Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    05. Prosinac 2020. 13:26

Marinela87

Lucyinthesky ovo su super vijesti! normalno da si skeptična i bojis se unaprijed veselit, ali u ovom našem procesu treba se čovjek probat veselit svakom koraku naprijed kao takvom, a dalje bit će sta bude, nadajmo se najboljem!!
    Manemoj. Nadam se da ce ti proc tako visoka temperatura, a tijelo ostat taman onako mrvicu oslabljeno da se ne protivi embriju 😀 glavno da nije glupa korona.. Inače, super si ono napisala za veze, bas mi je sjelo uz kavicu😀
    Misssuper!!!!! Nakon svega onoga, malo odahnut!! Odlične vijesti nek se tako nastavi!!
    MTB zaboravila ti odgovorit, beta mi je 18.12!miljama daleko.. Al uz popise je lakse😀😀
    stavit ću na popis i otkrivanje recepata bez mliječnih proizvoda.. Jer i ja sam o tome citala ali ih toliko volim da sam se odlučila pravit da nisam vidjela😂
    Cure sta se mwni sinoc desilo.. Ujutro sam dobila nazad onaj dvodnevni zametak. I pisalo u otpusnom 'molim mirovanje', a zadnji put nije.. Mozda je primijetila dr da previše volim biti aktivna.. Naravno ne mislim lezat do bete, ali kao ajde prvi dan cu ja uz netflix i knjige.. I sve super, mirujem ja, i navečer samo sjela s mm, on pije pivicu (kad smo kod zdravog života, ajd, nije dugo a i on je ok), a ja vodu. I odjednom, pukne mi naslon stolice koju mislim bacit već godinama i nikako!! I ja padnem ko u crtiću na leđa, a noge odlete u zrak😂😂 nabila glavom(zatiljak), oderala koljeno sa stražnje strane (ne kuzim kak, valjda na tu slomljenu stolicu) i sta je najgore nabila se trticom o pod, sve mi se iznutra zdrmalo😧 uzas bas sam se prepala.. Onda poslije govorim si, daj, smiri se, taj mali 4stanicni zametak negdje pluta u maternici, to je sve amortizirano unutra, nisi nis napravila.. Al eto.. Ko luđak tih prvih dana bed ti je kihnut, i onda se razbijem na ovako glup nacin😂😂 muž naravno skoro umro od smijeha kad me vidio..

Ajme meni koja priča 🙈 jesi ok sad? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Lucyinthesky
    05. Prosinac 2020. 13:27

MISS ovo su divne vijesti, prekrasne i baš mi je drago radi tebe 🥳❤️
    La_reina... Super vijest, znači nas dvije se pratimo skoro u dan. U kojoj si klinici, sorry nisam pohvatala i kad ti je transfer?
    vuky vjerujem da ti je jako teško, ali probaj se nekako sabrati, točno to što kažeš, čim budeš mogla, treninzi, nešto što te veseli, pasonja će sigurno popravit situaciju, to ti mogu sa sigurnošću reći, ja ne znam šta bi bez svojih. A muž, meni moj isto digne tlak i vezano za disciplinu, ako zaista spada u tu skupinu na koju utječe taj kako bi dr rekli "oksidativni stres", onda pokušaj s njim popričati da se disciplinira, velik je ulog, pogotovo ako je već jednom uspio.
    A embriolozi, nažalost, moraš iz njih izvlačit informacije, npr ovaj u Podobniku isto kao što je manemoj napisala, rekao mi je nešto osnovno, a onda sam ga ja počela "rešetat", ali isto tek nakon prvog postupka kada sam i sama znala nešto.
    Ovi danas, ok info su mi dali, ali bilo je tu mojih hrpa pod pitanja.
    LUCIJA007 ova priča je zbilja sapunica prava 🤣🤦‍♀️
    MTB bravo za oraščiće, to je to ❤️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    05. Prosinac 2020. 13:28

