Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    07. Prosinac 2020. 16:31

*.Women_name.*

*.Women_name.*

Ruska1986

*.Women_name.*

Tuma

*.Women_name.*

Teja također čestitam na uzv. ❤️
    Čestitam i ostalim curkama na lijepim vijestima 😊
    Ja mucim muku danas s mučninama. Jutros sam popila prvu tabletu elebaby i po vratila nakon 3 minute i od jutros mi nije dobro 😒 imala sam ja mučnine i do sad, Al ovo danas je x10
    Još da sve bude bolje svekrva mi pozitivna na covid od nedjelje, suprug bio u kontaktu u srijedu. Za sada nema simptoma. Ali baš me strah 😏 nadam se da će sve biti ok!

Meni je moja ginekologica rekla da od tih prenatala je najbolje Novalac koristiti jer on ne sjeda tesko na zeludac, da od ostalih zene znaju imati i jace mucnine, a od Novalaca ne bi trebale….
    A za covid, ma mislim da je dosta vremena proslo od kad je muz bio s njom, do njenih simptoma, mislom da necete pobrat.🤞🙏

A ona je počela imat simptome s cet na pet 😏 tako da.. Nadam se samo da će samnom i s bebom bit sve ok i da će svi ozdravit brzo 🙏
    A nudila mi je i Novalac i ja uzmem ovaj 🥴 užas probat ću još sutra ak ne uspijem ništa jbg uzet ću drugi samo mi žao bačenih 150 kn a jednu tabletu popila

Ja koristim Elevit(to mi je Simunic dao) i nikakvih problema nisam imala, a fakat su mi bile mucnine. E sad, na ovom pise da se pije tokom obroka.. Pa sad ne znam dal ti svoj isto tako uzimas il ? A zanimljivo, danas Grbavac i on mi pise daljnju terapiju i kaze da uzmem Elebaby 🤷🏻‍♀️ u cem je razlika, nemam pojma..

Pa i meni kao su rekli da je jedan od boljih pa kao ajde. Popila eutirox, pa mlijeko s žitaricama i nakon tog popila tu tabletu. E čim sam ju progutala digo mi se želudac i uzmem bademe jer mi inače pomognu, hodam po kući i ponavljam si u glavi nemoj po vratit nemoj 😂 nisam stigla do kupaone, mlijeka je bilo po svuda 😂

Msm da ovaj ima dodatak omege ili tako nešto. Ovaj se pije kao od 13 tt

Probaj uz tipa snitu kruha pojest.. Jer meni, kada su bile mucnine, uvijek bi komadic kruha pomogao.. Ja sam jednom uz jogurt popila, uzas! Pa uzmi kruha, malo pojedi, popij tabletu i opet pojedi kruha.. Meni je pomagalo jer sam u jednom periodu morala pit duphaston, elevit i klavocin plus mucnine. Uzas! Kad god ti je muka, samo kruha ubaci. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

manemoj
    07. Prosinac 2020. 16:32

Vučica

Cure, napravila sam popodne test
    https://ibb.co/s9FtM2p
    Danas mi je 6dt blastica.

👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 Nek nastavi tamniti 🤞🏻

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    07. Prosinac 2020. 16:32

Vučica

Ruska1986

Vučica

Hvala cure❤️

🥳🥳🥳🥳 kad vadis betu?

U subotu! Mislila sam i ranije ali strpiti cu se😊

Svaka cast na strpljenju! Ma bit ce to super 🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Lucyinthesky
    07. Prosinac 2020. 16:35

MTB

Ovo sa nezrelim su oni tebi trebali platiti 14kkn radi stresa kroz koji su te stavili i radi svoje greške.

Ne, naplatili su 9,5,za ostatak sam kupila lijekove 😁Ali da, rekli su da imam loše stanice i na otpusnom mi piše da razmislim o donaciji, 36 god i amh cca 28.Naravno da sam pitala da li je moguće da se radilo o preranoj aspiraciji, odgovar je ne.
    Naravno da čovijek bude frustriran i obeshrabren kasnije.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Prosinac 2020. 16:36

Lucyinthesky

MTB

Ovo sa nezrelim su oni tebi trebali platiti 14kkn radi stresa kroz koji su te stavili i radi svoje greške.

Ne, naplatili su 9,5,za ostatak sam kupila lijekove 😁Ali da, rekli su da imam loše stanice i na otpusnom mi piše da razmislim o donaciji, 36 god i amh cca 28.Naravno da sam pitala da li je moguće da se radilo o preranoj aspiraciji, odgovar je ne.
    Naravno da čovijek bude frustriran i obeshrabren kasnije.

Naravno da si ti kriva, ne bi oni bili ljudi i rekli da su oni falili.
    Otišla bih kod njih i gurnula im svoju bebu u nos nakon poroda. 
    Drago mi je da si ovaj put imala tako bolje iskustvo, držmo još fige za smrzliće.

💔💔💔

Lucyinthesky
    07. Prosinac 2020. 16:39

MTB

Lucyinthesky, ako nije preintimno, postoji li razlog što nisi pokušala preko HZZO?

