SBjelis, sumnjiva si ti meni, odbijam dati daljnje informacije.
Hvala za info o MOTu, iako, kako sam već napisala, ne treba meni njegov MOT, sama se oplodim dok ga gledam.
Vidim da imamo sličan put, i ja sam bila na konzultacijama kod Lučija, pa sam se odlučila za Betu. Držim ti fige, ja sam uglavnom bila prezadovoljna s njima i moram priznati da su imali fantastične rezultate za prvi pokušaj. Samo je taj zadnji dojam malo ostavio gorak okus u ustima, ali to ne znači da im se neću vratiti.
I što se HZZO tiče, i Beta ti je preko HZZO i mene su već stavili na neki svoj interni popis ako budem išla s njima. Stvarno nema smisla da ne iskoristiš u privatnika i tu opciju do 42. godine. Ne za ovo dijete, sad je već tu, već za iduće.
A kvalificirana si čim imaš preko 38 godina i pokušavala si preko 6 mjeseci (mlađi moraju pokušavati godinu dana, i često ih prvo gnjave sa tempiranim odnosima i inseminacijama).
manemoj, hahahahahah. Iako, ime je dobro, ali da, nama nema pozitivne asocijacije.Bozma, sve se slažem. Zato se meni malo nije svidjelo kad je dr u Beti na prvu rekla da bi ona išla s istim, ali na kraju je rekla da možemo malo mijenjati. Vidjet ću. Po meni je svaki pokušaj dobra prilika za učenje i na idućem bi se trebalo nešto unaprijediti, inače čemu sve.
Mislim da ne moraš ići na konzultacije sad kad si trudna, ali za iduće dijete ti se mi ovdje možemo raspitati ako ti treba neka informacija prije nego ih kontaktiraš.
Ma sad kad ste ih spominjale išla sam ih googlat, e pa sad još više želim konzultacije, ne mora on znat da sam trudna Zašto bi samo vi gledale? Dosta je meni doktora Gargamela i sličnih, hoću i ja malo pasti oči. A ovaj doktor bi po godini diplome mogao biti naše godište
Autora, mislila sam presutiti ali eto necu..
Koliko vidim imas 3 transfera iza sebe i svu srecu ti zelim da ti 4 bude zadnji i posljednji. No iskreno ja sam ih imala 14 i necu i ne mogu lagat da je npr 8 dan blastice rano za test (dobar test) kad nije... I da, mnoge zene znaju i betu raditi tako rano.. Pratim ovaj forum godinama, 6 dugih godina, sjecam se npr forumasice Mono koja je betu vadila 8 dan blastice zbog krvarenja i xxxxy takvih primjera.... To je npr 10dnt trodnevnih a cure ovdje su taj dan mnogo puta radile betu. Ako je tad beta 0 od t tu nema nista i sad nazovimo to sirenje pesimizmu, ok necu vise. povrijedilo me sto me se neizravno prozvalo na rano forsiranje testova? ?
Gdje sam ja to nekog navela da ih radi,velike smo cure i svatko radi kako je njemu bolje i lakse, samo sam komentarla vec napravljene testove i da ne volim cb, netko voli netko ne...
Ocito nije bas dozvoljena sloboda govora tj vlastitog iskustva.
Ja, sam komentirala testove koje sam JA radila i ne, ne radim kao promotor muller testova vec sam napisala da su oni MENI najbolji, MENI OSOBNO koja sam 14 puta (najmanje) radila taj test paralelno s drugima.
I ne, necu ici na rodu ni nikud vise, i iako sam puno tog prosla ja svakoj curi zelim uspjeh, i veselim se vise uspjehu vas koje ni ne poznam nego nekog kome se eto opet ne planski dogodilo, a kad su 6 godina u ovom i nagledas se SVEGA malo drugačije gledas na stvari i ne mogu puno uljepsavati stvari jer ljepse zvuče.
Kazem puno jer puno puta presutim i nazalost vecinom pogodi u sebi lose stvari, da barem nije tako ni nazalost prokleto iskustvo te nauci.
Sve smo razlicite i to mi je do sad bilo ljepota ovog foruma. I sama sam u pocetku bila drugačija no nazalost realnost te prisili realnije 'reci' kako stvari stoje..
