Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    05. Prosinac 2020. 13:50

Ruska1986

manemoj

Lucyinthesky

Marinela87 koja priča 😳dobro da nisi polomila nešto 🤦‍♀️Malecki će bit ok, ma zaštićen je on/ona duboko unutra 🤞
    Inače hvala svima curke, baš ste podrška ❤️
    Imam i pitanje, evo od jutros me zeza mjehur(kud baš sad 🤦‍♀️), nemam inače s tim problema i ne kužim kak sam se sad uspjela prehladit. Svako malo na wc i pritisak, ne znam da, li s utrićima to može imat veze, ali sumnjam. Imate kakav brzinski savjet do sutra osim uvinog čaja

Odi u dm i kupi sok od brusnice baš od one njihove marke. Meni je to pomoglo kad sam doslovno već krv brisala. I od tad uvijek imam doma bocu u zalihi.

Sok? Vidis, ja se uvijek sopam cajem od brusnice 🤔 mogla bi probati i sa tim..

Meni je to netko prije jedno 5 godina preporučio i s obzirom da sam tad baš bila teška za otići kod doktora a očito sam trebala jer čim je bilo krvi bila je jaka upala, to me spasilo. Nakon toga sam i svekrvu navukla na to i uvijek imamo doma zalihe.

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

05. Prosinac 2020. 13:55

MTB

Maleena, transferi se rade 2., 3., 4., 5. ili 6. dan. Ovisi o tome kako se razvijaju i o tome rade li oni na taj dan.
    Najčešće je 3. ili 5., ali i sve druge opcije se događaju regularno i ne predviđaju ti hoće li uspjeti ili ne.

Lucija007, meni su to objasnili ovako: u posudicama ih sve jednako hrane generičkom hranom, a to ne odgovara svima. U maternici se hrane onako kako njima to najviše paše, uzimaju si točno ono što im treba. Zato je veća vjerojatnost da će se uspjeti izboriti u maternici nego u posudici.
    Naravno, nema smisla da nam vraćaju one najlošije jer bi to bilo samo gubljenje vremena.

Da.. Ima smisla.. Iako i o tome ima svakakvih misljenja tipa ako ne uspiju u zdjelicu da nece ni u maternici te da se ne zna ako lose izgledaju na' oko' da nece uspjeti u maternici, a dokaza tocnih nema naravno ni za jedno misljenje..
    Eto npr meni je Lana, rekla da ovaj drugi nikad ne bi samog zamrznula jer joj nema 'potencijala' a i on se zakvacio, a brdo 'super' blastica mi se nikad nije ni uhvatilo... . 

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 13:56

manemoj

Ruska1986

manemoj

Lucyinthesky

Marinela87 koja priča 😳dobro da nisi polomila nešto 🤦‍♀️Malecki će bit ok, ma zaštićen je on/ona duboko unutra 🤞
    Inače hvala svima curke, baš ste podrška ❤️
    Imam i pitanje, evo od jutros me zeza mjehur(kud baš sad 🤦‍♀️), nemam inače s tim problema i ne kužim kak sam se sad uspjela prehladit. Svako malo na wc i pritisak, ne znam da, li s utrićima to može imat veze, ali sumnjam. Imate kakav brzinski savjet do sutra osim uvinog čaja

Odi u dm i kupi sok od brusnice baš od one njihove marke. Meni je to pomoglo kad sam doslovno već krv brisala. I od tad uvijek imam doma bocu u zalihi.

Sok? Vidis, ja se uvijek sopam cajem od brusnice 🤔 mogla bi probati i sa tim..

Meni je to netko prije jedno 5 godina preporučio i s obzirom da sam tad baš bila teška za otići kod doktora a očito sam trebala jer čim je bilo krvi bila je jaka upala, to me spasilo. Nakon toga sam i svekrvu navukla na to i uvijek imamo doma zalihe.

Mislim, ja muku mucim sa E.Coli pa ako se moze caj, ne znam zast ne bi mogla i taj sok probat jer mi caj vec izlazi na nos

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 13:57

Nikitta

Lucyinthesky ja ti svaku večer preventivno pijem Dmanozu (ekstrakt brusnice), jer imam godinama recidivirajuću e.coli. Jedno vrijeme sam je morala piti 4x dnevno, pa 3, pa 2, i sad sam svela na 1x dnevno, prije spavanja. Ono što je meni isto pomoglo je Citrofit 30 kapi u čaši soka, i tako 3x dnevno, mislim da je to dozvoljeni maksimum. Uvin čaj mi ništa nije pomagao. Pomaže i topli termofor na mjehur, sjedenje u vrućoj kadi, Ketonal i Spasmex.

