Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    14. Prosinac 2020. 15:34

Pozdrav cure ❤️
    Evo i mene napokon da se javim..😊 
    Prvo bih željela čestitati na divnim betama, na transferima, te na divnim 🐧 koji će jednog dana također biti velike bete i divne bebe. I ostalim curama kojima se trenutni ne dešava ništa takvo, također želim divan dan jer smo sve mi jednako vrijedne i zaslužujemo jednako ❤️🙏
    Što se mene tiče, vraćena mi je jedna bebica evo stavljam i sliku da vidite kako je lijepa 🥰🥰🥰
    https://ibb.co/wByxDpR
    Ostalih 17 braca i seka čekaju 🥰 (vodim se pozitivom naše MTB i već pričam bebi 💕). 
    Kaže ne jede joj se sad megić samo sa mamom pa ćemo čekati tajku da dođe sa posla i svi troje se skupa počastiti. Ali jela je  slaninu i jaja i to je baš baš željela 🙈😂
    Imala sam blagi blagi hiper, ispumpala je 2 šprice tekućine, ali je ok i nije omelo transfer .. I dalje se trebam čuvati i piti između 2-2,5 litre vode, i čaj od komorača kao preporučljiv. Uvela mi je još jedne vaginalete Estrifam, uvečer skupa sa Cyclogestom. Te Femibion za pomoć embriju 🥰
    Te ako ću putovati za Hr za godišnji dala mi je inekcije protiv tromboze i rekla da stajemo svakih 2 sata da noge protegnem malo 😊 
    Betu vadim 23.12 i jako se veselim tome, pogotovo ako budem mogla podijeliti tu sreću sa ostatkom svoje uže obitelji,makar nekako mi se čini 9 dana rano za betu.. 😶
    Hvala vam svima na podršci, najbolje ste na svijetu 🙏🥰❤️

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    14. Prosinac 2020. 15:45

Leoni 🌸

🌺Dada31🌺

Pozdrav cure ❤️
    Evo i mene napokon da se javim..😊
    Prvo bih željela čestitati na divnim betama, na transferima, te na divnim 🐧 koji će jednog dana također biti velike bete i divne bebe. I ostalim curama kojima se trenutni ne dešava ništa takvo, također želim divan dan jer smo sve mi jednako vrijedne i zaslužujemo jednako ❤️🙏
    Što se mene tiče, vraćena mi je jedna bebica evo stavljam i sliku da vidite kako je lijepa 🥰🥰🥰
    https://ibb.co/wByxDpR
    Ostalih 17 braca i seka čekaju 🥰 (vodim se pozitivom naše MTB i već pričam bebi 💕).
    Kaže ne jede joj se sad megić samo sa mamom pa ćemo čekati tajku da dođe sa posla i svi troje se skupa počastiti. Ali jela je slaninu i jaja i to je baš baš željela 🙈😂
    Imala sam blagi blagi hiper, ispumpala je 2 šprice tekućine, ali je ok i nije omelo transfer .. I dalje se trebam čuvati i piti između 2-2,5 litre vode, i čaj od komorača kao preporučljiv. Uvela mi je još jedne vaginalete Estrifam, uvečer skupa sa Cyclogestom. Te Femibion za pomoć embriju 🥰
    Te ako ću putovati za Hr za godišnji dala mi je inekcije protiv tromboze i rekla da stajemo svakih 2 sata da noge protegnem malo 😊
    Betu vadim 23.12 i jako se veselim tome, pogotovo ako budem mogla podijeliti tu sreću sa ostatkom svoje uže obitelji,makar nekako mi se čini 9 dana rano za betu.. 😶
    Hvala vam svima na podršci, najbolje ste na svijetu 🙏🥰❤️

Jeeee jeeeer jeeee
    Pa zeno cekam te ceo dan 🥰🥰🥰🥰
    Neka se uhvati 💜💜💜💜🌷🌷🌷🌷🌷
    Bice to lepa bebica (ili dve) 👶🏻👶🏻
    Vidi tebi dali tako slikicu, a meni dali sa UZ sliku gde su ga smestili 🤗https://ibb.co/9hMsM82

