Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    27. Prosinac 2020. 11:48

Leia2.0

Bozma, manemoj - mislim da automatski daje vece sanse ako stavite ICSI…premda ne znam zasto je u nasim bolnicama “ili ivf ili icsi” tj zasto se ne kombiniraju obje metode (kao sto je objasnjavala doktorica na onom videu s you tube-a sto je nedavno netko stavio) - mislim da je bila rijec o nekoj privatnoj klinici u srbiji

Našoj Leoni su radili kombinaciju, i to se ispostavilo kao odlična stvar jer na kraju stanice na kojima je rađen IVF se nisu nastavile dijeliti, a ove rađene ICSI metodom su joj uspjele... Ali da, kod nas se to očito rjeđe radi, mada u MPO registru RH navode uspješnost i za kombinaciju IVF/ICSI, pa mi je tek kad je Leoni napisala kako su se njezine oplodile, bilo jasno o čemu se tu radi.
    Meni je ispalo 27% šanse, kamoli sreće 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MaloTele
    27. Prosinac 2020. 11:49

Aurora super mi je sto si realna, mislim da i treba imati meka realna očekivanja, ako budes jedna od onih čuda jos bolje,ali isto tako treba bit pripremljen na najgore, cini mi se da se sasvim dobro nosis s time i svejedno navijam da dođe do cuda ipak, ne mogu se ne nadati dok postoji i najmanja sansa 😉
    Po ovom kalkulatoru moje sanse su 23.1, al statistika nikad nije bila na mojoj strani,i ja sam nekako mislila odma Ce jer nije veliki problem koji nas muci ali na kraju dode do toga da stvarno nema pravila i da je sve stvar srece i pravog tajmimga, netko s losijom situacijom odmah uspije a netko nema veliki prob pa se muci godinama, ali nekako mislim da cemo krajem godine otvorit drugu temu,onu s bebama i da cemo se svi coporativno tamo preseliti 🥰

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

manemoj
    27. Prosinac 2020. 11:49

MaloTele

MTBnisam tvoj post shvatila kao kritiziranje bez brige,nekako sam dobila osjecaj da ti uvijek dajes dobronamjerne savjete i ne vjerujem da si mislila ista lose,ali eto ja sam rekla kako sam se ja osjecala nakon prvog postupka, sad sam okej,proslo je sve to,starija sam jedan mjesec i automatski pametnija i iskusnija haha 😆 na kraju krajeva ovdje svi mozemo reci sta mislimo a da se krivo ne shvati, ja ne kazem da sam u pravu ali moje trenutno razmisljanje je takvo,i znam da mozda zvucim nezahvalno jer netko ne moze ni docekati fazu blastice sa svojim stanicama,ali eto tako je kako je, nakon Feta cunmozda drugacije rszmisljat,naravno bit cu trudna tad i sam Ce me pozitiva oprati 😉
    Nikita hvala na razumijevanju, prvi je najgori,najduže traje i najviše boli, najviše ocekujes i najviše te strah, treba vremena da se i osjecaji posloze 
    Manemoj tocno to, sto ne valjamnom,znaci sve je bilo savršeno i opet nista, zasto moje tijelo nije htjelo tu blasticu o zasto i zasto 😄🤷 u nekom trenutku sam se bas osjecala i nesposobno uopce ostat trudna,kakva cu ja to bit majka kad ne mogu ni zatrudnit,ono kaos u glavi,ali sve je to normalno, osjecaji se razbuktajunali i primire nakon sto Prode malo vremena.. kako si ti danas? Moja prof iz matematike ti je uvijek govorila treci put i Bog pomaže 😄 tako da eto prva dva su bila na vama a treci pusti u Bozje ruke 😄 ja sam neku večer pricala s muzem i nesto se dotakli te teme i ja sam samo rekla Bože baci bebu i budi precizan 😄 suze su mi isli od smijeha,dosla sam do faze di bi da se bebe bacaju po meni 🤣🤣🤣

Joj nas dvije se na žalost baš kužimo 🙈
    Znam da svatko od nas ima svoje probleme. Sjećam se da je jedna cura pisala da bi volila i da je biokemijska radje nego da je ništa. Svaka od nas ima svoje želje i probleme. Ja si isto mislim po ovome što za sad znamo da moji problemi nisu tako veliki a evo dva puta ništa a kao sve super. Danas sam bolje ali gutam knedle i dalje, malo zasuzim.. sad sam više u fazi hoćemo ovo prolaziti još 5 godina pa skužiti da onda ništa 🤦. Ne znam. Jedva čekam da me ovo prodje jer baš osjetim da mi je sad teret na srcu. 
    A prvi put sam tako dobro sve podnijela. Čak sam razmišljala da mi je reakcija ovako jaka i od svih ovih hormona. 
    Iz iskustva ću ti reći, čim kreneš u FET odmah će ti bili lakše. Kad je planiran? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

27. Prosinac 2020. 12:03

Any_35

Sanjich hvalaa🥰. Dr. Mršić, 0 smrzlića, ostale 4 oplođene nisu stigle do stadija blastice, u pon se trebam čuti s embriologinjom u vezi detalja.