Marinela87

Lucyinthesky ovo su super vijesti! normalno da si skeptična i bojis se unaprijed veselit, ali u ovom našem procesu treba se čovjek probat veselit svakom koraku naprijed kao takvom, a dalje bit će sta bude, nadajmo se najboljem!!
    Manemoj. Nadam se da ce ti proc tako visoka temperatura, a tijelo ostat taman onako mrvicu oslabljeno da se ne protivi embriju 😀 glavno da nije glupa korona.. Inače, super si ono napisala za veze, bas mi je sjelo uz kavicu😀
    Misssuper!!!!! Nakon svega onoga, malo odahnut!! Odlične vijesti nek se tako nastavi!!
    MTB zaboravila ti odgovorit, beta mi je 18.12!miljama daleko.. Al uz popise je lakse😀😀
    stavit ću na popis i otkrivanje recepata bez mliječnih proizvoda.. Jer i ja sam o tome citala ali ih toliko volim da sam se odlučila pravit da nisam vidjela😂
    Cure sta se mwni sinoc desilo.. Ujutro sam dobila nazad onaj dvodnevni zametak. I pisalo u otpusnom 'molim mirovanje', a zadnji put nije.. Mozda je primijetila dr da previše volim biti aktivna.. Naravno ne mislim lezat do bete, ali kao ajde prvi dan cu ja uz netflix i knjige.. I sve super, mirujem ja, i navečer samo sjela s mm, on pije pivicu (kad smo kod zdravog života, ajd, nije dugo a i on je ok), a ja vodu. I odjednom, pukne mi naslon stolice koju mislim bacit već godinama i nikako!! I ja padnem ko u crtiću na leđa, a noge odlete u zrak😂😂 nabila glavom(zatiljak), oderala koljeno sa stražnje strane (ne kuzim kak, valjda na tu slomljenu stolicu) i sta je najgore nabila se trticom o pod, sve mi se iznutra zdrmalo😧 uzas bas sam se prepala.. Onda poslije govorim si, daj, smiri se, taj mali 4stanicni zametak negdje pluta u maternici, to je sve amortizirano unutra, nisi nis napravila.. Al eto.. Ko luđak tih prvih dana bed ti je kihnut, i onda se razbijem na ovako glup nacin😂😂 muž naravno skoro umro od smijeha kad me vidio..

Ma ja vjerujem da ne može to utjecati na ništa, premalecko je to 😊 sjećam se da sam čitala da je jedna cura imala prometnu nakon vraćanja s transfera, i ostala trudna na kraju 😍

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    05. Prosinac 2020. 13:34

Marinela87 koja priča 😳dobro da nisi polomila nešto 🤦‍♀️Malecki će bit ok, ma zaštićen je on/ona duboko unutra 🤞
    Inače hvala svima curke, baš ste podrška ❤️
    Imam i pitanje, evo od jutros me zeza mjehur(kud baš sad 🤦‍♀️), nemam inače s tim problema i ne kužim kak sam se sad uspjela prehladit. Svako malo na wc i pritisak, ne znam da, li s utrićima to može imat veze, ali sumnjam. Imate kakav brzinski savjet do sutra osim uvinog čaja?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Prosinac 2020. 13:36

Lucija007, pa da, to ima smisla. Ako su treći dan dobri, a znamo da propadaju nakon toga, zašto ih ne zalediti. Ne mora zalediti one koji ne izgledaju dobro ili su spori, ali one obećavajuće stvarno mogu.

manemoj, nikad ne znaš, možda je i dobro da imaš takav osjećaj. Manji je pritisak.

Marinela87, ja sam se isto maltene bojala pomaknuti da mi ne ispadne. Sad kad vidim kako se mali drži iako nije uspio, mislim da ću idući put biti puno opuštenija. Da, neću trenirati sa utezima, ali neću se ni bojati ići popiškiti. Nisi mu tim padom mogla naškoditi, bez brige. Na sigurnom je.

vuky, ma samo se ti vrati svemu što te veseli i puni ti baterije.
    A što se muža tiče, ovo: https://ibb.co/TrCMk9L

💔💔💔

• Maleena
    05. Prosinac 2020. 13:40

Pozdrav cure, da li je koja imala situaciju da je transfer bio 4.dan? Malo sam zabrinuta jer mi je do sada uvijek bio 3.dan.. mislim da je zato što je sutra nedjelja ili da se embriji presporo razvijaju i da žele pričekati još jedan dan 😭 Uglavnom, nisam dobila objašnjenje jer me zvao asistent dr koji je rekao da samo prenosi informaciju da dođem u ponedjeljak na transfer.. Aspiracija je bila u čet. 

