Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    07. Prosinac 2020. 20:40

Jeremija

manemoj ima li kakvih novosti o fetu? šta je s temperaturom? Ja za sad odlično podnosim estrofem, nemam nekih nuspojava unatoč visokoj dozi. Još imam M, a već sam balava, kao da je ovulacija

Rekao je doktor da možemo čekati još tjedan dana tako da čekamo da padne temperatura. Malo me to tješi jer sam danas bila na rubu suza da će mi otkazati a tako blizu..tako da me utješio s tim..
    Jutros imala 37.5.. od tad cijeli dan ništa, najviše 37.2  s tim da sam Lupocet popila samo jutros pa se nadam da lagano ide na bolje.. jedino me ovaj kašalj malo izluđuje ali eto.. šta ćeš..
    Super da je tebi skroz ok.. a ovo za balava.. točno znam 🙈 ne možeš se obrisati koliko toga ima.. užas 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

07. Prosinac 2020. 20:45

Dada Mislim da ima veze koliko je endometrioza uzela maha i gdje joj je zariste.. Moja prijateljica koja ima endometriozu i koja ju je 3 puta operirala  prvi ivf rodila..Nikad joj u tim operacijama nisu jajnike prckali, zariste joj je na crijevima... Druga poznanica takodjer s endometriozom  na jajnicima nikad nije ostala trudna, ni prirodno ni potpomognuto... Ona je npr otisla operirati  endometriozu na jajnicima i za cca 3 mjeseca ciste i priraslice i svasta nesta na istom mjestu, kao da na operaciji uopce nije bila😪.... 

07. Prosinac 2020. 20:47

ZvjHor

Jeremija

ZvjHor

Cure, kako vam se čini ovaj nalaz, ima li šanse za MPO?

estradiol 724 pmol/L
    LH 13 IU/L
    FSH 11.5 IU/L
    AMH 0.3 pmol/L

Koliko godina imaš?

39

Uf, moj prvi nalaz sa slicnim godinama estradiol 320, LH 18, FSH 16, AMH 3.5pmol. Dva dr.u bolnicu su rekla da ce me primit u stimulaciju ako bas hocu ali da od toga nema nista, da razmislim o donaciji. Ostali nisu komentirali, imala bi uvijek nesto folikula i stanica koje se oplode, ali nikad nista. Sadasnja dr.kaze da jos nisam za otpis dok god ima folikula. 
    Sad sve ovisi na kakvog ces doktora naic, i hoce li mu se dat zajebavat s tobom, kako sam sinoc napisala, ja sam cesto imala dojam da sam otpisana i prije nego sam pocela. Imas li ovulacije, jesu ti gledali antralne folikule? To sto je estradiol visok isto nije dobro, kazu da on kamuflira FSH i LH. Meni su i za ovaj moj rekli da je previsok. 

AuroraB
    07. Prosinac 2020. 20:47

🌺Dada31🌺

AuroraB

Mattani meni je na prvim konzultacijama rečeno da ću dobiti "dual trigger" da pokušaju popraviti što sam imala toliko slabih stanica. Nadam se da neće zaboraviti što je rekao, jer nigdje to ne piše, ali potsjetiti ću ga u srijedu.
    A gle, bilo bi sigurno bolje da one ujednačeno rastu, ali što je tu je, to je rad hormona koji se ipak ne mogu 100% kontrolirari. Te velike će pustiti da prerastu u ciste, tj. mega stanice i sa njima se neće moći raditi.
    Tek nakon aspiracije se bude znalo što je iskoristvo, što nije…

Ajme što ja onda da očekujem. Moji su u petak bili na 15mm, do danas sam koristila pikice, večeras tek štoperica a u srijedu tadođer aspiracija.. Proći će skoro tjedan dana a da nezna koliko ih je i koje su veličine 🙈🙈 ja doslovno do same aspiracije neću znati apsolutno ništa. Biti će iznenađenje kak god okrenem, ili pozitivno ili negativno.

Super ti je to! Štoperica ide kad su folikuli na cca 18-20mm, a s obzirom da narastu 1-2mm dnevno, tebi su od petka do večeras taman negdje na toliko i narasli🙂

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

ZARAUS
    07. Prosinac 2020. 20:48

ZvjHor

Jeremija

ZvjHor

estradiol 724 pmol/L
    LH 13 IU/L
    FSH 11.5 IU/L
    AMH 0.3 pmol/L

Koliko godina imaš?

39

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    07. Prosinac 2020. 20:53

Leoni 🌸

Dada isti dan nam je punkcija 😅😍😍😍🥰🥰🥰🤗🤗🤗🤗 Nisam pratila ovih dana forum, kada primas ti stopericu? Kad i u koliko sati si dala zadnje hormone (injekcije)?

Eeej Leoni, danas sam ujutro u 7h primila zadnju Pergoveris i u 18h Fyremadel.. Večeras primam štopericu u 22h i u srijedu ujutro u pola 10 imam punkciju. Ja imam neki smeđi iscjedak već danima i grudi su mi katastrofa napete, tako da jedva čekam da tu aspiraciju... ali ovako fizički se osjećam ok ništa me ne boli... 
    Mattan također ima kada i mi, eto već smo nas 3 🥰

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Prosinac 2020. 20:54

ZvjHor

ZvjHor

Jeremija

ZvjHor

estradiol 724 pmol/L
    LH 13 IU/L
    FSH 11.5 IU/L
    AMH 0.3 pmol/L

Koliko godina imaš?

39

Odi kod nekog specijalista na folikulometriju, da vidi imaš li i koliko antralaca. Onda ćeš dalje vidjeti koje su ti opcije.
    Imaš i ovu knjigu:
    https://www.amazon.com/Starts-Egg-Pregnant-Naturally-Miscarriage/dp/0991126904

gdje žena koja je ima nemjerljivi AMH sa dodacima prehrani uspijeva dobiti lijep broj stanica.
    Nije ti jednostavna situacija, ali ja ne bih odustala bez ispaljenog metka.

💔💔💔

07. Prosinac 2020. 20:56

ZvjHor

ZvjHor

Jeremija

ZvjHor

estradiol 724 pmol/L
    LH 13 IU/L
    FSH 11.5 IU/L
    AMH 0.3 pmol/L

Koliko godina imaš?

39

Mislim da je za tebe lijecnik Lucinger... U bolnicama da iskreno pitanje da li ce te uopce htjeti uzeti u postupak.. On je imao uspjeha s slinim nalazima koliko znam osobno i koliko sam citala... 

07. Prosinac 2020. 20:57

ZvjHor

ZvjHor

Jeremija

ZvjHor

estradiol 724 pmol/L
    LH 13 IU/L
    FSH 11.5 IU/L
    AMH 0.3 pmol/L

Koliko godina imaš?

39

A opet....ne mora nista znacit, dovoljan ti je jedan. Ako si u ZG, imas i izbora klinika i doktora. Otidji na konzultacije kod vise njih i vidi tko je spreman posvetit ti se

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    07. Prosinac 2020. 21:05

LUCIJA007 vidiš koliko je to sve individualno od žene do žene. I ja imam muke po Endometriozi ali eto hvala Bogu mi se već 4 god ne pojavljuje endometriom. Ali mislim da je tada još učinila svoje po jajovodima. Prvi mi je put što se tiče postupaka pa ću vjerojatno više znati za koji dan. Voljela bih biti sreće kao tvoja prva poznanica 🙏😊
    Leoni također ću u trbuh jer mi je tako bolje . Rekao mi je doktor da nije važno dali dajem u bedro ili trbuh nego da sebi ocjenim kako mi je lakše jer je igla malo tupa i debela , bitno je samo da ispoštujem vrijeme 😊

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.