Ima nas od dole dosta :) 
    Inace ako na formu igdje procitas dr XY to mislimo na njega jer je bila neka zezancija oko toga..
    Zao mi je da nemas smrzlica ali se nadam da ti nece biti ni potrebni :P

MaloTele
    27. Prosinac 2020. 12:06

Manemoj super bar me netko kuzi 😉🥰pa znas kak funti rec,i ja sam prvo mislila da ne bi "htjela"biokemijsku ali trenutno bi radije i to,samo da dobijem neku potvrdu da moje tijelo moze ostati trudno, pa taman i lose zavrsilo,ali samo da znam da se nešto dogodilo,ovako imam osjećaj da mozda postoji neki dublji problem oko kojeg nismo kopali jer kao imamo te spore spermice i nista drugo nismo trazili, tako da cu vidjet sad kad Prode fet da provjerimo sve ostalo, ako cu uspjet dobit uputnice za ista jer privatno nazalost si ne mozemo priuštiti.. mislim da nije tolko od hormona ta tuga,i ja sam mislila da je od hormona i onda me Supilo,bas si tele normalno je da si tuzna i hormoni to ne mogu zaustaviti, sjedi placi i bit Ce bolje i lakše cim izbacis to iz sebe, a i imala si smrzlica za 2transfera jos,to je nada jos ipak, e sad je vec jedan,strah od neuspjeha je jos veci i teze si podnijela jer su sad vec manje sanse za uspjehom, nadam se da kuzis kaj ocu rec xd normalno je sve to, al ne treba odustati, uzmi vremena kolko ti treba da ti se srceko tijelo i duša oporave i ajmo po njega, pa uglavit cemo ga da nekako ostane silom ili milom 🤣 
    Ja evo cekam da dobijem m, trebala bi sutra,jucer sam pila crno vino i seksala se s gustom haha 😄😄🤣 6.dan ciklusa se javit u bolnicu pa cemo pratiti ovulaciju,nekako ne polazem nade bas u to,radije bi da idemo s estrofemom,nekako mislim da Ce se nes sje...,nece pogodit ovulaciju ili nece bebaci prezivjet odmrzavanje ili svasta nesto, nez ja i te prirodne stvari nismo bas na ti xD u svakom slučaju sad Ce moj fet, cim udemo u 2021.😄

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Matkiša 😎
    27. Prosinac 2020. 12:09

Manemoj bože, kakvi su to ljudi? Fuj fuj
    Mene je ovaj mjesec sabio, problem za problemom.. Još uvijek ne dišem dobro ni nakon 3 tjedna, zakomplicirali li se to vađenje krvi, cijela ruka do ramena me boli... I onda još blagdani i tako normalno kad se sve pomješa dođe ti šou u glavi...
    Ali prošlo je 😊
    AuroraB eto žao mi je, baš testovi naprave zbrku 🥵 Ja sam davno shvatila da mi je bolje bez njih,napravim prije Bete da se ne iznenadim i to je to.... Ili da ispratim štopericu.
    Ali treba biti realan, svi bi mi čudo, ali rijetki ga dobiju.
    Želim ti svu sreću 🥰

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

BAJOMAPE
    27. Prosinac 2020. 12:10

Bozma 🍀🐞

Leia2.0 pa ovo mi daje cak i bolje sanse (8.7%) nego doktorica, pretpostavljam da su takve prognoze za amerikanke i njihove postupke i njihovim klinikama koje masno plate, a ne ove nase brlji brlji postupke.
    Nina92, a vidi se crta, i to dobro. Ja sam napravila i Mullera i nema nista…ima nekih naznaka crte kao kad je izlazio booster pa oni zadnji dani

