Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Prosinac 2020. 17:40

Lucyinthesky

MTB razumijem te, slična nam je logika, nismo mi ni bogati ni siromašni, ali realno ove stvari puno koštaju i ako nisi iz tog grada, tu su još putovanja i ostalo.
    Da mogu nešto promijeniti, definitivno bih prvo išla preko Hzzo, pa onda eventualno ovo drugo.
    Budeš ti uspjela brzo, ja sam sigurna 🤞💪

Ja, dok sam kretala u ovo dobivala, sam i putne troskove, za dan punkcije i transfera duple, za mene i muza...
    Kome se ne zuri zbog godina deff preporucam prvo bolnice, pogotovo ispocetka dok se oni jos nazalost uce.. Na koji dan punkciju, kako reagiramo ma koji lijek.. Puno je lakse inati neuspjeh u bolnici nego  ga privatno jako skupo platiti... 
    Iako se ja nemam sto zaliti, ja sam na vv odmah isla u postupak, nista nisam cekala.. I nista mi toliko grozno nije bilo u usporedbi s privatnikom eto iskreno... 

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    07. Prosinac 2020. 17:48

Mattan

Darlivhttps://ibb.co/Rc8GrNb evo papir za Os
    Ja sam se sad zbunila, mislila sam da je Decapeptyl štoperica a očito nije, a što je onda? Čitam sad na netu i ne mogu ga spojit s ničim.
    Onda je štoperica Brevactide koju ću sutra u 9 primit?

Ja neznam što bih ti rekla a da kažem ispravno. Ja Decapeptyl nemam uopće nigdje na popisu dok Brevactide imam u stupcu di su štoperice... Možda ti neka cura koja je koristila nešto od toga može reći malo bolje 🙄🙄

endometrioza

Lucyinthesky
    07. Prosinac 2020. 17:52

LUCIJA007

Lucyinthesky

MTB razumijem te, slična nam je logika, nismo mi ni bogati ni siromašni, ali realno ove stvari puno koštaju i ako nisi iz tog grada, tu su još putovanja i ostalo.
    Da mogu nešto promijeniti, definitivno bih prvo išla preko Hzzo, pa onda eventualno ovo drugo.

Ja, dok sam kretala u ovo dobivala, sam i putne troskove, za dan punkcije i transfera duple, za mene i muza…
    Kome se ne zuri zbog godina deff preporucam prvo bolnice, pogotovo ispocetka dok se oni jos nazalost uce.. Na koji dan punkciju, kako reagiramo ma koji lijek.. Puno je lakse inati neuspjeh u bolnici nego ga privatno jako skupo platiti…
    Iako se ja nemam sto zaliti, ja sam na vv odmah isla u postupak, nista nisam cekala.. I nista mi toliko grozno nije bilo u usporedbi s privatnikom eto iskreno…

Pa da, vjerujem i sa iskustvom koje sam prošla, definitivno bi curama to isto savjetovala.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Matkiša 😎
    07. Prosinac 2020. 18:00

🌺Dada31🌺

Mattan

Ja sam se sad zbunila, mislila sam da je Decapeptyl štoperica a očito nije, a što je onda? Čitam sad na netu i ne mogu ga spojit s ničim.

Ja neznam što bih ti rekla a da kažem ispravno. Ja Decapeptyl nemam uopće nigdje na popisu dok Brevactide imam u stupcu di su štoperice… Možda ti neka cura koja je koristila nešto od toga može reći malo bolje 🙄🙄

Mislim svakako ga moram dati ali evo htjela bi znati bar za što je 🤷‍♀️
    Ja moram ispričati kako mojoj kumi nisu vidjeli bebu u 8 tjednu na uzv, i poslali je na kiretažu pod kao ne pravilna trudnoća nisam sigurna koja dijagnoza, i na kraju pred kiretažu uzv pokaže da je bebe tamo živa i zdrava, sad već ima skoro 2 godine 💜
    Tako da puno oni na nama griješe, u svakom pogledu... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

07. Prosinac 2020. 18:01

Lucyinthesky

Jeremija

Lucyinthesky ili netko drugi koliko oni naplate te postupke bez transfera? svima u cjenicima piše TROŠAK. Ja bi i u ovima sa nezrelim stanicama imala po 1 embrij. Jedino sam imala onaj prirodnjak sa aspiracijom bez transfera, mislim 800kn da sam platila. Zanima me je li išta skuplje kad je stimulirani?

Hej draga, pitaš za Podobnik ili?
    Ako da, u stimuliranom bez transfera plaćaš sve osim transfera(išla sam sad kopat po papirima da ti točno napišem). Postupak je bio 9500,lijekovi oko 4500,znači cca 14 sve skupa. To pišem za ovaj sa nezrelim stanicama.
    U prirodnjacima sam imala nezrelu i jednom prazan folikul i oba puta sam platila cca 6000.

ajme, pa ovo su užasne cifre. Ja jesam imala taj prvi sa nezrelim, ali se potrudio za sljedeći put i pustio ih dan duže. A ove aspiracije bez stanice sam platila samo 800kn, šta je naspram ovih cifri sića. I otvoreno mi je embriolog rekao da su bile nezrele i da im je trebao još dan, ali kako je doktor mogao znat, estradiol mi je bio visok kao da su zrele, stvarno su bili fer.
    A i meni bi rekli: ništa, vrtit ćemo postupke dok jednom ne uspije. Valjda se podrazumijeva da imamo novca čim smo najprije išli privatno.

