Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    09. Rujan 2020. 21:32

Danas su mi stigli testovi na trudnoću koje sam naručila još prije mjesec i pol, i onda sam se nečeg sjetila što bih htjela podijeliti sa vama, možda čita netko kome bi moglo biti od koristi. Prije nego smo muž i ja odlučili da idemo na bebu (a realno i dugo smo čekali da sve drugo u životu prvo posložimo pa tek onda idemo na bebu), ja sam odmah napravila sve testove da vidim u kakvom sam stanju, da nemam neku bakteriju ili slično pošto sam bila upoznata sa dosta situacija i priča u kojima sam se kasnije i sama našla. Kao idem reagirati na vrijeme pošto nismo više klinci, i znam da jednom kad krenu problemi, godine samo klize. Nalazi su bili ok, vrijeme je prolazilo, trudnoća se nije događala, a moj suprug je stalno govorio da ne izazivam probleme i da se opustim i da sve bude ok🙄😀 i nije htio u prvih par mjeseci pokušavanja ići na spermiogram... Onda sam htjela olakšati stvar i naručila sam kućni spermiogram (iste marke kao i ovi testovi koje sad imam) i rekla evo, ne moraš nigdje ići sve je tu.. I ko za vraga, taj test je dobro pokazao!! Još mjesec dva smo bili u zabludi da je test možda loš i da ne pokazuje dobro, mada sam ja sve više osjećala da nešto neće biti u redu, i onda je suprug napravio pravi spermiogram koji je potvrdio ono što i kućni test.  Tako da savjet svima u sličnoj situaciji, odradite to doma za 100kn da ne gubite vrijeme, jer kad i krenete sve na vrijeme, može se dogoditi da vam i tad propadne godina dvije u čekanju postupaka i svega ostalog... 😏

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• PiPi
    09. Rujan 2020. 21:53

Pridruzujem se i ja ovoj grupi.Zelim vam rec svoje iskustvo imam curicu iz prirodne trudnoce.nakon 1.5g sam se odlučila na drugu trudnocu  koja je dosla nakon 4mjeseca koja je završila spontanim i kiretazom.Iza toga 5godina pokušavanja da ostanem trudna ali bezuspješno.Pocetkom godine sam bila. Na 2 insjemenacije koje su prosle bjezuspjesno .U 8mjesecu sam isla na IVF+ICSIkoji je prosao uspješno.Test je pokaza pozitivno .Beta je bila 750.Sutra me cekam jos jedno vađenje krvi i nadam se da Ce se beta duplat.Svima zelim Ko ide na bilo kakve postupke puno sreće.

• PiPi
    09. Rujan 2020. 21:57

Radili smo pretrage moji nalazi su bili uredni muzev speemiograf je bio los

🍀🐞MISS🐞🍀
    09. Rujan 2020. 22:03

Cure,kakve vitamine vasi muzevi piju kako bi imali sto bolji spermiogram? Imate li neku preporuku s cime bi se mogli kljukati kako bi bili sto spremniji za 12.mjesec
    Za sebe sam sve vec kupila, ali htjela bi nesto i za njega. Inace mu je spermiogram u redu ali mislim da vitamini nisu naodmet...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• PiPi
    09. Rujan 2020. 22:19

Moj muz je koristimo fertil up

AuroraB
    09. Rujan 2020. 22:21

Moj pije neko vrijeme od Solgara antioxidance advanced. Međutim, informiramo se na više strana i ispada da se takvi i sl. vitamani ne mogu sintetizirati u tijelu, štoviše, neka kombinacija vitamina se međusobno suzbija. Vjerujem da je to istina jer se to vidi po stolici. Dobili smo savjet, prema suprugovim nalazima krvi i spermiorgama, da treba piti samo vitamin E i ubaciti u svakodnevnu prehranu svježi posni sir. Također će ići vaditi hormone i napraviti mikrobiološki bris na sve bakterije ( ne samo na spolne kao što su klamidija, ureaplazma i sl. nego ne "sve") na koji nas dosada nitko nije poslao. Piše na ulaznim vratima IVF labaratorija da se to preporuča napraviti prije postupka, ali dotad nas nitko na to nije uputio. Tako da moj od sutra ide na vitamin E, a ja ću ostaviti prenatale, omegu i vjerojatno D vitamin jer idem njega u petak vaditi... Najradije bi još i ulje noćurka jer mi je ono super za plodnu sluz, to sam koristila prije i bilo mi je baš dobro od njega. Ali opet me muči što nebi htjela piti ni previše toga, jer nisam sigurna koliko to tijelo može sve stvarno apsorbirati ako se pretjera.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

