Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Prosinac 2020. 20:59

Tigrica, danas sam bila kod Grbavca u IVF poliklinici. 

AuroraB, podsjeti me, koje zamjerke imam, malo sam se pogubila?

*.Women_name.*, tako je! Imamo dogovor koji ja ne namjeravam prekršiti! 

Lucyinthesky, baš sam mislila na tebe dok je on pažljivo birao riječi da mi kaže da mi je zapravo aspiracija bila prerano i da mi je stimulacija trebala ipak biti koji dan duža . Također, njemu se ne sviđa što sam prije toga bila na pilulama, on me ne bi stavio na njih (što je meni fantastično, jer ne želim opet na pilule). Je, sjeo mi je, ali, kao što kažem, svi oni meni dobro zvuče na razgovorima, moram priznati da me sad malo strah reakcije ako ne uspije. 

Tuma, woooohoooo, baš mi drago da ćeš moći biti s obitelji za praznike 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Prosinac 2020. 21:01

SBjelis

Bozma neeedaj se 😋
    Auroraimas pravo, tijelo treba odmor. Umjesto Festivala pisanja, mogle bi meki filmski maraton bacit 😜

Hahahaha, ti stalno pišeš o Festivalu pišanja  a ja čitam Festival pisanja i mislim se, ok, ova je opsjednuta knjigama i pisanjem pa valja tu neku nerazumljivu foru, ali OK, godine su to, možda je senilna, pravit ću se da ne vidim 

💔💔💔

sbjelisi
    22. Prosinac 2020. 21:05

MTO hvala za info za HZZO, nisam to znala. Mislila sam da ako imam nalaze ok da nemam pravo 🙈 A nisam surfala forume eto do sada... A jesus, covjek uci dok je ziv 💪
    Ahahahahaa sama se oplodis dok ga gledas 😂
    Pa ti samo otvori web stranicu ili plati kozultacije i gleeeeedaj 😍😍

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    22. Prosinac 2020. 21:06

MTB

SBjelis

Bozma neeedaj se 😋
    Auroraimas pravo, tijelo treba odmor. Umjesto Festivala pisanja, mogle bi meki filmski maraton bacit 😜

Hahahaha, ti stalno pišeš o Festivalu pišanjaa ja čitam Festival pisanja i mislim se, ok, ova je opsjednuta knjigama i pisanjem pa valja tu neku nerazumljivu foru, ali OK, godine su to, možda je senilna, pravit ću se da ne vidim

😂🙈👀😎
    Danas Festival pišanja nije imao loš ishod. Sutra ne ocekujem ništa manje 😺

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Prosinac 2020. 21:10

SBjelis

MTOhvala za info za HZZO, nisam to znala. Mislila sam da ako imam nalaze ok da nemam pravo 🙈 A nisam surfala forume eto do sada… A jesus, covjek uci dok je ziv 💪
    Ahahahahaa sama se oplodis dok ga gledas 😂
    Pa ti samo otvori web stranicu ili plati kozultacije i gleeeeedaj 😍😍

Pa ja sam prvi postupak išla privatno jer nisam htjela čekati i odgađati i nije mi žao.
    Ali sad kad imam pauzu i stignem sve organizirati, šteta mi je ne iskoristiti preko HZZO kad mogu. Pogotovo zato razmišljam više postupaka unaprijed, pa od tih 5-10 koliko sam ja sebi zacrtala da ću ih proći (nadajmo se da neću morati), neka HZZO plati barem neke. Da mi se barem nešto vrati od svih onih doprinosa koje plaćam skoro 20 godina.  S tim da imaš pravo do 42. rođendana što znači da ja neću stići ispucati sve postupke koji me pripadaju. Ali neka, barem neke.
    Ovaj prvi me sad, zajedno sa svim uvodnim konzultacijama, pregledima, lijekovima i na kraju kiretažom došao preko 25kkn, što je jaaako lijepi i luksuzni godišnji odmor. Da je tu beba, ne bi mi niti malo bilo žao. Ovak, gledam gdje mogu uštediti pa da si na kraju ove priče fakat priuštim neke Maldive. 