07. Prosinac 2020. 18:07

Jeremija

Lucyinthesky

Jeremija

Lucyinthesky ili netko drugi koliko oni naplate te postupke bez transfera? svima u cjenicima piše TROŠAK. Ja bi i u ovima sa nezrelim stanicama imala po 1 embrij. Jedino sam imala onaj prirodnjak sa aspiracijom bez transfera, mislim 800kn da sam platila. Zanima me je li išta skuplje kad je stimulirani?

Hej draga, pitaš za Podobnik ili?
    Ako da, u stimuliranom bez transfera plaćaš sve osim transfera(išla sam sad kopat po papirima da ti točno napišem). Postupak je bio 9500,lijekovi oko 4500,znači cca 14 sve skupa. To pišem za ovaj sa nezrelim stanicama.
    U prirodnjacima sam imala nezrelu i jednom prazan folikul i oba puta sam platila cca 6000.

ajme, pa ovo su užasne cifre. Ja jesam imala taj prvi sa nezrelim, ali se potrudio za sljedeći put i pustio ih dan duže. A ove aspiracije bez stanice sam platila samo 800kn, šta je naspram ovih cifri sića. I otvoreno mi je embriolog rekao da su bile nezrele i da im je trebao još dan, ali kako je doktor mogao znat, estradiol mi je bio visok kao da su zrele, stvarno su bili fer.
    A i meni bi rekli: ništa, vrtit ćemo postupke dok jednom ne uspije. Valjda se podrazumijeva da imamo novca čim smo najprije išli privatno.

Tako su i meni u prvom postupku otvoreno rekli da su mi stanice bile prezrele.. Naravno da sam po ludila jer od toliko stanica 🙈🙈🙈
    I vise se to nije ponovilo... 
    A da, su mi to privatno skupi naplatili koliko bi tek onda po ludila! 

07. Prosinac 2020. 18:09

LUCIJA007

Lucyinthesky

Ja, dok sam kretala u ovo dobivala, sam i putne troskove, za dan punkcije i transfera duple, za mene i muza…
    Kome se ne zuri zbog godina deff preporucam prvo bolnice, pogotovo ispocetka dok se oni jos nazalost uce.. Na koji dan punkciju, kako reagiramo ma koji lijek.. Puno je lakse inati neuspjeh u bolnici nego ga privatno jako skupo platiti…
    Iako se ja nemam sto zaliti, ja sam na vv odmah isla u postupak, nista nisam cekala.. I nista mi toliko grozno nije bilo u usporedbi s privatnikom eto iskreno…

ovo se slažem s tobom, ja sam zbog godina išla privatno jer se u bolnicu čekalo 3mj, ali na kraju i privatno moraš između dva postupka čekat bar 3 mjeseca, tako da se stvarno ne isplati. Jedino eto što sam privatnika mogla kombinirat s poslom, došla bi na folikulometriju popodne i bila bi za 10 minuta gotova, a bolnicu nikako ne bi mogla jer često znam sjedit u čekaoni više od 2 sata

vuky
    07. Prosinac 2020. 18:15

MTB zao mi je sto si lose, mozda je krenulo? Svakako zelim da budes ok i da sve sto prije zavrsi 💗
    Vučica fina crtica, neka lijepo tamni dalje...
    Ruška foktka je super 💗 razveseli baš 💗
    Cura kojoj nisam zapamtila nick i srce kuca i sve je ok zelim sve najbolje 💕💗
    Nikitta odmah narucijem kuru za 3 mjeseca, ima da mi kosa bude predivna 🥰 
    Lucyy sutra saznajes za smrzlice je tako? sam dobro skuzila?!
    Sto se postupaka pvt tice, ja bi opet pvt, da mogu si priustiti, samo nemam pojma kamo- mozda vani! Iako, mogu ja kud god kad mi ocito stanice nista ne valjaju :/ ima stanica, oplode se, ali onda propadnu... jeste di dosli do zakljucka zasto do toga dolazi? Je to znaci da sam prestara? :) imate link na neko istrazivanje? Imam vremena jer sam u samoizolaciji, a glava ne prestaje raditi pa... dajte ako ste na nesto zanimljivo naletile 🥰

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    07. Prosinac 2020. 18:49

Mattan

🌺Dada31🌺

Mattan

Ja neznam što bih ti rekla a da kažem ispravno. Ja Decapeptyl nemam uopće nigdje na popisu dok Brevactide imam u stupcu di su štoperice… Možda ti neka cura koja je koristila nešto od toga može reći malo bolje 🙄🙄

Mislim svakako ga moram dati ali evo htjela bi znati bar za što je 🤷‍♀️
    Ja moram ispričati kako mojoj kumi nisu vidjeli bebu u 8 tjednu na uzv, i poslali je na kiretažu pod kao ne pravilna trudnoća nisam sigurna koja dijagnoza, i na kraju pred kiretažu uzv pokaže da je bebe tamo živa i zdrava, sad već ima skoro 2 godine 💜
    Tako da puno oni na nama griješe, u svakom pogledu…

Ajme sačuvaj Bože 😲😲😲😲

endometrioza

AuroraB
    07. Prosinac 2020. 19:04

Mattan evo Nikitta ti je objasnila... još da napišem da se takva terapija naziva "dual trigger" i smatra se (tj. znanstveno je dokazano) da takva kombinacija lijekova na kraju daje kvalitenije jajne stanice.
    Vučica ne želi mi otvoriti sliku, ali izgleda da ti trebamo čestitati🤗

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.