Nije preintimno. Pa nekako, splet okolnosti, kao po nalazima nismo djelovali kao kompliciran slučaj, dobili par sugestija za tamo i kao ajmo probat izbjeći baš bolnice radi čekanja i posla jer smo privatnici i eto.Prvi postupak neuspjeh, ok ne očekuješ da ide iz prve, onda se ti prirodnjaci(to mi nije trebalo) i onda ovaj fijasko na kraju. Financijski da ne govorim.
    Prije toga smo bili kod Škvorca na konzultacijama i nije nam sjelo.
    Ali eto,šta je tu je, sad smo preko Hzzo-a, treba nama malo 🤦‍♀️

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

• *.Women_name.*
    07. Prosinac 2020. 16:42

Ruška Budem probala. Istina i ja sam supruga u najvećim mučninama tražila pecivo iz pekare. Možda me to mlijeko dokrajčilo s tim tabletama. Hvala na savjetu! ❤️  Baš si razmišljam sad, dobila sam i uputnicu za ogtt zbog guka 5,7. Nisam ga odma u početku išla vadit jer mi je doktor preporučio kao da pričekam jer u početku to zna tako biti. Sad bi već trebala ići ali nadam se da to neće tak odma izletit van. Jesi ti išla vaditi ogtt uz mučnine? 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    07. Prosinac 2020. 16:47

MTB

Naravno da si ti kriva, ne bi oni bili ljudi i rekli da su oni falili.
    Otišla bih kod njih i gurnula im svoju bebu u nos nakon poroda.
    Drago mi je da si ovaj put imala tako bolje iskustvo, držmo još fige za smrzliće.

S time da je do ovog zadnjeg i dok ja nisam počela postavljat hrpu pitanja "zašto ovo", "zašto ono" zaista bio idiličan odnos kao što je i manemoj pisala(već smo to čini mi se pričale).
    A svaki put je bilo,ok, sad se čujemo sa sljedećim ciklusom ovo, ono... Mislim kao da svatko od nas može financijski toliko izdvajat. Netko možda i može, ne znam.
    Na kraju sam jednom bila spomenula nešto vezano za financije u smislu da ne mogu točno reći da li ćemo baš moći tim tempom, a onda mi je spomenuo prioritete i tak to.
    Nije bitno, kad si već pitala, pišem, nije mi namjera o nikome govorit ružno, vjerujem da su mnogi tamo našli sreću.
    Iskreno, jesam, imala sam skroz drugačiji pristup i eto, vidjet ćemo šta će biti, bojim se još i mislit o smrzlićima, čekam poziv sutra🤞😊

🧍‍♂️42-od astheno-normo

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Prosinac 2020. 16:51

Lucyinthesky

MTB

Lucyinthesky, ako nije preintimno, postoji li razlog što nisi pokušala preko HZZO?

Nije preintimno. Pa nekako, splet okolnosti, kao po nalazima nismo djelovali kao kompliciran slučaj, dobili par sugestija za tamo i kao ajmo probat izbjeći baš bolnice radi čekanja i posla jer smo privatnici i eto.Prvi postupak neuspjeh, ok ne očekuješ da ide iz prve, onda se ti prirodnjaci(to mi nije trebalo) i onda ovaj fijasko na kraju. Financijski da ne govorim.
    Prije toga smo bili kod Škvorca na konzultacijama i nije nam sjelo.
    Ali eto,šta je tu je, sad smo preko Hzzo-a, treba nama malo 🤦‍♀️

Da, slično razmišljaš kao i ja, s tim da ja nisam bila sigurna jesmo li komplicirani slučaj (radi mojih godina), ali sam se nadala da ćemo u nekoliko pokušaja uspjeti. I nisam htjela čekati na termin, htjela sam krenuti odmah.
    Oboje privatnici, oboje radimo baš jako puno i nemamo vremena čekati po bolnicama i slično, pogotovo u ovoj godini. Plus imam predrasude prema državnim bolnicama jer imam baš jako loša iskustva. Evo, sad ću pokušati u IVFu ili Beti uhvatiti preko HZZO, ali ako ne upali, idem opet na plaćanje (negdje?) jer stvarno nemam što čekati da mi se poklope zvijezde.
    Mi ne plivamo u novcu, ali nije ni da nam ga fali, tako da mi nikakav trošak neće biti problem ako na kraju dobijemo svoju bebu. Moram priznati da se dio mene boji da ćemo proći kroz hrpu postupaka bez rezultata, pa ću na kraju biti i bezdječna i bezparna.
    Ali nećemo brijati u tom smjeru, idući put će mi biti uspješni. 

💔💔💔

Ruska1986
    07. Prosinac 2020. 16:52

*.Women_name.*

RuškaBudem probala. Istina i ja sam supruga u najvećim mučninama tražila pecivo iz pekare. Možda me to mlijeko dokrajčilo s tim tabletama. Hvala na savjetu! ❤️ Baš si razmišljam sad, dobila sam i uputnicu za ogtt zbog guka 5,7. Nisam ga odma u početku išla vadit jer mi je doktor preporučio kao da pričekam jer u početku to zna tako biti. Sad bi već trebala ići ali nadam se da to neće tak odma izletit van. Jesi ti išla vaditi ogtt uz mučnine?

Nisam jer ga ja trebam vadit u 24 tt, obzirom da je sve ok bilo sa mojim nalazima prije.. Ali sam ga jednom davno radila i ne znam kako to napravit uz mucnine 🙈 mene nisu drzale svaki dan pa mozda i tebi bude tako.. Pa da probas ulovit dan kad se osjecas bolje?  I da, moze nit da je povezano sa mlijecnkm proizvodima jer su meni bas smetali u tim pocecima... Probaj sa kruhom, krekerom, bilo cim malo tvrdjim i slanijim.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.