Nemoj se ljutit al zeleni je negativan ovaj donji plavi ima lipo vidljivu crtu

manemoj
    27. Prosinac 2020. 12:11

MaloTele

Manemoj super bar me netko kuzi 😉🥰pa znas kak funti rec,i ja sam prvo mislila da ne bi "htjela"biokemijsku ali trenutno bi radije i to,samo da dobijem neku potvrdu da moje tijelo moze ostati trudno, pa taman i lose zavrsilo,ali samo da znam da se nešto dogodilo,ovako imam osjećaj da mozda postoji neki dublji problem oko kojeg nismo kopali jer kao imamo te spore spermice i nista drugo nismo trazili, tako da cu vidjet sad kad Prode fet da provjerimo sve ostalo, ako cu uspjet dobit uputnice za ista jer privatno nazalost si ne mozemo priuštiti.. mislim da nije tolko od hormona ta tuga,i ja sam mislila da je od hormona i onda me Supilo,bas si tele normalno je da si tuzna i hormoni to ne mogu zaustaviti, sjedi placi i bit Ce bolje i lakše cim izbacis to iz sebe, a i imala si smrzlica za 2transfera jos,to je nada jos ipak, e sad je vec jedan,strah od neuspjeha je jos veci i teze si podnijela jer su sad vec manje sanse za uspjehom, nadam se da kuzis kaj ocu rec xd normalno je sve to, al ne treba odustati, uzmi vremena kolko ti treba da ti se srceko tijelo i duša oporave i ajmo po njega, pa uglavit cemo ga da nekako ostane silom ili milom 🤣
    Ja evo cekam da dobijem m, trebala bi sutra,jucer sam pila crno vino i seksala se s gustom haha 😄😄🤣 6.dan ciklusa se javit u bolnicu pa cemo pratiti ovulaciju,nekako ne polazem nade bas u to,radije bi da idemo s estrofemom,nekako mislim da Ce se nes sje…,nece pogodit ovulaciju ili nece bebaci prezivjet odmrzavanje ili svasta nesto, nez ja i te prirodne stvari nismo bas na ti xD u svakom slučaju sad Ce moj fet, cim udemo u 2021.😄

Je znam, tako je i meni bilo frka prije Feta. Ovo sve je konstantno čekanje i strah..
    Joj ja iskreno sad jedva čekam da prekinem s terapijom i da se pošteno poseksam s mužem i da uživamo baš.  Jer zadnja dva mjeseca baš nije bio neki život. Jučer me svi ispitivali jesam dobro, da sam baš bljeda, da sam smršavila (ja izgleda jedina mršavim u svemu ovome, izgubila 8 kg).. i stvarno izgledam loše ali kako i ne.. pa zadnja dva mjeseca stalno neki stres, napetost, stalno neki bolovi. 
    Ali! Ne bi mi bile tu i sve ovo radile da se ne nedamo da ce na kraju sve biti ok 😉. 
    Ja ću pretpostavljam pred kraj prvog mjeseca ili u drugom u FET pa ćemo se pratiti u trudnoći 😉

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

27. Prosinac 2020. 12:16

Ja sam dan nakon bete 35 imala crtu nije bila sjena ali nije bila ni blijeda. Tako nakako kao kod aurore. Doktor mi je rekao da mogu test da vidim dal mi se tijelo cisti od hcg-a, da se ne mučim ponovo sa placanjem bete. Stvar je u tome da na takve dane nakon transfera, iznad dvanaestog dana trodnevnih crte na testovima trebaju biti prave crte a ne nešto blijedo, o blasticama da ne pricam! Naravno da ima iznimaka, rijetkih! Ali ja sam radila betu pa tako i aurora, i uz nisku betu i blijedi test nema se tu što ocekivati. Tako da stvarno ne kužim neke tu od vas sa davanjem nade curi u vec svakako stresnim događajima, tesko se pomiriti i sa biokemijskom, jedino cime se moze utjesiti je da smo imale srece pa je odustalo odmah a ne u 8tt npr i da se mora ici na kiretažu, ajde da je napravila samo test, pa ce betu nakon, ali niska beta plus blijeda crta je klasican primjer biokemijske! Odvratan je osjecaj sve to doživjeti i pomiriti se s tim.

Leia3.0
    27. Prosinac 2020. 12:20

AuroraB - tocno to - biologica u onom videu je objasnila zasto rade kombinaciju - jer nekim odgovara ivf po principu najbolji pobjeduje, no ne zele prepustiti sve prirodi pa dio njih oplode ICSI metodom. I to mi zvuci kao dosta logicna tehnika. Steta da se to ne radi ucestalije, ocito je isprobana metoda.  A tvoj postotak odlican, neka malo taj kalkulator svima nama donese nesto pozitivno - ako ne uspije tjesit cemo se, jer je iduci ili onaj iza je nas, ako uspije prkosimo statistikama 💪🏻

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI