Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    14. Prosinac 2020. 19:46

MTB

Lucyinthesky

Vjerujem da se sve skupilo i organizam je jednostavno preiscrpljen. Pokušaj se ipak malo odmorit i ako je moguće usporit tempo (kaže ti privatnica koja radi za sebe 🤦‍♀️🙄).
    Vidiš, ja recimo tu matičnu ok podnosim, kao da je ni ne pijem.
    Ne ide ta maternica nikud, bez brige 😁

Pa i ja sam privatnica, koja radi za sebe.
    A kako sam odlučila postati privatnica? Vidjela sam da sam osoba koja ne zna raditi samo 8 sati dnevno. Pa sam rekla, kad već toliko radim, onda neka barem to sve radim za sebe.
    A i očito su moje bebe neka ekskluzivna marka, odbijaju doći po niskoj cijeni i na popustu, potrošit ću milione na njih pa onda to treba i zaraditi
    Ovo mi je udarno doba godine, još par dana pa slijedi zatišje i odmor.
    A za matičnu mliječ - ja samo mislim da je ovo reakcija na nju. Možda se samo sve poklopilo…

Znam da si spomenula, zato i kažem da razumijem tempo 😁

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Matkiša 😎
    14. Prosinac 2020. 19:48

Leoni, Dada bravo curkeee, čekamo s vama 🤞🎉ja sam kući, stanje jednako, uopće nemam zraka, guši me... jedan dr kaže nije to nikakav hiper jer se kao trbuh nije napuhao, moj se doktor ne slaže. Još uvijek uzimam Fragmin, jajnici uvećani i još će rasti par dana, moram baš baš mirovati, 7 dana još 😾
    I ono što mi nije po volji savjetovati je da pričekam ovaj ciklus i još jedan do transfera 🙄 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Sunny_🐣

cure hvala ❤ divno mi je ćuti da ima pozitivnih ishoda  da li je MPO majka još uvijek na forumu? prvi korak nam je poći kod urologa, ali me užasno strah da ne naletimo na ''krivog'' koji neće naći ništa pozitivno u našoj situaciji i da će muž onda još više potonuti. 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Nikitta

MTB ne bih rekla da ti je od matične proljev, to se absorbira direkt u sluznicu, dakle ne napada probavni trakt baš direktno. Iskreno, mislim da ti je to od indijskog jogurta i to 🙈 Inače plant based hrana proćera često.

Ma to sam probala tek danas popodne. A proćeralo me jučer ujutro oko pola sata, sat nakon matične. I jutros, otprilike slično. Možda slučajnost.
    Jogurta sam pojela jednu žličicu, a onda prepustila MM koji ionako voli takve odvratne stvari 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Prosinac 2020. 19:54

Sunny_

cure hvala❤ divno mi je ćuti da ima pozitivnih ishodada li je MPO majka još uvijek na forumu? prvi korak nam je poći kod urologa, ali me užasno strah da ne naletimo na ''krivog'' koji neće naći ništa pozitivno u našoj situaciji i da će muž onda još više potonuti.

Je, Nadalica se svako toliko javlja, ali ima posla sa blizancima, pa moraš malo biti strpljiva. Ima ovdje još žena kojima muževi imaju šetajuće spermiograme pa te mogu savjetovati oko dodataka prehrani.
    Nisam sigurna kakve veze ima urolog sa ovime, treba vam MPO specijalist koji će vas savjetovati. Za početak, trebate vidjeti je li to njemu kronično ili privremeno. Spermiogram zna biti loš radi loše prehrane, lošeg stila života, stresa... i onda neke promjene u životu unutar samo nekoliko mjeseci mogu napraviti drastičnu promjenu - naime, muškarci imaju tu sreću da cijeli život proizvode spermiće pa im se kvaliteta može mijenjati. Druga stvar je ako je bio na zračenju radi nekog tumora, ili ako je u djetinjstvu prebolio neku bolest ili ozljedu radi kojeg je došlo do poremećaja - u tom slučaju ćete ići na postupak i vrlo često se nađe nešto spermića u tkivu, iako ih nema u ejakulatu.
    Kakvo je tvoje stanje? Koliko imate godina? Ako je tvoja hormonalna slika dobra i ako si relativno mlada, vjerojatno nećete imati previše problema da preko MPO ostvarite trudnoću  Ženski faktor je u ovoj priči osjetno bitniji od muškog. A mi, na žalost, ne možemo tako lako kao oni popraviti situaciju koju imamo.

