Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 11:50

MTB hvala ti, ne plačem, to je tako, zapravo sam ljuta na sebe što sam se previše ponadala unaprijed.
    Ne mislim da ovi u meni ne mogu opstati, nadam se da hoće, ali pomisao da je velika šansa i da opet sve idem ponovno, jbg, nije mi baš divna, ali....#život
    I ovako, sad o njihovoj korektnosti i ljudskosti. Nakon što su mi javili, poslala sam mail biolozima radi moje znatiželje, da mi objasne opet razlog propadanja od 3 dana na dalje, čisto da znam šta da očekujem ako će trebat od svojih stanica. Napisali kratko i jasno:kao što smo vam već rekli, od 3 dana ulogu u razvoju preuzima spermij.Očito se onda definitivno mišljenja različitih biologa tu razilaze.
    No dobro, zaista sam im zahvalna na svemu kako god da završi.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 11:52

Ruska1986

Kod mene su vracene blastice.

Hvala ti na odgovoru

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

08. Prosinac 2020. 11:54

MTB

Lucyinthesky, žao mi je. Ja sam oplakala svoje nesuđene smrzliće, oplači i ti svoje.
    A to što su propali ne znači da će propasti i ovi u tebi. Već sam pisala o tome - u posudici ih hrane generičkom hranom i to puno zametaka ne odgovara pa propadnu. U maminom stomaku imaju prehranu taman po njihovoj mjeri, tako da je veća šansa da će uspjeti u mami.
    Evo moj je uspio u meni, iako su svi oni drugi u posudici odustali. Druga stvar je što je imao kromosomsku grešku i što bi neki od onih drugih koje nismo vratili možda i uspio do kraja, to nije povezano i to ne možeš znati dok se ne dogodi spontani.
    Zato mene i muči što nama starijima, sa manje jajnih stanica, ne smrzavaju treći dan - jer onda bi ih vratili nazad jednog po jednog i svima kojima je suđeno bi uspjelo. Ovako, dosta dobrih propadne radi "loše dijete".
    Stalno se vraćam na ovu moju kojoj su smrznuli trodnevne koji su se kasnije bez problema svi primili i sad ima troje divne djece.

anabelaaaa, kao što smo ti rekli, tek će na folikulometriji doktor vidjeti pravo stanje, AMH je samo okvirna brojka.

manemoj, nisam znala da oni rade i test na koronu… Baš ću pitati. Iako, rado bih barem to besplatno prošla.

Ljutopile, apsolutno razumijem tvoju ljubomoru. Ja ih znam nekoliko sa 40tak i više godina koje su u zadnje vrijeme prirodno zatrudnile bez prevelikih problema, i trenutno ih ne ljubim previše.
    A dok sam bila trudna, onda sam zasmijavala MM time što sam svakoj ženi s djecom tiho poručivala "briga me, nisam ljubomorna, imam i ja, nananananaan".

Mareo208, onda se razumijemo. Ako si pročitala i ostatak posta, vidiš da je na kraju strah bio puno puno veći od realne situacije. Postupak je stvarno OK, nemjerljiv s ičim što sam si ja zamišljala.

lavanya, super ti je AMH. Ajde u potpis napiši malo detalja o sebi, lakše ćemo te pratiti. Sve što ti je potrebno znati za uvod (i kako se rade potpisi) piše ti na prve dvije stranice ovog topica.

Hvala ti puno na odgovoru... buni me ovaj referentni interval koji su stavili 🤦‍♀️
    Tek smo na pocetku ove price pa sam sva zbunjena

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    08. Prosinac 2020. 11:56

ericaa

Dobro jutro svima!
    Mene uhvatila prehlada, temperatura i malo sam se obiteljski družila i kitila i tako…pročitala sam zadnjih 10ak stranica i….
    tiki ČESTITAM!! lijepa crtica
    lucy žao mi jeMTB kako si? nadam se da će ta priča završiti što bezbolnije i da možeš krenuti daljedada da ne vrtim sve stranice unazad, kako je prošla stimulacija?koliko folikula imaš, se dobro osjećaš?
    Ja čekam menstruaciju, podignut ću kontracepcijske i čekat 23.12. da vidim s čim krećemo….
    svima želim lijep i uspješan dannikita drago mi je da si se vratila

ericaa baš mi je drago što već nakon ove M krećeš ponovo 🙏❤️
    Meni je folikulometrija prošla super, bilo ih je oko 10ak 15 cm i još dosta manjih prije 4 dana tako da sad mislim da su super. Poslije toga nisam išla. Sinoć sam si dala štopericu i ujutro imam punkciju pa ću javiti sve kako je prošlo 😊😊 

endometrioza

ericaa
    08. Prosinac 2020. 12:03

🌺Dada31🌺

Meni je folikulometrija prošla super, bilo ih je oko 10ak 15 cm i još dosta manjih prije 4 dana tako da sad mislim da su super. Poslije toga nisam išla. Sinoć sam si dala štopericu i ujutro imam punkciju pa ću javiti sve kako je prošlo 😊😊

Baš si lijepo onda odreagirala na stimulaciju  baš mi je drago!! držim fige za dalje i da sve prođe super! Odmah smo mi dogovorili da krećemo dalje, nemam što čekati, 2 tjedna piti kontracepcijske i onda stimulacija, tako da ako menstruacija dođe kako bi trebala i krenem 1. dan se bosti, računam oko 31.12. ili 1.1. bi mogla početi   moram još provjeriti na tom dogovoru jer smo pričale o laparoskopiji. Endometriom se čak i smanjio sa 2  na 1,5 cm, samo je došla neka manja endo na ušću maternice i ispalo je taj jajovod da se ovaj ciklus zaštropao pa možda zato moram prvo kontracepciju. Rekla je da jajovod može biti i povremeno zaštropan jer priraslica nemam po njima.... Moram to sve pitati, onaj dan sam bila u bolovima i tužna pa nisam sve pohvatala.... Samo hrabro!! 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

08. Prosinac 2020. 12:14

Lucyinthesky

MTB hvala ti, ne plačem, to je tako, zapravo sam ljuta na sebe što sam se previše ponadala unaprijed.
    Ne mislim da ovi u meni ne mogu opstati, nadam se da hoće, ali pomisao da je velika šansa i da opet sve idem ponovno, jbg, nije mi baš divna, ali….#život
    I ovako, sad o njihovoj korektnosti i ljudskosti. Nakon što su mi javili, poslala sam mail biolozima radi moje znatiželje, da mi objasne opet razlog propadanja od 3 dana na dalje, čisto da znam šta da očekujem ako će trebat od svojih stanica. Napisali kratko i jasno:kao što smo vam već rekli, od 3 dana ulogu u razvoju preuzima spermij.Očito se onda definitivno mišljenja različitih biologa tu razilaze.

Hahahhaha, meni su na vv rekli da nakon 3 dana je do stanice🤷‍♀️🙈🙈... 
    A, da se oni svi medjusobno dogovore😂
    Kako li smo onda tek mi zbunjene kad svako drugacije prica... 

vuky
    08. Prosinac 2020. 12:21

Tiki 💗 bas fina crtica ...
    Lucyn bas mi je zao, znam kako ti je 💗 ali ovi u buši su bas tamo kamo im je najljepse i mantramo za njih 🥰
    Ja sam bila sva u treningu, sad kako sam u postupcima sam olabavila, ali dosta mi je- vracam se! Ja sam jako sklona stresu i moram imati neki ispusni ventil! A za treninge su mi svi prigovarali! Cure, sto da odmah pocnem sa vitaminima ili da cekam!? nece skoditi ni za transfer? 
    MTB sretno danas, da te korona ne zezne!
    Nikitta ti si jako hrabra, pozitivna i optimisticna- kako za nas tako i za sebe - uvjerena sam, barem tako zračiš! 
    VM cini mi se puno nas ima 35+ i borba za prvo 💗

Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 12:24

LUCIJA007

Lucyinthesky

Ne mislim da ovi u meni ne mogu opstati, nadam se da hoće, ali pomisao da je velika šansa i da opet sve idem ponovno, jbg, nije mi baš divna, ali….#život

Hahahhaha, meni su na vv rekli da nakon 3 dana je do stanice🤷‍♀️🙈🙈…
    A, da se oni svi medjusobno dogovore😂
    Kako li smo onda tek mi zbunjene kad svako drugacije prica…

Da, mislim stvarno 🤦‍♀️🙄
    Nakon što smo se jučer oko toga raspisale i kak mi se ovo danas desilo, rekoh idem pitat ono da mi baš detaljno još jednom objasne. Sad imam i na pismeno u mailu 😁

🧍‍♂️42-od astheno-normo

Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 12:27

vuky

Tiki 💗 bas fina crtica …
    Lucyn bas mi je zao, znam kako ti je 💗 ali ovi u buši su bas tamo kamo im je najljepse i mantramo za njih 🥰
    Ja sam bila sva u treningu, sad kako sam u postupcima sam olabavila, ali dosta mi je- vracam se! Ja sam jako sklona stresu i moram imati neki ispusni ventil! A za treninge su mi svi prigovarali! Cure, sto da odmah pocnem sa vitaminima ili da cekam!? nece skoditi ni za transfer?
    MTB sretno danas, da te korona ne zezne!
    Nikittati si jako hrabra, pozitivna i optimisticna- kako za nas tako i za sebe - uvjerena sam, barem tako zračiš!
    VM cini mi se puno nas ima 35+ i borba za prvo 💗

Hvala draga, a šta sad, idemo dalje 💪
    Ja te baš kužim, meni je sport uvelike obilježio život i sad pod "starije" dane mi je baš rutina. Ja sam ne vježbam oko 2 tjedna i imam feeling kao da mi je tijelo strulilo, boli me sve živo, ma užas. Nevjerojatno kako se naše tijelo navikne na nešto, a psiha, da ne govorim, ja sam jedna od onih što ne zna usporiti i mirovat, a eto, sad se učim i za ovaj cilj, vrijedi 😊

🧍‍♂️42-od astheno-normo

neli88
    08. Prosinac 2020. 12:29

Drage žene, čitam vas već neko vrijeme, ali ne pišem... uvijek sve saznam bez da trebam pitati   
    Ali sada imam jedno pitanjce  imate li iskustva s postupkom u prirodnom ciklusu nakon stimuliranog? 
    Zanima me je li netko od vas prošao slično, jer vidim da uglavnom prvo idu prirodni pa nakon toga stimulirani. Naime moj prvi postupak je bio stimulirani, prije toga nisam bila niti u jednom drugom postupku, a budući da sada moram čekati nekoliko mjeseci rado bi odradila jedan u prirodnom.

🙋🏼‍♀️32🙋🏼‍♂️34
    Amh 7,3
    2 g. pokušavanja, 1 g. IVF
    5. IVF 13js, 5 oplodene, vraćene 2 blastice, nema🐧
    10dpt negativan test, 13dpt pozitivan
    14dpt beta 505, 16dpt beta 1299
    21.10.❣️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.