drago mi je da je malo bolje.
    Slažem se s tvojom o partneru - ja svoju životnu lutriju imam, djeca (ako ih bude bilo) su samo bonus. Inače, prije dan, dva mi je ispala na faceu objava jedne poznanice da je posvojila malo dijete (starija je od mene, živi u Hrvatskoj, na slici je dijete bijelo što znači da nije uvezla neko iz Afrike ili Azije - nisam rasist niti imam ništa protiv toga, nego hoću reći da bih rekla da je usvojila u Hrvatskoj). U svakom slučaju, to me baš razveselilo i mislim joj se javiti ovih dana da vidim kako je to uspjela. Meni je to definitivno opcija. MM i ja smo se dogovorili da nam donirani zametci nisu opcija (opet, nemam ništa protiv toga, jednostavno to nije opcija za nas).

💔💔💔

sbjelisi
    27. Prosinac 2020. 14:34

Aurora ❤
    Tiki predivno: Budimo realni, ali mislimo pozitivno, dajmo nadu jedni drugima.
    Ja bih to stavila u potpis grupe. 
    Ja nekako... Mislim da je svatko dosao po nesto drugo ovdje. Netko treba cuti nadu, netko ostati realan.. A ne znam. Sve sto se ovdje desava je potpora, pa makar nakda ispala nespretno. Opet, ovdje su sve zrele zene, koje sve razumiiju... 
    Drzite se curke, mozemo mi to ❤ Jedna je dobitna, svakako 💞❤😊👶

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Prosinac 2020. 14:34

Što se tiče testova i bete, ja sam odlučila da ubuduće više neću raditi tako rano kao prvi put (test 7dnt, beta 11dnt trodnevnog), već ću sve pomaknuti za nekoliko dana. Ne mislim se uzrijavati sjenicama i malim beticama, bilo je "fora" i adrenalinski rush prvi put , ali sad iz iskustva znam da je to samo početak i radije ću saznavati sigurnije informacije. A što se terapije tiče, meni stvarno nije problem uzimati terapiju nekoliko dana duže dok sve nije sigurno. Ali naravno, svaka od nas ima svoju filozofiju i svoje želje, i nijedna od nas nije ni u pravu ni u krivu. Nema ovdje pravila, svatko treba raditi onako kako je njemu najugodnije. Važno je preživjeti sve ovo, po mogućnosti sa bebom kao završetkom ove priče. 

Tiki, ti si meni kao moja druga papučica - samo skoro duplo mlađa. Slažem se s tobom. 

💔💔💔

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    27. Prosinac 2020. 14:39

NIKITTA ah, sad citam sve od sinoć.  za onu sam drugu opciju... Razbiti glavu zbog serendanja 🔨
    Ja sam ta koja uvek svima govorim da ce biti u redu i uvek mislim tako, pre ili kasnije  na neki način bice u redu, slusam, upijam, tetošim, sirim optimizam. Pa me skenja moj čovek. Na crni humor Škorpije sam navikla al na pesimizam nikad. Mnogo znaci sto imas pored sebe osobu da ti kaze SVE CE BITI OK.
    Cure zbunise me testovi, ne znam vise koji je ciji 🙈🙈🙈🙈
    Ja ne bih prestajala sa terapijom do bete,  moj je bio ❄️❄️❄️ 10 dt, nastavila sam jos 4 dana utriće i aspirin da ispoštujem protokol

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

manemoj
    27. Prosinac 2020. 14:40

MTB

AuroraB, što je najbolje, ja ti ne pokušavam dignuti nade koliko sam ja osoba koja voli ići do kraja. Znala sam ja kad mi je dr na pregledu rekla da to skoro sigurno nije zdrava trudnoća da je to to. Ali sam svejedno još 7 dana uzimala terapiju i tražila drugo mišljenje jer si nikad ne bih oprostila da nisam provjerila sve opcije prije nego odustanem. Kad stavim na vagu, radije uzimam terapiju 2 dana duže i provjerim je li sve OK, nego da za 2 godine čujem priču gdje je žena bila u situaciji kao i ja i rodila dijete pa da se onda pitam što bi bilo kad bi bilo.
    Ako meni beta na nekom postupku bude preko 5, koliko god sitno bila preko 5, ja ću opet vaditi betu za dva dana da vidim što se zbiva.

Any_35, dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna. 2021 je naša!!!

MaloTele, drago mi je da nisi krivo shvatila.
    A ja ti od srca želim da se nakon FETa, sa trbuhom do zubiju, svima nama bez smrzlića i blastica ispričavaš i šalješ nam poklone.Nikitta, drago mi je da je malo bolje.
    Slažem se s tvojom o partneru - ja svoju životnu lutriju imam, djeca (ako ih bude bilo) su samo bonus. Inače, prije dan, dva mi je ispala na faceu objava jedne poznanice da je posvojila malo dijete (starija je od mene, živi u Hrvatskoj, na slici je dijete bijelo što znači da nije uvezla neko iz Afrike ili Azije - nisam rasist niti imam ništa protiv toga, nego hoću reći da bih rekla da je usvojila u Hrvatskoj). U svakom slučaju, to me baš razveselilo i mislim joj se javiti ovih dana da vidim kako je to uspjela. Meni je to definitivno opcija. MM i ja smo se dogovorili da nam donirani zametci nisu opcija (opet, nemam ništa protiv toga, jednostavno to nije opcija za nas).

Ako nije problem jel možeš podijeliti ovdje ako ista saznaš. Mene isto zanima to vezano za posvojenje. Čula sam da žene starije od 35 godina ne mogu posvojiti bebu, ne znam jel to istina. Svugdje samo čuješ priče o čekanju 5 do 10 godina na posvajanje i kako je to baš komplicirano. Poznanici moje obitelji su posvojili dosta brzo ali su posvojili brata i sestru i to dosta starije..

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

27. Prosinac 2020. 14:47

Ma sve smo mi nekako optimistične i vjerujemo u čuda kad je ona druga u pitanju, a za sebe smo dosta realne i znamo da se čuda uvijek događaju nekom drugom. Sve smo se naslušale pozitivnih i čudnovatih priča sa negativnim testom, pa sutradan beta pozitivna, pa žena koje su prirodno zatrudnile u 50-toj i rodile zdrave blizance. a na svojoj koži smo se većinom uvjerile da nam se događaju ona negativna čuda. Šta je Aurora rekla kolika je šansa da povraća od anestezije, pa je povraćala, kolika je šansa da taknu žilu na aspiraciji,  pa su mi je takli, kolika je šansa da sa urednim kombiniranim završiš na induciranom u 27tt pa se isto desilo, samo smo sve nekako sklone zapamtit samo one pozitivne primjere čuda.
    Evo ja i muž smo popišali upravo svako po 1 kinez, moj ima neku jadnu crticu, njegov je snješko. Vjerojatno je bila neka biokemijska koja se nije baš razbuktala, ali drago mi je da je tako, znam onda da nije stvar u maternici nego embriju i mirnije mogu dalje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.