Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teja1408
    11. Prosinac 2020. 17:53

MTB

Maslačakxx, na taj rad o beti koju si pročitala postoje 3 radova koja govore nešto drugo. Ne postoji usuglašeno stajalište oko toga kolika beta mora biti. Ne zamaraj se time, UZVovi će ti sve reći.

Teja1408, kad krive ljude čitaš. Evo, ja sam svoju bebu izgubila i uopće ne vjerujem da je to zbog tzv male bete. Puno sam proučavala bete, čitala statistike i ama baš svi se slažu da nemaju pojma zašto neki imaju velike, a neki male, i da veličina bete ne govori ništa - samo rast. Imaš prosjeke na prvoj stranici, prosjek 14dno je 48, pa nije vrag da sve žene koje imaju dvoznamenkastu betu (što znači i duplo veću od prosjeka) izgube bebu??? Pa onda bi postotak spontanih bio 85%, a ne "samo" 15%. Na Rodi imaju i istraživanje - imaju žene koje su imale prvu betu 15, i rodile zdravu bebu (naravno, rijetko kad imaju ovako malu betu). I postoje žene koje su imale "uzornu" betu i izgubile bebu.
    Samo opušteno. Mi želimo naći pravilo u onome gdje pravila nema kako bi našle smisao u svemu ovome. Kao kad se za one koji su umrli od korone kaže da su imali visok tlak, ili niski tlak, ili plave oči, ili dugi nos… samo da bi našli pravilo i osjećali se sigurnima. Tvojoj preslatkoj bebici srce kuca, sve se zbiva kako se treba zbivati. Da, postoji šansa da završi loše. Baš kao da i postoji šansa da te sutra pregazi auto. Gledaj to ovako - bila je samo oko 30% šansa da dođeš do toga da srce kuca. A ti si tu došla. Sad je čitavih 85% šansa da dođeš do 12tt. A nakon toga je famoznih 99% šansa da dođeš do poroda.
    Dakle -> najteži put si već prešla. Sad samo s puno vjere dalje da će se tvoja bebica dalje izboriti za sebe. A ti ćeš joj pomoći tako da brineš za vas obje, maziš vas i paziš.

Slazem se s tobom 😊 i pokusala sam to ne citati, ali tesko je kad je u zadnjih tjedan dana svako malo to tema.. Bolje se onda odmaknuti i kazem, vjerovati da ce sve biti onako kako mora i ne zamarati se takvim glupostima 😊

Anchyy123
    11. Prosinac 2020. 17:54

Mattan

Anchyy123

Curee 😭😭 MM na nalazu pise da spermiju nisu nadeni 😭😭

Ne očajavaj, bitno je i gdje ste radili nalaz… Postoji niz suplemenata te promjena načina života kojim si može pomoći…

U Osijeku...tjesim se da je imao apstinenciju vise od 7 dana jer je bio na terenu

👩 24
    Papa ✅
    Brisevi ✅
    Hormoni ✅
    🧑 25
    Spermiji nisu nađeni
    👶 Radimo na bebi 10 mjeseci, a u braku smo 3 godine bez da smo pazili ili tako nešto, nažalost bez ikakvih rezultata

11.mj 2020 krenuli na pretrage 🤞

Samara
    11. Prosinac 2020. 17:59

Kako me odmah pošpotala 😂
    A nije se puno vidjelo jer je za vaginalni UZV kasno, a za ovaj preko trbuha rano navodno. A mislim kad ima aparat iz 2.svjetskog rata 😆
    Pustio mi je da čujem srčeko i kuca kako treba, opseg glave odgovara tjednima i to je ok. Drugo nije ni mjerio kad nije ništa vidio. Više sreće za mjesec dana. Za sad je sve ok kolko se dalo vidjeti (a nije baš puno). Iako mislim da sam vidjela da je beba digla ruku kad sam gledala, al možda sam umislila :) 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Samara
    11. Prosinac 2020. 18:00

Da, i moram manje jesti i vise se kretat jer sam se udebljala 5 kg u 1 mjesec i nisu baš bili sretni s time