Buduci da sam ' izgubila mjeru i ukus' zbog negativnih iskustva (znam i citati izmedju redova) te koju ne zelim siriti odlucila sam se maknuti..
Javim se nagodinu, nakon trećeg mjeseca trudnoće, nadam se...
MTB "Za sad, ako moram plaćati, vjerojatno bih ipak izabrala IVF. A ako je besplatno, onda ću možda i progledati neke mane kroz prste." Evo to.. na kakve mane si mislila?
Lucyinthesky pitam čisto da vidim kako razmišljaš i da li pomišljaš na neku drugu kliniku, nemam neki poseban razlog...🧸
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
SBjelis, sumnjiva si ti meni, odbijam dati daljnje informacije.
Hvala za info o MOTu, iako, kako sam već napisala, ne treba meni njegov MOT, sama se oplodim dok ga gledam.
Vidim da imamo sličan put, i ja sam bila na konzultacijama kod Lučija, pa sam se odlučila za Betu. Držim ti fige, ja sam uglavnom bila prezadovoljna s njima i moram priznati da su imali fantastične rezultate za prvi pokušaj. Samo je taj zadnji dojam malo ostavio gorak okus u ustima, ali to ne znači da im se neću vratiti.
I što se HZZO tiče, i Beta ti je preko HZZO i mene su već stavili na neki svoj interni popis ako budem išla s njima. Stvarno nema smisla da ne iskoristiš u privatnika i tu opciju do 42. godine. Ne za ovo dijete, sad je već tu, već za iduće.
A kvalificirana si čim imaš preko 38 godina i pokušavala si preko 6 mjeseci (mlađi moraju pokušavati godinu dana, i često ih prvo gnjave sa tempiranim odnosima i inseminacijama).
manemoj, hahahahahah. Iako, ime je dobro, ali da, nama nema pozitivne asocijacije.Bozma, sve se slažem. Zato se meni malo nije svidjelo kad je dr u Beti na prvu rekla da bi ona išla s istim, ali na kraju je rekla da možemo malo mijenjati. Vidjet ću. Po meni je svaki pokušaj dobra prilika za učenje i na idućem bi se trebalo nešto unaprijediti, inače čemu sve.
Mislim da ne moraš ići na konzultacije sad kad si trudna, ali za iduće dijete ti se mi ovdje možemo raspitati ako ti treba neka informacija prije nego ih kontaktiraš.
Ma sad kad ste ih spominjale išla sam ih googlat, e pa sad još više želim konzultacije, ne mora on znat da sam trudnaZašto bi samo vi gledale? Dosta je meni doktora Gargamela i sličnih, hoću i ja malo pasti oči. A ovaj doktor bi po godini diplome mogao biti naše godište
Pa rekoh ti ja, ne znam zašto se ove druge hvale kako su im doktori seksi i guglaju neke slike iz mladih dana, a ove iz IVFa mudro šute a imaju takve macane. Nisam prije gledala biografije, sad vidim da biolog samo izgleda kao beba, ali je zapravo isto generacija. A Grbavac je išao u neki MIOC (iz kojeg god da je grada).
💔💔💔
MTOhvala za info za HZZO, nisam to znala. Mislila sam da ako imam nalaze ok da nemam pravo 🙈 A nisam surfala forume eto do sada… A jesus, covjek uci dok je ziv 💪
Ahahahahaa sama se oplodis dok ga gledas 😂
Pa ti samo otvori web stranicu ili plati kozultacije i gleeeeedaj 😍😍
Pa ja sam prvi postupak išla privatno jer nisam htjela čekati i odgađati i nije mi žao.
Ali sad kad imam pauzu i stignem sve organizirati, šteta mi je ne iskoristiti preko HZZO kad mogu. Pogotovo zato razmišljam više postupaka unaprijed, pa od tih 5-10 koliko sam ja sebi zacrtala da ću ih proći (nadajmo se da neću morati), neka HZZO plati barem neke. Da mi se barem nešto vrati od svih onih doprinosa koje plaćam skoro 20 godina.S tim da imaš pravo do 42. rođendana što znači da ja neću stići ispucati sve postupke koji me pripadaju. Ali neka, barem neke.
