Cure hvala na podrsci, ali neznam nista ali nista ne osjecam a ovaj decortin neznam sta bi rekla jucer temperaturu dobila ne jako ali 37.4, danas nema ni t od temperature ali od kad ga uzimam bude mi bas slabo i na kraju dana sam slomljena ko da sam kopala kanale
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
Dada bas mi je zao. Ali uvjerena sam da je 2021. Tvoja godina....opusti se i odmori se od svega. Citam na preskok dobar dio jer sam u guzvi. Jedva cekam neki godisnji
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Kaca, super za svih 5 oplodenih!!!
Ana,lala lijepe bete!!!
❤
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Dada mnogo mi je zao. Ali i dalje stojim iza toga da si ti sebi decu obezbedila 😆 sada samo polako i nazad po svoje bebice. Super da to sve moze da ide brzo
Ja se jos uvek pomalo oporavljam od brdo privatnih sranja (izvinite na jeziku) koja su me u poslednjih desetak dana zadesila. Ali danas sam imala konsultacije u Green IVF (hvala Dada mnogo za preporuku) i mislim da je to to i da ćemo tu ici u sledeci postupak. Nas je primio ne tvoj doktor, Dada, nego onaj drugi, ozbiljniji 😉 profesor. Bio je skroz prizeman, maksimalno skoncentrisan i pragmatican što se nama dopalo. U sledećem postu cu napisati jako interesantnu pricu kojim se istraživanjem bavi, o čemu sam i sama malo čitala. Mozda i vama bude interesantno, ali malo je duža prica.
Anway, u ponedeljak idem da dam krv. Želi da ima sve sveze rezultate hormona, ali i killer cells, koje ja do sada nisam radila. Od sledeće m krećem sa kontracepcijom, kako bi se izbegao problem dominantnog folikula, i odmah posle toga (februar) prvi proces kod njih. Predlaze mini IVF. Rekao je da moji nalazi nisu sjajni, ali da je to ono sto viđaju svaki dan - žene u ranim 40-im, nizak AMH, visok FSH, i da je to njihov najveći procenat pacijenata. Šanse su 10 % po postupku (sto nam je onako bas pažljivo rekao da se ne sokiramo), mada su meni u Pragu govorili da su ispod 5%, tako da mi je ovo super 😛. I on bi terao mini IVF postupke dok ne ulovimo zlatno jaje, sa čime se i ja slažem. Sve u svemu, bas onako kako sam očekivala i sada vec polako pocinjem da vidim i da se radujem da ce nesto polako početi da se desava.
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Uf koliko vijesti.. Svega ima.
Lala divne vijesti, ovu crtu cak i ja priznam 😝
Puno nam se desava, odmorite.... Gledajte film i ne mislite ni na hormone ni na bebu, maknite se od svega i raidte nesta sta vas veseli... Od teskih stvari koje prolazimo, stvarno teskih, ovo nas cekanje na kraju slomi. Samo glavu gore... Desiti ce se i nama lijepe stvari. Zivite svoj zivot punim plucima i iskreno. Neki ljudi izgledaju da imaju sve, a nista nemaju. Ako me razumijete.
Volim vas ❤
oharascarlett14@gmail.com
TirelessIvy sto je nizak AMH za 40te? Oprosti, pitan jer san googlala ali nista nisam pametnoga nasla.
oharascarlett14@gmail.com
Nina92 jedino što ti mogu ti za Decortin da mi noge od njega budu toliko hladne da je to prestrašno 🙄🙄 Baš mi ubije cirkulaciju, a ima popriličan popis nuspojava, tako da vjerujem da je malo težak
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
E sad malo o tim novinama u istraživanju o kojima sam čula od profesora danas. Unapred kazem 'posto kupila, poto prodala 😄 ni sama jos nisam nacisto, ali meni je vredelo čuti ovo misljenje.
