Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    07. Prosinac 2020. 19:07

Bozma slažem se s tobom, iako nisam ja vremenski tu puno profitirala, osim ajde, čekanja, jer oni rade samo ujutro. Opet sam morala jurit na posao. Ovo da su ti samo 800 naplatili, to ne mogu vjerovat 😳
    Kako bi mm rekao, jbt, ovo je valjda jedini posao gdje obavio, ne obavio posao dobiješ isto love 🤦‍♀️😁
    vuky da sutra će mi javit 🤞Nadam se, ali neću se ni čudit ako ne opstanu.
    A ovo što pitaš za zametke ako sam dobro skužila, pisala sam pred dan dva da su meni 2 biologa iz različitih klinika rekli da ako zametci propadnu od 3. dana na dalje da je to zbog spermija loše kvalitete jer on tada preuzima ulogu. To je ono što ja znam, a, sad da li je točno 🤔
    Nikitta je bila napisala da njezin biolog misli drugačije.
    Ono što mogu reći iz svojeg primjera je da smo ovaj put oboje koječime poradili na tim stanicama i možda će se isplatit.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

manemoj
    07. Prosinac 2020. 19:15

E cure, jel zna itko jel smijem ja bisolex sirup za suhi kašalj? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

AuroraB
    07. Prosinac 2020. 19:16

Ja sam pak našla neki članak koji tvrdi da zrela jajna stanica sadrži mitohondrija više nego ijedna druga stanica u tijelu, a sperma tek toliko da može oploditi stanicu, da nakon oplodnje svo hranjenje oplođene jajne stanice vrši sama jajna stanica.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lucyinthesky
    07. Prosinac 2020. 19:20

AuroraB

Ja sam pak našla neki članak koji tvrdi da zrela jajna stanica sadrži mitohondrija više nego ijedna druga stanica u tijelu, a sperma tek toliko da može oploditi stanicu, da nakon oplodnje svo hranjenje oplođene jajne stanice vrši sama jajna stanica.

Ajd dobro, pa tko zna na kraju šta je točno. Mene je zanimalo jer su naši svi propali 3. dan pa sam zato dublje ispitivala.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

vuky
    07. Prosinac 2020. 19:21

Nikitta hvala, onda cu bocu po bocu ☺️ Ali kosu jedinu volim na sebi, ako to ode.... ufffff
    Lucyn drzim 🤞🏻 da bude uspjesno ....💗 Ja sam ovih dana sva u istrazivanju i sve sto sam procitala upucuje da je problem u js! Bilo bi mi draze da su spermici, sad bi ga malo stisnula da pol godine jedemo jos zdravije, samo domace i da trenira i uvedemo sto treba od suplemenata- ovako ako je do js samo, mislim da je veci problem, iako sam vec proucila i mislim da cu ubaciti maticnu, koenzim, dheu i omegu! A kako da stres reduciran, e to ne znam... 😖 probati cu sa treningom i nadam se da cu drugi tjedan skupiti psa ( to bi trebalo djelovati ☺️) 
    Uglavnom, znam da sam luda, ali lovim se za slamke i trazim ikakvu nadu ( ali sad kad sam sve prosla, stvarno jedino cudo moze utjecati da se losi embriji implantiraju ) 

07. Prosinac 2020. 19:24

AuroraB

I ja sam na to negdje naišla. I da dobra stanica može izvuć lošu spermu, a obrnuto ne

AuroraB

https://guerguerian-rose.medium.com/fertility-in-women-over-35-nutrients-for-your-mitochondria-a959fdfb68cc
    Evo tu je članak koji objašnjava ovo što sam gore napisala.

3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧

Matkiša 😎

Nikitta hvala na objašnjenju, sad je sve jasno 😘
    AuroraB to mi se sviđa 👍👍
    A što mislite jel loše to što su folikuli već na 23,24 i neki još na 12,14 i još ima ovih manjih od 10... Nekako mi to velika razlika 🤷‍♀️ I što očekivati od ovih većih, do srijede će još narasti... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

AuroraB
    07. Prosinac 2020. 19:28

Mattan i meni je na prvim konzultacijama rečeno da ću dobiti "dual trigger" da pokušaju popraviti što sam imala toliko slabih stanica. Nadam se da neće zaboraviti što je rekao, jer nigdje to ne piše, ali potsjetiti ću ga u srijedu.
    A gle, bilo bi sigurno bolje da one ujednačeno rastu, ali što je tu je, to je rad hormona koji se ipak ne mogu 100% kontrolirari. Te velike će pustiti da prerastu u ciste, tj. mega stanice i sa njima se neće moći raditi. 
    Tek nakon aspiracije se bude znalo što je iskoristvo, što nije...

07. Prosinac 2020. 19:28

vuky

Nikitta hvala, onda cu bocu po bocu ☺️ Ali kosu jedinu volim na sebi, ako to ode…. ufffff
    Lucyn drzim 🤞🏻 da bude uspjesno ….💗 Ja sam ovih dana sva u istrazivanju i sve sto sam procitala upucuje da je problem u js! Bilo bi mi draze da su spermici, sad bi ga malo stisnula da pol godine jedemo jos zdravije, samo domace i da trenira i uvedemo sto treba od suplemenata- ovako ako je do js samo, mislim da je veci problem, iako sam vec proucila i mislim da cu ubaciti maticnu, koenzim, dheu i omegu! A kako da stres reduciran, e to ne znam… 😖 probati cu sa treningom i nadam se da cu drugi tjedan skupiti psa ( to bi trebalo djelovati ☺️)
    Uglavnom, znam da sam luda, ali lovim se za slamke i trazim ikakvu nadu ( ali sad kad sam sve prosla, stvarno jedino cudo moze utjecati da se losi embriji implantiraju )

Vjeruj bolje da se losiji embriji NIKAD ne implantiraju, jer dodje do spontanog kad tad... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.