Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MISS
    11. Prosinac 2020. 21:23

Joooj,svasta sam bila napisala i slucajno sve obrisala pa cu sad samo kratko! 
    MTB draga moja drago mi je da je ova prica zavrsena i da mozes krenuti dalje. O tvom iskustvu u Podobniku necu puni ni komenmtirati osim da mi je drago da si detaljno sve opisala jee sam sigurna da ce danas sutra nekome posluziti..zao mi je sto je tako bilo jer bas danas kad ti je trebalo topline ti je nisi dobila,masno si platila,cak i skromna bila u svojim zeljama ali eto ni to nisu mogli pruziti...to govori o njima. 
    Moram reci da si ti na ovom forumu stvarno jedna velika svjetlost i pozitiva, i da se svi mozemo ugledati na tebe..Cijelo popodne kukam muzu kako osjecam ogroman pritisak u donjem dijelu stomala ( veci nego prethodne dane) koji me naravno plasi ,ali kad sam procitala sto si napisala Teja1408 i opcenito sve sta i inace pises odmah me prestalo boliti.. Google je stvarno smrt, ne treba googlati ništa ,baš nista, treba slusati svog doktora i vjerovati mu,svakako nista ne mozemo promijeniti jer sto nam je sudeno tako ce biti ..Ne osudujem nikog ko googla i kuzim Masalacak zasto to radi jer sam ista takva ali to nam nece donijeti nista dobro .zasada je sve ok, sve ide svojim tokom i moramo vjerovati da ce tako biti .Kuzim i Teja1408 da je to sve smara i da se zeli maknuti jer sam se i ja nekoliko puta tako osjecala kad sam otvorila forum i vidila nesto negativno..nema tu nista lose,ako joj tako pase neka tako napravi, no hard feelings ,i ja sam mislila da cu tako moci ali ne mogu, previse me zanima sta se dogada sa svima vama jer ste mi vi svi skupa puno pomogli u svemu ovome i kad mi je bilo najteze tu sam se dosla pojdati..e,pa sad i ja zelim bit tu kad se neko jada meni i pomoci ako mogu, zato se moram nauciti da nije tuda prica i moja prica i da ako procitam taj dan nesto lose ne znaci nuzno da ce se i meni to dogoditi...samo POZITIVA by MTB i sve ce biti ok ❤️

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Ruska1986
    11. Prosinac 2020. 21:24

MTB

A sad ozbiljno. Mislite li da je glupo da u ponedjeljak zovem IVF polikliniku i tražim konzultacije uzevši u obzir da sam danas imala kiretažu?
    Mislim, ne namjeravam ja ići u postupak prije veljače, ali bih rado krenula upoznavati ekipu pa da se kasnije lakše odlučim…
    I vi koje ste bile u IVF, koliko su zaposleni? Daju li termine za prve konzultacije dosta brzo ili ih se čeka? Kako je prvi termin vama izgledao kod njih?

Mislim da nije glupo jer ionako neces odmah doc na red. A i rekla si da bi mozda isla u par klinika na konzultacije. Ja sam jako brzo dobila termin, mislim za nekih desetak dana od kad sam nazvala. Na prvi termin sam dosla samo sa muzevim nalazima spermiograma jer ja nisam imala nikakvih problema ni nalaza. Osim pape i briseva. I to je najbolje, donijet sve sta imas od nalaza. I jos ce kod tebe imat sa cim i usporedit, vezano za terapiju i ostalo. Ja bi ih svakako zvala sto prije za konzultacije. Meni je Simunic bio na konzultacijama i objasnio mi je sve vezano za inseminaciju i sve vezano za IVF/ICSI(da ti i svoju knjigu). Kaze ti sta bi ti on preporucio, ali svakako odluku prepusta tebi. Tebi bi bilo super jer imas hrpu pitanja, ja nisam imala niti jedno 🙈 dao mi je sve pretrage koje ni trebala obavit(mislim da je bilo 3 tjedna onda do slijedeceg pregleda)i da mu tad kazem svoju odluku. Objasnio mi je i za mali, mali postotak uspjesnosti kod inseminacije i da, ako zelim bas inseminaciju, da moram napravit i prohodnost jajnika i da ce to potrajat a on bi me htio sto prije stavit u postupak. Dobijes hrpu informacija i sve sta ti je bitno da bi donio neke odluke.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MISS
    11. Prosinac 2020. 21:26

Nikkita imas stvarno neodgojene susjede i uopce ne znam bili ista postigla da im nesto kazes, jer ne mogu se oni preodgojiti preko noci... Ne znam ni sama sta bi napravila da sam na vasem mjestu, nije normalno kako se ponasaju, zapravo nemas nekih ni opcija nego ili otupiti i nauciti se zivit s tim do daljnjega ili se pošteno posvadati i izgovoriti im svasta!!! Uz sve probleme koje imas samo ti takvi susjedi jos fale ..