Dugo se mislilo da se ženama 'skupljaju' folikuli samo na početku ciklusa, dok se ne izdvoji jedan dominantan, a proces ovulacije (nagli porast vrednosti LH hormona) dovrsi sazrevanje js u tom dominantnom folikulu i oslobodi se ta jedna js, a ostali folikuli se 'povuku'. Nova istraživanja pokazuju da se kod zena folikuli 'mobilizuju' tokom celog ciklusa, ali da sam proces ovulacije i porast LH hormona ih, osim tog vodećeg, blokira. Posle ovulacije, kada LH hormon ponovo 'padne', dakle i u drugom delu ciklusa, folikuli se ponovo mobilisu, jer nema LH da ih blokira, ali usled nedostatka fsh naravno ne dolazi do rasta i sazrevanja js u njima. U poslednje dve-tri godine počeli su eksperimentalno da se rade tzv. duo-sim IVF, gde se stimulacija radi i posle ovulacije kako bi se i kod tih folikula iz.drugog dela ciklusa pokrenulo sazrevanje js I po prvim rezultatima u proseku se posle stimulacije dobije isti broj js iz drugog, post-ovulatornog ciklusa, kao i iz prvog. Sve je to jos jako eksperimentalno, jer se pre svega ne zna kakav je uticaj na opste zdravlje zene imati dve pune stimulacije tokom jednog postupka. Meni je ovo zvučalo jako interesantno, pa sam mislila mozda moze i vama. Tako mi je i doktor objasnio da cu biti kontracepciju onoliko dana koliko bude trebalo, dok na UZ ne bude video minimum 3 antralca, ma koji dan ciklusa to bio, jer menstruacije pod kontracepcijom, naravno nisu prave menge, vec tzv break-through krvarenje i tu ovulacije nema. Ovo mi do sada niko ovako nije objasnio 🧐 pa ipak je drugačije i novo i svidelo mi se. Eto, mozda bude zanimljivo i nekoj od vas.
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
TirelessIvysto je nizak AMH za 40te? Oprosti, pitan jer san googlala ali nista nisam pametnoga nasla.
Moj AMH je 4 😪 ali doktor kaze da je to u mojim godinama često. Tvoj AMH je super, generacijo! 😊 ti si jos jako mlada koja, po tom kriterijumu
👩44, low AMH 🤵44, azo
TirelessIvy Ajme baš mi je drago 🥰 čekam samo da se javiš 🤗🤗🤗🤗. Znači primio te prof Gnoth...
Drago mi je da si zadovoljna i da ćeš ići tamo. Ko zna, možda da ćemo se i sretati 😁😁❤️ sviđa mi se priča o mini IVF i zlatnom jajašcu...jer nema smisla mučiti tvoje tijelo dok se to ne desi... A možda ga uhvati od prve... Kako god bilo, mislim da si našla pravo mjesto za sebe 🥰 🥰
Možda zbog tvoje priče i svega i bolje da je on, makar on i Fehr su glavešine klinike i da si kod bilo kojeg upala jednaka bi oduševljenja imala.
Jedva čekam pratiti tvoje uspjehe i nadam se da ćeš nas izvještavati o svemu.. I također da ću i ja imati više uspjeha idući put. Iskreno me ovo iscrpilo fizički a i psihički, i gore mi je od hormonske stimulacije nego od ove činjenice... Ali neću se žaliti, bar je vrijedila truda i muke, imam svojih 17 🐧 među kojima je vjerujem bar dvoje moje dječice 🥰🥰🥰
😘🙏❤️ A do tada odmor za dušu i tijelo, pa hladne glave i odmorne buše, u nove pobjede 🤗🤗🤗🤗
.
Što se istraživanja tiče, načula sam, ali nisam previše ulazila u detalje jer sam slaba s jezikom pa mi je to previše, koncentrirala sam se na ono što moram u tom momentu. Sviđa mi se što su uznapredovali u nekim stvarima i što istražuju nove.
Što se tiče pilula, ako dobiješ Zoely javi se 😂😂😂😂 čudnovate su malo 🤪🤪
endometrioza
Sortiraj odgovore
Najstariji