Pokazali su u meni gdje je smještena... Moja je malo više gore desno 😁😁 ali nisam imala mobitel kraj sebe da slikam a zaboravila sam tražiti sliku jer se fokusirala da mi objasni sve detalje oko dodatne terapije... Točno ista bijela točkica kao tvoja 🥰❤️
    Ajme baš mi je drago što si ipak imala transfer i što skupa čekamo i pratimo prve simptome 🥰🥰🥰
    Uglavnom moraš mirovati, ali moraš se kretati. Zbog tromboze. Cirkulacija mora biti ključni dio. Tako su meni objasnili. I da pazim da ne dižem teško i naprežem stomak. 😊😊 Šetnje su preporučene 🤗

endometrioza

14. Prosinac 2020. 15:45

Dada ne mogu a ne prokomentirat sličicu, izgleda školski, kao da si je skinula sa interneta, ta beba sigurno ostaje. A bome i terapija nakon transfera, tu kod vas se ništa ne prepušta slučaju.
    VM nisam upratila jesi se javljala, kakva je beta?
    Anksimoron, možda te iznenadi još koja do transfera, meni se 2 puta desilo da ih je bilo više oplođenih nego su rekli prvi dan
    Vučica, Bajo, Tiki čestitam

ANKSIMORON
    14. Prosinac 2020. 15:50

Ruska1986

ANKSIMORON

Cure taman su me zvali… nisu bas najbolje vijesti od svih 6 izvadjenih uspila je samo 1… kakva je nemam pojma jer me nije zvao embriolog pa mi nije imao tko objasniti… pitala sam zasto tako kaze da ne zna, da nema odgovora, pitam jesam ja sta krivo radila, kazu ne…
    I eto… bas sam tuzna jer ono toliko muke… ali dobro sta je tu je.. transfer u srijedu te jedne, ne znamo kakve, stanice… ☺

Vjeruj u tu jednu! Nemoj ju odmah otpisat… 😡😡 Ne hi bio prvi put da se od jedne stvori trudnoca, dok npr.od 2 blastice nista.. Iscekujemo s tobom srijedu i molit cemo se da se ta jedna primi najcvrsce sta moze!!! 💜❤💜

Hvala ti 💞💕

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Seny
    14. Prosinac 2020. 15:50

LucyLou

Seny

Cutre…za prohodnost jajovoda…jel trebam nesto ponjeti sa sobom…popiti neke tablete…kako sve to skupa izgleda?

Seny, ja nisam trebala nista ponijeti sa sobom. Ali ja sam prohodnost jajovoda radila u drugoj poliklinici pa mislim da je najbolje da nazoves i pitas direktno njih. Mislim da ja nisam uzela nista ni protiv bolova, a poslije sam dobila antibiotik kako bismo sprijecili upalu. Inace, u tom zahvatu se ubrizgava kontrast pomocu kojeg se vidi jesu li jajovodi prohodni ili ne. Meni je lijevi otezano prohodan pe mrvicu i bolilo ali nista strasno, kratko traje i doktor je zbilja bio obziran i pazljiv tako da je na kraju bilo izdrzljivo. Vi ste trenutno u pripremama za prvi postupak, ili?

Hvala Teja09 Spomenula mi je sestra da ponesem spavacicu i popijem nornabel 🤔 Ali mislim da ce obicna pamucna tunika biti ok i da mi spavacica ne treba, a ni nemam je jer volim pidzame 🤣. A kad mi je rekla da popijem normabel uhvatila me panika da mozda postupak boli. Iako sam cula da nije toliko strasno. 

LucyLou da spremam se za postupak ivf ali dok cekam da krenem sa postupkom htjela sam jos na svoju ruku provjeriti prohodnost jajovoda pa sam se narucila privatno. Znaci koliko cujem za prohodnost nema mjesta panici 🤣 i spavacica nece trebati vec ce pamucna tunika biti ok?