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

AuroraB
    11. Prosinac 2020. 21:30

MTB

A sad ozbiljno. Mislite li da je glupo da u ponedjeljak zovem IVF polikliniku i tražim konzultacije uzevši u obzir da sam danas imala kiretažu?
    Mislim, ne namjeravam ja ići u postupak prije veljače, ali bih rado krenula upoznavati ekipu pa da se kasnije lakše odlučim…
    I vi koje ste bile u IVF, koliko su zaposleni? Daju li termine za prve konzultacije dosta brzo ili ih se čeka? Kako je prvi termin vama izgledao kod njih?

Glupo?! Kakvo glupo... hvala Bogu da na vrijeme razmišljaš. Ja sam dobila brzo konzultacije, cca dva tjedna nakon poziva, ali to sam tako i htjela jer sam kombinirala i konzultacije u Petrovoj da ne moram 2x putovati. Moguće da je ovih dana malo veća gužva nego inače...ali to najbolje da provjeriš s njima.
    Prvi termin je bio razgovor sa doktorom, pregledavao je papire iz prošlog postupka, porazgovarao o tome koju bi terapiju prepisao i to je bilo to. Imala sam dovoljno vremena porazgovarati o svemu.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

🌸TiKiDi🌸
    11. Prosinac 2020. 21:38

Ruska imamo isti ukus kad su muskarci u pitanju 😻
    Cure zelim vam laku noc, meni se spava da ne mogu vise gledati, jedva veceru napravila i tako vec par dana, samo bih spavala 😴
    Za vikend mi je muzu rođendan pa necu bas visiti na mobu pa vam javim nalaz bete u pon. 
    Ugodan vikend! 😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    11. Prosinac 2020. 21:44

TiKi92

Ruska imamo isti ukus kad su muskarci u pitanju 😻
    Cure zelim vam laku noc, meni se spava da ne mogu vise gledati, jedva veceru napravila i tako vec par dana, samo bih spavala 😴
    Za vikend mi je muzu rođendan pa necu bas visiti na mobu pa vam javim nalaz bete u pon.
    Ugodan vikend! 😘

Mozeeee, cekamo 😊🙏🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    11. Prosinac 2020. 21:46

Nikitta

Cure koje ste kod Šimunića, na Rodi sam prije par mjeseci pročitala neki navod, dakle navodno, da je Šimunić prodao kliniku Česima (ili da se to kuha). I da će se uskoro, maybe baš kod njega, početi raditi donacije js, kojoj se kao on prije jako protivio. Znate nešto o tome?

Nisam cula... Nista nije nemoguce 🤷🏻‍♀️ on fakat ima vec dosta godina i mozda se povlaci iz tog sveg 🤷🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

AuroraB
    11. Prosinac 2020. 21:56

Nikitta

Cure koje ste kod Šimunića, na Rodi sam prije par mjeseci pročitala neki navod, dakle navodno, da je Šimunić prodao kliniku Česima (ili da se to kuha). I da će se uskoro, maybe baš kod njega, početi raditi donacije js, kojoj se kao on prije jako protivio. Znate nešto o tome?

Nisam ni ja čula nešto takvo, ali kako i Ruska kaže, jednog dana će morati nekome prepustiti kliniku... Nadam se da će netko od doktora koji sada tamo rade, dobiti tu priliku.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• *.Women_name.*
    11. Prosinac 2020. 22:07

Nikitta

Ovaj dio da će početi raditi donacije js je baš super vijest. Hrpa cura u RH bi imale bebice sigurno, jer vjerujem da nemaju svi niti mogućnost, a možda netko ni volju nakon ovih naših borbi ići van. Bilo bi mi baš drago da to počnu kod nas i daju priliku parovima da imaju svoje bebee 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    11. Prosinac 2020. 22:10

MTB dosta brzo sam došla na red, zvala sam ljetos da se naručim u 9 mj, nakon godišnjeg, ali rekli su mi da zovem prerano i da se javim početkom 9 mj, naručili me za cca 2 tjedna. Ja sam se odmah raspitivala za postupke preko Hzzo i tu su me pitali ono za godine, to sam čini mi se pisala već.
    Vjerujem da će te brzo naručit 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.