💔💔💔

Lucyinthesky
    22. Prosinac 2020. 21:11

AuroraB

Leoni,znači da ćeš biti trudna i ići na plaćeno bolovanje/ očuvanje trudnoće🙂 Ne znam kako se to kod vas zove. Niša loše uglavnom☺️
    Lucyintheskypa ok… meni nekad i ta tri mjeseca zvuče malo na knap, ali kad smo nestrpljive i nemamo baš vremena na bacanje. Nastavljaš dakle u IVF-u?

Da, ishod mojeg postupka zaista nema veze sa ničim šta su oni napravili npr loše, tako je kako je.Sve je odrađeno korektno.
    Mojem tijelu treba min 3 mj za oporavak i on se složio samnom,iako, što kažeš i to je malo i ako će trebat više, bit će više.Slažem se s tobom da smo kratki s vremenom, ali smatram isto i da srljanje iz postupka u postupak prebrzo ne vodi nikud.
    MTB da,ok je on, kao što sam rekla, meni je sjeo. Jedino nam je drugačiju priču za suplemente rekao, ali to nije možda ni bitno toliko na kraju.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Tigrica
    22. Prosinac 2020. 21:16

Hvala ! Nisam jos cula da doktor zeli pregled u drugom djelu ciklusa ,niti dozivjela da vidi stanje kakvo je ..to mi se sviđa . Hvala još jednom.

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Prosinac 2020. 21:18

Lucyinthesky

AuroraB

Leoni,znači da ćeš biti trudna i ići na plaćeno bolovanje/ očuvanje trudnoće🙂 Ne znam kako se to kod vas zove. Niša loše uglavnom☺️
    Lucyintheskypa ok… meni nekad i ta tri mjeseca zvuče malo na knap, ali kad smo nestrpljive i nemamo baš vremena na bacanje. Nastavljaš dakle u IVF-u?

Da, ishod mojeg postupka zaista nema veze sa ničim šta su oni napravili npr loše, tako je kako je.Sve je odrađeno korektno.
    Mojem tijelu treba min 3 mj za oporavak i on se složio samnom,iako, što kažeš i to je malo i ako će trebat više, bit će više.Slažem se s tobom da smo kratki s vremenom, ali smatram isto i da srljanje iz postupka u postupak prebrzo ne vodi nikud.
    MTB da,ok je on, kao što sam rekla, meni je sjeo. Jedino nam je drugačiju priču za suplemente rekao, ali to nije možda ni bitno toliko na kraju.

Slažem se da nema smisla srljati. Ja želim ići u veljači, ali ako procijenim da nisam spremna ili ako on procijeni da nisam spremna, odgodit ću. Požurivanjem si samo štetimo i zapravo smanjujemo šanse da stvarno ostanemo trudne.
    Što je tebi rekao za suplemente? Baš sam si razmišljala kasnije - možda se on i ja nismo razumjeli. Prije toga smo pričali o starosti mojih jajnih stanica. Onda sam ja prešla na temu suplemenata jer je to bila iduća točka, a on je nastavio da se jajne stanice ne mogu pomladiti (što mi je jasno) i da je hrpa tih čajeva i tinktura i slično samo pljačkanje žena. Malo je bio i ogorčen i baš sam imala osjećaj da se to nastavljalo na neku stariju temu. Mene je zanimalo općenito poboljšanje stanja mog tijela, ali moguće da smo tu pričali o različitim stvarima.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Prosinac 2020. 21:21

Tigrica

Hvala ! Nisam jos cula da doktor zeli pregled u drugom djelu ciklusa ,niti dozivjela da vidi stanje kakvo je ..to mi se sviđa . Hvala još jednom.

Da, meni se isto to svidjelo. Hoće vidjeti stanje jajnika, ima li cisti i broj antralaca. I onda opet provjera 2dc. Ne hvatajte me za riječ, on je točno govorio što mu je kad bitno, ja sam pamtila samo ono što je meni bitno - da su dva pregleda i kad su.  Kao što rekoh, ipak sam bila poprilično nervozna (iako, najmanje do sad, praksa stvarno čini stvari lakšima )

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Prosinac 2020. 21:28

Eh da, rekao je i da će onda provjeriti ima li anomalija na maternici i da njemu histeroskopija ne treba, da vidi sve na ultrazvuku. Te da nema smisla mene maltretirati time. Što je super, uštedio mi je para - da je rekao da treba, ja bih ga platila da mi to napravi. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.