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    14. Prosinac 2020. 15:51

Jeremija

Dada ne mogu a ne prokomentirat sličicu, izgleda školski, kao da si je skinula sa interneta, ta beba sigurno ostaje. A bome i terapija nakon transfera, tu kod vas se ništa ne prepušta slučaju.
    VM nisam upratila jesi se javljala, kakva je beta?
    Anksimoron, možda te iznenadi još koja do transfera, meni se 2 puta desilo da ih je bilo više oplođenih nego su rekli prvi dan
    Vučica, Bajo, Tiki čestitam

Hvala ti draga, iz tvojih usta u Božje uši 🙏❤️
    Da, i sama mi je rekla da je divna i ostale dvije da su također takve i da uopće nisu morali birati koju će, sve su super i baš me ispuni kad čujem tako lijepe vijesti od embriologice i onda na to još lijepe riječi od vas ovdje ❤️🥰

endometrioza

ANKSIMORON
    14. Prosinac 2020. 15:54

Super dada zelim srecu, sigurno ce biti dobitna...

Bozma da bar, ali nekako sumnjam... nisam pesimist inace, dapace skroz suprotno, ali nekako ovdje u ovim vodama sve nekako cudno 😪😪😪

Cekamo.srijedu pa sto bude... 

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    14. Prosinac 2020. 15:56

Leoni 🌸

Dada dobijam do kraja Lovenox inekcije zbog tromboze.
    Koje sve lekove koristis sada? Ja uzimam
    Duphaston 10mg 1-0-1
    Utrogestan 200mg 1-1-1
    Estrofem 2mg 1-1-1
    Prednisolon 5mg 1/2-0-1
    Lovenox 0,4 1x1

Bome tebe pumpaju tim pilulama 😁😁😂
    Ja imam samo :
    Cylogest 400mg 1-0-1
    Estrifam 2mg 0-0-1
    Progesteron mi je ok u nalazu krvi i kaže da je to dovoljna terapija pogotovo jer dobijem 800mg dnevno u vaginaletama... i kada vadim betu da izvadim i Progesteron i Estrogen skupa s tim 😁
    Femibion pijem samo kao dodatak da se embrij bolje osjeća 😁 pa njega ni ne brojim kao terapiju. 

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    14. Prosinac 2020. 16:25

Leoni 🌸

🌺Dada31🌺

Leoni 🌸

Dada dobijam do kraja Lovenox inekcije zbog tromboze.
    Koje sve lekove koristis sada? Ja uzimam
    Duphaston 10mg 1-0-1
    Utrogestan 200mg 1-1-1
    Estrofem 2mg 1-1-1
    Prednisolon 5mg 1/2-0-1
    Lovenox 0,4 1x1

Bome tebe pumpaju tim pilulama 😁😁😂
    Ja imam samo :
    Cylogest 400mg 1-0-1
    Estrifam 2mg 0-0-1
    Progesteron mi je ok u nalazu krvi i kaže da je to dovoljna terapija pogotovo jer dobijem 800mg dnevno u vaginaletama… i kada vadim betu da izvadim i Progesteron i Estrogen skupa s tim 😁
    Femibion pijem samo kao dodatak da se embrij bolje osjeća 😁 pa njega ni ne brojim kao terapiju.

Meni nisu nijednom proverili hormone.
    😬🙄 Nadam se da nece biti nista lose zbog tolikih tableta….

Neznam kako nisu,  meni su pri svakom dolasku mjerili krv i pratili parametare. Vajda svaka klinika ima svoj pravila.. Ali ne brini se, znaju oni šta je najbolje za tebe. Sad je sve na tebi samoj, tako i meni i same se dalje moramo čuvati 🙏
    Osjećaš li kakvu napetost dolje? 😁

endometrioza

Lucyinthesky
    14. Prosinac 2020. 16:41

Seny bit će sve uredu i mislim da ti je tunika ok 😊Ako su jajovodi prohodni ne boli, osjeti se neki pritisak, tako je meni bilo.
    Isti dan navečer sam odradilo neko sportsko natjecanje, ali to sam ja, individualno je.
    ANKSIMORON vjerujem da ti je to bio šok čuti, ali imate tu jednu i nadajmo se da će ona biti dobitna🤞🤞🤞
    U svakom slučaju bih ti preporučila da popričaš s biologom o tome, pa čisto da znate što se dogodilo.
    Tiki92 čestitam ti 🥳❤️
    Leoni i Dada31 sretno cure 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani