Curee 😭😭 MM na nalazu pise da spermiju nisu nadeni 😭😭
Ne očajavaj, bitno je i gdje ste radili nalaz… Postoji niz suplemenata te promjena načina života kojim si može pomoći…
U Osijeku…tjesim se da je imao apstinenciju vise od 7 dana jer je bio na terenu
Moj je imao apstinenciju 2 tjedna jer ga uhvatlo u kičmi, pomaknuti se nije mogao, doslovno se drogirao tabletama... I nalaz mu došao 0% ispravnih spremića. Doktor je rekao da samo kupimo Folio Man i prekjučer na aspiraciji sve super. Savjetujem da kupite to. Ne šteti nimalo a pomaže 😊 imate u svakoj apoteci. Sretno i ne sekiraj se 🙏❤️
endometrioza
MTB ja, sam ga dolje cekala i vise od sat vremena a iskreno kad me prozvao ostala, sam u blagom soku, nisam ga takvog zamisljala ni izgledom ni ponasanjem… kad me prozvao konacno na vratima i IZDERAO moje ime na glas da me prozove.. Ja ga pitam VI to mene zovete?? A on onako pa da vi se tak zovete ili… Mislim 😒…ocekivala, sam gospodjo…. Po prezimenu a ne kao da smo ovce cuvali zajedno… . I onda sam u sobi jos cca cekala 2 sata na kiretazu.. Ok imali su hitnu laparoskopiju ali on se nije ni ispricao vec je jedna cura popp jer smo bile gladne i pitala DA, STO MI SAD. CEKAMO… Dakle red bi bio valjda barem nam reci zbog cega, i sto sad cekamo u sobi….. Bas me zato zanimalo sto ces ti reci..
I da meni je isto to rekao A BAS VAS ZA… OVA BEBA HA😒😒😒…
I da kad me pogledao prije kiretaze na ultrazvuk kaze on onako nonsalantno : ma da, pa ova trudnoca ne valja nista😒🤷♀️
Mislim si MA DAJ, pa na kiretazu sam bezveze dosla inace😒...
Part two:
Dakle, dovedu me u sobu, ja skužim da je gotovo (a kao što rekoh, nisam ni oko zaklopila, u jednom trenutku me zabolila anestezija, u drugom se budim u sobi). I krenu mi suze, i ja kažem sestri koja me taman dovezla može li me na tren uhvatiti za ruku.
Ona mi nervozno odgovara da se moram smiriti, treba li mi nešto za smirenje i da oni imaju posla.
Ja kažem, nisam histerična, ne dramatiziram, ne treba mi da netko stoji uz mene, samo mi sad treba dodir.
Ona mi opet govori da se smirim, pita me da li da mi upali televizor, na moje odbijanje TVa izlazi is sobe i viče da je ona tamo ako mi treba.
Šok, nevjerica. U BetaPlusu, nakon aspiracije koja je puno manje traumatična situacija od ove, ČETIRI sestre su me držale, hvalile, mazile, kao majke mi bile. Kad su me stavili u sobu, jedna sestra je svako toliko dolazila i samo mi pričala, provjeravala kako sam, opet mi pričala i brinula o meni (iako mi to nije bilo potrebno i bila sam OK).
Ovdje žena nadrkano otišla, stoji u svojoj sobici, čujem je kako trkelja na telefon. Povremeno dođe na hodnik, nasloni se na zid, i valjda pregledava face. Ja je u jednom trenutku zovem i kažem da znam da ne smijem piti vode, ali može li mi, čim dođe vrijeme da smijem, donijeti malo vode. Žena se otrese na mene da ne smijem piti dok ne prođe sat vremena i ode. Prođe sat vremena, prođe sat i 10, ja nju zovem. Ona teškim uzdahom donosi čašu sa ledenim čajem. Ja je pitam vodu, onda kaže da moram piti ledeni čaj. Ja kažem OK, ali mogu li dobiti i čašu vode. Ona opet teško uzdahne, ode u kupaonicu, i donese mi čašu tople vode (prije postupka sam prala ruke i namjestila na toplu vodu, očito je preveliki posao bio prebaciti na hladnu). Da ne bi slučajno mislili da se mora piti topla tekućina - ledeni čaj je bio ledeni.