Ja 38, hipo/hashi, nizak amh
    On 49, oatz
    1. Icsi- blighted ovum
    2. Isci - ×
    3. Fet - missed ab u 8 tj
    4. Icsi - biokemijska
    5. Icsi 03/22 . 12. dnt Beta 35, 14.dnt 50, 16.dnt 85, 18.dnt 226, 22.dnt 860, 25.dnt 1890., 29.dnt 4350, na uzv gv i žv.. idući uzv 11.04. - KČS + CRL 0,73mm
    Nifty uredan, curica 💕
    16.11. Rodila se naša Marija ❤
    10.04.24. Fet

05. Prosinac 2020. 13:44

Maleena

Pozdrav cure, da li je koja imala situaciju da je transfer bio 4.dan? Malo sam zabrinuta jer mi je do sada uvijek bio 3.dan.. mislim da je zato što je sutra nedjelja ili da se embriji presporo razvijaju i da žele pričekati još jedan dan 😭 Uglavnom, nisam dobila objašnjenje jer me zvao asistent dr koji je rekao da samo prenosi informaciju da dođem u ponedjeljak na transfer.. Aspiracija je bila u čet.

Meni su svi embriji bili zamrznuti 4 dan. Dva, su mi vratili oba se primila(i imala spontani) i ova 4 nas cekaju.. 
    Prvi put mi je tako zamrznuti i ja, sam bila zbunjena... Lana mi je rekla da ona svaki embrij gleda pojedinacno i nikad ni sama ne zna koji dan i sat ce koji embrij zamrznuti no da im je bolje i prirodnije u maternici nego zdjelici eto🤷‍♀️... 

manemoj
    05. Prosinac 2020. 13:45

Lucyinthesky

Marinela87 koja priča 😳dobro da nisi polomila nešto 🤦‍♀️Malecki će bit ok, ma zaštićen je on/ona duboko unutra 🤞
    Imam i pitanje, evo od jutros me zeza mjehur(kud baš sad 🤦‍♀️), nemam inače s tim problema i ne kužim kak sam se sad uspjela prehladit. Svako malo na wc i pritisak, ne znam da, li s utrićima to može imat veze, ali sumnjam. Imate kakav brzinski savjet do sutra osim uvinog čaja

Odi u dm i kupi sok od brusnice baš od one njihove marke. Meni je to pomoglo kad sam doslovno već krv brisala. I od tad uvijek imam doma bocu u zalihi. 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 13:47

manemoj

Lucyinthesky

Imam i pitanje, evo od jutros me zeza mjehur(kud baš sad 🤦‍♀️), nemam inače s tim problema i ne kužim kak sam se sad uspjela prehladit. Svako malo na wc i pritisak, ne znam da, li s utrićima to može imat veze, ali sumnjam. Imate kakav brzinski savjet do sutra osim uvinog čaja

Odi u dm i kupi sok od brusnice baš od one njihove marke. Meni je to pomoglo kad sam doslovno već krv brisala. I od tad uvijek imam doma bocu u zalihi.

Sok? Vidis, ja se uvijek sopam cajem od brusnice 🤔 mogla bi probati i sa tim.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Prosinac 2020. 13:48

Maleena, transferi se rade 2., 3., 4., 5. ili 6. dan. Ovisi o tome kako se razvijaju i o tome rade li oni na taj dan.
    Najčešće je 3. ili 5., ali i sve druge opcije se događaju regularno i ne predviđaju ti hoće li uspjeti ili ne.

Lucija007, meni su to objasnili ovako: u posudicama ih sve jednako hrane generičkom hranom, a to ne odgovara svima. U maternici se hrane onako kako njima to najviše paše, uzimaju si točno ono što im treba. Zato je veća vjerojatnost da će se uspjeti izboriti u maternici nego u posudici.
    Naravno, nema smisla da nam vraćaju one najlošije jer bi to bilo samo gubljenje vremena.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.