09. Rujan 2020. 22:22

Miss1502, ako vec nisi, skini knjigu "it starts with the egg" na amazonu. Na kraju ima preporuka i za njih sta da uzimaju cak i kad je spermiogram dobar. Moj je tezak za ista popit, a i sad je kasno. 
    Kaze teta Rebeca da uzimaju folat ili neke vitamine sa folatom,  vitamin C i E, Q10, Alfa lipoic acid, omegu (slicno kao i mi). 

09. Rujan 2020. 22:22

miss1502

Cure,kakve vitamine vasi muzevi piju kako bi imali sto bolji spermiogram? Imate li neku preporuku s cime bi se mogli kljukati kako bi bili sto spremniji za 12.mjesec
    Za sebe sam sve vec kupila, ali htjela bi nesto i za njega. Inace mu je spermiogram u redu ali mislim da vitamini nisu naodmet…

Ja nama davno kupila fertilup kao za parove.. Ja svoj popila on cca 5 komada🤷‍♀️😂😂isto ima  spg uredan.. Sad na punkciji su rekli da ga ne pustam nikud samog da moze oploditi pola grada koliko ima plivaca 🤷‍♀️😂😂😂umirali smo od smijeha.. Uglavnom cemu ga onda dodatno trpati umjetnim dodatcima ako je spg uredan, ne znam ja nisam htjela a on mrzi tablete tak da nisam ni pokusavala.. Naravno da imamo problem sa spg bila bi druga prica, drobila bi mu u juhu ako treba😂😂😂😂

09. Rujan 2020. 22:27

AuroraB

Moj pije neko vrijeme od Solgara antioxidance advanced. Međutim, informiramo se na više strana i ispada da se takvi i sl. vitamani ne mogu sintetizirati u tijelu, štoviše, neka kombinacija vitamina se međusobno suzbija. Vjerujem da je to istina jer se to vidi po stolici. Dobili smo savjet, prema suprugovim nalazima krvi i spermiorgama, da treba piti samo vitamin E i ubaciti u svakodnevnu prehranu svježi posni sir. Također će ići vaditi hormone i napraviti mikrobiološki bris na sve bakterije ( ne samo na spolne kao što su klamidija, ureaplazma i sl. nego ne "sve") na koji nas dosada nitko nije poslao. Piše na ulaznim vratima IVF labaratorija da se to preporuča napraviti prije postupka, ali dotad nas nitko na to nije uputio. Tako da moj od sutra ide na vitamin E, a ja ću ostaviti prenatale, omegu i vjerojatno D vitamin jer idem njega u petak vaditi… Najradije bi još i ulje noćurka jer mi je ono super za plodnu sluz, to sam koristila prije i bilo mi je baš dobro od njega. Ali opet me muči što nebi htjela piti ni previše toga, jer nisam sigurna koliko to tijelo može sve stvarno apsorbirati ako se pretjera.

I ja to vjerujem nekako.. Da ne valja ni pretjerivati sa svim tim umjetnim dodatcima... Pogotovo piti nesto eto tako jer odmoc ne moze.. Ne znam.. Kad uhvatim onu plastiku u kojoj su kao vitamini postajem sve vise skeptična... Imala sam i ja deebeku zaliju koje Cega.. Sve sam pobacala.. Osim vitamina D jer on je kao super.. Ne znam.. Vjerojatno je bolje i zdravije malo se suncati i blejati u sunce nego piti tu plastiku 🤷‍♀️😂😂

• PiPi
    09. Rujan 2020. 22:27

Kad smo isli na pretrage doktorica je rekla da na kvalitetu sperme utjece i prehrana u današnje vrijeme da bi se tribalo izbjegavati mlijeko i mliječne prerađevine a da se piletina koja je kupljena u trgovačkim lancima moze zaboravit da se jede vise zdravija hrana za poboljsanje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.