💔💔💔
Part three:
Opet je nema (realno, ja tamo mogu umrijeti, ne bi ona znala). Doziva je žena iz druge sobe (bile smo nas dvije), očito je prokrvarila jer su počeli nositi hrpu pelena i svega u njenu sobu, ali stalno s tim teškim korakom kao da nas je 100 na katu.
I sad, ne moram dalje u detalje, ni u to kako nije baš najnježnije izvadila uložak (u Beti nisam ni osjetila kad su ga vadili), ni da me nadrkano uvjeravala da su mi papuče s druge strane kreveta iako nisu bile i provjerila sam već, ni hrpu takvih malih detalja kojima je ona na svakoj razini pokazivala da joj puca za mene i moje stanje (uz poslovično nalijepljen osmijeh jer posao to zahtijeva). Dakle, ništa da mogu baš reći da loše radi svoj posao, ali ama baš sve gdje me uopće ne vidi kao ljudsko biće - što bih očekivala u državnoj bolnici, a ne negdje gdje skupo plaćam uslugu.
Dođe vrijeme za oblačenje, kaže da se obučem i stavim uložak (ne kaže mi da oni imaju uloške u kupaonici, to kasnije shvatim). Dignem se ja na noge, krenem stavljati svoje gaćice i uložak, i u jednom trenutku krenu teći potoci krvi iz mene.
OK, spoiler alert, ne krvarim puno, nakupilo se od ležanja i samo je izgledalo strašno na prvu, ali zapravo je OK. Ali, u tom trenutku, krv u potocima curi niz moje noge, ja stojim skoro gola nasred sobe sa napola navučenim gaćicama. I zovem sestru, a onda meni s visoka da ne moram brinuti o podu i krene brisati pod kao da briše novorođenče.
Meni se, naravno, jebe i za njezin pod i za krv po njenom podu, meni treba nešto čime ću obrisati sebe i noge koje su krvave posvuda. Još jedan tako lijepi detalj gdje je glupi pod bitniji od mene.
Enivej, dala mi ručnik, obrisala se, obukla, gotovo o njoj. Ta žena zaslužuje otkaz i ne bi smjela uopće raditi s ljudima, pogotovo ne u jednoj privatnoj poliklinici.
💔💔💔
Part four:
Nisam imala sreće ni s njenom kolegicom koja je došla po mene i odvela me ponovo kod doktora na pregled. Isto neljubazna, ne zanimam je, obavila me jer eto mora (da se razumijemo, ja ne pokušavam pričati s njima, ni tražiti ih nešto, ali vidi se kad te netko pogleda kao čovjeka i nasmiješi ti se, ili kad ti izbjegava pogled očima i stalno otpuhuje).
S ovime je gotov ovaj loš dio priče. Sad mogu reći da, kad ne bi primali partnera na porod, ne bih došla roditi u Podobnika. S obzirom na to da partnera primaju, pa se on može izboriti za mene, još ću razmisliti o njima kad budem trudna.
Dodatno, podsjetili su me na sve radi čega sam se zaljubila u BetaPlus - nevjerojatno ljubazne i humane sestre, divan pristup... da nije promašaja moje doktorice koja se razočarala radi mog spontanog, rekla bih da je razlika nebo i zemlja.
💔💔💔
S tim je loš dio priče gotov. Doktor me opet pregledao, fora mi je da sam danas doživjela UZV preko stomaka (inače mi uvijek rade vaginalni, malo sam si mogla zamišljati kao da sam trudnica u filmovima).
Podobnik mi je nahvalio maternicu i rekao da što se nje tiče mogu roditi još troje. Ne znam je li on to priča gluposti ili što, ali hvalio je oblik, stanje i debljinu endometrija i kaže da nema razloga da ja ne iznesem zdravu trudnoću, osim ako imam neki poremećaj - za što bih se trebala testirati (trombofilija & co).
U tom drugom pregledu mi je bio draži, iako i dalje to Tikanje malo iritira, i taj njegov humor meni ne leži, ali bio je i nekako ozbiljniji i rekao mi da ne smijem odustati i da on stvarno ne vidi razloga da ne budem majka. Preporučio mi je da napravim obradu jer će mi možda trebati neka terapija, ali njemu to za sad izgleda kao slučajna greška i da bi drugi put trebalo biti OK: Bilo je lijepo to čuti.