Ovaj prvi me sad, zajedno sa svim uvodnim konzultacijama, pregledima, lijekovima i na kraju kiretažom došao preko 25kkn, što je jaaako lijepi i luksuzni godišnji odmor. Da je tu beba, ne bi mi niti malo bilo žao. Ovak, gledam gdje mogu uštediti pa da si na kraju ove priče fakat priuštim neke Maldive.
Potpisujem! Ja bih ti dala i svoj, ali ti si u slijedecem T! U biti, moj mozes iskoristiti za T br.2! 😋❤
oharascarlett14@gmail.com
Hvala ! Nisam jos cula da doktor zeli pregled u drugom djelu ciklusa ,niti dozivjela da vidi stanje kakvo je ..to mi se sviđa . Hvala još jednom.
Da, meni se isto to svidjelo. Hoće vidjeti stanje jajnika, ima li cisti i broj antralaca. I onda opet provjera 2dc. Ne hvatajte me za riječ, on je točno govorio što mu je kad bitno, ja sam pamtila samo ono što je meni bitno - da su dva pregleda i kad su.Kao što rekoh, ipak sam bila poprilično nervozna (iako, najmanje do sad, praksa stvarno čini stvari lakšima
)
Ma znam, puno informacija, dođes doma i razmišljaš šta si čula i jesi dobro. Meni je ovo novost, i nakon svih tih pregleda, i postupaka bitno. Da nismo ko na traci. Da mi se posveti. A ako platim da je taj doktor vodi postupak, a ne da se mjenjaju. Skupljam informacije.
Doma svaki mjesec radimo na bebi. U meduvremenj ako ne bude nista onda idemo u postupak ,takav je dogovor. Budemo dali šansu još jednom preko hzzo,(sječanj ) isla bi u ful stimulaciju a ako nista onda idemo privatno probat.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Lucija007, ja stvarno nisam vidjela takve poruke između redaka. Nisam bila dio prepiske, i možda sam naivna, ali ja sam svu zajebanciju oko promoviranja Muller testova shvatila upravo tako - kao zajebanciju. Ja prva sam kupila samo Muller testove jer si ih ti hvalila, i ni ne namjeravam kupovati dalje. Naravno da neka druga žena ima neke druge preferencije, ali kao da je to bitno, bitno je samo da crta bude tu.
A što se tiče forsiranja ranog testiranja, ni to nisam nigdje vidjela. Za našu psihu bi bilo bolje da kasno testiramo, čisto da se ne uzrujavamo oko sjenica. Ali realno, sve smo poremećene i sve testiramo jako rano i onda se uzrujavamo. Jebiga, žene smo, nafilane smo hormonima, šta ćemo drugo.
I konačno, da, ako osmi dan blastica nema crte, to je vjerojatno to - pa to sve znamo. Osobno, ja bih svejedno napravila betu jer sam freak, ali svatko ima svoju filozofiju. Meni je super ova priča od maslačakxxx koja je pobacala svu terapiju radi snješka bjelića, a onda beta ispala pozitivna. Radi jedne takve priče od milion, ja bih uvijek dala šanse beti. Ali opet, to je osobna stvar.
Draga, meni ćeš jako jako jako faliti ako se makneš. Ali naravno, ako ti je to potrebno, makni se, odmori se, napuni baterije. Samo se nadam da nećeš otići ogorčena.
💔💔💔
Autora, mislila sam presutiti ali eto necu..
Koliko vidim imas 3 transfera iza sebe i svu srecu ti zelim da ti 4 bude zadnji i posljednji. No iskreno ja sam ih imala 14 i necu i ne mogu lagat da je npr 8 dan blastice rano za test (dobar test) kad nije… I da, mnoge zene znaju i betu raditi tako rano.. Pratim ovaj forum godinama, 6 dugih godina, sjecam se npr forumasice Mono koja je betu vadila 8 dan blastice zbog krvarenja i xxxxy takvih primjera…. To je npr 10dnt trodnevnih a cure ovdje su taj dan mnogo puta radile betu. Ako je tad beta 0 od t tu nema nista i sad nazovimo to sirenje pesimizmu, ok necu vise. povrijedilo me sto me se neizravno prozvalo na rano forsiranje testova? ?
Gdje sam ja to nekog navela da ih radi,velike smo cure i svatko radi kako je njemu bolje i lakse, samo sam komentarla vec napravljene testove i da ne volim cb, netko voli netko ne…
Ocito nije bas dozvoljena sloboda govora tj vlastitog iskustva.
Ja, sam komentirala testove koje sam JA radila i ne, ne radim kao promotor muller testova vec sam napisala da su oni MENI najbolji, MENI OSOBNO koja sam 14 puta (najmanje) radila taj test paralelno s drugima.
I ne, necu ici na rodu ni nikud vise, i iako sam puno tog prosla ja svakoj curi zelim uspjeh, i veselim se vise uspjehu vas koje ni ne poznam nego nekog kome se eto opet ne planski dogodilo, a kad su 6 godina u ovom i nagledas se SVEGA malo drugačije gledas na stvari i ne mogu puno uljepsavati stvari jer ljepse zvuče.
Kazem puno jer puno puta presutim i nazalost vecinom pogodi u sebi lose stvari, da barem nije tako ni nazalost prokleto iskustvo te nauci.
Sve smo razlicite i to mi je do sad bilo ljepota ovog foruma. I sama sam u pocetku bila drugačija no nazalost realnost te prisili realnije 'reci' kako stvari stoje..
Buduci da sam ' izgubila mjeru i ukus' zbog negativnih iskustva (znam i citati izmedju redova) te koju ne zelim siriti odlucila sam se maknuti..
Javim se nagodinu, nakon trećeg mjeseca trudnoće, nadam se…
Lucija ja zista ne mislim da je tu bilo zlih namjera. Mislim da se desio neki nesporazum. Svi smo otvoreno govorili, nitko nije nikoga vrijedjao.. Vrati nam se. Razumijem da je tesko radi svega sto je iza tebe. Ali ne bi volila da odes misleci da te netko zelio uvrijediti.. Ja nisam stekla tak dojam. Ali ako trebas otici, da bi se vratila trudna, onda se mozemo dogovoriti 😜
Nova sam i nista vjerojatno ne znam, ali krivo mi je za pludit da se desi ovakav nesporazum :(
oharascarlett14@gmail.com
AuroraB, a mislila sam na mane u Beti. Ako mi Beta da preko HZZO, a IVF ne, onda ću možda pogledati kroz prste tamo. U IVFu za sad nisam imala neugodnih iskustava - bilo bi čudno da jesam kad sam bila samo jednom tamo.
Tigrica, da, ovdje nisam imala osjećaj kao da sam na traci. Da budem iskrena, ni u Beti nisam imala taj osjećaj, i stvarno sam cijelo vrijeme bila prezadovoljna - cijeli tim je baš navijao za mene i "ponijeli su me". Prije prvog postupka sam se jako bojala i imala napadaje panike, sad se idućeg postupka ne bojim i za to ću im vječno biti zahvalna. Malo je na kraju ostao taj gorak okus u ustima, ali nije ni to strašno, samo je doktorica malo previše uzela k srcu kraj moje trudnoće.
Dobra stvar ti je da i Beta i IVF idu i preko HZZO, tako da možeš kod njih i "besplatno", samo ćeš morati čekati do veljače ili ožujka.
💔💔💔
Lucija00007, pretpostavljam da sam ja Autora, iako ja nisam imala tri transfera nego dva. Nakon 660 postova, bilo bi mi drago da tako uvaženi član upamti moj nick, jer ja pamtim sve tvoje koliko si mijenjala zbog brisanja profila, a to znači da te poštujem. Uz dužno poštovanje prema tvojem iskustvu i zahvalu što si na ovaj forum prenesla znanja i iskustva više nego itko, ja i dalje ne vidim zašto si se ti tako uvrijedila na moj post. Pratim i ja forum skoro godinu dana, i nije ovo prvi puta da se neka svađica zakuha oko tvojih postova, stoga to neću osobno shvaćati. Drago mi je što si shvatila moju poruku napisanu između redova. Želim i ja tebi od srca svu sreću, vjerovala ili ne... Velike smo cure da, pa valjda možemo podnijeti nekad i kritiku na svoj račun.
Isprike svim ostalim članicama na ovim postovima...
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Sortiraj odgovore
Najstariji