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Prosinac 2020. 18:03

Eh, moj današnji dan... ovo će biti dugo 
    Dakle, iskreno, meni Podobnik baš i nije sjeo kao doktor. OK je on, vjerujem da je stručan u svom poslu i imam povjerenja da je to dobro napravio, i dala bih mu se opet u ruke, ali jednostavno nije "moj tip doktora".
    Ali krenimo redom. Dakle, idem u privatnu bolnicu, plaćam postupak koji nije jeftin i stvarno očekujem dobru uslugu. Uz put, biram polikliniku o kojoj sam čula samo najbolje i moram priznati da sam imala visoka očekivanja.
    Naručena u 8. Onda preko sat vremena čekam da dođe doktor i pregleda me??? OK, već nisam bila najsretnija na svijetu, ali pregrizla sam to. Dolazi doktor koji je za mene malo predstavljao kulturološki šok - čovjek koji zbija šale (stvarno mi nije bilo do smijeha), govori mi ti i generalno se ponaša jako opušteno. OK, ovo ne zamjeram, čovjek ima osobnost kakvu ima, do kraja dana sam se navikla na njega i bio mi je čak i simpatičan, dobronamjeran je i razumijem da mu je cilj malo "olakšati" atmosferu, ali da mi je na prvu legao, nije. "Zašto vas ova beba zajebava, hihi"??? Dobro, tebi je možda smiješno, meni nije.
    Vode me u sobu. Vodi me simpatična sestra, ona mi opet diže raspoloženje i opet se osjećam malo bolje. U sobi moram pročitati nuspojave koje su prekrasne - možda umrem na stolu, možda mi izvade maternicu a možda mi samo otpadnu svi zubi. Osim toga, ostalo su moguće sitnice (zatajenje unutarnjih organa, gubitak glasa, sljepilo,... ma gluposti).
    Dolazi druga sestra, najpredivnija sestra od svih koja me zasmijava i zabavlja do sale. Na rastanku mi kaže da me čeka na porodu za godinu dana 
    Kreće stol, doktor koji je opet zabavan, ali sad mi je već simpatičan i opušta me, ja mu kažem da nije bed ako umrem na stolu, ali nek mi ostavi maternicu jer mi još treba, on me zafrkava da mu ne pada na pamet mladici kao što sam ja vaditi maternicu, da me čeka da dođem sa bebama.
    Nakon toga davanje anestezije (jedini bolni dio) i nisam ni trepnula, uguravaju mi krevet u moju sobu.
    Dakle, do ovog trenutka sam ja zadovoljna. Nije me bilo strah kao što sam mislila da hoće (bojala sam se da ću imati napadaj panike), sve je to bilo dosta opušteno, pristojno, na doktora sam se nakon početnog šoka navikla, čekanje sam im oprostila, događa se, ljudi smo, tko zna kakva je bila situacija, a ja stvarno nisam picajzla (pogotovo na dan kad samo ionako uzela pola dana slobodno i zapravo mi se ne žuri).
    I sad kreće onaj drugi dio.

💔💔💔

Matkiša 😎
    11. Prosinac 2020. 18:03

Anchyy123

Mattan

Anchyy123

Curee 😭😭 MM na nalazu pise da spermiju nisu nadeni 😭😭

Ne očajavaj, bitno je i gdje ste radili nalaz… Postoji niz suplemenata te promjena načina života kojim si može pomoći…

U Osijeku…tjesim se da je imao apstinenciju vise od 7 dana jer je bio na terenu

U Os uvijek kažu idealno 3,4 dana... Max 5 dana.. Tako da sigurno nije baš 0, možda ih je manje pa su u ta 2 dana umrli i onda ispalo tako.. Možda netko zna više... I ono što su meni rekli da se ne smije tuširati vrućim vodom niti sauna i tako to čak 3 mjeseca prije testiranja. 
    Svakako ti je bitnije da oni budu kvalitetni nego da ih brojčano ima... A za postupak ti ne treba 4 milijuna... Neka ponovi nalaz 😊 i držim fige

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Matkiša 😎
    11. Prosinac 2020. 18:08

MTB da si htjela da se netko "zajebava" s tobom otišla bi kod nekog svog jarana na kavu pa te razumijem... Ali u konačnici obavili su posao kako treba i sad možeš biti mirna. Jedan tužan period je fizički iza tebe a kada budeš spremna krenuti ćeš dalje. 💗

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Ruska1986
    11. Prosinac 2020. 18:11

Samara

Da, i moram manje jesti i vise se kretat jer sam se udebljala 5 kg u 1 mjesec i nisu baš bili sretni s time

Ja sam u drugom mjesecu trudnoce dobila 3 i pol kile i rekli su mi da je puno... Ali taman su mi nekako mucnine bile i pasalo mi je samo kada jedem 🤷🏻‍♀️ Rekao mi je doktor da ce me stavit na dijetu 🤭 Oni brinu zbog onog gestacijskog dijabetesa il kako se vec zove.. Sve ostalo sam dobivala po kilu, kilu i pol a fakat zderem. Ali kazu da tek sad krece debljanje 🙈🙈🙈

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

11. Prosinac 2020. 18:11

MTB ja, sam ga dolje cekala i vise od sat vremena a iskreno kad me prozvao ostala, sam u blagom soku, nisam ga takvog zamisljala ni izgledom ni ponasanjem... kad me prozvao konacno na vratima i IZDERAO moje ime na glas da me prozove.. Ja ga pitam VI to mene zovete?? A on onako pa da vi se tak zovete ili... Mislim 😒...ocekivala, sam gospodjo.... Po prezimenu a ne kao da smo ovce cuvali zajedno... . I onda sam u sobi jos cca cekala 2 sata na kiretazu.. Ok imali su hitnu laparoskopiju ali on se nije ni ispricao vec je jedna cura popp jer smo bile gladne i pitala DA, STO MI SAD. CEKAMO... Dakle red bi bio valjda barem nam reci zbog cega, i sto sad cekamo u sobi..... Bas me zato zanimalo sto ces ti reci.. 
    I da meni je isto to rekao A BAS VAS ZA... OVA BEBA HA😒😒😒... 

Ruska1986
    11. Prosinac 2020. 18:16

Meni je ovo uzas! Placas sve i onda se on nasao zafrkavat... Nit je vrijeme nit je mjesto! Drugo da si dosla na porod pa ok, ali dosla si na kiretazu i nije bas smjesno... Ne znam.. Jasno mi je da te pokusavao opustit vjerovatno al meni je to bas bezveze...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.