Di kupis i koliko kosta? Jel bi mogla ja to u trudnoci? 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Marinela87
    05. Prosinac 2020. 14:01

Nikitta  ajme ovi tvoji događaji su za snimit seriju🤦‍♂️🤦‍♂️   može li  još nesto se desit!? Sad i vrtoglavica, i baš ti u ovu skupinu 1 od 1000! Mogu mislit kolko je to neugodno, uzas! Jel ti sad bolje?
    Manemoj  je je super sam, otkrila sam jos jednu oderotinu na leđima al najviše mi je zao stolice haha! bas je bila lijepa, zato sam ju polustrganu čuvala tolko! Ali, barem cu sad imat još jednu zanimaciju dok čekam betu, razgledavat namjestaj😄

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

Lucyinthesky
    05. Prosinac 2020. 14:03

Ruska1986, manemoj, Nikitta hvala ženske idem po manozu i dm-ov sok iz ovih stopa.
    Znači ja nemam s ovim problema, danas me ulovilo, dan prije transfera, nadam se da do sutra mogu malo popravit situaciju 🤞🤦‍♀️
    Nikitta, ovo vezano za tvoju mpo i tematiku uloge spermija i stanice mi je baš zanimljivo, znači meni su sad dva različita rekli isto, tvoja opet drugačije. Niš, aj vi ostali isto ispitajte svoje biologe, to nas baš sad sve zanima 😁

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 14:06

Nikitta

Ruaka1986U Pharmaciji, koristim isključivo 1 brand, provjereno već 2 godine. Skupo je, pogotovo kad sam pila 3-4x dnevno. To je prah, dođe u pakiranju mjerica, i onda 1 puna mjerica na 1 čašu vode. Više imaš na ovom linku:

https://e-bioteka.com.hr/proizvodi/fitoterapija/d-manoza/

Vidim da pise da se moze u trudnoci i da preventivno idu do 2 zlicice dnevno, sto je ok... Jer zasad ju nemam ali ce se vratit sigurno. E, a ti to razmutis u casi vode ili ? Hvala ti puno 🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 14:07

Marinela87

Nikitta ajme ovi tvoji događaji su za snimit seriju🤦‍♂️🤦‍♂️ može li još nesto se desit!? Sad i vrtoglavica, i baš ti u ovu skupinu 1 od 1000! Mogu mislit kolko je to neugodno, uzas! Jel ti sad bolje?
    Manemoj je je super sam, otkrila sam jos jednu oderotinu na leđima al najviše mi je zao stolice haha! bas je bila lijepa, zato sam ju polustrganu čuvala tolko! Ali, barem cu sad imat još jednu zanimaciju dok čekam betu, razgledavat namjestaj😄

Ali ova prica 😂😂 Sorry, al meni su svakakve scene u glavi! 😂😂 a za malca ne brini, on je na najsigurnijem mjestu koje postoji 😊😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 14:10

Nikitta

Marinela87 nije, ležim, vrti mi se i dalje, jedva natipkam poruke. Trebala bih u 17h novu Visanne uzet, sad me strah. Majke ti kao da imam rak, pa moram trpit takve nuspojave. Iskreno, nisam ni znala da je to nuspojava, nisam sve nuspojave čitala, samo bih se zbedirala. Više ne znam što da radim. Trebala sam kod svojih, da se malo maknem iz stana u kojem sam prikovana 7 tjedana, ali evo, ne mogu, ne bih podnijela vožnju. Muž je sad otišao raditi, pa soliram uz Netflix. Možda moji dođu poslije mi skuhat. Što bi vi na mom mjestu? Bi li nastavile s Visanne? Znajući da krvarenje će tek doći za koji dan i bolovi, kao prošli put? Da stisnem zube i otrpim i vrtoglavice i sve? Što mislite?

Ne da ne znam sta bi ti savjetovala, neg stvarno nemam pojma sta bi na tvom mjestu! Ne znam zast doktor onda toliko inzistira na tom lijeku, kad ti je toliko grozno i imas takve uzasne nus pojave? Sta ne postoji neki drugi, zamjenski lijek sa slicnim djelovanjem? Ne znam, sad bubam... Mislim, ako moras pit, nemas izbora al ako se moze probat sa necim drugim.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Prosinac 2020. 14:11

Lucyinthesky

Ruska1986, manemoj, Nikitta hvala ženske idem po manozu i dm-ov sok iz ovih stopa.
    Znači ja nemam s ovim problema, danas me ulovilo, dan prije transfera, nadam se da do sutra mogu malo popravit situaciju 🤞🤦‍♀️
    Nikitta, ovo vezano za tvoju mpo i tematiku uloge spermija i stanice mi je baš zanimljivo, znači meni su sad dva različita rekli isto, tvoja opet drugačije. Niš, aj vi ostali isto ispitajte svoje biologe, to nas baš sad sve zanima 😁

Samo nemoj vruće kupke. To jest super za te probleme i ja sam to često radila kad bi mi krenula upalica, ali dok si u postupku ne smiješ.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.