💔💔💔

Sunny_🐣
    14. Prosinac 2020. 20:04

MTB hvala ❤ na nalazu spermiograma nam piše da se javimo urologu pa smo to mislili napraviti kao prvi korak. Joj još nam je ovo sve novo i ne znamo otkud krenut.
    Mi smo počeli raditi na bebi u 7om mjesecu, ja sam samo napravila papa test i ultrazvuk i to mi je već godinama u redu. Nisam nikakve više pretrage radila. Ginekolog nam je savjetovao spermiogram, pa nakon njega da ja radim daljnje pretrage. 
    Spermiogram smo dobili u petak sa navedenom dijagnozom. Tako da ću ja vaditi hormone i briseve tek u 1om mjesecu.
    Oprostite, što možda i neke gluposti pitam. Bit će toga još dok se ne uhodamo sad u ovo  
    Muž i ja živimo relativno zdravim životom, ne pušimo, ne pijemo, hranimo se zdravo. I on nije prebolio nikakve bolesti koje bi ovo mogle uzrokovati. Bar koliko je nama u ovom trenutku poznato. Još nismo ni sa roditeljima razgovarali, možda je prebolio nešto u skroz ranom djetinjstvu za što ne zna ni sam.

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

manemoj
    14. Prosinac 2020. 20:05

Cure imam možda glupo pitanje pa ako bi mi koja dobra duša objasnila 🙈
    Znači, meni je danas 22 dc i u nekom normalnom svijetu bi za 6 dana dobila mengu.
    E sad ja sam na estrofemima i utrogestanu. Znam da na estrofemu nema ovulacije i da pod utrogestanom ne bi trebala dobiti menstruaciju. (Zadnji put sam dobila kad sam prestala sve piti) 
    Mene zanima, da li utrici samo blokiraju da ta krv izleti ili komplet proces? Zašto pitam.. jer me lagano boli kao pred mengu, ništa strašno ali osjetim malo svako toliko. Zapravo me brine da ne vratim blasticu a da je već gotovo 🙈🙈 doktor je rekao da nije kasno i vjerujem mu samo me sad malo muči ta lagana bol..

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Matkiša 😎
    14. Prosinac 2020. 20:08

Nikitta blesavo skroz, u svakoj viziti su govorili daleko je to od hipera, kao da sam bezveze tamo... a moj doktor kaže to što su oni gledali i vidjeli i kako mene ne zanima, mislim vjerujem mu ali sam se naoštrila da to sad i odmah riješim hehe 

6tt+2 imamo 💗

Matkiša 😎
    14. Prosinac 2020. 20:09

manemoj

Cure imam možda glupo pitanje pa ako bi mi koja dobra duša objasnila 🙈
    Znači, meni je danas 22 dc i u nekom normalnom svijetu bi za 6 dana dobila mengu.
    E sad ja sam na estrofemima i utrogestanu. Znam da na estrofemu nema ovulacije i da pod utrogestanom ne bi trebala dobiti menstruaciju. (Zadnji put sam dobila kad sam prestala sve piti)
    Mene zanima, da li utrici samo blokiraju da ta krv izleti ili komplet proces? Zašto pitam.. jer me lagano boli kao pred mengu, ništa strašno ali osjetim malo svako toliko. Zapravo me brine da ne vratim blasticu a da je već gotovo 🙈🙈 doktor je rekao da nije kasno i vjerujem mu samo me sad malo muči ta lagana bol..

Ja sam ti utriće koristila i sigurno 7, 8 ciklusa i uvijek osjetim bolove, kso da imam mengu ali bez nje 😂 I kad sam estrofem i utriće skupa isto tako

6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Prosinac 2020. 20:09

Sunny_, samo nemoj očajavati, ideš korak po korak i vidjet ćeš što će biti. Možda i treba ići urologu, ne znam, ali nisam to još čula. Ti si mlada, tako da je to dobro. Pročitaj prve dvije stranice topica, tamo ti piše dosta terminologije i savjeta za početak, i priključi nam se. Uspješnost nam je dosta visoka, uz naše navijanje doći ćete i vi do bebe.

manemoj, doktor će vidjeti po stanju tvojih jajnika i maternice na UZV ima li smisla vraćati ili ne. Tako da mislim da se ti ne trebaš brinuti o tome. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.