I konačno, tužit ću Lucija007 radi krivog reklamiranja, dobila sam dva jadna mala mini kroasana. Inače ne jedem kroasane, kad sam došla doma kupila sam kroasan ispred zgrade samo da se podsjetim kako to inače izgleda.
Stvarno ne znam zašto ne daju neki normalni sendvič ili nešto zdravije za pojesti od ove čaše preslatkog ledenog čaja i tog jada od kroasančića.
💔💔💔
Isuse, ja sam totalno super mišljenje imala uvijek o njima ali drago mi je da se čuje i ova strana, iako mi je žao da si baš ti morala to proći. Znači totalno ne profesionalni i bezdušni.. Užas.. Pa kolko si platila to bar se mogla potruditi donijeti ti vodu.
Doktor znači ima stalno iste fore koje nisu uopće smiješne već su poprilično neumjesne, a sestra ma nemam riječi.. Nadam se da si sad ok. Jesi promjenila mišljenje za ići roditi tamo jednog dana?
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Part four:
Nisam imala sreće ni s njenom kolegicom koja je došla po mene i odvela me ponovo kod doktora na pregled. Isto neljubazna, ne zanimam je, obavila me jer eto mora (da se razumijemo, ja ne pokušavam pričati s njima, ni tražiti ih nešto, ali vidi se kad te netko pogleda kao čovjeka i nasmiješi ti se, ili kad ti izbjegava pogled očima i stalno otpuhuje).
S ovime je gotov ovaj loš dio priče. Sad mogu reći da, kad ne bi primali partnera na porod, ne bih došla roditi u Podobnika. S obzirom na to da partnera primaju, pa se on može izboriti za mene, još ću razmisliti o njima kad budem trudna.
Dodatno, podsjetili su me na sve radi čega sam se zaljubila u BetaPlus - nevjerojatno ljubazne i humane sestre, divan pristup… da nije promašaja moje doktorice koja se razočarala radi mog spontanog, rekla bih da je razlika nebo i zemlja.
Grozno! Nist drugo nemam za rec... Mislim da na kraju usluga uopce nije na nivou na kojem bi trebala bit, obzirom koliko se placa. Eto, toliko....I nisi se dosla zajebavat, dosla si na kiretazu.. Uzas!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
MTB u šoku sam, to je ono što većini zdravstvenih fali:EMPATIJA! I svi takvi su zalutali u tu struku i nek odmah daju otkaz i rade sa papirima a ne ljudima .
Žao mi je zbog tebe!
A točno se treba otvoreno žaliti tamo, ti si to stara moja platila, za što si platila? Doktora cirkusanta i nabrijanu sestru, uff sad sam poludila 😾😾
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Evo, obećala sam detaljan opis. Na kraju dana, ja sam stvarno dobro. Jako sam se bojala anestezije jer je nikad nisam primala, bojala sam se kiretaže. Stvarno je sve prošlo dobro, drago mi je da je sve gotovo i veselim se sad oporavku i novim počecima.
Da sam bila u državnoj bolnici, očekivala bih da je poneka sestra i ovakva kao ova moja nadrkanuša (iako je po mom iskustvu u hrvatskim bolnicama barem 70% sestara fantastično, i onda se omakne poneka zla vještica), u privatnoj bolnici me to šokiralo i kao ženu koja je navikla koristiti privatne usluge i traži value for her money poprilično razočaralo. Što će u jednom trenutku i biti iskomunicirano sa poliklinikom (kad budem bolje i ako ocijenim da ima smisla).
Dobra vijest je da, ako je vjerovati doktoru (a čak sam mu i vjerovala, to je bio dio kad je bio ozbiljan), trudnoća nije bauk za mene, po onome što se za sad može vidjeti. Očekivano je da iduću menstruaciju (danas mi se računa kao 1dc) dobijem manje više u sličnom razmaku kao što bih i inače dobila. I njima izgleda kao da je ovo sve dobro prošlo.
Od ponedjeljka krećem sa svojim suplementima i sa planovima za iudći postupak.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji